siostra_pelagia Arnaldur Indridason-Zimny wiatr 01.11.13, 05:46 Tempo prawie jak w ostatnich powieściach Ake Edwardsona. A Erlendur coraz bardziej mi Wintera przypomina. Myśli i myśli, jeszcze trochę poczytam, może coś wreszcie wymyśli Odpowiedz Link
maniaczytania Agatha Raisin i tajemnice salonu fryzjerskiego 01.11.13, 16:16 MC Beaton - czyli kolejny tom z Cotswolds bardzo je lubie! Odpowiedz Link
maniaczytania Foresta umbra - Pawel Jaszczuk 01.11.13, 16:21 dzieki uprzejmosci kolezanki, ktora mi to pozyczyla, mam szanse dowiedziec sie, jak wygladalo troche wczesniej zycie i pierwsza wieksza sprawa Jakuba Sterna, dziennikarza sledczego z przedwojennego Lwowa, ktorego znam z trzech kolejnych czesci. Odpowiedz Link
opty2 Policja_Jo Nesbo 02.11.13, 07:39 co ten Nesbo wyprawia, jednych wskrzesza, drugich uśmierca, to mi się nie spodobało Odpowiedz Link
taka_prawda500 Wojciech Chmielarz - Podpalacz 02.11.13, 19:09 Książka bardzo mi się podobała, choć jej nie czytałam, tylko słuchałam - żadna biblioteka nie zakupiła wersji papierowej. Może ja się za bardzo czepiam szczegółów, ale wobec takich dwóch kwiatków nie można przejść obojętnie: autor (przy przeszukiwaniu mieszkania podejrzanego) pisze, że na półce stoi "Kod Leonarda da Vinci" Cobena, a lektor dodatkowo czyta jego nazwisko jako Cobain. Zgroza! Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Wojciech Chmielarz - Podpalacz 02.11.13, 19:41 Sama z pośpiechu byka strzeliłam. Obok takich dwóch kwiatków nie można przejść obojętnie - powinno być. I jeszcze wielka prośba do zakładających wątek: piszcie którego roku dany wątek dotyczy - tak jak tytuł książki w tytule wątku ułatwia czytanie, tak i rok obok miesiąca również. Był taki moment, że dwa kwietnie czy maje widniały na liście wątków obok siebie (ktoś coś tam dopisywał) i nie wiadomo było, który jest nowszy. Odpowiedz Link
echtom Johan Theorin - Święty Psychol 04.11.13, 08:05 Zaczęłam. Na razie irytuje mnie nachalne krążenie wokół Tajemnicy, ale może wyjaśnienie mi wynagrodzi. Odpowiedz Link
echtom Re: Johan Theorin - Święty Psychol 09.11.13, 22:10 Skończyłam. Jestem zmęczona. Odpowiedz Link
trup.w.szafie Re: Johan Theorin - Święty Psychol 27.11.13, 10:42 O, ja też teraz to czytam. Podoba mi się póki co Odpowiedz Link
taka_prawda500 S.J.Bolton - Ulubione rzeczy 04.11.13, 18:18 Niby ciekawa akcja, ale główni bohaterowie - policjantka, a zwłaszcza policjant - niesamowicie irytujący. I to chyba jedna z tych książek, gdzie za miesiąc lub nawet wcześniej zapomnę, co przeczytałam. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Tana French - Bez śladu 04.11.13, 18:21 Na razie przeczytałam jakieś 2/3 książki - podoba mi się i mam dwóch podejrzanych Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Tana French - Bez śladu 06.11.13, 15:26 Znakomita książka Z dwóch podejrzanych (prawie od początku) jeden okazał się tym właściwym sprawcą. Ostatnio mało która książka zaskakuje mnie nieprzewidzianym rozwiązaniem. Co nie zmienia faktu, ze ta jest świetna I bardzo ciekawa jestem, co to za potrawa, ta występująca tu dość często "smażenina", w dodatku raz nawet "z bananem" ??? Odpowiedz Link
chiara76 "Zimny wiatr", Indridasson. 05.11.13, 15:35 Chyba nikomu z forumowiczów się nie podobała, zobaczę , jak mnie podejdzie. Odpowiedz Link
agridulce Severski: Niewierni 05.11.13, 21:04 Słucham w świetnym wykonaniu Krzysztofa Gosztyły Odpowiedz Link
opty2 Lars Kepler_Świadek 06.11.13, 08:46 Joona w akcji, czyli trzecia część serii zaczęło się nieźle, z miejsca są dwa trupy, choć nieporządne akcja na odludziu, wszyscy drepczą w miejscu, Joona teoretycznie jest zawieszony po jakiejś akcji w Sztokholmie ale ma nakaz obserwować to śledztwo na prowincji Odpowiedz Link
echtom Re: Lars Kepler_Świadek 06.11.13, 22:45 Lubię Joonę i kiedyś do niego wrócę Na razie czytałam tylko "Hipnotyzera". Odpowiedz Link
nchyb Niemiecki bękart - Camilla Läckberg 06.11.13, 10:32 po obejrzeniu filmu w TV naszło mnie tak... Odpowiedz Link
echtom Re: Niemiecki bękart - Camilla Läckberg 06.11.13, 14:38 Moja ulubiona część sagi. Odpowiedz Link
trup.w.szafie Re: Niemiecki bękart - Camilla Läckberg 27.11.13, 10:42 Nie udało mi się jeszcze dopaść w bibliotece grrr echtom napisała: > Moja ulubiona część sagi. > Odpowiedz Link
siostra_pelagia Arne Dahl-Sen nocy letniej 06.11.13, 14:21 Nie idzie mi wcale czytanie. Może jeszcze się wciągnę. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Peter Robinson - Kameleon 06.11.13, 15:33 Z wątku poleconych. Choć jest okrutna i bardzo mroczna - dobrze się ją czyta, ale to znowu kolejna pozycja, gdzie domyślam się zakończenia i pewnie będę miała rację. Motyw też już się pojawił... Odpowiedz Link
dachauka Veit Heinichen "Zbrodnia i kawa" 07.11.13, 07:54 To chyba nie najlepszy występ Heinichena... Ale o kawie ciekawie pisze Odpowiedz Link
siostra_pelagia Paweł Przygodzki - Z chirurgiczną precyzją 07.11.13, 08:36 Nie przepadam za thrillerami medycznymi, ale ku memu zdziwieniu książkę świetnie się czyta. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Paweł Przygodzki - Z chirurgiczną precyzją 07.11.13, 18:45 Błażej Przygodzki a że książkę świetnie się czyta to prawda Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Błażej Przygodzki - Z chirurgiczną precyzją 07.11.13, 20:09 Mam nadzieję, że autor wybaczy. Zagłosuję na niego w plebiscycie na polski kryminał roku 2013 Odpowiedz Link
black-cat Re: Procesja śmierci Elizabeth George 07.11.13, 09:57 Serię z Lynleyem dzielę na przed i po. A ponieważ nie przepadałam za Helen w moim rankingu wygrywają powieści w których akcja dzieje się "po". Odpowiedz Link
taka_prawda500 James Patterson, M.Ledwidge -Terror na Manhattanie 08.11.13, 21:33 Druga część serii z Michaelem Bennettem - policyjnym negocjatorem, który walczy z seryjnym zabójcą i jednocześnie opiekuje się 10 (tak, dziesięciorgiem!) dzieci po śmierci swojej żony. Jak zwykle u Pattersona - rozrywka pierwsza klasa. Odpowiedz Link
dachauka Arne Dahl "Wody wielkie" 09.11.13, 18:10 Tak sobie pomyślałam, że ta książka pewnie znajdzie się na liście kandydatek do kryminałów roku. Chyba zaczynam lubić Dahla... Odpowiedz Link
trup.w.szafie Patterson "ostrzeżenie" 09.11.13, 18:49 a raczej jakiś Howard Roughan, bo nie wierzę, że te gnioty tłucze Patterson... Czegoś tak durnego dawno nie czytałam. Dno i trzy metry mułu. Odpowiedz Link
echtom Arne Dahl "Wody wielkie" - ja też 22.11.13, 13:04 Zachęcona rekomendacją, wzięłam na Twoją odpowiedzialność Przeczytałam na razie 100 stron, urzekła mnie historia włamu Odpowiedz Link
echtom Hakan Nesser - Rzeźniczka z Małej Birmy 09.11.13, 22:11 Moje pierwsze spotkanie z Barbarottim. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Hakan Nesser - Rzeźniczka z Małej Birmy 10.11.13, 11:43 Moje też Ponad połowa za mną i jakieś rozwiązanie mgliście mi się majaczy, ale dalej jest zagadką Dziwi mnie, że w Szwecji tak bardzo się przejmują sytuacją rodzinną Barbarottiego i zastanawiają się jaką dać mu sprawę - w Polsce to byłyby dwa dni ustawowo wolne na pogrzeb i do roboty Odpowiedz Link
cynamoon6 Ninni Schulman- Mężczyzna, który przestał płakać 10.11.13, 11:49 Ponieważ Dziewczynę ze śniegiem we włosach czytało mi sie bardzo miło, choć to żadne odkrycie roku, tylko przyjemny kryminał prowincjonalny jak to określiła Opty, więc chciałam więcej. I na razie nie jestem zbyt usatysfakcjonowana. Nudno trochę i niedbale. Ale dopiero zaczełam, może potem się rozkręci i będzie lepiej. Pomiedzy tymi dwiema Schulman przeczytalam Miejsce w słoncu Lisy Marklund i mam jakies nieodpoarte wrazenie, ze autorka tez czytala Lise Marklund i troche z nie sciąga Odpowiedz Link
negev56 Lorenzo Carcaterra - Uśpieni 10.11.13, 14:58 Kiedyś widziałam film, teraz kończę książkę i chyba jeszcze raz obejrzę film. Odpowiedz Link
elmar43 Nesbo: Policja i Chmielewska: Morderstwo w efekcie 11.11.13, 12:07 Nesbo - bo Nesbo, a Chmielewska - też chyba wiadomo, dlaczego. I miła niespodzianka, bo książka w dawnym dobrym stylu i z przyjemnością przeczytałam. Jeśli kolejne miały być podobne, to szkoda, że to ostatnia... Odpowiedz Link
opty2 Kameleon - Robinson 12.11.13, 09:25 tom 12 czytam po tomie 19 i już nawet nie chce mi się tego komentować książka napisana od końca, właściwie już wszystko wiadomo ale może jednak nie wszystko? Odpowiedz Link