Dodaj do ulubionych

Przykra prawda o "Profi Lingua"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 18:11
Trwaja jeszcze ciagle zapisy do szkol jezykow obcych i dlatego chyba warto
ostrzec "potencjalne ofiary" przed szkola taka jak "Profi". Przez rok uczylam
sie tam wloskiego i wszystko bylo super - zajecia, lektor itd. Problem
pojawil sie, kiedy na pierwszych zajeciach w tym roku pojawil sie zupelnie
nowy lektor! A zeby bylo zabawnie, wczesniej uzyskiwalismy zapewnienia, ze
bedziemy miec zajecia z "naszym" (bardzo dobrym) lektorem, lecz
dyrekcja "Profi" po wakacjach po prostu nie przedluzyla z nim umowy, a nas
pozostawila w blogiej nieswiadomosci z radoscia przyjmujac nasze pieniadze.
Na nic zdaly sie nasze batalie - ustne i na pismie - o powrot lektora, od
poczatku traktowano nas z lekcewazeniem i lekka arogancja, wymyslajac
roznorodne klamliwe wytlumaczenia. A pani dyrektor nie raczyla nawet z nami
sie spotkac.
Aktualnie jest listopad, my zaplacilysmy za nauke, nowy lektor prawie
wogole nie ma doswiadczenia w nauczaniu, z jego zdolnosciami do jezykow tez
nie lepiej, a wyjscia nie mamy. Szkola odmowila nawet czesciowego zwrotu
kosztow. Z tego co sie dowiedzialysmy "kanalami nieoficjalnymi" wynika, ze
szkola, ktora sie tak szczyci kompetencja swoich lektorow, nie zawsze ma w
zwyczaju interesowaniem sie tym, czy posiadaja oni dyplom ukonczenia
filologii!!!
My zatem spisalysmy nasze pieniadze i "Profi lingua" na straty, obiecujac
sobie solennie, ze bedziemy zawsze ostrzegac przed szkola, ktorej bardziej
zalezy na liczbie kursantow (czyli po prostu na pieniadzach) niz na poziomie
nauczania.
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidek Re: Przykra prawda o "Profi Lingua" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 22:02
      fakt też się dałem nabrtać na Profi Lingua. Strasznie szmatława szkoła.
      • hannelore Re: Przykra prawda o "Profi Lingua" 28.02.04, 21:22
        a ja chodzilam do Profi Lingua przez rok we Wroclawiu i bylam bardzo
        zadowolona. chodzilam na j.angielski, mielismy swietnego native'a i duzo sie
        nauczylam. niestety po zmianie miasta zamieszkania nie moge juz uczeszczac
        dalej na ich zajecia. zdziwilam sie widzac mail krytykujacy te szkole, ale coz
        jak widac nie kazdy mial szczescie trafic tak fajnie. pozdrawiam
        • Gość: kasia Re: Przykra prawda o "Profi Lingua" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 17:31
          wiesz ja tez chodziłam do Profi Linguy we Wroclawiu i twierdze ze to
          beznadziejna szkoła. nie tylko z resztą ja. i tak najlepsze efekty dają zajęcia
          prywatne
          • Gość: gosc portalu Ja mam inne zdanie. IP: *.zanet.pl 05.03.04, 18:12
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> wiesz ja tez chodziłam do Profi Linguy we Wroclawiu i twierdze ze to
            > beznadziejna szkoła. nie tylko z resztą ja. i tak najlepsze efekty dają zajęcia
            >
            > prywatne

Prywatne - drozsze, chyba, ze po znajomosci. Poza tym zajecia grupowe sa lepsze
            - mobilizuja, daja szanse porowanania mozliwosci, ale co najwazniejsze -
            oswajamy sie z jezykiem znacznie lepiej.
            Zajecia prywatne to dobre dla tych ktorym nie chce sie za wiele pracowac w domu,
            a na grupowych brak zadania nie jest mile widziany. Lektorzy dbaja o postepy.
            Przynajmniej ja swietnie trafilem. Native stawia na slownictwo i rozmowe, a
            lektor na gramatyke. Profi-Lingua to dobre przygotowanie do egzaminow - pod
            warunkiem, ze ktos zamiast narzekac chodzi na zajecia dodatkowe (do wyboru
            Konwersacje, zajecia fonetyczne, gramatyczne).

Pozdrawiam.
            • Gość: chris Re: Ja mam inne zdanie. IP: *.icpnet.pl 05.03.04, 18:29
              > Zajecia prywatne to dobre dla tych ktorym nie chce sie za wiele pracowac w
              > domu a na grupowych brak zadania nie jest mile widziany.

Ja mam inne zdanie:)
              Chodzę wyłącznie na zajęcia prywatne: niemiecki, wcześniej na francuski, ale niestety mam chwilową przerwę. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie mieć zadania domowego, a ponieważ nie trzeba czekać na nikogo, na zajęciach przerabiam tyle, że naprawdę jest co powtarzać i czego się uczyć w domu.
              • Gość: kasia Re: Ja mam inne zdanie. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 23:05
                ja mam podobne zdanie do chrisa. chodziłam do profilinquy do grupy
                poczatkującej gdzie niektore osoby na pytanie "are you an apple"
                odpowiadały "yes I'm". drugie półrocze spędziłam już korzystając z zajęć
                prywatnych i obecnie zaczynam pociom intermediate (półtora roku temu było
                beginners) więc różnica jest, bo z tamtą szkoła to pewnie byłabym w polowie
                elementary. poza tym na zajeciach prywatnych nauczyciel tobie poswieca wiecej
                uwagi, łatwo moze zobaczyc z czym masz problem, i to cwiczyc, a nie co innego.
                a drogo wcale nie jest. 4 miesiace nauki w profi-linguie kosztowały około 600
                zl, a obecnie mam zajęcia (wraz z kolezanką, my dwie i nauczycielka) i płacimy
                razem 50 zł, za 2 godziny co daje 25 od osoby, czyli 100 zł na miesiąc. i jest
                duzo lepiej
    • miranda8 Re: Przykra prawda o "Profi Lingua" 04.03.04, 13:44
      tez uważam, że to beznadziejna szkoła nastawiona na ilość a nie na jakość.
      Często spotyka się niekompetencję lektorów. Ostatnio próbowałam załatwoc
      natov'a do biura i babka zajmująca sie takimi sprawami powiedziała, że jej sie
      nie opłaca wynajmować nativa za 80 zl/godz w rannych godzinach (mniejsze
      miasto) i wgóle zrobiła mi łachę, ze czas swój poświęciła by mi to powiedzieć.
      I jeszcze kazała mi się zgłosić za 2 tygodnie to wtedy mi powie czy beda kogoś
      mieli i czy są zainteresowani. Poszłam do innej szkoły i dostałam miłego
      amerykanina za 65 zł i od razu.
      • Gość: xx-2 Re: Przykra prawda o "Profi Lingua" IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.03.04, 21:08
        jkezuuuss maria to gdzie w koncu warto isc np w krakoiwe do jakiej szkoly?
        • Gość: mari Re: Przykra prawda o "Profi Lingua" IP: 212.160.130.* 24.03.04, 15:16
          ja już drugi rok chodzę do EnglishFirst i jestem baardzo zadowolona. Teraz
          jestem na kursie przygotowywującym do FC tyle, że w Katowicach. Jeśłi szukasz
          szkoły z angielskim to polecam. W Krakowie maja swój oddział na ul. Basztowej
          23 tel. 429-67-76. Maja też fajne promocje.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka