opty2 26.11.09, 07:46 jest już nowa książka Ch. Link, jak kogoś interesuje merlin.pl/Ostatni-slad_Charlotte-Link/browse/product/1,705530.html a także tańsze kryminały/sensacje w Merlinie merlin.pl/browse/promotion/1/Kryminal_i_sensacja_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Ch. Link - Ostatni ślad - nowa 26.11.09, 09:23 z opisu zapowiada się ciekawie, ktoś już czytał? Przy okazji - inna jej książka - Echo winy - podobało się wam? U mnie leży od roku i zabrać się nie mogę... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Ch. Link - Ostatni ślad - nowa 26.11.09, 09:38 Nie podobało mi się zdecydowanie. Na tyle że już na pozostałe pozycje tej pani straciłam ochotę. Odpowiedz Link
nchyb Re: Ch. Link - Ostatni ślad - nowa 26.11.09, 10:02 no właśnie. Opisy bywają mylące. Kiedyś napaliłam się na Bagaż, z opisu wydawała się ciekawa. Ale dla mnie była beznadziejna. A do tego Echa win to od roku się przymierzam i zawsze mam coś ciekawszego... Ale opis Ostatniego śladu zdaje się ciekawy hm... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Ch. Link - Ostatni ślad - nowa 26.11.09, 10:33 mnie się podobała. Nawet na blogu coś o niej machnęłam Jak ja się cieszę , że nie muszę mieć nie wiedzieć, jak wysublimowanego gustu Odpowiedz Link
kwiecienka1 Re: Ch. Link - Ostatni ślad - nowa 26.11.09, 18:29 dzieki za info "Echo winy" mi sie podobalo, choc musze przyznac, ze "Przerwane milczenie" i "Dom siostr" bardziej pozdrawiam Kwiecienka Charlotte Fanka Odpowiedz Link
opty2 Re: Ch. Link - Ostatni ślad - nowa 27.11.09, 10:58 Echo winy jako pierwsza książka dosyc mi sie podobała, chociaż troche ocierała się o romans albo mnie sie tek wydawało, Dom sióstr była lepsza, znowu Przerwane milczenie troche słabsze, ale ogólnie mozna powiedzieć, że dobrze sie to czyta Odpowiedz Link
chiara76 "Grzech aniołów". 29.10.10, 17:28 Wpisuję w wątek dotyczący Link, mimo, że nie tej konkretnie książki dotyczył, ale w sumie teraz na jest najnowsza. Oj, zawiodłam się, zawiodłam. Kiepsko. Jak na nią, którą dość lubię. Niestety, według mnie "Grzech aniołów" to jedna z jej najsłabszych książek, których intrygę praktycznie poznałam od pierwszej strony Odpowiedz Link
carollcat Re: "Grzech aniołów". 30.10.10, 15:05 No to mnie zmartwiłas, bo własnie kupiłam Pocieszające, że przynajmniej była w matrasie promocja i kosztowała 25% taniej Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Grzech aniołów". 30.10.10, 15:13 carollcat napisała: > No to mnie zmartwiłas, bo własnie kupiłam > Pocieszające, że przynajmniej była w matrasie promocja i kosztowała 25% taniej ja ją puściłam dalej na niewrócenie do mnie. Zresztą, może Tobie się spodoba , życzę w takim razie, aby tak było. Odpowiedz Link
andaba Re: "Grzech aniołów". 06.11.10, 21:59 Beznadzieja. Treść tej powieści możnaby zmieścić w nowelce o objętości kilku kartek. Może byłaby strawniejsza. Nudy, nudy, nudy... Odpowiedz Link
anetapzn Re: "Grzech aniołów". 08.11.10, 13:13 andaba napisała: > Nudy, nudy, nudy... Dla mnie moze nie nudy, ale uważam, ze chyba najgorsza Link, jaką czytałam, niestety. Odpowiedz Link
chudonoga Re: "Grzech aniołów". 27.12.10, 23:18 Właśnie zmęczyłam "Grzech aniołów", faktycznie przewidywalne. To moje drugie podejście do Link (wcześniej "Przerwane milczenie" - nieco lepsze, ale nie porywające) i jakoś mnie ta autorka nie zachwyca. No i czy to tylko moje wrażenie, czy tłumaczenie jest nieco niezdarne? Pierwszy z brzegu przykład: słowo "klauzura" pojawiające się w kontekście studiów. Po polsku używa się słowa "zaliczenie", tym bardziej, że klauzura oznacza w jęz. polskim część klasztoru. Odpowiedz Link
chiara76 Charlotte Link "Drugie dziecko". 27.10.11, 09:42 No więc jestem po lekturze i muszę powiedzieć, że mi się podobała. Jak to u Link bywa, poznajemy zarówno czasy i wydarzenia współczesne, jak i tajemnice z przeszłości, tym razem z czasów IIWŚ. Mnie się podobało, ale wiadomo, każdy inaczej odbiera. Odpowiedz Link
opty2 Re: Charlotte Link "Drugie dziecko". 27.10.11, 10:17 to mnie pocieszyłaś i zachęciłaś do kupna, bo te jej Anioły to były spadkowe Odpowiedz Link
chiara76 Re: Charlotte Link "Drugie dziecko". 27.10.11, 11:03 "Anioły" to był chyba jakiś wypadek przy pracy. Wiesz, Link, jak to Link, nie jest jakaś odkrywcza w swoich książkach ale według mnie ta akurat jej wyszła, naprawdę nie mogłam się oderwać. Chociaż jak zwykle, uważam, że mogła się odrobinę streścić, mniej więcej o 1/3 książki. Odpowiedz Link