magduniar3 02.10.06, 22:09 Czy to dobra maszyna dla początkującej osoby? Słyszałam, że Husqvarna to dobra firma, ale może to tylko kwestia rekalmy? Czy warto kupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rossaewcia Re: Husqvarna - Emerald 116 02.10.06, 23:45 Ja będę kupować maszynę z tej firmy ale też nie jestem przekonana może ktoś wie coś o niej??? Odpowiedz Link
althaea Re: Husqvarna - Emerald 116 04.10.06, 11:23 Też się zastanawiam nad pdodbnym modelem ale 118 (od 116 rózni się tylko pozycjonowaniem igły i elektroniczną regulacją prędkości szycia, no i chyba 4 ściegami więcej) Próbowałam w sklepie szyć na tym modelu no i nie powiem po przesiadce z Łucznika czuć różnicę :) Przede wszystkim podoba mi się bardzo wysokie unoszenie stopki i regulacja jej docisku. Pozwala to przeszywać nawet b. grube materiały. Osobiście przeszyłam 4 warstwy grubergo sztruksu ze szwem (takim grubym jak na nogawkach przy podwijaniu) i poszło ładnie. Dołączam się do prośby poprzedniczek - jak z jakością tych maszyn przy dłuższym użytkowaniu? Wiem, że to nowy model Husqvarny, ale może ktoś coś poradzi? Odpowiedz Link
mamoon1 Re: Husqvarna - Emerald 116 05.10.06, 17:01 To dobre maszyny, jezeli Ci "leży ", jest poręczna itd. to polecam. Pamiętam znajomą- leciwą już panią, której syn zakupił Husqvarnę i to nie najtańszą. Nie mogła się do niej przyzwyczaić - bo nie docierało do niej , że nie musi regulować docisku stopki, naprężenia nici a stopka wymienia się bez użycia śrubokręta. :) Odpowiedz Link
magduniar3 Re: Husqvarna - Emerald 116 08.10.06, 22:07 Ponieważ jestem w gorącej wodzie kąpana, to już sobie kupiłam. Jak na razie jestem zadowolona. Pracuje cicho - głośniej skrzypi krzesło na którym siedzę podczas szycia. Ponieważ to moja pierwsza maszyna, a moje umiejętności są niewielki to tylko obszyłam pare ścierek. I dałam sobie radę z uruchomieniem, zmianą stopki, wybraniem ściegu tylko przy pomocy instrukcji. I tak trudniejszym wydaje mi się dobre wykrojenie, użycie dobrego wzoru. Odpowiedz Link
althaea Re: Husqvarna - Emerald 116 27.10.06, 11:49 Ja też kupiam! i rzeczywiście obsługa bezbolesna :) Tylko te wykroje i ich dopasowanie do sylwetki. Eh! tragedia. A wogóle to mam pytanie o stopki: bo oryginalne są koszmarnie drogie. Potrzebna mi do zamków krytych i podwijania - czy sa jakieś stopki zastępcze? (i tańsze) Odpowiedz Link
obcy464 Re: Husqvarna - Emerald 116 17.12.06, 23:49 Myślę ,że takie stopki są na wyposażeniu jak sie kupuje maszynę .Też mam zamiar kupić i myślę ,że nie będę stopek kupować ekstra . Odpowiedz Link