Dodaj do ulubionych

problem z ladowaniem ipod

• miss_sia Re: problem z ladowaniem ipod 07.01.06, 20:41
      wkladam ipoda do usb a nic sie nei dzieje, prosze o pomoc!!!
      • orientman Re: problem z ladowaniem ipod 08.01.06, 10:58
        czy USB jest w standardzie 2.0?
        czy do portu USB jest podawane zasilnie zgodne ze standardem?
        czy to jest port USB umieszczony na plycie glownej komputera?
        • miss_sia Re: problem z ladowaniem ipod 08.01.06, 13:07
          chyab musi byc 2.0 skoro ze zrzucaniem piosenek nei mailam problemu to czemu z
          ladowaniem mailby byc??
          jakas rada?
          • orientman Re: problem z ladowaniem ipod 08.01.06, 14:05
            wcale nie musi to byc 2.0 zgodne ze standardem. ostatnio mialem przypadek, ze jakas Toshiba nie
            ladowala iPoda, bo w czasie pracy na bateriach nie podawala na porty odpowiedniej ilosci pradu.
            zdarza sie to rowniez w niektorych kartach PCI czy tez w portach USB znajdujacych sie z przodu obudowy.
            ech te PC..
            reset iPoda byl zrobiony?
            • miss_sia Re: problem z ladowaniem ipod 08.01.06, 14:29
              Dostalam ipoda kolo tyg temu za bardzo sie ejszcze na tym wszytskim nei znam,
              nei resetowalam go, to prawwda mam port USB z przodu komputera i nic sie laduje
              ale ze zrzucaniem piosenek nie mam problemu, w jaki sposob moge to rozwiazac??
              bede chyba potrzebowac do neigo ladowarki prawda??
              • orientman Re: problem z ladowaniem ipod 08.01.06, 14:47
                sprawdz jak sie zachowuje iPod po podpieciu do gniazda USB znajdujacego sie na plycie glownej.
                znajdziesz je z tylu komputera.
                IMHO najlepszym rozwiazaniem jest zasilacz.
                opcje resetowanie znajdziesz w instrukcji dolaczonej do sprzetu lub na stronie internetowej, ktorej
                adres podalem w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33406&w=34608934
                powodzenia.
                • miss_sia Re: problem z ladowaniem ipod 08.01.06, 15:09
                  jak podlaczam go do usb z tylu komputera to przez chwile miga pomaranczowe
                  swiatelkoa potem znowu ginie i sie nei laduje:(
                  znalazlam przed chwila na allegro zasilacz sieciowy , to juz chyba powino
                  rozwiazac moj problem , bede mogla ladowac ipoda przez gniazdko w scianie
                  • karoll15 Re: problem z ladowaniem ipod 09.01.06, 09:13
                    Jeśli piosenki się zgrywają to ładować też się musi. Czy jak odłączasz ipoda od
                    komputera używasz opcji eject w itunes albo wysuń (na dysku wymiennym w mój
                    komputer) ? Jeśli nie to spróbuj przed odłączeniem ipoda od komputera zrobić to
                    co napisałem wyżej a potem poczekaj chwile i powinnaś zobaczyć ikonkę ładującej
                    się baterii. Mam nadzieję że choć trochę pomogę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka