Gość: blondyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 02:20 ja mialem 100% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tedyy Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 195.117.131.* 11.10.03, 09:01 ja miałam 100%:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tedyy Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 08:20 Gość portalu: Tedyy napisał(a): > ja miałam 100%:) a ja miałam 150% dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klucha Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 212.122.206.* 11.10.03, 09:08 Moim zdaniem ten test jest banalny. Tylko z pierwszym pytaniem miałem problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Pytanie nr 8 IP: *.isko.net.pl / 10.0.20.* 11.10.03, 09:13 Też miałem 100%. Ale pytanie nr 8 jest wg mnie źle skonstruowane. Nie pisze tam, że "krakowianka" = "kobieta mieszkająca w Krakowie"; moim zdaniem krakowianką jest też każda kobieta urodzona w Krakowie, ale tam już nie mieszkająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Pytanie nr 8 IP: *.icpnet.pl 11.10.03, 09:40 to gratuluje wszystkim! zwlaszcza autorowi powyzszego komentarza! ze skromnoscia przyznam, ze tez mialam wynik 100%. niemniej bledem jest wyrazenie: "pisze". powinno raczej byc "jest napisane", powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :s Re: Pytanie nr 8 IP: *.acn.waw.pl 11.10.03, 20:53 a moze zostalo napisane???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek Re: Pytanie nr 8 IP: *.dial.netline.net.uk 11.10.03, 11:50 Gość portalu: X napisał(a): > Też miałem 100%. Ale pytanie nr 8 jest wg mnie źle > skonstruowane. Nie pisze tam, że "krakowianka" = "kobieta > mieszkająca w Krakowie"; moim zdaniem krakowianką jest też każda > kobieta urodzona w Krakowie, ale tam już nie mieszkająca. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Pytanie jest ułożone prawidłowo. Dlatego że ja odpowiedziałem na nie prawidłowo i 10 punktów za nic nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Pytanie nr 8 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 19:36 a hdzie w tym zdaniu jest powiedziane, ze każda weronika to blondynka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirrysiek Re: Pytanie nr 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 00:45 Pozatym... między "nie może być" a "nie jest" jest spora różnica.... otóż może być- w przyszłości.... jeśli ktos ma inne zdanie- proszę wyprowadzic mnie z bledu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nazgul Re: Pytanie nr 8 IP: *.crowley.pl 06.07.04, 23:14 Oj, cwaniaczki, przekombinowaliście. Zróbcie sobie analizę logiczną tego zdania i z jedynek, zer, oraz tych śmiesznych symboli koniunkcji i implikacji wam wyjdzie prawda. Żadne inne założenia nie są potrzbne, a jak ktos nie umie pływać, to mówi, że woda za rzadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajcho Re: Pytanie nr 8 IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:41 Gość portalu: X napisał(a): > Też miałem 100%. Ale pytanie nr 8 jest wg mnie źle > skonstruowane. Nie pisze tam, że "krakowianka" = "kobieta > mieszkająca w Krakowie"; moim zdaniem krakowianką jest też każda > kobieta urodzona w Krakowie, ale tam już nie mieszkająca. No i masz rację, tyle że jakim cudem masz 100%. Ja odpowiedziałem że fałszywe i to jest racja bezwzględna, a twórcy takich testów powinni się zastanowić nad sobą-to nie żartobliwy "test" psychologiczny w brukowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Pytanie nr 8 IP: 81.210.21.* 14.10.03, 14:57 Gość portalu: Zajcho napisał(a): > Gość portalu: X napisał(a): > > > Też miałem 100%. Ale pytanie nr 8 jest wg mnie źle > > skonstruowane. Nie pisze tam, że "krakowianka" = "kobieta > > mieszkająca w Krakowie"; moim zdaniem krakowianką jest też > każda > > kobieta urodzona w Krakowie, ale tam już nie mieszkająca. > No i masz rację, tyle że jakim cudem masz 100%. Ja > odpowiedziałem że fałszywe i to jest racja bezwzględna, a twórcy > takich testów powinni się zastanowić nad sobą-to nie > żartobliwy "test" psychologiczny w brukowcu. A takim cudem, że to nie pierwszy test tego typu, z niejasnymi pytaniami, z jakim miałem do czynienia :) BTW, pewnie zaraz ktoś mi tu dopisze, że powyższe zdanie zostało źle napisane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kipa Jak to jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 21:30 W Krakowie - krakowianki W Warszawie - warszawianki a w Kole ? - szprychy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sen Re: Pytanie nr 8 IP: *.it-net.pl 16.10.03, 06:55 Według mnie w pytanie nr 8 jest troche źle sformułowane, ale nie chodzi mi o Krakowiankę. Jeżeli jest to pytanie testujące logigę i działania na zbiorach, czyli działy matematyczne, to nie powinno się używać zwrotu "może mieszkać". W matematyce coś może być lub nie, ale nie "może". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Pytanie nr 8 IP: *.ipartners.pl 16.10.03, 10:22 Gość portalu: Sen napisał(a): > W matematyce coś może > być lub nie, ale nie "może". Możliwość i konieczność to modalności, które jak najbardziej w matematyce mają zastosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_m Re: Pytanie nr 8 IP: *.sasiedzi.pl 16.10.03, 17:48 Moim zdaniem prwidlowa powinna byc odpowiedz d.Skoro zakladamy ze wszystkie blondynki maja na imie Weronika,a zadna Weronika nie mieszka w Krakowie to nie znaczy ze mozemy stwierdzic czy jakas krakowianka nie ma na imie Weronika i jest blondynka(takie jest zalozenie) bo nie koniecznie musi mieszkac w tymze miescie.Ktos mi to wytlumaczy?A moze w tescie matematycznym prawidlowa bylaby odp d) a w jezykowym b)?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w. Re: Pytanie nr 8 IP: Gate.Chojnice:* / 10.0.208.* 19.10.03, 23:21 No i krakowianka - a nie jak autor twierdzi Krakowianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordon w końcu:) IP: 195.117.28.* 17.10.03, 17:14 a już myślałem że coś ze mną nie tak... w ogólnym miałem 40%... (za dużo cyferek) ale tu chba nie tak żle (80%) biorąc pod uwage, że to mój drugi taki test(tamten był pierwszy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela Anna Re: Pytanie nr 8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 11:57 Też tak to zinterpretowałam i dlatego odpowiedziałam źle. Myślałam, że gdyby chodziło tylko o kobiety mieszkające, a nie urodzone w Krakowie, to by było za proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miet 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: *.chello.pl 11.10.03, 09:40 40% miałem- to mało czy normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: *.interkam.pl 11.10.03, 19:37 To jeszcze zależy w jakim wieku jesteś. Ja mam 15 lat i miałam 70%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 58-latek Re: 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: 81.15.220.* 11.10.03, 23:05 nie jest żle.Poprawisz się,to kwestia treningu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabi Re: 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: *.lama.net.pl / 192.168.3.* 12.10.03, 20:05 Ja mam 14 lat i miałam 90%, a to przez to, że TOWAR odczytałam jako WARTO.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Po prostu banal.Fajny test. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 11:26 Gość portalu: Marta napisał(a): > To jeszcze zależy w jakim wieku jesteś. Ja mam 15 lat i miałam > 70%. Ja mam 14 i mialem 100%.Strasznioe proste.Zaskoczony bylem. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 18:01 W zachodnim kraju już dawno kradłbys na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: 213.77.27.* 17.10.03, 13:08 Szczerze? - na Twoim miejscu dosyc bym sie tym zmartwiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: *.clubnet.pl 17.10.03, 13:19 ja mialem 80% (mam 12 lat) mysle ze niezle mi poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 40% miałem- to mało czy normalnie? IP: 81.21.194.* 21.09.04, 01:09 a ja mialem 110%, a mam lat 6 i za rok ide do szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pax fajny test IP: *.labedy.pl / 192.168.5.* 11.10.03, 10:07 ja miałem 50% i sie ciesze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyggie Re: fajny test IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 16.10.03, 22:46 Ja miałem 80 % ale uważam że niektóre pytania nie sa dobrze dobrane gdyż patrz pytanie pierwsze ja zaznaczyłem odp. kultura ato dlatego że był to jedyny z tych wtrazów w którym dwukrotnie wystapiło u autor zadania miał co innego na myśli i co tu poradzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdhgfd Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 10:10 pytanie nr 1 ma jeszcz dwie możliwe odpowiedzi: jest jeden wyraz zawierający dwie litery u (rura), jest jeden wyraz, który nie ma litery u na 2 miejscu (natura) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimol Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 01:48 uwazam, ze niektore pytania nie maja jednoznacznych odpowiedzi. co do pytania z "brama" i "wrotami", to czy "warto" i "warta" nie sa podobne znaczeniowo ? czy (jak juz wspomniano) krakowianka musi mieszkac w krakowie ? watpliwosci moze tez budzic czy "krotochwilne" to na pewno "zbiory", skoro "pelzuny" a pozniej "swiur" oznaczaja jednoczesnie "zabawny" ? hm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimol Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 01:52 aha... no i jeszcze "cyna", ktora nie pasuje do reszty bo jako jedyna nie uzywa znakow diaktrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 90% - i dumna! Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 65.38.217.* 12.10.03, 01:55 bzdury pleciesz, chodzilo o to, ze to byly metale, a mosiadz nim nie jest(stop!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawi Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 11:52 Wcale nie bzdury! Ja też rozumowałam tak jak Ty, ale pomysł ze znakami diakrytycznymi wcale nie jest zły, a nawet bardziej "językowy". Takie testy powinny być bardziej jednoznaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vella Jesteśmy inteligentniejsi niż twórcy testu? IP: 193.59.174.* 17.10.03, 12:39 rura ma dwie litery u, natura nie ma u na drugim miejscu a huragan jako jedyny jest rodzaju męskiego, dlaczego akurat sylaba "ura" ma decydować? A może po prostu rozwiązujący test mają większe IQ niż ci, którzy go układają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vella Re: Jesteśmy inteligentniejsi niż twórcy testu? IP: 193.59.174.* 17.10.03, 12:53 typowe zadanie dywergencyjne podczas gdy układający widzą je jako konwergencyjne ... A może tak coś na naszą miarę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati [...] IP: *.netia.com.pl 13.10.04, 16:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.kra.cdp.pl / 10.0.0.* 11.10.03, 10:29 Całkie fajny teścik. Miałam 100 % i mój braciszek też:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamakszi meow. jest błąd w pytaniu nr 8...!! :)) 11.10.03, 10:31 W pytaniu nr 8 jest niezaprzeczalny błąd językowy - i szkoda, że pojawia się właśnie w teście na "umiejętności językowe" :)))) Tak więc wszyszcy ci, co się tu cieszą, że zdobyli 100% - nie powinni, bo bład ten skutecznie zmienia treść i sens zadania... Mianowicie użyte jest w tekście słowo "Krakowianka" - pisane tak właśnie, tzn. z wielkiej litery... Jeśli nazwy mieszkańców miast pisane są z wielkiej litery, to nie oznaczają tych, którzy stricte mieszkają w granicach miasta, lecz w całym regionie również wokół. Tak więc błąd ten skutecznie zmienia sens całego zadania i odpowiedź również. Nie dostrzegli tego, jak widać, autorzy. A fe!!! Skierowuję na zajęcia Miłościwie Nam Panującego prof. dr. hab. Andrzeja Markowskiego... Pzdr!!! :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipoou Re: meow. jest błąd w pytaniu nr 8...!! :)) IP: *.sfs.pl 11.10.03, 14:01 moze masz racje co do ortografii ale komppletnie mylisz sie co do wplywu tego bledu na tresc zadania -otoz jezeli zadna mieszkanka regionu krakowskiego nie nazywa sie Weronika to sila rzeczy i wsrod samych mieszkanek Krakowa nie moze takowa sie znalezc A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajcho Re: meow. jest błąd w pytaniu nr 8...!! :)) IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:46 głupio zakładasz, że krakowianka musi mieszkać w Krakowie, a nie wystarczy że się tam urodziła i np.długo tam mieszkała, co potocznie (językowo) jest stosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: meow. jest błąd w pytaniu nr 8...!! :)) IP: *.magma-net.pl 13.10.03, 10:20 Jeszcze jeden problem. Oczywiście,że w każdej chwili może.Farb jest u nas pod dostatkiem. Gdyby było pytanie czy jest to odpowiedź byłaby - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Capoerista Re: meow. jest błąd w pytaniu nr 8...!! :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 21:41 Odnośnie poprawności językowej: nie mówimy "pisać z wielkiej litery", lecz "pisać wielką literą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: meow. jest błąd w pytaniu nr 8...!! :)) IP: *.it / 62.233.189.* 18.06.04, 14:10 właśnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @lek Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.broker.com.pl / 172.16.2.* 11.10.03, 10:34 cienki jestem nawet nie wiedzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo++ hmmmmm... IP: 212.191.78.* 11.10.03, 10:49 Ja z języka się dobrze nigdy nie czułem a zdobyłem 90%, zrobiłem jeden błąd, bo mi się metale i stopy pomieszały, ale nie wiem co to ma wspólnego z umiejętnościami językowymi. Cały ten test jest na logikę - może i tak, ale z umiejętnościami językowymi ma mało wspólnego. P.S. Drogi kolego od chyba 1998 roku formy "pisze" i "jest napisane" są w tym kontekście poprawne. Jak nie wierzysz to sobie to sprawdź. A co do Krakowianek – hmm.. z punktu widzenie językowego macie racje, ale z punktu widzenie zbiorów i logiki to NIE !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: hmmmmm... IP: *.ifn-magdeburg.de 11.10.03, 15:24 Zastanawiam sie tez czy rozroznianie stopow i metali to umiejetnosc jezykowa. Test jest moze zabawny ale ciekawa jestem co naprawde testuje.. Pewno ukladal go autor krzyzowek :))) Niemniej przyjemna rozrywka.. Zwlaszcza ze stacja kabanos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 90% -i dumna!! Re: hmmmmm... IP: 65.38.217.* 12.10.03, 01:57 INTELIGENCJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kipa Re: hmmmmm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 21:44 Co do logiki, jeżeli wykluczymy jednoznaczność zbiorów "Mieszkznka Krakowa" i "Krakowianka" to okaże się, że może być blądynką Krakowianka nie mieszkająca obecnie w Krakowie, a wtedy zdanie nie będzie prawdziwe. :-) Natomiast jeżeli uznamy, że Krakowianka to mieszkanka Krakowa, zdanie będzie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudzoziemka Re: hmmmmm... IP: *.proxy.aol.com 12.10.03, 15:46 co to takiego "blądynka"? Gość portalu: Kipa napisał(a): > Co do logiki, jeżeli wykluczymy jednoznaczność > zbiorów "Mieszkznka Krakowa" i "Krakowianka" to okaże się, że > może być blądynką Krakowianka nie mieszkająca obecnie w > Krakowie, a wtedy zdanie nie będzie prawdziwe. :-) Natomiast > jeżeli uznamy, że Krakowianka to mieszkanka Krakowa, zdanie > będzie prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vella Re: hmmmmm... IP: 193.59.174.* 17.10.03, 12:48 Sprawdziłam. Slownik poprawnej polszczyzny PWN wydany w 1999 roku (ISBN 83-01-12-660-4): Niepoprawnie: pisało, pisze w gazecie. Poprawnie: napisano, było, jest napisane albo piszą w gazecie. Gość portalu: Neo++ napisał(a): (...) > P.S. Drogi kolego od chyba 1998 roku formy "pisze" i "jest > napisane" są w tym kontekście poprawne. Jak nie wierzysz to > sobie to sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.dial.netline.net.uk 11.10.03, 11:46 Mnie wyszło 90%. Te BURAKI I PURCHAWY pie..dolone mnie ujajały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 5.5D* / 213.40.3.* 11.10.03, 12:56 W Teście 1 też uzyskałem wynik, ale nie powiem jaki. Bo tam prawie wszystkie pytania są dziwnie i przewrotnie ułożone. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Gość portalu: eugienek napisał(a): > Mnie wyszło 90%. Te BURAKI I PURCHAWY pie..dolone mnie ujajały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kipa Bo to nie jest jednoznaczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 21:46 Możesz w tym pytaniu wykreślić KULTURA i też da się uzasadnić dlaczego. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 90%-i dumna Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 65.38.217.* 12.10.03, 01:59 MNIE TEZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aina Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 11:47 No jak na bladynkę w dodatku ciemnę to nieźle chyba. Wiec nie mówcie ze blądynki są mało inteligętne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivid Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.chello.pl 11.10.03, 14:01 Niektore pytania maja wiecej zaleznosci niz te o ktorych myslal autor pytania, np w pyt 5 gdzie we wszystkich slowach oprocz "cyna" wystepuja polskie znaki diakrytyczne.Znajomosc stopow metali nie wchodzi chyba w sklad umiejetnosci jezykowych :> Natomiast pytanie 8 sprawi problem tym ktorzy nie mieli do czynienia z logika. Nie wiem czy logika nawiazuje do umiejetnosci jezykowych, ale np. ja na studiach logike mialam w ramach zajec z matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe 11.10.03, 18:47 Gość portalu: Vivid napisał(a): > Niektore pytania maja wiecej zaleznosci niz te o ktorych myslal > autor pytania, np w pyt 5 gdzie we wszystkich slowach > oprocz "cyna" wystepuja polskie znaki diakrytyczne.Znajomosc > stopow metali nie wchodzi chyba w sklad umiejetnosci > jezykowych :> Natomiast pytanie 8 sprawi problem tym ktorzy nie > mieli do czynienia z logika. Nie wiem czy logika nawiazuje do > umiejetnosci jezykowych, ale np. ja na studiach logike mialam w > ramach zajec z matematyki. ja nie mialam do czynienie z logika i rozwiazalam to zad. nawet dlugo sie nei zastanawialam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Test na inteligencję ...czyją właściwie? IP: *.chello.pl 11.10.03, 22:41 Gość portalu: Vivid napisał(a): > Niektore pytania maja wiecej zaleznosci niz te o ktorych myslal > autor pytania, np w pyt 5 gdzie we wszystkich slowach > oprocz "cyna" wystepuja polskie znaki diakrytyczne [...] ------- Wszystkie pytania typu "wskaż wyraz nie pasujący do innych" w tym teście mają więcej niż jedną odpowiedź. W pytaniu 1 za słowo niepasujące można uznać "KULTURĘ",która określa zjawisko społeczne, podczas gdy "PURCHAWA", "BURAK" oraz "HURAGAN" oznaczają zjawiska przyrodnicze. W pytaniu 3 słowem odmiennym od innych jest "CAL", który nie posiada sensownych w języku polskim anagramów. Pozostałe słowa takie anagramy mają: STOPA-PSOTA, AKR- RAK, MILA-LIMA. Wszystkie te możliwości te zostały przez twórcę testu przeoczone. Można więc zadać pytanie: jakie świadectwo inteligencji SWEGO AUTORA wystawia ten test? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 90%-i dumna Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 65.38.217.* 12.10.03, 02:26 Wydaje mi sie ,ze duzo Was nie rozumie sensu testu na inteligencje. To nie byl egzamin z jezyka polskiego! W testach na inteligencje sa zadania "jezykowe", na logike, "matematyczne". W zasadzie nie chodzi tu o ogromna wiedze, ale spostrzegawczosc, logiczne myslenie + wiedza.Ci co lubia rebusy znajda tu duzo przykladow tez. Milej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terrorite Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.chello.pl 11.10.03, 14:29 Taaaak, jak na blĄdynke to calkiem dobrze :> Umiejetnosci jezykowe!!! ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipoou Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.sfs.pl 11.10.03, 13:57 tez mialem 100% ten test jest bardzo prosty i trudno mi jest sobie wyobrazic by ktos w miare inteligentny nie mial co najmniej 9/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek 2 Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.dial.netline.net.uk 11.10.03, 14:27 Gość portalu: filipoou napisał(a): > tez mialem 100% ten test jest bardzo prosty i trudno mi jest > sobie wyobrazic by ktos w miare inteligentny nie mial co > najmniej 9/10 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hej, hej! Nie bądź taki cwany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cienki Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 15:45 wszystko pieknie ladnie, ale dlaczego na tescie na logike bylo wiecej pytan, czyt. czasu na "kapniecie sie", a w tym na jezyk tylko 10 czyli 3 razy mniej? znaczy jestesmy bardziej jezykowi niz logiczni, z tego wynika? a tak poza tym, to czy ktos w ogole robil to na czas? na kazde pytanie jest ok. 20 sekund na odpowiedz normalnie (podobny test dla angoli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.dial.netline.net.uk 11.10.03, 17:52 Gość portalu: cienki napisał(a): > wszystko pieknie ladnie, ale dlaczego na tescie na logike bylo > wiecej pytan, czyt. czasu na "kapniecie sie", a w tym na jezyk > tylko 10 czyli 3 razy mniej? znaczy jestesmy bardziej jezykowi > niz logiczni, z tego wynika? a tak poza tym, to czy ktos w ogole > robil to na czas? na kazde pytanie jest ok. 20 sekund na > odpowiedz normalnie (podobny test dla angoli). xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Szanowny "cienki", ja Ciebie bardzo proszę nie strasz niewinnych ludzi. 20 sekund?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teletubis Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 11.10.03, 15:43 czy testy inteligencji z zalozenia musza byc banalnie proste? nie zastanawiajac sie nazbyt dlugo uzyskalem 9 na 10 pktow mozliwych do zdobycia, przy czym, na pytanie 8 odpowiedzialem prawidlowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kipa Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 17:05 O ile mi wiadomo test powinien być tak skonstruowany, aby wykluczał mnogość logicznych odpowiedzi. Niestety w teście na wykluczenie słowa ze zbioru słów: BURAK PURCHAWA KULTURA HURAGAN można wykluczyć słowo KULTURA które nie posiada jak inne układu liter UR na drugiej i trzeciej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.dial.netline.net.uk 11.10.03, 17:55 Gość portalu: Kipa napisał(a): > O ile mi wiadomo test powinien być tak skonstruowany, aby > wykluczał mnogość logicznych odpowiedzi. Niestety w teście na > wykluczenie słowa ze zbioru słów: > BURAK > PURCHAWA > KULTURA > HURAGAN > można wykluczyć słowo KULTURA które nie posiada jak inne układu > liter UR na drugiej i trzeciej pozycji. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Popieram w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.chello.pl 11.10.03, 21:06 Ja również popieram - słowo KULTURA też mogłoby uchodzić za "inne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 108s Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 62.233.169.* 12.10.03, 00:08 Gość portalu: Kipa napisał(a): > O ile mi wiadomo test powinien być tak skonstruowany, aby > wykluczał mnogość logicznych odpowiedzi. Niestety w teście na > wykluczenie słowa ze zbioru słów: > BURAK > PURCHAWA > KULTURA > HURAGAN > można wykluczyć słowo KULTURA które nie posiada jak inne układu > liter UR na drugiej i trzeciej pozycji. Jest tu ten sam błąd, co nieco wyżej u Jędrzeja, który też odrzucił KULTURĘ (jako "zjawisko społeczne" w opozycji do "zjawisk przyrodniczych"). W zadaniu należało znaleźć cechę wspólną wymienionych w poleceniu SIEDMIU wyrazów, a nie czterech podanych jako możliwa odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe) IP: *.CNet.Gawex.PL 11.10.03, 17:52 Mam 14 lat, a w teście pierwszym odpowiedziałem dobrze na 21 pytań, a w teście 2 maiałem 90%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek 2 Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.dial.netline.net.uk 11.10.03, 17:57 Gość portalu: Jakub napisał(a): > Mam 14 lat, a w teście pierwszym odpowiedziałem dobrze na 21 > pytań, a w teście 2 maiałem 90%. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I.Q. od 120 do 135. Tak trzymać. Duże brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Jaki wpływ na IQ ma wiek osoby piszącej test? IP: *.darkstar.pl / 192.168.1.* 12.10.03, 16:12 Miałam takie same wyniki jak Kuba w obu testach,(21 zadań w pierwszym i 90% czyli 9 pytań w drugim), no i też mam 14 lat, ale myślę, że za rozwiazanie tylu zadań inny iloraz inteligencji będzie mieć osoba 14, a inny 25-letnia, ale nie wiem jak to się przelicza wzgledem wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vella Re: Jaki wpływ na IQ ma wiek osoby piszącej test? IP: 193.59.174.* 17.10.03, 13:02 Narodowy test Inteligencji jest przeznaczony dla osób, które ukończyły 16 lat. Testy IQ dla dzieci oblicza się na nieco innych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.darkstar.pl / 192.168.1.* 12.10.03, 15:53 Ja podobnie jak ty Kubo (Jakubie) miałam 21 pkt, z I testu, a z drugiego 90%, no i też mam 14 lat ;-) pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguńka Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.10.03, 18:32 Trywialny, ale fajny miałam 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczownik Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.nsm.pl / 192.168.190.* 11.10.03, 19:01 Weźmy pod uwagę,że te testy układa "Ktoś", a my nie mamy bladego pojęcia o jego ilorazie inteligencji. Jesteśmy mierzeni czyjąś miarą, według kogoś,pod kogoś. Miło jest stwierdzić, że jest się "geniuszem, bo udało się 100%, ale jak niemiło uswiadomic sobie, że jest sie na granicy ... no właśnie czego. Zmieniaja sie te określania dla tych poniżej normy, a nie chcę nikogo obrazić (tym bardziej np. siebie) Odpowiedz Link Zgłoś
frytek_x Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe 11.10.03, 19:32 błe... nie lubię, gdy zadanka mają kilka rozwiązań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 19:44 Ja miałam 90% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.pl / 192.168.2.* 11.10.03, 20:03 Test bardzo prosty nie miałem z nim żadnych większych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:14 Na obu testach miałam 90%. Uważam, że to dobrze szczególnie jeśli ma się 12 lat i blond włosy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:20 miałam 90%. Jakie mam IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :s Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.acn.waw.pl 11.10.03, 20:52 pytanie nr4 mozna zrobic na inny sposob... TOWAR ->WARTO ->WARTA :S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.chello.pl 11.10.03, 21:50 proponuję jednak przeczytać to pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 108s Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: 62.233.169.* 12.10.03, 00:13 Gość portalu: :s napisał(a): > pytanie nr4 mozna zrobic na inny sposob... > TOWAR ->WARTO ->WARTA :S Tyle tylko, że zgodnie z poleceniem anagram wyrazu TOWAR miał być zbliżony ZNACZENIOWO do któregoś z wymienionych wyrazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.ramtel.com.pl / 172.20.6.* 12.10.03, 00:34 Z tym testem bylo rownie ok.Myślcie rodacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.vnet.pl / 192.168.1.* 12.10.03, 12:16 nie zostalo okreslone na co dokladnie trzeba zwracac uwage, przez to tyle dwuznacznosci pyt.1 - burak ma dwie sylaby, cala reszta 3 pyt.4 - TOWAR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Test na inteligencję 2 (umiejętności językowe IP: *.acn.pl 16.10.03, 18:12 Gość portalu: ix napisał(a): > nie zostalo okreslone na co dokladnie trzeba zwracac uwage, > przez to tyle dwuznacznosci > pyt.1 - burak ma dwie sylaby, cala reszta 3 o ile dobrze pamietam byla tam "ru-ra" > pyt.4 - TOWAR Odpowiedz Link Zgłoś