Dodaj do ulubionych

Jesteście moją inspiracją

02.05.11, 21:59
Cieszę się, że znalazłam to forum. Często tu zaglądam. Choć nie mam za dużo czasu na czytanie, to zapisuję sobie niektóre polecane tu tytuły książek, albo kupuję. W wolnej chwili czytam.
Obserwuj wątek
    • meeegotka Re: Jesteście moją inspiracją 03.05.11, 09:16
      Ja tez dziekuje smile
      Dzieki temu forum odkrylam Mankella, Marinine i Nesbo, mam co czytac i juz nie czekam z takim utesknieniem na Cobena i Lackberg smile
      • nchyb Re: Jesteście moją inspiracją 04.05.11, 08:46
        Myślę, że każdy z nas, nawet nałogowo czytający kryminały w ilościach hurtowych, czerpie wiele z tego forum.

Meeegotka, w nawiązaniu do Twoich oczekiwań/wyczekiwań na nowego Cobena. Czy tego najnowszego już masz? Na gorącym uczynku ?
        • meeegotka nchyb :-) 04.05.11, 10:09
          Mam w swojej kolekcji wszystkich Cobenow smile - procz wlasnie tego ostatniego, bo czekam az wypuszcza w miekkiej okladce smile)) Taki zbieracz ze mnie! smile
          A "Na goracym..." dobre jest? Warto czekac? Ostatnia jego pozycja, czyli "Mistyfikacja" troszku mnie rozczarowala, bo niemal od poczatku wiedzialam, o co chodzi, a nie lubie tak sad
          • nchyb Meeegotko... 07.05.11, 12:07
            no właśnie, ja tym razem też czekam na miękką oprawę...
            Pewnie jeszcze z tydzień dwa przyjdzie nam poczekać...
    • opty2 witajcie dziewczyny :) 04.05.11, 09:41
      miło czytać, że Forum jest inspiracją, no no smile
      mam nadzieję, że ten wpis nie będzie jedyny wink
      • meeegotka Re: witajcie dziewczyny :) 04.05.11, 10:13
        Ja obiecuje plodna byc smile)))
        Musze tylko nadrobic tych Skandynawow, bo poki co mam za soba tylko Larssona, Lackberg, wspomnianego Mankella - ktorymi sie mocno zachwycilam, oraz Marklund ("Zmachowiec") i Kallentofta ("Ofiara w srodku zimy") - ktorych nawet nie dokonczylam - tak okrutnie i skutecznie mnie znudzili i zniechecili sad Ale moze trafilam na zle pozycje?
        • opty2 Re: witajcie dziewczyny :) 04.05.11, 11:49
          wiesz, opinie nt. Skandynawów są podzielone,
          jedni ich uwielbiają inni nie za bardzo,
          ale każdy może zostać przy swoim zdaniu smile
          nie ma przymusu lubić tego co wszyscy, tak tu jest
          a więc... do dzieła, czyli czytania

polecam Karin Fossum, Jo Nesbo, Indridasona smile
          • meeegotka Re: witajcie dziewczyny :) 04.05.11, 14:45
            Nie, oczywiscie, masz racje smile Ja po Millenium wsiaknelam. Wczesniej czytalam klasyke, w tym starocie z Christie i Chandlerem na czele. Wiem jednak, ze i nie wszyscy Skadynawowie mi podpasuja - wspomniana Marklund na pewno nie zagosci w mojej biblioteczce, ale Mankell - jak najbardziej.
            Z wymienionych przez Ciebie: Nesbo juz bardzo lubie, Indridasona nabylam wlasnie wczoraj pierwsza rzecz ("W bagnie") i czekam na dostawe. A Fossum nie znam - dzieki, na pewno sprobuje smile
            • zorija Re: witajcie dziewczyny :) 05.05.11, 08:30
              WWitam na forumbig_grin Mnie "Ofiara w środku zimy" Też znudziławink
              • anetapzn Re: witajcie dziewczyny :) 05.05.11, 16:00
                To jest nas więcej- ja Ofiary w środku zimy nie skończyłam, no nie dałam rady. Kolejnych części nawet nie kupię. Za to jestem maniaczką Mannkella, Larssona (szkoda, ze już nic nie napisze), Lackberg dopiero zacznę czytać; Fossum akurat mi sie średnio podobała, za to Theorina uwielbiam.
    • negev56 Re: Jesteście moją inspiracją 05.05.11, 21:48
      To prawda, forum inspiruje, poleca bądź nie i każdy coś dla siebie znajdzie.
      Opty poleca Skandynawów, to ja proponuję Amerykanów, taki Lee Child, Michael Connelly, czy Karin Slaughter, albo Szkot Ian Rankin...
      i pozwolę sobie zaprotestować, przeciwko nazwaniu Chandlera starociem, owszem, lata swoje ma, ale Marlowe wiecznie żywy jest smile.
      Witam Panie smile
      • meeegotka Re: Jesteście moją inspiracją 06.05.11, 08:38
        Ajm sori smile Piszac "staroc" mialam na mysli klasyke klasyki smile Ot co!
        A Rankina juz sobie zapisuje w moim kajeciku, dzieki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka