Dodaj do ulubionych

Ekipa Giertycha dzieli dotacje

20.05.06, 07:06
Brawo Giertych! Precz lewicy-targowicy deprawujacej mlodziez!
Obserwuj wątek
    • piesek.leszek Wyborcom PiS musi być łyso. Mi w sumie też. 20.05.06, 07:09
      Bo dałem się nabrać i na PiS.ALe więcej błędu nie popełnię.Wolę już
      czerwonych od tych oszołomów.26 herr giertych zarządził wolne w szkołach.A
      czy ten idiota pomyślał, gdzie podzieją się dzieciaki, skoro rodzice pracować
      będą?Że mogą pozostać bez opieki ? Przecież nie wszyscy pracują w sferze
      budrżetowej!
      • zamany Re: Wyborcom PiS musi być łyso. Mi w sumie też. 20.05.06, 07:18
        dzieci mają iść na msze z Papieżem
        • frant3 Re: Wyborcom PiS musi być łyso. Mi w sumie też. 20.05.06, 07:46
          A dla dzieci, kóre nie bedą miały opieki, szkoły mają obowiązek zorganizowania zajęć wychowawczo-opiekuńczych.

--
          Frant - humor, satyra, krytka
          • kaczomowa Tylko tak dalej. UE cofnie nam w ogóle dotacje 20.05.06, 10:46
            I dzieci nic nie dostaną. Ale homo i socjaliści też, więc będzie super.
            • konread Re: Tylko tak dalej. UE cofnie nam w ogóle dotacj 20.05.06, 12:02
              Brawo Romek!!!
              Będziemy wkońcu mieli na pastę i sznurwki do glanów oraz na nowe kastety:)))
          • meylec Dotacje dla ZSMP? To PRL się jeszcze nie skończył? 20.05.06, 11:29
            Chyba trwa nadal. Wystarczy też zresztą porównać emerytury przeciętnego SB-eka
            i "Mochera".
      • yhy_yhy Wyborców PiS`u coraz mniej... 20.05.06, 08:17
      • bromba2 Koniec lewactwa !! 20.05.06, 08:27
        • aturek2005 Niech zyje faszyzm? 20.05.06, 08:35
        • gabrielafrancuz Płoń, płoń, płoń parlamencie!!!!!!!! n/t 20.05.06, 09:47
          j.w.
          Jedna jedyna korzyść- 26 mam wolne :D
      • maly244 Re: Wyborcom PiS musi być łyso. Mi w sumie też. 20.05.06, 09:31
        Sfera budżetowa ja i moja kobieta będziemy w pracy, i co zrobić z 3 dzieci?
        Ogólna H.....
        • olias niezły z ciebie tatuś ... 20.05.06, 14:12
          masz 3 dzieci i nie wiesz że w dni wolne szkoła ma obowiazek zorganizowania
          zajęć dla nich?
          ee, ta twoja kobieta chyba zrobiła jedną pomyłkę za dużo
      • olias nie gorączkuj się 20.05.06, 14:09
        to ma być dzień wolny dla dzieci, nie dla nauczycieli. Jak zawsze będą "wolne
        zajęcia" w szkole dla każdego dziecka, które przyjdzie.
        A jeśli chodzi o forsę dla Biedroniów i jemu podobnych narcyzów ... naprawdę,
        będziemy szczęśliwym społeczeństwem kiedy będziemy mogli dawać pieniądze na
        pedałów bez obawy ze zabraknie na bezpłatne obiady dla głodnych dzieciaków
      • mrrek Może "ci" łyso. MI - nie. 20.05.06, 15:21
        Tylko "mi" szkoda pieniędzy z "brukselki" na takie gó... Przecież to są też
        pieniądze z moich podatków.
    • aturek2005 Popieram pana ministra. Powinno sie przerwac doto 20.05.06, 07:16
      wanie lekcji religii - ewentualnie w kazdej szkole powinno byc kilkudziesieciu
      katechetow - ksiadz, pastor, rabin, lama, mulla, szaman, itd - no i oczywiscie
      jakis specjalista od ateizmu.
      • aturek2005 Po glebokim zastanowieniu sie, doszled do wniosku 20.05.06, 07:18
        ze w ramach oszczednosci budzetowych, wystarczy w kazdej klasie zamontowac
        glosnik (dawniej zwany szczekaczka) i w odpowiednich momentach wlaczac Radio
        Maryja, ostatnia ostoje pluralizmu, wolnosci i poszanowania innych.
        aturek2005 napisał:

> wanie lekcji religii - ewentualnie w kazdej szkole powinno byc
        kilkudziesieciu
        > katechetow - ksiadz, pastor, rabin, lama, mulla, szaman, itd - no i
        oczywiscie
        > jakis specjalista od ateizmu.
        • frant3 Re: Po glebokim zastanowieniu sie, doszled do wni 20.05.06, 07:51
          Można by przeprowadzić taki eksperyment: puszczać na przerwach w szkolnych korytarzach z głośników Radio Maryja przez jeden miesiąć, a przez drugi muzykę relaksacyjną i zobaczyć jak zachowują się uczniowie. Ciekawe w którym miesiącu byłoby więcej rannych?

--
          Frant - humor, satyra, krytka
          • aturek2005 To jest zly material porownawczy. Przeciez glos 20.05.06, 08:30
            oo. Jacka, Krola i Rydzyka jest juz i tak bardzo relaksujacy.

frant3 napisał:

> Można by przeprowadzić taki eksperyment: puszczać na przerwach w szkolnych
            kory
            > tarzach z głośników Radio Maryja przez jeden miesiąć, a przez drugi muzykę
            rela
            > ksacyjną i zobaczyć jak zachowują się uczniowie. Ciekawe w którym miesiącu
            było
            > by więcej rannych?
            >
            > --
            > Frant - humor, satyra, krytka
      • vortex21 To wcale nie jest potrzebne .... 20.05.06, 09:37
        Europa, której elementem jest nasze państwo i społeczeństwo, nie jest własnością
        Imperium Vaticanum ani żadnego innego imperium. Należy zrozumieć, że w
        wielonarodowym, wielo-kulturowym, wielo-wyznaniowym oraz wielo-rasowym
        społeczeństwie Europy nie ma miejsca na dominację jednej kultury czy wyznania.
        Miarą postępu nowoczesnej Europy jest tolerancja i akceptacja religii oraz
        kultur. Polska, która stała się elementem społeczności Europejskiej stosunkowo
        niedawno, musi zrozumieć, że Katolicyzm jest tylko jedną z wielu opcji.
        Rozwiązanie jest proste - nauka religii (jakiejkolwiek) powinna zostać
        oddzielona od szkolnictwa publicznego! Żadne działania związane z religią,
        wyznaniem czy daną kulturą nie powinny być sponsorowane z pieniędzy publicznych.
        W Wielkiej Brytanii istnieje wiele szkół katolickich czy protestanckich lub
        muzułmańskich, lecz żadna z nich nie jest traktowana jako publiczna. Są
        dofinansowane z budżetu, lecz tylko w takim stopniu, w jakim procentowo młodzież
        danej społeczności się w niej uczy. W żadnej publicznej instytucji nie ma krzyży
        ani jakichkolwiek innych symboli, prócz państwowych. Niestety, siły, które
        doszły do władzy w Polsce, powodują, iż integracja Polski z międzynarodową
        społecznością Europy jest zagrożona – wiemy o tym wszyscy. Ja osobiście jestem
        protestantem (nie Świadkiem Jehowy, lecz protestantem). Ubolewam nad tym, że
        moim dzieciom szkoła publiczna w czasie katolickiej lekcji religii nie ma nic do
        zaoferowania prócz nudzenia się i oglądania filmów na świetlicy. Ubolewam
        również nad tym, że z podatków, które płaci moja rodzina, dofinansowywane są bez
        mojej zgody, lekcje religii katolickiej, budowa Świątyni Opaczności Bożej,
        wizyta Papieża w Polsce oraz wszelkie wizyty i podróże elity rządu RP do
        Watykanu, na Jasną Górę, etc. Ja nie występuję przeciwko KK, choć się z nim nie
        zgadzam, ja tylko nie rozumiem, dlaczego zakłada się z społeczeństwo Polski to
        100% praktykujących katolików! Jeszcze jedno – protestuję przeciwko natręctwu
        używania w środkach masowego przekazu miana ‘Ojciec Święty’ w stosunku do
        Papieża. Protestuję również przeciwko oddawaniu honoru Papieżowi, przez
        przedstawicieli najwyższych władz państwowych, wyrażone uklęknięciem i
        pocałowaniem dłoni. Przedstawiciel władzy jest przede wszystkim osobą
        reprezentującą państwo i nie powinien zachowywać się w sposób poddańczy w
        stosunku do głowy innego państwa. Takie zachowanie przystoi wasalowi, lecz nie
        przedstawicielowi wolnego kraju!

Pzdr.
        • plorg Re: To wcale nie jest potrzebne .... 20.05.06, 10:50
          Bardzo madra wypowiedz popieram w 100%
        • keradk Re: To wcale nie jest potrzebne .... 20.05.06, 12:21
          gdy przedstawiciele panstwa są ludzmi wierzacymi to papieza uszanują wlasnie w
          ten spoob i nie ma w tym nic dziwnego - ze Kwach jako niewierzacy tego nie
          zrobil to trudno od razu uznac to za regule. papież jest nie tylko glowa
          panstwa watykan ale rowniez glową Koscioła Katolickiego do ktorego należy 90%
          Polakow i osobą duchowna a nie świecką. ksiedz sie wita slowami "szczesc boze"
          gdy sie jest wierzącym, a "dzien dobry" jak nie. A o papiezu najczesciej
          mowimy "ojciec swiety" podczas gdy buce pokroju urbana (tego wieprza)
          mowią "pan papiez".... Wobec powyższych powitanie papieza w sposób odbiegajacy
          od standardow obowiazujacych inne glowy panstwa jest jak najbardziej a miejscu.

inna sprawa - lekcje religii nie sa finansowane z podatkow...jak mozna wogole
          cos takiego powiedziec? z ksiezyca facet spadles? ksiadz uczy religii za darmo,
          bo to jego swiety obowiazek.

jeszcze inna sprawa. wolnosc religijna, tzn wolnosc do obrzedow, wiary itp. to
          co jest w europie to wg mnie DYSKRYMINACJA wszelkiej religii. wolnosc wyznania
          to jest chyba tylko w USA gdzie chroni ja pierwsza poprawka.
          natomiast w eurolandzie dochodzi do takich paradoksow jak zakaz noszenia chust
          przez islamistki...dla mnie skandal - to ma byc swoboda wyznania i obrzedow?
          kpina z wolnosci i tyle.
          I prosze bez bzdur o tym ze integracja jest zagrozona - nie jest bardziej niz w
          ultrakatolickiej hiszpanii i irlandii. poza tym o jaka integrację chodzi? co,
          wyrzuca nas z unii? czy naprawde jest nam potrzebna "integracja Polski z
          międzynarodową społecznością Europy"?? a co to jest ta społecznosc europy?
          potrafisz zdefiniowac? to jakis bezksztaltny i bezkolorowy tfur (w odroznieniu
          od tworu), jakas masa gdzie nikt nie ma prawa byc soba , bo reszcie sie to nie
          podoba? czy tego chcemy? ja nie zycze sobie integracji z jakakolwiek kultura
          ktora bedzie mi narzucama - jestam Polakiem i wybralem polską kulture - tu mi
          sie podoba i nie chce zeby jakas "miedzynarodowa spolecznosc' decydowala co dla
          mnie jest dobre. jedyna integracja jaka dopuszczam to wolny handel - do tego
          Polska powinna dążyc i do niczego wiecej
          Dodam ze nie jestem zbyt religijny, ale tez nie jestem ateista - ot,
          czlowiekiem szukajacym prawdy:)
          • sakusia1 Re: To wcale nie jest potrzebne .... 20.05.06, 13:01
            Ksiądz nie uczy religii za darmo. Ma umowę o pracę i otrzymuje wynagrodzenie
            tak jak każdy inny nauczyciel.
          • stasi1 Re: To wcale nie jest potrzebne .... 20.05.06, 13:42
            Księża na początku jak tylko weszła religia nauczali za darmo, od jakiegoś
            czasu księża też dostają wynagrodzenie. Inna sprawa jest z katechetkami, one od
            początku dostawały wynagrodzenie a za to nie podlegały szkole. Tak nawet one
            nie muszą mieć żadnego wykształcenia i mogą uczyć. Jeszcze dochodzą do tego
            koszty sali ,światła i tak dalej.Więc nauka religii nie jest bezpłatna.
          • vortex21 Re: To wcale nie jest potrzebne .... 20.05.06, 15:24
            Napisałeś:
            "gdy przedstawiciele panstwa są ludzmi wierzacymi to papieza uszanują wlasnie w
            ten spoob i nie ma w tym nic dziwnego - ze Kwach jako niewierzacy tego nie
            zrobil to trudno od razu uznac to za regule."

Mylisz się. Podczas prywatnej audiencji - proszę bardzo, mogą go w pięty
            całować, lecz nie podczas oficjalnej audiencji gdzie każdy uczestnik jest
            przedstawicielem, nie osobą cywilną.

Napisałeś:
            "papież jest nie tylko glowa
            panstwa watykan ale rowniez glową Koscioła Katolickiego do ktorego należy 90%
            Polakow i osobą duchowna a nie świecką."

Ja zatem jestem w tych 10% i nie chcę być zmuszany do uznawania tego, co uznaje
            ogół.

Napisałeś:
            "A o papiezu najczesciej
            mowimy "ojciec swiety" podczas gdy buce pokroju urbana (tego wieprza)
            mowią "pan papiez".... Wobec powyższych powitanie papieza w sposób odbiegajacy
            od standardow obowiazujacych inne glowy panstwa jest jak najbardziej a miejscu."

Wiesz, dla niektórych Ojciec Swięty jest równoznaczne z Bogiem. Biblia mówi nam
            że jednego mamy tylko Ojca Świętego, Ojca w Niebie. Papież to Papież i tyle,
            człowiek.

Napisałeś:
            "inna sprawa - lekcje religii nie sa finansowane z podatkow...jak mozna wogole
            cos takiego powiedziec? z ksiezyca facet spadles? ksiadz uczy religii za darmo,
            bo to jego swiety obowiazek."

Obowiązkiem szkoły jest przestrzegać prawo o wolności wyznania oraz do
            nie-dyskryminacji innowierców, które to prawo notorycznie jest łamane. Jeżeli
            chodzi o koszty to inni już odpowiedzieli. Ja nie mam nic do dodania.

Napisałeś:
            "jestam Polakiem i wybralem polską kulture - tu mi
            sie podoba i nie chce zeby jakas "miedzynarodowa spolecznosc' decydowala co dla
            mnie jest dobre."

Niczego nie wybrałeś, urodziłeś się jako polak i katolik i tak też zostałeś
            wychowany. Najprawdopodobniej nawet nie zastanawiałeś się nad inną opcją.

Szukaj prawdy lecz aby ją znaleźć, trzeba patrzeć otwartymi oczyma i o to
            właśnie mi chodzi! Indoktrynacja przez księży na lekcji religii za państwowe
            pieniądze nie służy odkrywaniu prawdy.

Pozdrawiam
          • kardynal_pacelli1 Re: To wcale nie jest potrzebne .... 20.05.06, 17:06
            keradk napisał:
            > gdy przedstawiciele panstwa są ludzmi wierzacymi to papieza uszanują wlasnie
            w
            > ten spoob i nie ma w tym nic dziwnego

Wierzącymi mogą sobie być prywatnie, a w pracy mają się zachowywać godnie a
            nie ośmieszać.

A o papiezu najczesciej
            > mowimy "ojciec swiety" podczas gdy buce pokroju urbana (tego wieprza)
            > mowią "pan papiez"....

Ani to ojciec, ani święty. I poraz pierwszy słyszę aby mówienie o kim - pan -
            uwłaczało jego osobie.

> inna sprawa - lekcje religii nie sa finansowane z podatkow...jak mozna wogole
            > cos takiego powiedziec? z ksiezyca facet spadles? ksiadz uczy religii za
            darmo,
            >
            > bo to jego swiety obowiazek.

Ksiądz nie uczy religii za darmoche. Ksiądz jest na normalnej nauczycielskiej
            pensji. Jeśli czegoś nie wiesz to zamilcz. Nie wszyscy muszą wiedzieć jaki jest
            stan twego umysłu.

jeszcze inna sprawa. wolnosc religijna, tzn wolnosc do obrzedow, wiary itp. to
            > co jest w europie to wg mnie DYSKRYMINACJA wszelkiej religii. wolnosc
            wyznania

W europie nikogo nie obchodzi jakiego jesteś wyznania i jakie praktyki w
            związku z tym uprawiasz.Nikt nikomu nie zabrania wierzyć choćby i w garbate
            aniołki.
            natomiast w eurolandzie dochodzi do takich paradoksow jak zakaz noszenia chust
            > przez islamistki...dla mnie skandal - to ma byc swoboda wyznania i obrzedow?

W domu każdy może sobie manifestować co chce a także ubierać się w co zechce. A
            szkoła jest miejscem gdzie ludzie mają sie uczyć a nie paradować w chustach.

> I prosze bez bzdur o tym ze integracja jest zagrozona - nie jest bardziej niz
            w
            >
            > ultrakatolickiej hiszpanii i irlandii.

W tej ultrakatolickiej Hiszpanii pedzie chodzą po ulicach za rękę, a na plaży
            się całują poklepują po tyłkach, zaś kościół jest otwarty dwa razy na dzień i
            tylko wtedy gdy jest msza.

jakas masa gdzie nikt nie ma prawa byc soba , bo reszcie sie to nie
            > podoba? czy tego chcemy?

Jaka masa? O czym ty mówisz? Wyjedź choć raz ze swojego pierdyszewa i poznaj
            świat.Europa stawaia na swobodę i indywidualizm, czyli dokładnie odwrotnie niż
            w RP. Spróbuj tu otwarcie nie przyjmować księdza po kolędzie to zobaczysz, jak
            piewcy miłości bliźniego potraktują np. twojego dzieciaka w szkole

• mg2005 Turek, nie udawaj Greka... 20.05.06, 12:32
        aturek2005 napisał:

>w kazdej szkole powinno byc kilkudziesieciu
        > katechetow - ksiadz, pastor, rabin, lama, mulla, szaman, itd - no i
        oczywiscie
        > jakis specjalista od ateizmu.

Nie stawiaj sprawy na głowie. Ile dzieci w szkole wyznaje lamaizm,islam,
        judaizm,szamanizm ?...
        A 'specjalistów od ateizmu' to już mieliśmy przez 40 lat...
    • lodz123 Czemu zboczek moze dostawac pieniadze a MW nie? 20.05.06, 07:22
      Jak zwykle hipokryzja lewicy. Zboczek biedron dobry bo europejczyk, pedal i
      folksdeautch, a MW zla bo patriotyczna, katolicka i polska.
      • aturek2005 We wszystkim co napisales zgadzam sie tylko z 20.05.06, 07:33
        dwoma slowami: "MW zla".

lodz123 napisał:

> Jak zwykle hipokryzja lewicy. Zboczek biedron dobry bo europejczyk, pedal i
        > folksdeautch, a MW zla bo patriotyczna, katolicka i polska.
      • galan12 HJ-oty też dostawały kasę 20.05.06, 07:46
      • tadeusz_ja Sluchaj ty prymitywie z Lodzi 123z miasta tak 20.05.06, 08:22
        strasznego jak Ty, poszol won stąd!!
        • aturek2005 Prosze sie tak o Lodzi nie wypowiadac. To miasto 20.05.06, 10:52
          akurat zrodzilo tylu patriotow!!! Wystarczy wspomniec... ten... no tego... no
          wiesz.

tadeusz_ja napisał:

> strasznego jak Ty, poszol won stąd!!
        • stasi1 Re: Sluchaj ty prymitywie z Lodzi 123z miasta ta 20.05.06, 13:44
          tadeusz_ja napisał:

> strasznego jak Ty, poszol won stąd!!

A ja byłem w nim (mieście) i nic złego o nim nie mogę powiedzieć!
    • jorge.martinez Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 07:41
      "Środki w ramach programu "Młodzież" chcemy adresować przede wszystkim do
      organizacji wspierających lokalne społeczności, marginalizowane grupy społeczne."

No, a która grupa należy do najbardziej marginalizowanych?
      • stasi1 Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 13:45
        jorge.martinez napisał:

> "Środki w ramach programu "Młodzież" chcemy adresować przede wszystkim do
        > organizacji wspierających lokalne społeczności, marginalizowane grupy
        społeczne
        > ."
        >
        > No, a która grupa należy do najbardziej marginalizowanych?

Cóż ty chcesz wiceministra brać dosłownie? Jakbyś się dopiero wczoraj urodził
    • galan12 cala kasa w rece faszystów z lpr- to już było!!!!! 20.05.06, 07:45
    • tadeusz_ja Pisuar.LPR.i inni 20.05.06, 08:07
      Giertycha ostatnie dni w ministerstwie!
      • stasi1 Re: Pisuar.LPR.i inni 20.05.06, 13:46
        tadeusz_ja napisał:

> Giertycha ostatnie dni w ministerstwie!

Chciałbyś! Jeszcze dużo ci sadła za skórę naleje! A mi też!
    • areopag Ku KLUX Klan 20.05.06, 08:18
      No to teraz ciemnogrodzkie Młodzieżowe Kółka Różańcowe będą się rozwijać.
      Faszyzująca ksenofobiczna Młodzież Wszechpolska będzie określać standarty
      głupoty za pieniądze MEN.

Unio Europejska - chroń nas przed DEBILIZMEM chorej władzy.Nie daj im pieniędzy
      bo będą izilować to co zdrowe, a uprawiać tylko choroby społeczne.

• tadeusz_ja Re: Ku KLUX Klan 20.05.06, 08:24
        UNIA EUROPEJSKA SZYKUJE NIESPODZIANKĘ CIEMNOGRODOWI,A STANIE SIĘ TO PO WYJEZDZIE
        PAPIEŻA!!
      • aturek2005 Jak mozesz popelniac taki blad???????????????????? 20.05.06, 08:34
        Porownanie Romana z KKK jest obrazliwe! Przeciez Roman popiera "czarnych"!
        areopag napisał:

> No to teraz ciemnogrodzkie Młodzieżowe Kółka Różańcowe będą się rozwijać.
        > Faszyzująca ksenofobiczna Młodzież Wszechpolska będzie określać standarty
        > głupoty za pieniądze MEN.
        >
        > Unio Europejska - chroń nas przed DEBILIZMEM chorej władzy.Nie daj im
        pieniędzy
        >
        > bo będą izilować to co zdrowe, a uprawiać tylko choroby społeczne.
        >
        >
        >
        • areopag Re: Jak mozesz popelniac taki blad??????????????? 20.05.06, 08:40
          Obraźliwe jest to co Giertych chce zafundować Polakom.
          Niech on pojedzie ze swoją Młodzieżą Wszechpolską (jest jej prezesem honorowym)
          do Afganistanu i sprubuje nawracać talibów.
          • aturek2005 Nawracac talibow? To tak jakby nawracac MW na 20.05.06, 08:42
            chrzescijanstwo!

areopag napisał:

> Obraźliwe jest to co Giertych chce zafundować Polakom.
            > Niech on pojedzie ze swoją Młodzieżą Wszechpolską (jest jej prezesem
            honorowym)
            > do Afganistanu i sprubuje nawracać talibów.
        • areopag Re: Jak mozesz popelniac taki blad??????????????? 20.05.06, 09:53
          Ale walczy z tymi, co nie zgadzają sie z jego zgniłymi poglądami!!!
          • aturek2005 I to jest prawdziwie rycerska walka. Przeciwnik 20.05.06, 10:48
            ma jedna reke zwiazana z tylu (brak dotacji), druga reke skrepowana (brak
            dostepu do czegokolwiek czego moze zabronic MINISTERSTWO), zaklebnowane rylo
            (zeby nie daj Boze nie ugryzl i nie zarazil gejostwem) - a Romek z usmiechem
            stwierdzi, ze to przeciez pluralizm i demokracja. Ktos moglby zapytac - czy
            partia ktora miala 7% poparcia to tez nie jest mniejszosc (czyli tak zwani
            dewianci) ktorym nalezy obciac dotacje, zakazac wstepu do szkol (o rzadzie juz
            nie mowie) i ogolnie uznac za zboczencow bo wiekszosc spoleczenstwa sie z nimi
            nie zgadza?
            • areopag Re: I to jest prawdziwie rycerska walka. Przeciw 20.05.06, 11:29
              aturek2005 napisał:
              Ktos moglby zapytac - czy
              > partia ktora miala 7% poparcia to tez nie jest mniejszosc (czyli tak zwani
              > dewianci) ktorym nalezy obciac dotacje, zakazac wstepu do szkol (o rzadzie
              juz
              > nie mowie) i ogolnie uznac za zboczencow bo wiekszosc spoleczenstwa sie z
              nimi
              > nie zgadza?
              I tu leży pogrzebany polski Pi(e)S - 7% dewiantów politycznych mówi co ma robić
              93% narodu.
            • stasi1 Re: I to jest prawdziwie rycerska walka. Przeciw 20.05.06, 13:50
              aturek2005 napisał:

> ma jedna reke zwiazana z tylu (brak dotacji), druga reke skrepowana (brak
              > dostepu do czegokolwiek czego moze zabronic MINISTERSTWO), zaklebnowane rylo
              > (zeby nie daj Boze nie ugryzl i nie zarazil gejostwem) - a Romek z usmiechem
              > stwierdzi, ze to przeciez pluralizm i demokracja. Ktos moglby zapytac - czy
              > partia ktora miala 7% poparcia to tez nie jest mniejszosc (czyli tak zwani
              > dewianci) ktorym nalezy obciac dotacje, zakazac wstepu do szkol (o rzadzie
              juz
              > nie mowie) i ogolnie uznac za zboczencow bo wiekszosc spoleczenstwa sie z
              nimi
              > nie zgadza?

Te 7% to już preszłość! Dobrze by się czuli jakby dostali teraz 3. Wtedy
              przynajmniej mogli by liczyć na zwrot kosztów wyborów.
    • sai_mon Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 08:33
      Stowarzyszenie małych gejów-przedszkolaków "Homo-krasnole" oczywiście będzie
      miało obciętą dotację. I to jest równość?!
      • indianski Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 08:51
        za to przedszkolne kolka rozancowe zaczna oplywac w dobrobyt .
      • aquarius12 Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 12:22
        sai_mon napisał:

> Stowarzyszenie małych gejów-przedszkolaków "Homo-krasnole" oczywiście będzie
        > miało obciętą dotację. I to jest równość?!

Musimy bronic Homo - Krasnali. To organizacja głosząca równośc, poszanowanie
        innych pogladów i tolerancję. Ich pionierski program dla przedszklaków "Jak
        skutecznie w łazience schylac sie po mydło" powinien byc propagowany w całej
        Polsce. I tylko matoły z RM tego nie rozumieją.
    • wariant_b Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 08:44
      I przed Narodem niosą oświaty kaganiec....
    • cierpliwy Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 09:10
      Było MEN. Dopóki ministrem będzie pan G. mamy szansę na to, że MEN zmieni się w
      wielkie szambo na wierzchu którego pływać będzie MW na czele z jej wodzami a RM
      trąbić będzie wszem i wobec o wielkiej dziejowej sprawiedliwości. Co te dzieci
      złego zrobiły, że ponoszą taką karę?
    • tiales1 Kaczyńscy,sprzedali Polskę, kryminalistom,faszyst 20.05.06, 09:36
      faszystom, SB-ekom!.. by ich spotkało, wszystko co najgorsze!
    • vortex21 Europa, której elementem... 20.05.06, 09:38
      Europa, której elementem jest nasze państwo i społeczeństwo, nie jest własnością
      Imperium Vaticanum ani żadnego innego imperium. Należy zrozumieć, że w
      wielonarodowym, wielo-kulturowym, wielo-wyznaniowym oraz wielo-rasowym
      społeczeństwie Europy nie ma miejsca na dominację jednej kultury czy wyznania.
      Miarą postępu nowoczesnej Europy jest tolerancja i akceptacja religii oraz
      kultur. Polska, która stała się elementem społeczności Europejskiej stosunkowo
      niedawno, musi zrozumieć, że Katolicyzm jest tylko jedną z wielu opcji.
      Rozwiązanie jest proste - nauka religii (jakiejkolwiek) powinna zostać
      oddzielona od szkolnictwa publicznego! Żadne działania związane z religią,
      wyznaniem czy daną kulturą nie powinny być sponsorowane z pieniędzy publicznych.
      W Wielkiej Brytanii istnieje wiele szkół katolickich czy protestanckich lub
      muzułmańskich, lecz żadna z nich nie jest traktowana jako publiczna. Są
      dofinansowane z budżetu, lecz tylko w takim stopniu, w jakim procentowo młodzież
      danej społeczności się w niej uczy. W żadnej publicznej instytucji nie ma krzyży
      ani jakichkolwiek innych symboli, prócz państwowych. Niestety, siły, które
      doszły do władzy w Polsce, powodują, iż integracja Polski z międzynarodową
      społecznością Europy jest zagrożona – wiemy o tym wszyscy. Ja osobiście jestem
      protestantem (nie Świadkiem Jehowy, lecz protestantem). Ubolewam nad tym, że
      moim dzieciom szkoła publiczna w czasie katolickiej lekcji religii nie ma nic do
      zaoferowania prócz nudzenia się i oglądania filmów na świetlicy. Ubolewam
      również nad tym, że z podatków, które płaci moja rodzina, dofinansowywane są bez
      mojej zgody, lekcje religii katolickiej, budowa Świątyni Opaczności Bożej,
      wizyta Papieża w Polsce oraz wszelkie wizyty i podróże elity rządu RP do
      Watykanu, na Jasną Górę, etc. Ja nie występuję przeciwko KK, choć się z nim nie
      zgadzam, ja tylko nie rozumiem, dlaczego zakłada się z społeczeństwo Polski to
      100% praktykujących katolików! Jeszcze jedno – protestuję przeciwko natręctwu
      używania w środkach masowego przekazu miana ‘Ojciec Święty’ w stosunku do
      Papieża. Protestuję również przeciwko oddawaniu honoru Papieżowi, przez
      przedstawicieli najwyższych władz państwowych, wyrażone uklęknięciem i
      pocałowaniem dłoni. Przedstawiciel władzy jest przede wszystkim osobą
      reprezentującą państwo i nie powinien zachowywać się w sposób poddańczy w
      stosunku do głowy innego państwa. Takie zachowanie przystoi wasalowi, lecz nie
      przedstawicielowi wolnego kraju!

Pzdr.
    • ogromek Roman, jestem z Wami! 20.05.06, 09:53
      Nie ustepujcie, ani na krok z obranej drogi! To będzie trudna walka, ale Polska
      oczekuje od nas walki o Jej kształt. Szczęść Boże!
      • gabrielafrancuz Re: Roman, jestem z Wami! 20.05.06, 09:54
        tak, staczajmy się na dno.
    • corradocatani Kiedy wprowadzą opaski dla minejszości narodowych? 20.05.06, 09:55
      Opaski albo przyszywane emblematy to pomysł idoli pana giertycha i jego
      kolegów. Rząd powinien wprowadzić takie elementy stroju dla wszystkich którzy
      nie mogą udowodnić polskiego pokolenia do 6-go pokolenia wstecz. Inne pomysły
      też zapewne pan R.G. chętnie by skopiował. W polsce są jeszcze obiekty na
      których może się wzorować, obecnie pełnią rolę przerażających muzeów ale dla
      chcącego nic trudnego.
      • meylec Na razie, to różne mniejszości kręcą większością.. 20.05.06, 11:38
        polskiego społeczeństwa.
    • areopag Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 09:57
      dla swoich
      • aron2004 Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 10:45
        no skandal geje bez dotacji
    • waldiwaldi Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 10:39
      Choć gościa nie cierpie to tu ma racje :)..Zdelegalizować ZSMP i Wszechpolaków.
      • areopag Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 10:51
        waldiwaldi napisała:

> Zdelegalizować ZSMP i Wszechpolaków.
        Zdelegalizować też PiS, Samoobronę, LPR, Radio Maryja, TV Trwam, Episkopat.
        SĄ AMORALNI !!!
        • plorg Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 11:06
          > > Zdelegalizować ZSMP i Wszechpolaków.
          > Zdelegalizować też PiS, Samoobronę, LPR, Radio Maryja, TV Trwam, Episkopat.
          > SĄ AMORALNI !!!
          -----------------------------------------
          A co ma pozostac?
          • areopag Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 11:26
            plorg napisał:

> -----------------------------------------
            > A co ma pozostac?
            W tym właśnie problem.
            Wszyscy tylko chcą usuwania, a do pracy nie ma chętnych.
    • szarymen dotacje dla weszpolaków? 20.05.06, 10:46
      pomysl faktycznie dobry, w sytuacji gdy nie ma pieniedzy na stypendia socjalne i
      dozywianie dzieci w szkołach troche głupio żeby kase dosatawały organizacje
      promujące coś tam, niewazne co. minusem sprawy jest to,że giertych może
      podzielic dotacje głownie dla swoich weszpolaków;/
    • dr.szlafrok Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 10:47
      Nasi politycy są bezcenni, za wszystkich innych zapłacisz MasterCard :-)

viva la Giertych.

Młodzierzówka Giertycha nie kożysta z dotacji budżetowej ponieważ mają prywatnych lepszych sponsorów.
      Po co im hajs z którego trzeba się rozliczyć i póżniej się tłumaczyć.
      • aturek2005 Nie zaplace! Ja wiem gdzi oni maja czytnik karty! 20.05.06, 10:53
        Nie bede czyscil za kazdym razem!
        dr.szlafrok napisał:

> Nasi politycy są bezcenni, za wszystkich innych zapłacisz MasterCard :-)
        >
        > viva la Giertych.
        >
        > Młodzierzówka Giertycha nie kożysta z dotacji budżetowej ponieważ mają
        prywatny
        > ch lepszych sponsorów.
        > Po co im hajs z którego trzeba się rozliczyć i póżniej się tłumaczyć.
    • jacek230 Faszystowski MEN przeznaczy dotacje na 20.05.06, 10:57
      zjazdy mlodziezowki LPR a la mityngi NSDAP w Norymberdze. Pewnie beda robic
      pikniki pod Grunwaldem za Unijne pieniadze. Precz z faszyzmem !!!
      • dr.szlafrok Twardziel Romek 20.05.06, 11:01
        Uważam, że Romek sprawdziłby się w programie Jackass lub Wildboys.
        Fajnie by było popatrzeć jak kotoś go kopie w jaja.
      • poglodek Manifestacja na rzecz dobrej szkoły !! 20.05.06, 11:28
        Dziś w całej Polsce odbędą się manifestacje w obronie dobrej szkoły, podczas
        których uczestnicy zaprotestują przeciwko szerzącej się w szkołach narkomanii,
        a także wyrażą swoje poparcie dla ministra edukacji narodowej Romana Giertycha.
        Poniżej zamieszczam dokładne informacje na ten temat.

20 maja 2006 (sobota)

Białystok, pod kuratorium oświaty, ul. Suraska, g. 12.00
        Bydgoszcz, pod urzędem wojewódzkim, ul. Jagiellońska, g. 14.00
        Gdańsk, pod urzędem wojewódzkim, ul. Okopowa, g. 12.00
        Katowice, pod Teatrem Śląskim na rynku, g. 12.00
        Kielce, pod urzędem wojewódzkim, Al. IX Wieków Kielc, g. 12.00
        Kraków, pod ratuszem na rynku głównym, g. 15.00
        Łódź, przy pasażu Rubinsteina na ul. Piotrkowskiej, g. 13.00
        Poznań, pod pomnikiem Starego Marycha, ul. Półwiejska, g. 12.00
        Rzeszów, na rynku, g. 12.00.
        Warszawa, pl. Zamkowy, g. 11.00
        Wrocław, pod urzędem wojewódzkim, pl. Powstańców Warszawy, g. 12.00

Podpisz petycje na rzecz dobrej szkoły:

www.dobraszkola.apw.pl/
        • vortex21 Dobra szkoła .. 20.05.06, 11:51
          Czy ‘dobra szkoła’ oznacza szkoła katolicka? Czy ‘dobra szkoła’ oznacza szkołę,
          w której naucza się jednego, tylko właściwego, określonego przez Watykan
          światopoglądu? Nie! Uważam, że Minister Roman Giertych może zrobić bardzo wiele
          na rzecz ‘dobrej szkoły’ pod warunkiem, że ‘dobra szkoła’ oznaczać będzie szkołę
          wolną od narkomanii i przemocy, szkołę, która zaoferuje młodzieży dostęp do
          środków dydaktycznych oraz pomoże jej w lepszym rozumieniu świata, który nas
          otacza. Dobra szkoła to taka, która naucz naszą młodzież odnajdywania swojego
          miejsca w społeczności Europy oraz poszanowania dla innych, niezależnie od
          wyznania, koloru skóry czy kultury. Dobra szkoła to taka, która będzie chronić
          naszą młodzież przed ekstremizmem (wszelkiej maści, prawicowym czy lewicowym,
          hetero czy homo) pozwalając jej na właściwy wybór drogi, jaką pójdzie w dorosłe
          życie – właściwy wybór to taki, który nie jest ani narzucony siłą ani nie wynika
          z nietolerancji wobec innych. Właściwy wybór to mój własny wybór! Minister Roman
          Giertych przede wszystkim powinien stworzyć ‘parasol ochronny’ nad młodzieżą.
          Parasol pozwalający na swobodne i nieskrępowane wyrażanie myśli, polemikę oraz
          parasol chroniący naszą młodzież przed indoktrynacją niezależnie, z której strony.

Pzdr.
          • poglodek Ja się z Tobą zgadzam. Z tym co napisałaś i z tym 20.05.06, 15:18
            że szkoła powinna być wolna od ideologii prawicowej czy lewicowej. Co oznacza
            jednak, że kto chce może mieć religie w szkole (katolicka, prawosławną,
            luterańską etc.), a kto nie powinien mieć zapewnione zajęcia z etyki ... pewnie
            część osób gdyby była możliwość chodziłaby na to i na to, oznacza też, że
            powinna być możliwość zdawania na maturze religioznawstwa skoro można zdawać
            wiedze o tańcu ... Z resztą się zgadzam, to co napisałem to uszczególnienie.

PS. W którymś z postów pisałeś o Świątyni Opatrzności Bożej ... jestem
            zwolennikiem obecnego rządu, katolikiem ale ... ta decyzja mi się nie
            podoba ... uważam, że lepiej by było gdyby zbudowano tą Świątyniem bez wsparcia
            Państwa.
        • koniecdemokracji Re: Manifestacja na rzecz dobrej szkoły !! 20.05.06, 12:34
          Coś podobnego i do kogo są skierowane te protesty przeciwko narkomani w szkole
          mam nadzieje, że do Pana Ministra, który tworzy nowe prawo w tym kraju, bo jak
          na razie szkoła ma związane ręce i nawet nie można sprawdzić, co uczeń ma w
          kieszeni a rodzice się boją żeby się nie wydało, że ich kochane dzieci tez
          biorą i na rewizje czasami zgody nie podpisują myśląc, że to jak grypa samo
          przejdzie
          80% młodzieży w szkole, do której chodzi mój syn przyznaje się, że miało
          kontakt z narkotykami.
          Na każdym rogu w mieście można kupić o każdej porze, co się, komu zamarzy
          Ale największym problemem w tym kraju są oczywiście geje
          Protesty niczego tutaj nie rozwiążą trzeba szybko zmienić prawo Stwoszy
          alternatywę
          Potrzebna jest szeroka akcja propagandowa w mediach, ale i u źródła to znaczy w
          szkołach
          Ale jak na razie pootwierano dyskoteki niech się dzieci bawią
          Pragnę wspomnieć również o alkoholu
          Powinno się surowo karać tych, którzy sprzedają alkohol nieletnim dobrze by
          było żeby przesunąć granicę wieku do 21 lat
          • poglodek To widze, że się zgadzamy. Te manifestacje są 20.05.06, 15:11
            właśnie po to aby te ważne sprawy wreszcie ruszyły z miejsca. Napisałeś to
            czego do państwa, od szkoły oczekuje właściwie każdy. I ja mam nadzieję, że to
            zostane zrobione. I premiera Giertycha, będzie można oceniać po tym co robi. Po
            narazie zapowiedzi realizacji tych postulatów są .. a ja czekam na ustawy, na
            rozporządzenia.
        • wariant_b Re: Manifestacja na rzecz dobrej szkoły !! 20.05.06, 12:38
          Jeszcze pięć piw. Hail.
    • keradk Giertych giertychem, ale ten biedron... 20.05.06, 11:05
      ten biedron to jest niezle powalony, w zasadzie stopien uposledzenia
      porownywalny z giertychem ale w drugą strone. "do we need gender?" co to jest
      za tytuł? moze zrobmy "warsztaty pt: "do we need brain??" - rownie budujace.

przykro to przyznac ale nawet slepa kura...eee...giertych trafi czasem na
      ziarno. pieniadze publiczne na gejowe warsztaty, gdzie chlopcy grzecznie sobie
      chodzą do lasu trzymając sie za rączki...No efing way! dla kogo niby te
      warsztaty?
      • xawler Re: Giertych giertychem, ale ten biedron... 20.05.06, 11:13
        Celem projektu było przeciwdziałanie stereotypom i uprzedzeniom dotyczącym
        płci i orientacji seksualnej.

Nie jest to zadna skrajnosc.. moze tytul faktycznie moze sie wydawac
        kontrowersyjny...

Zapewniam Cie ze z tych dwoch gosci Giertych vs Biedron to Giertych jest
        oszolomem.
        • faaazi Re: Giertych giertychem, ale ten biedron... 20.05.06, 11:14
          > Celem projektu było przeciwdziałanie stereotypom i uprzedzeniom dotyczącym
          > płci i orientacji seksualnej.

Nie poprawiajmy swiata, przyrody na sile. NIe zmusisz drzewa aby roslo
          korzeniem do gory.
          • xawler Re: Giertych giertychem, ale ten biedron... 20.05.06, 11:46
            A co ma piernik do wiatraka? Nikt nikogo nie chce nawracac (wywracac do gory
            nogami)... ale przyjmowac to do wiadomosci z obojetnoscia lub akceptacja.. a
            nie np. smiechem czy zloscia
          • katmoso Re: Giertych giertychem, ale ten biedron... 20.05.06, 11:55
            od kiedy przełamywanie stereotypów kulturowych jest zmienianiem praw przyrody?
    • yabbu Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 11:06
      dlaczego opozycja nie powstrzyma tego antyministra romana g ? kampania
      p/homofibii uczy tolerancji / niestety tego slowa nie ma w slowniku
      min . "pozalsieboze" edukacji . i tak jak umarly tolerancja i szacunek dla
      innych /niekoniecznie gejow/ tak umrze tez edukacja . chociaz w przypadku ludzi
      z lpr-u i ich wszechbulterierow to juz sie stalo . kto bedzie nastepny do
      odebrania mu prawa do istnienia , z powodu niedopasowania do istniejacych
      norm /oczywiscie tych wg.paparomana /? podpowiadam - jest jeszcze sporo szkol
      specjalnych i osrodkow dla dzieci uposledzonych umyslowo i fizycznie .
      • poglodek Minifestacje na rzecz dobrej szkoły !! 20.05.06, 11:26

20 maja 2006 (sobota)

www.dobraszkola.apw.pl/
        • vortex21 Dobra szkoła ..... 20.05.06, 11:50
          na rzecz ‘dobrej szkoły’ pod warunkiem, że ‘dobra szkoła’ oznaczać będzie szkołę
          życie – właściwy wybór to taki, który nie jest ani narzucony siłą ani nie wynika
          z nietolerancji wobec innych. Właściwy wybór to mój własny wybór! Minister Roman
          parasol chroniący naszą młodzież przed indoktrynacją niezależnie, z której strony.

Pzdr.
    • faaazi Re: Brawo - tak trzymac 20.05.06, 11:12
      W koncu wraca wszystko do normalnosci.

Nie ma co plakac pedalki - tak wyglada IV RP w praktyce.
      A Łobacka dawala swojej mlodziezowce kaske - i gdzie byla ta wasza normlanosc.

___
      szczesliwy wyborca PiS
      dyzurny homofob - nie wiedzialem ze to choroba ?
    • senter Re: Ekipa Giertycha dzieli dotacje 20.05.06, 11:14
      Więcej pieniędzy dla pedałów!
      • poglodek Manifestacje na rzecz dobrej szkoły !! 20.05.06, 11:25

20 maja 2006 (sobota)

www.dobraszkola.apw.pl/
    • poglodek Dzisiaj manifestacje na rzecz dobrej szkoły !! 20.05.06, 11:24

20 maja 2006 (sobota)

www.dobraszkola.apw.pl/
      • vortex21 Dobra szkoła .... 20.05.06, 11:49

Pzdr.
        • tulius Re: Dobra szkoła .... 20.05.06, 14:18
          vortex21 napisał:

> Czy ‘dobra szkoła’ oznacza szkoła katolicka? Czy ‘dobra szkoł
          > a’ oznacza szkołę,
          > w której naucza się jednego, tylko właściwego, określonego przez Watykan
          > światopoglądu? Nie! Uważam, że Minister Roman Giertych może zrobić bardzo
          wiele
          > na rzecz ‘dobrej szkoły’ pod warunkiem, że ‘dobra szkoła̵
          > 7; oznaczać będzie szkołę
          > wolną od narkomanii i przemocy, szkołę, która zaoferuje młodzieży dostęp do
          > środków dydaktycznych oraz pomoże jej w lepszym rozumieniu świata, który nas
          > otacza. Dobra szkoła to taka, która naucz naszą młodzież odnajdywania swojego
          > miejsca w społeczności Europy oraz poszanowania dla innych, niezależnie od
          > wyznania, koloru skóry czy kultury. Dobra szkoła to taka, która będzie chronić
          > naszą młodzież przed ekstremizmem (wszelkiej maści, prawicowym czy lewicowym,
          > hetero czy homo) pozwalając jej na właściwy wybór drogi, jaką pójdzie w
          dorosłe
          > życie – właściwy wybór to taki, który nie jest ani narzucony siłą ani nie
          > wynika
          > z nietolerancji wobec innych. Właściwy wybór to mój własny wybór! Minister
          Roma
          > n
          > Giertych przede wszystkim powinien stworzyć ‘parasol ochronny’ nad
          > młodzieżą.
          > Parasol pozwalający na swobodne i nieskrępowane wyrażanie myśli, polemikę oraz
          > parasol chroniący naszą młodzież przed indoktrynacją niezależnie, z której
          stro
          > ny.
          >
          > Pzdr.

Baju, baju, bedziem w raju.

• czas.na.zmiany1 Re: Dzisiaj manifestacje na rzecz dobrej szkoły ! 10.06.13, 08:47
        forum.gazeta.pl/forum/w,245709,145041970,145041970,zlikwidowac_kuratoria_oswiaty.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka