Dodaj do ulubionych

SINGER 6180 KLOPOT Z SZEROKOSCIA I DLUGOSCIA SCIEG

17.02.12, 19:41
Witam, kupilam Singera 6180, mam ogromny problem z ustawieniem szerokoscii dlugosci sciegu pomimo, ze wybieram guzikami wiesza szerokosc i dlugosc maszyna nie reaguje .Wszystkie sciegi wygladaja tak samo tzn, jak cienki mikroskopijny scieg 00. Prosze poradzic czy sa jeszcze inne ustawienia, wedlug instrukcji robie ale nic to nie daje.
Obserwuj wątek
    • czeremcha4 Re: SINGER 6180 KLOPOT Z SZEROKOSCIA I DLUGOSCIA 17.02.12, 20:44
      W Polsce serwisem Singera zajmuje się Arka AGD w Radomiu /jest też jegoprzedstawicielem na Polskę/. Panowie w serwisie są bardzo sympatyczni i kompetentni - spróbuj do nich zadzwonić i porozmawiać.

www.arkaagd.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=54
      Ania
      • emine2302 Re: SINGER 6180 KLOPOT Z SZEROKOSCIA I DLUGOSCIA 17.02.12, 21:41
        Mam ta sama maszyne i u mnie dziala wszystko tak jak powinno wiec wydaje mi sie ze trzeba bedzie zabrac maszyne do serwisu albo jesli ciagle jest na gwarancji do miejsca w ktorym zostala zakupiona
        • magdaglasgow Re: SINGER 6180 KLOPOT Z SZEROKOSCIA I DLUGOSCIA 17.02.12, 23:14
          Hej wydaje mi sie ze kupilam ta maszyne od tego samego sprzedajacego z Ebaya co ty, maszyna jest z Londynu z Finska, szwecka i dunska istrukcja. Ja sciagnelam instrukcje po angielsku i robilam wszystko krok po kroku, ale wydaje mi sie ze glowica igly wogole nie rusza sie na boki bo grubosc sciegow jest caly czas taka sama.
        • magdaglasgow Re: SINGER 6180 KLOPOT Z SZEROKOSCIA I DLUGOSCIA 17.02.12, 23:15
          Wlasnie chcialam do ciebie napisac czy w twojej jest wszystko ok?
          • emine2302 Re: SINGER 6180 KLOPOT Z SZEROKOSCIA I DLUGOSCIA 18.02.12, 13:24
            Ja kupilam maszyne na gumtree od takiej pani zaplacilam 110£ + dojazd jakies 20 £ u mnie wszystko dziala a instrukcje po angielsku wydrukowana dostalam od tej pani. Jeszcze wszystkiego nie probowalam ale to co probowalam dziala i glowica rusza sie prawidlowo. Ja mialam problem z napieciem nitek ale uporalam sie z problemem sama. Jestem nowicjuszka w szyciu ale generalnie nie mam zadnych zastrzezen do maszyny zdazylam uszyc sukieneczke mojej corci bez problemow z maszyna. Zauwazylam rowniez ze do szerokich szwow trzeba powoli zeby wychodzily wmiare przyzwoicie bo jak za szybko wygladaja brzydko. Sprobuje jeszcze dzisiaj roznych innych i dam ci znac jak poszlo.
            Napisz do sprzedawcy na ebay ze nie dziala powinnien ci zaproponowac jakies rozwiazanie, a jak nie bedzie chcial o tym slyszec to proponuje zglosic ze przedmiot jest uszkodzony a sprzedawca nie chce ugodowego rozwiazania i ebay sie tym zajmie
            • magdaglasgow Re: SINGER 6180 KLOPOT Z SZEROKOSCIA I DLUGOSCIA 18.02.12, 14:08
              Hej juz do nich napisalam i zaproponowal mi zamiane maszyn tylko musze ja odeslac a on mi przysle nowa. Juz zalozylam dyspute na ebayu zeby miec w razie czego podkladke. Dam ci znac jak dostane i sprawdze. Gratulacje uszycia sukienki, ja na razie zabralam sie za poszewke do jaska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka