opty2 Kallentoft - Śmierć letnią porą 19.05.11, 11:23 no całe szczęście, że wypożyczona jak sie opuści te myśli duchów, to da się przeczytać, ale za wysokiej noty toto nie dostanie, przynajmnije ode mnie Odpowiedz Link
januanio Maciej Grabski - Ksiądz Rafał: Niespokojne czasy 20.05.11, 08:25 czytałem pierwszą, to i drugą trzeba Odpowiedz Link
cynamoon6 Yrsa Sigurdardottir- Spójrz na mnie 20.05.11, 18:07 Powinnam sie cieszyc, bo mam kilka nowosci na polce, ale od 2 tygodni nie moge nic czytac. Wszytsko przez Murakamiego! Przeczytalam 1Q84 (nawet mialam odznaczyc na forum, bo w sumie mamy tu platna morderczynie, sekte i rozne ciemne sprawki kryminalne i drugi tom skonczyl sie w takim momencie, ze czuje sie jak wyrwana nagle z glebokiego snu. Zdezorientowana i rozdrazniona. Wciaz mysle o tej ksiazce i nie moge sie doczekac 3 czesc. Ale nie moge tak bez czytania, wzielam sie wiec za Yrse i chyba bedzie ok. W kazdym razie zaczyna sie niezle. Odpowiedz Link
negev56 Jussi Adler-Olsen - Kobieta w klatce 20.05.11, 20:46 Żeby tylko nie zapeszyć, książka jest rewelacyjna. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Jussi Adler-Olsen - Kobieta w klatce 21.05.11, 08:36 Tym razem Duńczyk. Wydawało mi się, że to kobieta, a to całkiem przystojny pan. Ładnie zaczęli tę serię wydawać, bo od początku. I jeszcze trzy książki przed nami. Odpowiedz Link
negev56 Re: Jussi Adler-Olsen - Kobieta w klatce 21.05.11, 16:17 Owszem, tylko żeby nie skończyło się tak, jak z innymi seriami, najlepszy przykład Lehtolainen. A wielka szkoda by była, bo, powtórzę się, książka rewelacyjna. Odpowiedz Link
matt.cobosco Tom Bradby "Bóg Chaosu" 21.05.11, 16:55 Z forumowego polecenia. Wygląda na to, że to bardzo dobre polecenie Odpowiedz Link
naiat Child Lincoln, Douglas Preston Księga Umarłych 23.05.11, 09:08 Normalnie, aż wstyd, że dopiero teraz. W dodatku zaczęłam od "końca' bo wcześniejszych dwóch z cyklu nie przeczytałam i teraz poluję. Odpowiedz Link
opty2 L.Child - Siła perswazji 23.05.11, 09:17 wciągające ale nie bez skaz, jeszcze nie skończyłam, w każdym razie dziwne sa układy z federalnymi, coś za dużo zbiegów okoliczności Odpowiedz Link
negev56 Marek Krajewski - Liczby Charona 23.05.11, 19:21 Noo, bardzo dobrze się wszystko rozwija, jestem mile zaskoczona. Odpowiedz Link
opty2 Pokuta - Olle Lonnaeus 25.05.11, 09:18 jest to debiut tego dziennikarza śledczego, za którą otrzymał nagrodę Szwedzkiej Akademii Pisarzy Kryminalnych (!) właśnie za debiut, jestem w połowie i jak na razie wydaje sie, ze to powieść obyczajowa, czyli całkiem coś normalnego u Skandynawa, liczę że coś wreszcie przypieszy, tematem przewodnim jest morderstwo starszego małżeństwa, które swego czasu adoptowało syna polskiej kobiety zaginionej przed laty, obecnie ten syn jako dorosły wraca do małej mieściny i zaczyna wspominać swoje dzieciństwo, policja gdzieś tam w tle się przewija ale jakoś niemrawo, tymczasem znowu ktoś ginie i atmosfera się zagęszcza, bo ile może być trupów w takim małym mieście? Odpowiedz Link
anetapzn Re: Pokuta - Olle Lonnaeus 25.05.11, 13:52 opty2 napisała: > jest to debiut tego dziennikarza śledczego, za którą otrzymał nagrodę Szwedzkie > j Akademii Pisarzy Kryminalnych (!) właśnie za debiut, > > jestem w połowie i jak na razie wydaje sie, ze to powieść obyczajowa, czyli cał > kiem coś normalnego u Skandynawa, liczę że coś wreszcie przypieszy, To daj proszę znać czy przyspieszyło i jak ogólnie... Odpowiedz Link
opty2 Re: Pokuta - Olle Lonnaeus 26.05.11, 08:26 skonczyłam, troche przyspieszyło ale niewiele, więc żadnych wielkich fajerwerków nie ma sie co spodziewać książkę określiłabym, jak już wczesniej pisałam, jako powieść z wątkiem kryminalnym w tle, czy tajemnicą z przeszłości, zaletą jest, ze szybko się czyta, nie ma specjalnych dłużyzn ale mistrzostow świata to nie jest, ot, ciekawa lektura na weekend, daję 4/6 Odpowiedz Link
anetapzn Re: Pokuta - Olle Lonnaeus 26.05.11, 09:23 opty2 napisała: > skonczyłam, > troche przyspieszyło ale niewiele, więc żadnych wielkich fajerwerków nie ma sie > co spodziewać > książkę określiłabym, jak już wczesniej pisałam, jako powieść z wątkiem krymina > lnym w tle, > czy tajemnicą z przeszłości, > zaletą jest, ze szybko się czyta, nie ma specjalnych dłużyzn ale mistrzostow św > iata to nie jest, > ot, ciekawa lektura na weekend, daję 4/6 Dzięki, to poczekam jak upoluję w antykwariacie, albo jakaś promocja w sieci bedzie. Mam takie stosy zaległosci do czytania, ze wytrzymam. Odpowiedz Link
anetapzn Lisa Gardner-Nastepny wypadek 25.05.11, 16:34 Z biblioteki na lekkie odmóżdżenie, sympatyczny lekki kryminał. Odpowiedz Link
negev56 Simon Beckett - Wołanie grobu 26.05.11, 22:41 Zapewne doktor David Hunter, znów będzie miał kłopoty. Odpowiedz Link
opty2 Ciemne sekrety - Hjorth/Rosenfeldt 27.05.11, 09:14 debiut na naszym rynku - pierwsza z serii z Sebastianem Bergmanem, na razie jestem na 120/488 i tu w przeciwieństwie do Pokuty akcja jest od poczatku, a przynajmniej porządny trup, policja migiem zabiera się do badania sprawy ściagając oddział kryminalny ze Sztokholmu, gdzieś w tle Bergman (fatalny typ) sie przewija, nikt nic nie wie, wszyscy kłamią jak zawsze ale policja tym razem nie udaje głupszych niż jest Odpowiedz Link
januanio David Baldacci - W godzinę śmierci 27.05.11, 14:02 długo czekałem, na rozpoczęcie tego cyklu, bo były części 1 i 3, brakowało nr 2 Odpowiedz Link
zorija Re: Donna Leon Dziewczyna z jego snów 28.05.11, 14:21 W książce pojawia się rzadko występująca hrabina Falier. Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Olle Lonnaeus "Pokuta" 28.05.11, 21:33 Przy okazji polecam "Umierającego dandysa", wciąga jak diabli! Odpowiedz Link
nchyb Powrót na wyspy - Quentin 30.05.11, 11:03 Stare, ale ja tak lubię kryminałki w ciepłych stronach świata... Odpowiedz Link
zorija Re: Block Włamywacz, który uważał się za Bogarta 31.05.11, 08:28 Kupiłam w Matrasie za 5 zł. Wygląda, że to dobrze wydane 5 zł Odpowiedz Link
pucka69 Uwikłanie - Zygmunt Miłoszewski 22.06.11, 13:43 Właśnie skończyłam. Niezłe. Teraz się biorę za Róże cmentarne Mariusza Czubaja i Marka Krajewskiego Odpowiedz Link