IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 17:27
W USA podoba mi sie szkolnictwo ,zwlaszcza na wyzszych poziomach
takich jak liceum i wyzej .Uwazam ze powinnismy rowniez wybierac
sobie przedmioty jakie nas interesuja i z jakimi bedzie w
przyszlosci zwiazana nasza praca( chodzi o 2,3 klase liceum)Mam
nadzieje ze szkolnictwo w Polsce jeszcze zmieni sie na bardziej
przystepne dla uczniow.
Obserwuj wątek
    • Gość: coolkia Szkolnictwo amerykańskie jest OK! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 17:32
      Amerykanie majš bardzo fajne szkolnictwo, szczególnie na etapie szkoly �redniej. Młodzież uczy się tego, co jš naprawdę intersuje, a nie wszystkiego. W USA stawia się na specjalizację w kilku bšd� jednej dziedzinie. Poza tym majš oni więcej zajęć praktycznych, dzięki czemu sz lepiej przygotowani do dorosłego życia. Wiem co mówię, bo przez rok uczyłam sie w szkole �redniej w Chicago, po powrocie nie mogłam się dostosować do polskich warunków - znowu to okropne wkówanie na pamięć...
      • Gość: Donia Re: Szkolnictwo amerykańskie jest OK! IP: 62.233.249.* 16.12.02, 12:53
        Podzielam rację, też uważam że nasze szkolnictwo jest do bani, tyle teorii i po
        co? A później nie wiadomo do czego to wykorzystać.
        • mamosz Re: Szkolnictwo amerykańskie jest OK! 17.12.02, 00:41
          Oj do bani ono jest rzeczywiście,szczególnie w Waszym wypadku popieracie się
          szalenie tylko dlaczego robicie tyle błędów?Może nadmierny wpływ
          wyspecjalizowanej edukacji Amerykańskiej? Nie lubię polskiego to się go nie
          uczę,a jak tam jezyki obce? Na podobnym poziomie?
          • Gość: felusiak Re: Szkolnictwo amerykańskie jest OK! IP: *.nyc.rr.com 17.12.02, 06:03
            Hej leniuchy przestancie bredzic.
            Szkolnictwo na poziomie ogolniaka w USA to jeden wielki zart. Szkola sluzy
            jako przechowalnia rozwydrzonuch podrostkow. Jedynie szkoly srednie na
            przedmiesciach, prowincji i szkoly prywatne jeszcze czegos ucza.
            Rzeczywiscie program uniwersytecki jest znacznie bardziej elastyczny niz w
            Polsce, tymniemniej nalezy zaliczyc przedmioty obowiazkowe.
    • Gość: ga Re: USA IP: *.ipt.aol.com 23.05.03, 00:08
    • Gość: hehehe Re: USA IP: *.mt.sfl.net 23.05.03, 13:47
      naprawde wspaniale
      tylko pozniej chlystek nie wie gdzie Europa lezy, albo co jest stolica USA
      bo WF bral zamiast geografii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka