chiara76 K.Reichs, "Poniedziałkowa żałoba". nt 01.10.10, 09:29 zorija napisała: > Ja - Misterioso Arne Dahl'a Odpowiedz Link
anetapzn Ręka Fatimy-Ildefonso Falcones. 01.10.10, 11:13 Duzo sie dzieje, ala średniowieczny hiszpański kryminał. Objętość ambitna- ponad 900str. polecam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia M. Krajewski-Erynie 01.10.10, 09:39 Wzięłam się solidnie za czytanie nowości, bo zaraz Opty plebiscyt ogłosi i mogę nie zdążyć. Raczej Erynie moim faworytem nie będą Odpowiedz Link
nchyb Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 01.10.10, 11:00 osobiście też wolałam te z Eberhardem. A sama, zachęcona przez Zoriję, wzięłam się za morderstwa w 14wiecznym Cambridge... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 01.10.10, 14:28 Sympatyczna ta seria Gregory. Też całą przeczytałam. Odpowiedz Link
nchyb Re: Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 01.10.10, 20:26 zdaje się, ze w sumie 3 tomy wydano u nas, tak? Dla mnie jest to cudne połączenie kryminału i realiów historycznych, a ja to lubię... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 02.10.10, 09:01 nchyb napisała: > zdaje się, ze w sumie 3 tomy wydano u nas, tak? Niestety ale tak, tylko 3. Odpowiedz Link
nchyb Re: Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 02.10.10, 10:35 a jest w oryginale więcej tomów, czy wszystkie już przetłumaczono? Odpowiedz Link
anetapzn Re: Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 04.10.10, 09:39 nchyb napisała: > a jest w oryginale więcej tomów, czy wszystkie już przetłumaczono? Nie dam sobie ręki uciąć, ale na 99,9999% wydaje mi sie, że kilka lat temu czytałam, że są jeszcze 2-3 tomy nie przetłumaczone w Polsce. To bylo w okresie jak dorwałam te 3 po polskiemu tomy ze Świata Ksiażki. Mam nadzieje, zę nic mi się nie pomieszalo. Ogólnie seria jest bardzo sympatyczna. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 04.10.10, 12:30 anetapzn napisała: > nchyb napisała: > > > a jest w oryginale więcej tomów, czy wszystkie już przetłumaczono? > Nie dam sobie ręki uciąć, ale na 99,9999% wydaje mi sie, że kilka lat temu czyt > ałam, że są jeszcze 2-3 tomy nie przetłumaczone w Polsce. To bylo w okresie jak > dorwałam te 3 po polskiemu tomy ze Świata Ksiażki. Mam nadzieje, zę nic mi się > nie pomieszalo. Ogólnie seria jest bardzo sympatyczna. Dobrze mi się wydawało: "Kroniki Matthew Bartholomew": 1. "Robaczywe Jabłko" (org."A Plague on Both Your Houses", wyd. 1996) 2. "Wspólnicy piekieł" (org."An Unholy Alliance", wyd. 1996) 3. "Kość Niezgody" (org."A Bone of Contention ", wyd. 1997) 4. "A Deadly Brew", wyd. 1998 5. "A Wicked Deed", wyd. 1999 6. "A Masterly Murder", wyd. 2000 7. "An Order for Death", wyd. 2001 8. "A Summer of Discontent", wyd. 2002 9. "A Killer in Winter", wyd. 2003 10."The Hand of Justice", wyd. 2004 11."The Mark of a Murderer", wyd. 2005 12. "The Tarnished Chalice", wyd. 2006 13. "To Kill or Cure", wyd. 2007 14. "The Devil's Disciples", wyd. 2009 15. "A Vein of Deceit", wyd. 2009 Odpowiedz Link
anetapzn Re: Robaczywe jabłka - Suzanna Gregory 02.10.10, 09:00 siostra_pelagia napisała: > Sympatyczna ta seria Gregory. Też całą przeczytałam. Ja też. Bardzo fajnie sie czytało. Odpowiedz Link
opty2 A. Dahl - Misterioso 01.10.10, 12:41 też się za to wzięlam akcja dzieje się w polowie lat 90, więc mniej wiecej w czasie Mankellowskim, czyli pewnych przemian w policji ps. Siostro_P czy jest sens przeprowadzać konkurs, kiedy wiadomo kto wygra )) a może w listopadzie Kepler nas zaskoczy swoim Hipnotyzerem ? albo Mankell ? albo Nesbo, czy on moze napisać jeszcze coś lepszego niż Śnieg? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: A. Dahl - Misterioso 01.10.10, 14:26 Wątpliwe czy coś nas zaskoczy w tym roku i przebije Śnieg Nesbo. Ale nie wykluczam, że może wydadzą coś, co powali nas na kolana i pokona faworytów. Bo z tego co do tej pory wydano, to raczej na kolana nic nie rzuca. Odpowiedz Link
negev56 Re: A. Dahl - Misterioso 01.10.10, 19:47 opty2 napisała: > czy jest sens przeprowadzać konkurs, kiedy wiadomo kto wygra )) przecież wiadomo, że łaska czytelnicza na pstrym koniu jeździ, więc wszystko może się wydarzyć , pod warunkiem też, że będzie komu głosować, bo frekwencja od kilku miesięcy dość mikra. > a może w listopadzie Kepler nas zaskoczy swoim Hipnotyzerem ? Kepler to na październik anonsowany jest. > albo Nesbo, czy on moze napisać jeszcze coś lepszego niż Śnieg? gdzieś czytałam, co Nesbo tym razem wymyślił, szykuje się hit, ale to co zrobił Harry'emu to dramat Odpowiedz Link
sineloco Re: A. Dahl - Misterioso 21.12.10, 11:49 Ad rem-odnośnie Misterioso: -rozkręca się po 60 stronach -dobrze nakreślone sylwetki -bliżej mu do trylogii sztokholmskiej niż "miękkiej" Läckberg. Czekam na kolejne części. Odpowiedz Link
chiara76 K.Reichs, "Diabelskie kości". nt 02.10.10, 09:25 zorija napisała: > Ja - Misterioso Arne Dahl'a Odpowiedz Link
kkokos Samotność detektywa Diamonda 02.10.10, 18:49 jedna trzecia książki, a porządnego trupa wciąż niet (no dobra, były dwa blisko początku, ale tak mimochodem) Odpowiedz Link
anetapzn D. Baldacci- Pełna kontrola. 04.10.10, 09:40 Planuję jutro zacząć. Dziś powinnam skończyć Rękę Fatimy. Odpowiedz Link
zorija Re: Ariana Franklin "Mistrzyni sztuki Smierci" 05.10.10, 10:54 Mama się zastanawia, kiedy powstanie kryminał z akcją wśród neandertalczyków Odpowiedz Link
cynamoon6 Lód w żyłach- Yrsa Sigurdardottir 05.10.10, 16:26 Teraz tylko podczytałam pierwszą stronę, ukradkiem w pracy Wygląda bardzo obiecująco. Prawdziwe czytanie będzie jak wrócę do domu. Nie mogę sie doczekać. Ciekawe, w co tym razem wpakuje się Thora? Odpowiedz Link
chiara76 Re: Lód w żyłach- Yrsa Sigurdardottir 05.10.10, 17:46 cynamoon6 napisała: > Teraz tylko podczytałam pierwszą stronę, ukradkiem w pracy Wygląda bardzo ob > iecująco. > Prawdziwe czytanie będzie jak wrócę do domu. Nie mogę sie doczekać. > Ciekawe, w co tym razem wpakuje się Thora? mam nadzieję, że będzie dobrze, bo też się naczekałam na kolejną część. Odpowiedz Link
negev56 Val McDermid - Gorączka kości 05.10.10, 20:43 Dobrze jest sobie przed snem, poczytać o psychopatach i ofiarach. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Lód w żyłach- Yrsa Sigurdardottir 09.10.10, 22:17 Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze! Grenlandzkie odludzie wraz z jego mitologia i tajemnica jest bardzo plastyczne. Intryga super a Thora tak samo szalona jak zwykle Czytajac po nocach troche sie balam (byl tam taki leciutki thrill) i na przemian śmialam sie na glos. Poprzednia ksiazka mnie rozczarowala ale wyglada na to, ze Yrsa córka Sigurdara znow jst w swietnej formie. Bardzo przyjemnie sie czytalo. Ale chyba nie trzeba jej tutaj jakos specjalnie polecac Odpowiedz Link
nchyb Mężczyźni, którzy... - Larsson - tom 1 06.10.10, 12:57 oczywiście seria Millenium... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Mężczyźni, którzy... - Larsson - tom 1 07.10.10, 12:16 nchyb napisała: > oczywiście seria Millenium... Kurcze, jak ci zazdroszczę, ze całe Millenium jeszcze przed toba........... Odpowiedz Link
nchyb Re: Mężczyźni, którzy... - Larsson - tom 1 08.10.10, 09:37 > Kurcze, jak ci zazdroszczę, ze całe Millenium jeszcze przed toba........... już tylko półtora tomu czyli półtora trylogii... ale to nawet dobrze, bo przez to Millenium siedzę po nocach, zamiast spać i być wypoczęta w pracy... Odpowiedz Link
siostra_pelagia S.J.Rozan-Concourse 07.10.10, 11:44 Śledztwo w sprawie zamordowania ochroniarza prowadzi urocza para detektywów: Bill Smith i Lydia Chin. Seria fajna, ale w związku z tym że to nie Skandynawowie, to z pewnością tłumaczona nie będzie Odpowiedz Link
anetapzn Barry McCrea Die Poeten der Nacht 07.10.10, 12:20 Chyba nie bylo to na polski przetłumaczone... www.jokers.de/media/ab/1/026/772/026.772.027.jpg Odpowiedz Link
zawsze-dorzro Re: Co teraz czytacie? PAZDZIERNIK 08.10.10, 09:02 Katarzyna Bonda "Tylko martwi nie kłamią". Polecam jeszcze lepsza niż "Sprawa Niny Frank" Odpowiedz Link
nchyb Dziewczyna, która igrała z ogniem - Larsson - tom2 08.10.10, 09:39 przez Millenium nie śpię po nocach tylko czytam i jestem rano padnięta... Odpowiedz Link
aan-eta Re: Dziewczyna, która igrała z ogniem - Larsson - 13.06.11, 22:43 właśnie czytam tę książkę i mam problem, a mianowicie brakuje mi 15 stron przez błąd w druku. Czy ktoś mógłby mi je przesłać w jakiś sposób (e-mail lub fax). Brakuje mi stron od 465 do 480. Dajcie znać jeśli to możliwe. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
opty2 K. Slaughter - Pęknięcie 08.10.10, 13:29 zaczęlam z obawą, ponieważ kiedyś czytalam tej autorki jedną książkę i zupelnie nie przypadla mi do gustu (cos tam z ..nożem), teraz mam nadzieję, że się Karin S. poprawila w kazdym razie zaczęlo się od morderstwa i porządnego trupa a nawet dwóch Odpowiedz Link
januanio Ken McClure - Szczepionka smierci 08.10.10, 14:50 szybko się czyta, została mi już tylko Biała śmierć Odpowiedz Link
elmar43 Child: Siła perswazji 09.10.10, 19:14 Jakoś mi nie idzie, wydaje się dużo słabsza od np. "Podejrzanego"... Albo mam przesyt Childa... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: K. Slaughter - Pęknięcie 10.10.10, 11:03 Też mi się ją kiepsko czyta. To już Tami Hoag jest lepsza Odpowiedz Link
siostra_pelagia Daniel Silva-Artysta zbrodni 10.10.10, 11:20 Kolejna książka o izraelskim agencie specjalnym Gabrielu Allonie. Tym razem prowadzi niebezpieczną grę z siatką śmiertelnie groźnych palestyńskich fanatyków. Czy Gabrielowi uda się przeżyć tę rozgrywkę, zapytuje dramatycznie wydawca na okładce. Ale skoro zaraz rekomenduje dalszych 5 tomów przygód z naszym agentem, to pozwolę sobie mniemać, że jednak uda mu się przeżyć Odpowiedz Link
negev56 Linwood Barclay - Za blisko domu 10.10.10, 20:07 Pierwsza powieść tego człowieka, Bez śladu zakończenie miała fatalne, ale reszta może być. Tym bardziej jestem ciekawa co tym razem będzie się działo. Odpowiedz Link
chiara76 K.Reichs, "Kości w proch". 10.10.10, 20:13 kontynuuję moją znajomość z książkami tej pani. Odpowiedz Link
hajota Caroline Graham "Pisane krwią" 11.10.10, 20:27 dopiero teraz odkrywam świat Midsomer. Wciągło mnie! Odpowiedz Link
kkokos daniel silva - reguły moskwy 13.10.10, 00:33 lubię allona, nic na to nie poradzę a tu maluje choć rosja okrutnie stereotypowa (nie wiem, jaka jest naprawdę, być może ten stereotyp jest prawdziwy) Odpowiedz Link
chiara76 "Lód w żyłach", Sigurdardottir. 13.10.10, 09:20 w sumie dopiero zaczęłam. Ciekawe, jak mi się spodoba. Odpowiedz Link
anetapzn "Lód w żyłach", Sigurdardottir. 13.10.10, 09:59 Ja dopiero planuje dziś zacząć. Też jestem ciekawa, czy mi sie spodoba. Odpowiedz Link
cynamoon6 Niewidzialny- Mari Jungstedt 13.10.10, 20:39 Koncze wlasnie. Nie jest takie zle, jak negev pisala Wedlug mnie oczywiscie. Nie padlam na kolana, ale jestem wystarczajco zaciekawiona. Oraz szybko i gladko sie czyta. Ciekawa jestem czy slusznie obstawiam morderce. Jedynie czasem mam wrazenie ze autorka wymyslajac ksiazke wczesniej sobie rozpisala jakas tabelke co i kiedy sie wydarzy i ta tabelka tak mi sztywno przeswituje. Jak nie wytarty szkic olowkiem, na tle kolorowego rysunku. Tak czy siak w sam raz na przeczekanie do jutra. Bo jutro bede miec Hipnotyzera, ktorego jestem okrutnie ciekawa. Odpowiedz Link
negev56 Re: Niewidzialny- Mari Jungstedt 13.10.10, 21:06 Jak przy każdej jednej książce, jednym się podoba, innym nie . Też ciekawa jestem Hipnotyzera, dopiero czekam na przesyłkę, ale póki co, czekam na Twoją relację . Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Niewidzialny- Mari Jungstedt 14.10.10, 18:40 Muszę jeszcze dopisac w kwestii Niewidzialnego. Rozwiazanie tej historii mnie troche rozczarowalo, w tym sensie, ze od polowy ksiazki wiedzialam, w ktorym kierunku zmierza. Wolałabym niespodziankę. Ale moze to dlatego, ze ja to juz gdzieś czytałam Ten motyw jest dosyć ekspolatowany. Na plus -to było całkiem sprawne językowo, postacie były ok no i przede wszytskim wyczuwało się klimatyczność Gotlandii. Na pewno sięgnę po kolejne częsci. Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Lód w żyłach", Sigurdardottir. 13.10.10, 22:43 anetapzn napisała: > Ja dopiero planuje dziś zacząć. Też jestem ciekawa, czy mi sie spodoba. nie wiem, czy jesteś zmarźlakiem, ale jak na razie lektura powoduje ogromną chęć ogrzania się. Odpowiedz Link
opty2 Stefan Mani - Statek 14.10.10, 07:43 debiut Islandczyka nagrodzony w 2006 r Kroplą Krwi i nominowany do Szklanego Klucza, przyznawanego najlepszemu kryminalowi skandynawskiemu, przetlumaczony na kilka języków itd. wszystko ladnie pięknie ale po tegorocznych debiutach strach coś kupić na szczęście mozna zlapać okazje, więc dobrzy ludzie czytam to na ochotnika jestem w 1/4 i na razie mi sie podoba, jest w książce odpowiedni klimat (ciemno, zimno, leje, morze huczy), na poczatku poznajemy kilku marynarzy i ich rodziny (ciekawe, ciekawe) no i na razie wreszcie się zamustrowali na tytulowy Statek, dalej, to mozna sie domyslić, że sytuacja bedzie patowa, bo gdzie mozna zwiać z lajby jak wszędzie daleko a tu sztorm się zbliża )) napisane to dosyć malowniczo, calkiem filmowo, zobaczę czy końcówka mnie nie rozczaruje Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Stefan Mani - Statek 14.10.10, 08:11 Lubię kryminały marynistyczne Jak leje, jest zimno i ponuro to z pewnością nam sie spodoba Odpowiedz Link
cynamoon6 Hipnotyzer- Lars Kepler 14.10.10, 18:42 Biorę się za to cudo. Zobaczymy, czy mnie zahipnotyzuje Odpowiedz Link
negev56 Re: Joseph Finder - Gra pozorów 14.10.10, 19:47 januanio napisał: > fantastyczna książka czytałam i rzeczywiście świetna. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Stefan Mani - Statek 14.10.10, 18:43 O tak, juz czuje, ze muszę to kupić. Uwielbiam ksiązki o marynarzach, a jesli do tego sa skandynawskim kryminalem to już niemal obietnica raju (czytelniczego) Odpowiedz Link
negev56 Re: Stefan Mani - Statek 14.10.10, 19:49 siostra_pelagia napisała: > Lubię kryminały marynistyczne > Jak leje, jest zimno i ponuro to z pewnością nam sie spodoba Ototo, pozazdrościłam Opty i chyba tez zacznę czytać ten Statek Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Stefan Mani - Statek 14.10.10, 20:28 A jak ktoś ma chorobę morską, to może czytać? Odpowiedz Link
negev56 Re: Stefan Mani - Statek 14.10.10, 20:37 Można, tylko przed lekturą, zalecany jest aviomarin Odpowiedz Link
opty2 Re: Stefan Mani - Statek 15.10.10, 07:42 negev56 napisała: > Można, tylko przed lekturą, zalecany jest aviomarin dobre tak naprawdę to nie jest kryminal, raczej triller, niby byly jakieś trupy ale nie porządne w kazdym razie jestem teraz w centrum orkanu, więc wiecie, woda jest wszędzie: na sterburcie, na pokladach róznego rodzaju, sterówkach, mostkach i co tam jeszcze a w środku tego galimatiasu zaloga, niby sprawdzona ale nie do końca, he he realizm miesza się z surrealizmem, szczególnie w dialogach, jest tu pewne poczucie humoru, które mnie śmieszy i trudno mi do końca się bać Odpowiedz Link
anetapzn Leena Lehtolainen-Kobieta ze śniegu. 15.10.10, 08:39 Jutro planuję zacząć. Ktos czytał? Odpowiedz Link
kamkap Re: Leena Lehtolainen-Kobieta ze śniegu. 15.10.10, 10:38 Czytałam, bardzo mi się pobadało, podobnie jak jej druga książka "spirala śmierci". Ja zaczęłam "Cień" Alvtegen. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Leena Lehtolainen-Kobieta ze śniegu. 15.10.10, 12:35 kamkap napisała: > Czytałam, bardzo mi się pobadało, podobnie jak jej druga książka "spirala śmier > ci". > > Ja zaczęłam "Cień" Alvtegen. Spiralę śmierci zamówię, jezeli Kobieta ze śniegu mi się spodoba. Nie mam doświadczenia z fińską lit. A Alvtegen wprost uwielbiam. Cień bardzo mi sie podobał. Daj znać, jak Tobie przypadnie do gustu. Ja lubię takie trochę psychologiczne ksiazki. A Zaginioną, Zdradę Alvtegen czytałaś? Odpowiedz Link
kamkap Re: Leena Lehtolainen-Kobieta ze śniegu. 15.10.10, 13:47 > A Alvtegen wprost uwielbiam. Cień bardzo mi sie podobał. Daj znać, jak Tobie pr > zypadnie do gustu. Ja lubię takie trochę psychologiczne ksiazki. A Zaginioną, Z > dradę Alvtegen czytałaś? Czytałam wcześniejsze książki Alvtegen. Cień też mi się bardzo podoba. Nie mogę się oderwać. Odpowiedz Link
chiara76 "Za blisko domu", L. Barclay. 16.10.10, 22:16 jego "Bez śladu" podobało mi się. Odpowiedz Link
chiara76 Lisa See, "Sieć rozkwitającego kwiatu". 19.10.10, 10:05 Do tej pory ta autorka przyzwyczaiła mnie do zgoła innego typu literatury a tu proszę, zaskoczenie, sensacja. Na razie zaczyna się od całkiem porządnego trupa, ale zaznaczam, to dopiero początek, zobaczę, jak będzie dalej Odpowiedz Link
opty2 Hipnotyzer - Lars Kepler (duecik) 19.10.10, 11:33 zostawilam to sprzątanko, bo ...... dostalam slynnego Hipnotyzera po prostu nie moglam sie oprzeć ledwo zaczęlam a od razu pojawily się porządne trupy, ha jeden przeżyl, czyli nie trup, he he śledztwo ruszylo, choć nie blyskawicznie, więc poznajemy ekipę śledczą oraz zestaw lekarzy-prokuratorów-patologów no i tytulowego hipnotyzera, który jest ................... Odpowiedz Link
januanio Ja i mój brat - Kelly Braffet 19.10.10, 17:13 skończona, niby fajna, ale szału nie było Odpowiedz Link
nchyb W bagnie - Arnaldur Indriðason 20.10.10, 18:05 z chęcią bym wybrała się na Islandię... a za chwilę ciąg dalszy... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: W bagnie - Arnaldur Indriðason 21.10.10, 08:45 Na Islandii strasznie mordują, wybierz sobie inny kraj Bagno czytałam w czasie ubiegłorocznych Świąt Bożego Narodzenia. Dobra książka, ale tak przygnębiająca... Odpowiedz Link
nchyb Grobowa cisza - Arnaldur Indriðason 21.10.10, 14:59 Siostro Pelagio, ciąg dalszy czyli Grobowa cisza jeszcze bardziej przygnębiający... Eva Lind - tu kto nie czytał, niech nie zagląda - będzie spoiler... spoiler.... Eva Lind traci dziecko, którego spodziewała się w poprzednim tomie, wszystko przez te narkotyki. I przemoc domowa przerażająca. Jakieś przygnębiające faktycznie, ale i tak chcę odwiedzić może kiedyś... co do Islandii, coś Bagleya (chyba Przerwany lot) czytałam, nie było przygnębiające... Więc może jednak się skuszę Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Grobowa cisza - Arnaldur Indriðason 21.10.10, 20:44 Grobowa cisza mimo wszystko radośniejsza była niż Bagno, w którym dosłownie ugrzęzłam Odpowiedz Link
nchyb Re: Grobowa cisza - Arnaldur Indriðason 21.10.10, 21:17 ale ogólnie jedna i druga bardzo posępne, myślę własnie, ze posępność dobrze oddaje moje odczucia przy tych książkach. Co nie zmienia stuacji, ze czekam na kolejne tomy Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Grobowa cisza - Arnaldur Indriðason 21.10.10, 21:55 Mnie tez Bagno zdolowalo bardziej niz Grobowa cisza. Cisze polknalam chyba na raz, swietnie mi sie to czytalo, mimo ze smutne i tragiczne do bolu. Lubie ten klimat. I tez czekam na nastepne. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Johan Theorin-Nocna zamieć 21.10.10, 09:52 A już na styczeń 2011 zapowiadany jest Ślad krwi. Olandia niesamowita Odpowiedz Link
cynamoon6 Misterioso- Arnego Dahla 21.10.10, 10:36 Chociaz po Hipnotyzerze pewnie lepiej by bylo przeczytac jakis romans, czy cos w tym stylu. Ale co ja poradze, że nie mogę, że nie mogę sie wyrwać ze szponów Północy ;> Odpowiedz Link
chiara76 Re: Johan Theorin-Nocna zamieć 21.10.10, 16:13 siostra_pelagia napisała: > A już na styczeń 2011 zapowiadany jest Ślad krwi. > Olandia niesamowita według mnie to jedna z najlepszych książek, jakie w ogóle czytałam...być może na moją ocenę wpływa fakt, że czytając ją przeżywałam swój własny czas żałoby, ale niezwykle świetnie (jakoś kiepsko to brzmi, nie umiem jednak znaleźć słów) przedstawił tu studium żałoby. Czekam niecierpliwie na jego następną książkę. To rewelacyjny autor (według mnie, oczywiście). Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Johan Theorin-Nocna zamieć 21.10.10, 18:11 Theorin po prostu bardzo dobrze pisze. Właściwie już po pierwszej stronie wiedziałam, że to będzie to. Odpowiedz Link