bmwd 16.02.09, 22:34 Dawno nie byłam na żadnym ślubie.Jakie obecnie proponujecie prezenty z okazji slubu?prosze mlode małżenstwa o zaproponowanie jakie prezenty ucieszyły ich najbardziej?( nie mam na mysli samochodow , domów itp) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hebdzia81 Re: Prezen ślubny 17.02.09, 08:18 myśmy dostali tylko pieniążki wszystko zależy od tego ile się chce przeznaczyć na prezent Odpowiedz Link Zgłoś
peppa.pig Re: Prezen ślubny 17.02.09, 10:27 kwota przeznaczana na prezent jest ważna ale i to czy mieszkają sami chodzi tu a sprzety kuchenne. Moje leżały 1,5 roku w szafie bo meszkałam z teściową. Najbardziej ucieszył mnie wielofunkcyjny robot kuchenny (400zl) i fantastyczne garnki (200-300zl). Zadowolona jestem również z pościeli satynowej (150-200zl). Były również nietrafione prezenty, 3 żelazka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosaliaa Re: Prezen ślubny 19.02.09, 09:41 przede wszystkim zależy to od kwoty jaką chcesz przeznaczyć na prezent. Osobiście myślę, że dobrym pomysłem jest lista mile widzianych prezentów, przygotowana przez Parę Młodą. Wtedy łatwiej wpasować się w potrzeby. Jeśli nie mają jeszcze swojego mieszkania to chyba rzeczywiście lepiej podarować pieniądze. Z mojego punktu widzenia praktyczne prezenty typu żelazka, garki są takie "łatwe", proste. Sama lubię dostawać prezenty od serca, wybrane specjalnie dla mnie - wtedy mają podwójną wartość. Ja swojej przyjaciółce w zeszłym roku podarowałam ręcznie robiony album w pudełku (fotoforum.gazeta.pl/3,0,1231156,2,15.html), oprócz tego dostali pieniądze. Fajnym pomysłem są rzeczy np. z Almi Decor - przepiękne, polecam. Wybierz się tam, na pewno coś znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś