Gość: ed IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 20:27 mieszkam i studiuje w krakowie i chcialbym wiedziec jak sie zapisac i gddzie mozna zdac egzamin TOEFL, z CAE nie było problemu bo poszło sie do British Council, a z TOEFL to nie wiem co robic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rena Re: TOEFL w krakowie? IP: *.ucdavis.edu 15.10.02, 06:13 Zadzwon lub wybierz sie do konsulatu amerykanskiego na Stolarska, oni powinni miec info na ten temat. Jeszcze kilka lat temu egzaminy przeprowadzane byly w K-wie, teraz nie wiem jak jest. O ile sie orientuje, zadna szkola nie przygotuje cie do TOEFL, bo nie jest w stanie zdobyc wystarczajacej grupy chetnych na kurs. Jezeli jestes po CAE powinno byc ok nawet bez kursu, wystarczy pocwiczyc samemu z podrecznikiem i CD (to jesli nie masz doswiadczenia z American English). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka Re: TOEFL w krakowie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 23:17 wg moich informacji to jedynym miejscem w polsce gdzie mozna bylo zdawac toefl byla warszawa...i z tego co wiem ten osordek mieli zamknac ( dokladnie nie wiem kiedy ale chyba w tym roku)...i najblzej to jest teraz do berlina.. :)) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś