negev56 19.12.13, 16:28 będzie, w 2015 roku. David Lagercrantz napisze. Jestem przeciwna takim dokrętkom, ale to pieniądze mają głos, a nie zdrowy rozsądek. booklips.pl/newsy/to-juz-potwierdzone-bedzie-czwarty-tom-millennium/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeepwdyzlu Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 17:41 kupimy, przeczytamy ale na razie jestem sceptycznie nastawiony... Jeszcze kilka lat temu - miało to sens. Ale lata lecą, a życie nie znosi próżni... jeep Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 20:13 Będzie jak z panem Samochodzikiem czy Ludlumem Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 21:01 Pozwolę sobie jako nieznająca w/w serii spytać - czemu inny autor? Czy pierwotnemu się zeszło? Odpowiedz Link
negev56 Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 21:39 Nie będę się dziwić. Tak, Larsson nie żyje, zdążył popełnić trzytomową serię Millennium. Teraz, wydawnictwa chcąc wypromować nieznanych pisarzy, krzyczą gromkim głosem, że to "nowy Larsson się objawił". Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 22:42 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie Polecano mi tę serię, ale przeraziła mnie objętość tych książek - jakoś nie przepadam za tytułami liczącymi sobie powyżej 500 stron... A takie kontynuacje pisane przez kogo innego nigdy nie dorównują oryginałom - chociażby nasz Pan Samochodzik, części oryginalne są najlepsze Odpowiedz Link
opty2 Re: Czwarta część Millennium 20.12.13, 08:32 tak, słyszałam o tym pomyśle i raczej sceptycznie do tego podchodzę wiadomo, że to już nie będzie TO Gabrielsson ma rację, że czuje niesmak (jak wszyscy fani), tym bardziej, że wcześniej rodzinka mało się interesowała Stiegiem i jego twórczością Odpowiedz Link
beatanu Re: Czwarta część Millennium 20.12.13, 10:21 > Gabrielsson ma rację, że czuje niesmak (jak wszyscy fani), > tym bardziej, że wcześniej rodzinka mało się interesowała Stiegiem i jego twórczością Na usprawiedliwienie spadkobierców Stiega Larssona (ojca i brata) dodam, że zapowiedzieli, iż dochód ze sprzedaży czwartego tomu (to znaczy część przypadająca im, nie całość) zostanie przeznaczona na cele dobroczynne. Natomiast wydawca, nowy autor i agentka nie ukrywają, że liczą na całkiem dobrą kasę... Dowiedziałam się o tym dopiero wczoraj wieczorem, w głównym wydaniu wiadomości kulturalnych, najbardziej zdziwił mnie fakt, że od ukazania się pierwszego tomu trylogii w Szwecji wkrótce minie 10 lat... Pozwolę sobie na banał: Jak ten czas leci! A Davida Lagercrantza darzę sympatią, choć nie czytałam nic, co wyszło spod jego pióra. Przymierzam się od dawna do biografii Zlatana, ponoć bardzo dobra. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Czwarta część Millennium 20.12.13, 21:32 Nie podoba mi się ten pomysł, ale pewnie przeczytam. Choćby autor wylazł ze skóry nie napisze tego jak Larsson. Odpowiedz Link
echtom Re: Czwarta część Millennium 21.12.13, 22:08 Z "Przeminęło z wiatrem" też tak było. Na szczęście trzeci tom Millennium zmęczył mnie na tyle, że nie mam potrzeby poznawania dalszych losów wytatuowanej Superwoman. Odpowiedz Link