agridulce 16.01.13, 14:14 I jak? Dobry? Warto się wybrać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: Cruise jako Reacher 16.01.13, 14:45 Film podobał mi się, ale... Żałuję, że wcześniej czytałam, bo by mi Cruise nie przeszkadzał To znaczy,ja za nim nie przepadam, ale uważam, ze jest dobrym aktorem. Dobrze zagrał. Tylko ta jego postawa... Widać było wyraźnie, że mu centymetrów brak. Zabawny dla mnie moment, gdy recepcjonistka z hotelu, pytana, kto mógłby jednym uderzeniem zabić - bez wahania wskazała Reachera. To miało sens przy książkowym Jacku, przy filmowym można było się zastanawiać, na podstawie czego pani tak sądzi... Ale ogólnie, warto. IMO oczywiście. Byłam z młodszym synem (12lat) już pyta, czy będą kolejne ekranizacje innych tomów, filmowo fan Reacherowi przybył Odpowiedz Link
basiakia Re: Cruise jako Reacher 16.01.13, 21:47 Ja byłam i uważam, że warto, chociaż wolę książkę. Cruise niezły, ale wolę książkowego Reachera. Dlatego polecam i obejrzenie filmu i przeczytanie książki, bo Reacher to od pewnego czasu moja ulubiona postać. Odpowiedz Link
agridulce Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 00:38 Wybrałam się i nie żałuję. Myślę, że Cruise zawsze marzył, że kiedyś urośnie i będzie dużym facetem, którego się wszyscy boją - i tu próbował spełnić to marzenie. Ale efekt jest niezły, akcja szybka, sceny walk wg mojego męża dobre, a że Tom naprawdę nie wygląda na faceta, który może zabić jednym ciosem, to jest niezamierzony efekt komiczny. Robert Duvall za to był dla mnie źródłem zadowolenia - lubię tego aktora. A mąż zapytany, który aktor wygląda na takiego, który umie przyłożyć, wymienił Jasona Stathama i Daniela Craiga. Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 04:45 Moze Tom mial byc Kreacherem, tylko komus w castingu sie pomieszalo i zostal Reacherem...? Minnie Odpowiedz Link
bez_portek Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 12:51 dokładnie!!! jedna z najwiekszych pomyłek ostatniego roku - filmowo rzecz jasna mi Cruise przeszkadzał, film byłby o wiele lepszy gdyby nie on, jest mały i nie pasuje na Reachera, taka trochę karykatura Jacka film prawdopodobnie bedzie ok dla kogoś kto nie zna książek, albo dla wielkich oddanych fanów Criuse'a Odpowiedz Link
nchyb Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 14:34 > film prawdopodobnie bedzie ok dla kogoś kto nie zna książek, albo dla wielkich > oddanych fanów Criuse'a no i widzisz jak można łatwiutko się pomylić? Książki znam wszystkie które były wydane a w dodatku Cruisea nie lubię, chociaż dostrzegam, ze jest dobrym aktorem. A jednak nie uważam filmu i obsady za pomyłkę. Sama zdecydowanie wybrałabym całkiem innego aktora do roli Jacka, ale i z tą rolą moim zdaniem TC sobie poradził. Fizyczności, czyli wzrostu i postury - nie przeskoczył, ale zagrał dobrze... Odpowiedz Link
bez_portek Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 15:35 ok każdy ma inny gust i prawo do opinii książki też znam, TC też nie lubie, nie rozumiem fenomenu wielu holiłudzkich gwiazd, w tym właśnie jego co do fizyczności i wzrostu - chyba tu jest pies pogrzebany, masz rację, nie przeskoczy tego, ale reżyser też o tym wiedział, a mimo to wybrał TC i to jest wg mnie pomyłką, nie sam fil, ale główny bohater to troszkę tak jakby film o miss świata zagrała pulchna dziewczyna, ale przymykamy oko, bo zagrała dobrze nie zgadzam się na takie kino, postać ma byc pełna, pod względem fizyczności i charakteru Odpowiedz Link
nchyb Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 17:07 > zeskoczy tego, ale reżyser też o tym wiedział, a mimo to wybrał TC i to jest wg > mnie pomyłką, nie sam fil, ale główny bohater nie jestem pewna, czy w tym przypadku nie było odwrotnie, to TC zdecydował się zagrać JR, a resztę dobrano pod gust Toma > nie zgadzam się na takie kino, postać ma byc pełna, pod względem fizyczności i > charakteru od czasu ekranizacji powieści Agathy Christie, gdzie główną bohaterkę Tuppence sprowadzono do drugoplanowej roli, w dodatku alkoholiczki, a jej odkrycia zastąpiono odkryciami innej bohaterki Agatki - nic mnie już nie zadziwi i nie mam takich wymagań jak ty Dla mnie film ma być rozrywką, nie musi być dokładnym odzwierciedleniem książki. Dodatkowo - chyba samemu Lee Childowi nie przeszkadzał Tom w roli Reachera, bo gdyby przeszkadzał, to by się odciął od filmu, a nie sam w nim grał. Zauwazyłaś Lee Childa w filmie? Odpowiedz Link
agridulce Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 17:24 Nie zauważyłam . Kiedy się pokazał? Co do castingu - TC był głównym producentem filmu, podejrzewam, że nie było dyskusji na temat obsady głównej roli - chciał i zagrał. Solidnie się do tej roli przygotował, ale poza wzrostem on ma wg mnie zbyt delikatną twarz i sylwetkę. Odpowiedz Link
daemia_10 Re: Cruise jako Reacher 02.08.13, 21:24 dokładnie też tak sądzę - nie byłoby TC w roli Reachera - nie byłoby funduszy film dobry, ale TC w roli Reachera, przepraszam... Reacher po prostu tak nie wygląda! Odpowiedz Link
nchyb Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 17:43 dokładnie z tego co pamiętam, ani słowa nie powiedział, ale był... Odpowiedz Link
bez_portek Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 18:06 Przyznaje, że nie zaskoczyłam że to LC, chociaż oczywiście widziałam go wcześniej, ale skucha Czy masz na myśli serial z lat 80 Partners in crime? Nic innego google nie podpowiada. Napisz mi prosze tytuł fimu jesli pamiętasz. Chętnie obejrzę Tuppience alkoholiczkę. PS. Co do wymagań filmowych, postanowiłam ich nie mieć, po obejrzeniu Anny Kareniny z Kierą K. Ale widocznie mi przeszło Odpowiedz Link
nchyb Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 18:54 cała seria MissMarple (już 21-wieczna) była trochę pokręcona ale Dom niespokojnej starości czyli swobodna adaptacja Domu nad kanałem - bił wszelkie rekordy tu masz więcej opisów: forum.gazeta.pl/forum/w,12250,70782389,,Panna_Marple_na_Hallmarku.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,12250,39934268,,Nowa_panna_Marple_11_kwietnia.html?v=2 miłej lektury przy okazji - sama tam zajrzałam i przypomniałam sobie Herculesa Poirota współcześnie, z laptopem po Orient Expressie ganiał. To dopiero był gniot (moim zdaniem). A inna rzecz, ze Sherlock w wersji współczesnej (omawiany w wątku o tym co warto w TV obejrzeć - na tym forum) bardzo mi się spodobał i komórka u Holmesa w niczym mi nie przeszkadzała. Bo już wersja z Lucy Liu jako dr Watson to tak średnio, chociaż bez wstrętu... Odpowiedz Link
bez_portek Re: Cruise jako Reacher 19.01.13, 21:58 dziękuje bardzo!!!! widziałam kilka Agath ale tylko tych z Poirotem/Suchetem, Miss Marple jakoś pominęłam, ksiązkowo wole Poirota, więc może dlatego co do Sherlocka wersja bbc z Benedictem dla mnie rewelacja - nie wiem czemu, po prostu świetnie pomyślane, czekam na sezon 3 z niecierpliwością wersja amerykańska jest słabsza, ale oglądam, sam Sherlock jest ok, pomysł z kobietą Watsonem wg mnie fajny, tylko niedopracowany i nie wiem czemu Lucy, lubie dziewczyne ale widziałabym inną w tej roli Odpowiedz Link
basiakia Re: Cruise jako Reacher 21.01.13, 21:51 Ciekawa jestem w której scenie pojawił się Lee Child, ja go przegapiłam, a może to podpucha z Twojej strony? Odpowiedz Link
nchyb Re: Cruise jako Reacher 22.01.13, 06:55 podpuchy nie ma, zajrzyj do postu Agridulce, podaje link do zdjęcia z tej sceny Odpowiedz Link
lipka02 Re: Cruise jako Reacher 28.07.13, 11:32 Dla mnie Cruise jest idealny do roli niegrzecznych chłopców np z filmu Koktajl.Nie ma on takich gabarytów jak ksiażkowy Jack i troche nie pasuje mi do wizerunku byłego żołnierza,przemierzającego samotnie USA. Odpowiedz Link
amused.to.death widziałam dziś 21.01.13, 22:24 i przyznam, że był to miło spędzony wieczór w kinie (+ zdziwienie, że w poniedziałki do multikina to prawie nikt nie chodzi). Film był niezły, ale wciąż żal, że wzrost bohatera w filmie nie ten(( nchyb - dzięki za zwrócenie uwagi na Childa w filmie - w życiu bym się nie zorientowała, gdyby nie to, że wcześniej tu przeczytałam Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: widziałam dziś 28.07.13, 18:51 Ja również widziałam, choć nie w kinie (polecam zalukaj.tv - mnóstwo dobrych filmów za free) Film podobał mi się, pomimo różnic w scenariuszu w porównaniu z książką (chociażby brak reporterki telewizyjnej, ale nie tylko). Cruise dobrze zagrał, choć jego wygląd zgrzytał mi mocno w porównaniu do Reachera książkowego. Lee Childa nie zauważyłam, trzeba obejrzeć jeszcze raz Robert Duvall fantastyczny Odpowiedz Link
nchyb Re: widziałam dziś 29.07.13, 09:04 > . Lee Childa nie zauważyłam, trzeba obejrzeć jeszcze raz ; Taka_prawda50, wyżej masz link Agridulce do tej scenki z Lee Childem, to będziesz wiedziała czego w filmie szukać Odpowiedz Link
taka_prawda500 Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 29.01.14, 00:59 Ma być nakręcony na podstawie książki Nigdy nie wracaj. Pisałam w wątku z nowościami, ale pewnie nikt nie zwrócił uwagi Niestety kolejny raz Jacka zagra Cruise hatak.pl/artykuly/ruszaja-prace-nad-sequelem-jacka-reachera Nchyb, scenkę z Lee Childem za następnym obejrzeniem filmu w końcu znalazłam Odpowiedz Link
nchyb Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 29.01.14, 09:42 Teraz stale puszczają ten film na Canal Plus, więc ponownie widziałam Dla mnie Cruise nie jest tak zły, co już pisałam. Chociaż wielu byłoby zdecydowanie lepszych, ale skoro to Cruise sobie wymyślił i wyprodukował, to chyba nie chciał nikogo innego w tej roli I ciągle sadzę, gdyby Childowi on nie pasował, to pewnie by się na ekranie nie pojawił. Czyli na kolejny film czekam... moje dziecko też Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 29.01.14, 10:58 Chyba ten wybiera, kto ma więcej kasy Podobno w USA wcale taki Reacher popularny nie jest, więc to że go zagra Cruise to dla pisarza niezła promocja i oczywiście pieniądze. Możemy uznać, że bohater filmowy jest "wielki duchem" i to chyba musi nam wystarczyć. Odpowiedz Link
nchyb Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 29.01.14, 12:41 > Możemy uznać, że bohater filmowy jest "wielki duchem" i to chyba musi nam wysta > rczyć. Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 30.01.14, 01:06 A kogo byscie chcieli na Reachera??? Minnie Odpowiedz Link
nchyb Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 30.01.14, 12:24 Minnie, dużo już na ten temat napisaliśmy zobacz tu: forum.gazeta.pl/forum/w,33434,137038779,137038779,Kto_moglby_zagrac_Jacka_Reachera_.html Odpowiedz Link
jeepwdyzlu fimy będą co najmniej trzy 30.01.14, 14:09 TC (lubię tylko z wczesnych filmów) zapłacił 15 mln $ za prawa do sfilmowania 3 filmów zatem.... Jednak szkoda, że sam zagrał. W kinie film mnie rozczarował, teraz w nc+ może nieco mniej - ale Reacher Childa jest ogromnym i groźnym facetem - ten dość ważny parametr postaci tu zupełnie znika. Może TC nadrabia niezłą grą, ale na pewno nie wzbudza szacunku samym wyglądem. Sam film - mimo, że więcej niż poprawny - tez nie wzbudza zachwytu - zwłaszcza płąska końcówka. Szkoda - potencjał filmowy tej postaci został moim zdaniem w dużej mierze zmarnowany... jeep. Odpowiedz Link
nchyb Re: fimy będą co najmniej trzy 30.01.14, 15:05 no właśnie Cruise produkuje, to sam decyduje kto Jacka zagra. Jak najbardziej zgadzam się, co pisałam już wczesniej, że fizycznie do roli kompletnie nie pasuje. Jednak muszę przyznać, ze mnie pozytywnie zaskoczył i końcówka tez mnie nie rozczarowała. Nie przepadałam za tym aktorem, ale w sumie po kilku ostatnich filmach zmieniam zdanie i czekam na nowy i jeszcze jeden z tych trzech Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 30.01.14, 22:39 nchyb napisała: Minnie, dużo już na ten temat napisaliśmy smile zobacz tu: A, najmocniej przepraszam i dzieki zarazem! hmm mnie sie by bardzo podobal czarny Reacher. w tej roli obsadzilabym bez wahania Jamie Foxx ktory potrafi grac bardzo intensywne role - Ray, Zakladnik, Django.. no ale jest niewiele wyzszy od Toma Cruisa (1.70) - ma 1.75cm Bialy - pasowalby mi Channing Tatum - 1.85cm. nadal nie wymagane 6.5' = 198.12 cm ale juz deczko lepiej. naprawde wysokich aktorow w Hollywodzie jest niewielu - najwyzsi tak szczerze, w tej grupie nie widze nikogo na Jacka.. przypuszczam, ze to byl powod dla ktorego ostatecznie zrezygnowano z obsadzenia 'wysokim', a skoncentrowano sie na innych walorach. wiec w/g mnie- Channing Tatum, Eric Bana, Ray Stevenson ... Minnie Odpowiedz Link
nchyb Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 31.01.14, 11:49 > przypuszczam, ze to byl powod dla ktorego ostatecznie zrezygnowano z obsadzenia > 'wysokim', > a skoncentrowano sie na innych walorach. nie Minnie, z całkiem innego powodu po prostu - kto płaci ten dyktuje warunki tu tym kimś był Tom, który chciał zagrać Jacka i za to zapłacił Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 31.01.14, 23:02 cos ty?! a skad wiesz, serio pytam bo nie mam czasu teraz szukac, bardzo przepraszam ze ja tak na gotowe chce przyjsc. Minnie Odpowiedz Link
jeepwdyzlu Re: Nowy film z Jackiem Reacherem! :-D 03.02.14, 16:52 serio TC jest nie tyle aktorem ile producentem zapłacił za prawa i wyprodukował film przy okazji sam zagrał j. Odpowiedz Link
agridulce Re: Cruise jako Reacher 03.02.14, 21:04 Aja bym dała szansę Alexandrowi Skarsgardowi - wzrost prawie się zgadza, brakuje tylko 1 cala, budowa ciała jak najbardziej -), granie brutalnych typków też, a poza wolałabym na niego patrzeć niż na TC- i aktor lepszy, i przystojniejszy -) Odpowiedz Link
ach_dama_byc_z_kanady Re: Cruise jako Reacher 03.02.14, 23:28 re: dlaczego TC jako Reacher- acha, to juz rozumiem kto placi ten wymaga, lolol A. Skarsgaard = Reacher.. hm, wg mnie troche za mlody, za gladki?? wyglada owszem superowo ale na role bardziej do Czystej Krwi. Reacher nie wiem czemu kojarzy mi sie z dojrzalym facetem.. a tu Ray jako Vampaneeze Murlaugh Minnie Odpowiedz Link
amused.to.death No i ponownie... 31.10.16, 11:07 Cruise jako Reacher. W zasadzie mam dokładnie takie samo zdanie jak kilka lat temu. Nowy film ogląda się całkiem przyjemnie choć ambitne kino to nie jest - trochę się pobiją, trochę postrzelają etc. Cruise jako Reacher.... no nie, wciąż nie. Odpowiedz Link
nchyb Re: No i ponownie... 02.11.16, 17:48 TC chyba leczy swoje kompleksy tą rolą 😀 A Lee Child znowu zagrał. Tym razem miał rolę mówioną 😀 Odpowiedz Link