Dodaj do ulubionych

Czwarta część Millennium

19.12.13, 16:28
będzie, w 2015 roku. David Lagercrantz napisze.
Jestem przeciwna takim dokrętkom, ale to pieniądze mają głos, a nie zdrowy rozsądek.
booklips.pl/newsy/to-juz-potwierdzone-bedzie-czwarty-tom-millennium/
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 17:41
      kupimy, przeczytamy
      ale na razie jestem sceptycznie nastawiony...
      Jeszcze kilka lat temu - miało to sens.
      Ale lata lecą, a życie nie znosi próżni...
      jeep
    • siostra_pelagia Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 20:13
      Będzie jak z panem Samochodzikiem czy Ludlumemsmile
    • taka_prawda500 Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 21:01
      Pozwolę sobie jako nieznająca w/w serii spytać - czemu inny autor? Czy pierwotnemu się zeszło?
      • negev56 Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 21:39
        Nie będę się dziwićsmile.
        Tak, Larsson nie żyje, zdążył popełnić trzytomową serię Millennium. Teraz, wydawnictwa chcąc wypromować nieznanych pisarzy, krzyczą gromkim głosem, że to "nowy Larsson się objawił".
        • taka_prawda500 Re: Czwarta część Millennium 19.12.13, 22:42
          Dziękuję bardzo za wyjaśnienie smile
          Polecano mi tę serię, ale przeraziła mnie objętość tych książek - jakoś nie przepadam za tytułami liczącymi sobie powyżej 500 stron...
          A takie kontynuacje pisane przez kogo innego nigdy nie dorównują oryginałom - chociażby nasz Pan Samochodzik, części oryginalne są najlepsze smile
    • opty2 Re: Czwarta część Millennium 20.12.13, 08:32
      tak, słyszałam o tym pomyśle
      i raczej sceptycznie do tego podchodzę
      wiadomo, że to już nie będzie TO

Gabrielsson ma rację, że czuje niesmak (jak wszyscy fani),
      tym bardziej, że wcześniej rodzinka mało się interesowała Stiegiem i jego twórczością
      • beatanu Re: Czwarta część Millennium 20.12.13, 10:21
        > Gabrielsson ma rację, że czuje niesmak (jak wszyscy fani),
        > tym bardziej, że wcześniej rodzinka mało się interesowała Stiegiem i jego twórczością

Na usprawiedliwienie spadkobierców Stiega Larssona (ojca i brata) dodam, że zapowiedzieli, iż dochód ze sprzedaży czwartego tomu (to znaczy część przypadająca im, nie całość) zostanie przeznaczona na cele dobroczynne. Natomiast wydawca, nowy autor i agentka nie ukrywają, że liczą na całkiem dobrą kasę...

Dowiedziałam się o tym dopiero wczoraj wieczorem, w głównym wydaniu wiadomości kulturalnych, najbardziej zdziwił mnie fakt, że od ukazania się pierwszego tomu trylogii w Szwecji wkrótce minie 10 lat... Pozwolę sobie na banał: Jak ten czas leci! A Davida Lagercrantza darzę sympatią, choć nie czytałam nic, co wyszło spod jego pióra. Przymierzam się od dawna do biografii Zlatana, ponoć bardzo dobra.
        smile
    • cynamoon6 Re: Czwarta część Millennium 20.12.13, 21:32
      Nie podoba mi się ten pomysł, ale pewnie przeczytam.
      Choćby autor wylazł ze skóry nie napisze tego jak Larsson.
    • echtom Re: Czwarta część Millennium 21.12.13, 22:08
      Z "Przeminęło z wiatrem" też tak było. Na szczęście trzeci tom Millennium zmęczył mnie na tyle, że nie mam potrzeby poznawania dalszych losów wytatuowanej Superwoman.
      • trup.w.szafie Re: Czwarta część Millennium 23.12.13, 13:43
        brr, koszmarna wizjatongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka