pinos 10.05.10, 12:44 W piątek dorwałam w Szczecinie kolejny kryminał retro - "Pruska zagadka" P. Schmandt. Polecany przez "Zbrodnię w bibliotece"... Na razie, na szczęście, czyta się nieźle. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Pruska zagadka 10.05.10, 13:26 czy to ten o zabójstwie gimnazjalisty w Wejherowie? Oglądałam w empiku i się wahałam, ale skoro piszesz, że niezła, to pewnie się skuszę... Odpowiedz Link
pinos Re: Pruska zagadka 10.05.10, 17:22 Ten. Kupiłam w Szczecinie poprzednio "Perłę Europy", ale nie polecam. Natomiast ten Wejherowski jest niezły - póki co. Trochę inna maniera pisarska, ale podoba mi się. Odpowiedz Link
nchyb Re: Pruska zagadka 11.05.10, 09:02 Na Perłę sie czaiłam, bo lubię książki z akcją w Szczecinie. Ale na forum Książki poczytałam, że to nie takie cudo. Odpowiedz Link
pinos Re: Pruska zagadka 11.05.10, 17:47 Mogę Ci pożyczyć/przesłać/przekazać. I tak miała jechać w kartonie do wiejskiej biblioteki Odpowiedz Link
kazisi Re: Pruska zagadka 12.05.10, 12:48 Skuś się, skuś! A przed lekturą polecam wysłuchanie rozmowy z autorem: tnij.org/szmandt Niedługo ponoć ma być gotowy ciąg dalszy. Odpowiedz Link
kazisi A już w poniedziałek... 30.06.10, 16:24 ... kolejna powieść Schmandta tnij.org/fotografiaschmandta Przy okazji, w "Mogliby w końcu kogoś zabić" jest opowiadanie pana Piotra, moim zdaniem znakomite, choć całkiem inne niż jego książki o inspektorze Braunie. Odpowiedz Link
pinos Re: Pruska zagadka 28.02.11, 11:48 Gdyby kogoś interesowało, jest już drugi tom. "Fotografia" jeszcze nie nabyłam Odpowiedz Link