Dodaj do ulubionych

Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkcjo...

IP: *.162.62.115.interplus.com.pl 30.12.11, 15:03
Dąbrowa to dziura.Najlepszy dowód to ekspres mknący-na wizualizacji- przez dworzec bez zatrzymywania!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.11, 16:16
      Gonzo dziure to Ty masz w głowie chyba. Naprawde powód wskazałeś poważny i niepodważalny. Bo "na wizualizacji" o rany. A gdyby stał tam Pendolinio to co? Uznał byś Dąbrowe za super nowoczesne miasto? Dąbrowa miasto jak każde inne, jednym sie podoba drugim nie. Odchodzac od podanego przez Ciebie idiotyzmu, na poważnie uzasadnij swoje twierdzenie ze Dabrowa to dziura.
    • Gość: Gość Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.cable.smsnet.pl 30.12.11, 19:21
      wiele lat korzystałem z dworca w Dąbrowie - porażka, chłód, smród... a tu całkiem fajny projekt, gdyby tylko komuś udało się zrealizować...
    • Gość: Julek Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.opera-mini.net 30.12.11, 22:35
      Do takich projektów miasto musi być zdeterminowane. I nie wolno dawać się kolei wodzić za nos, bo oni latami mogą udawać, że się pewnych spraw przeskoczyć nie da
    • Gość: cinek Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.tvtom.pl 31.12.11, 12:05
      Bardzo mi się podoba ten projekt, oby coś w tej sprawie drgnęło ponieważ obecnie to wstyd
    • Gość: D Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.11, 15:18
      Sukcesem było postawienie kontenera w którym można kupić bilet. Ludzie, jaki dworzec?? To jest śmiechu warte, tam nigdy nic nie powstanie, przykre ale prawdziwe. Jakiś student zrobił sobie kilka grafik i podnieta...
      • Gość: olo Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.ip.netia.com.pl 31.12.11, 19:40
        Tu nie idzie o to,że jakiś studencik zrobił projekt. Tu idzie o to, że ktoś bez przypomina, iż lata mijają a do dworca w Dąbrowie wszyscy podchodzą jak do jeża.
    • Gość: nudny Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.12, 16:05
      Myślałem, że w Czeladzi :) Do Siego
    • Gość: slowak99 Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.205.26.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.01.12, 16:36
      Kolejny raz najwięcej mają do powiedzenia osoby, które najmniej wiedzą o całej sprawie. Swego czasu pojawił się Gazecie bardzo konkretny artykuł nt. strzemieszyckiej kładki (notabene powinien być przywieszony gdzieś na stronie na stałe). Tam autor trafnie opisał problemy miasta z PKP, o tym jak ciężko ruszyć kolejowy beton, a tak naprawdę jakie tłuste zady siedzą w każdym jednym zarządzie, coby tylko od koryta nie odchodzić. Sprawa ma się tak, że wszyscy chcemy normalnego, działającego dworca, ale miasto nie jest w stanie nic robić, oprócz negocjacji (może to robi nieudolnie, a może ma po prostu pecha - nie wiem, więc nie oceniam). Obecny budynek dworcowy, jak i nastawnia stoją na terenie kolei, miasto nie może ot tak wyremontować, czy też wyburzyć i postawić nowego budynku.
      Do D: kontener należy do KŚ, a miastu nic do tego, absolutnie nic.
      Swoją drogą, nawet KŚ nie dogadały się z PKP o użytkowanie budynku dworcowego.
      Do gozno, D, olo: Dlatego, jeśli się nie znamy, to nie oceniamy, jasne? Czy to takie trudne?
      • Gość: olo re: slowak99 IP: *.ip.netia.com.pl 03.01.12, 18:46
        Gdzie w mojej wypowiedzi odnalazłeś jakąkolwiek ocenę, lub dowód na to, że sięnie znam na "teorii dworców"???
    • Gość: ryhu Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.welnowiec.net 01.01.12, 17:08
      Najwyższy czas sprawić żeby DG nie była Czeladzią...
    • Gość: zagłębiak Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.12, 20:40
      Ja jebe czy tam jedzie tgv ?
    • Gość: ozim Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 07:20
      Myszków, Zawiercie, Sosnowiec, Katowice, Tychy potrafiły się dogadać z PKP a Dąbrowa nie ?
    • Gość: ozim Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 07:28
      W tym roku będzie rozebrany budynek potworek przy peronie w Dąbrowie Górniczej.
    • Gość: warszawiak Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.12, 22:34
      Fajny!!!!!!!!!
    • Gość: laskotek milszy Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.hsd1.pa.comcast.net 03.01.12, 16:58
      Ten projekt mozna datowac na rok 2002! Szczegolnie mnie rozbraja to okragle okienko na koncu dworca. Studencie, wiecej polotu!
    • Gość: gość Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.12, 11:25
      ps a ta droga ma jakiś konkretny już kierunek. czy to nowa droga , no bo jak by usadowić dworzec w miejscu starych peronów jak tory kolejowe to ta droga ma kierunek jak dzisiejsze przejście dla pieszych.
    • Gość: gosc Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.12, 11:30
      bo jedyne miejsce to gdzie są stare budynki i perony w centrum po co kombinować i stawić gdzieś w szczerym polu. no ze chyba ktoś ma chrapkę na te tereny , kompleks hotelowy lub kolejny market
    • Gość: gosc Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 12:19
      mnie się nie bardzo podoba
    • Gość: gość Re: Nowy dworzec PKP. Bez gigantomanii, ale funkc IP: *.centertel.pl 21.08.12, 19:38
      Wystarczy zmodernizować budynek ,a nie odrazu budować od podstaw. Argumenty:
      1. Mniejsza ilość torów = mniej ważna stacja zachwile nawet koleje śląskie nie będą się zatrzymywać na takiej stacji jak na wizualizaji.
      2.dziwny budynek krzywe wejście wszyscy będa mówić ,,Krzywy dworzec w dąbrowie górniczej''.
      3.PKP na to niestać ,unia się pewnie nie dołorzy ,a w dąbrowskich ulicach są dziury na to prezydent nie da nic na ładanie dziur go ledwo stać ,a komorowski chce tarczy antyrakietowej , jednym słowem nie ma kasy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka