nchyb Kathy Reichs - Kości pająka 01.06.14, 09:08 Chiara na swoim blogu mnie zachęciła, ten wakacyjny nastrój i Hawaje w tle, więc wzięłam się za Kości Odpowiedz Link
echtom Kjell Eriksson - Kamienna cisza 01.06.14, 20:13 Wiem, że autor ma tutaj niskie notowania, ale poprzednie książki czytało mi się gładko, więc tą też wzięłam z ciekawości. Odpowiedz Link
echtom Re: Kjell Eriksson - Kamienna cisza 07.06.14, 11:49 Zapowiadało się obiecująco, ale sporo psuje rozwlekły i nudny wątek miłosny Odpowiedz Link
taka_prawda500 J.D.Robb - Celebryci i śmierć 02.06.14, 16:59 Jako że ciągle czekam na pozamawiane nowości, zainteresowałam się powyższym dziełkiem. Okazuje się, że pod pseudonimem J.D.Robb kryje się nikt inny tylko Nora Roberts i o dziwo książka nie ma nic wspólnego z romansidłem, a jest bardzo dobrze napisanym kryminałem z super sprawnie pracującą porucznik Eve Dallas. W przeciwieństwie do niektórych ślamazarnych Skandynawów. A zbrodnia wydarzyła się tam gdzie lubię, czyli na zamkniętym przyjęciu i liczba podejrzanych jest ograniczona do jego uczestników. Wyszło tych tomików w serii dobrze ponad 20, nie będę czytać wszystkich jak leci, ale z pewnością po któryś jeszcze kiedyś z przyjemnością sięgnę Odpowiedz Link
zorija Re: J.D.Robb - Celebryci i śmierć 03.06.14, 09:50 Pamiętam, że czytałam jakiś i bardzo mi się podobał. Ale potem wzięłam kolejny i już nie mogłam. Za bardzo romansowy. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: J.D.Robb - Celebryci i śmierć 04.06.14, 18:34 A może pamiętasz tytuł tego dobrego? Nie chciałabym trafić na jakieś romansidło... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: J.D.Robb - Celebryci i śmierć 05.06.14, 18:18 Dziękuję, przeczytam jak znajdę Odpowiedz Link
baaasiiia J. Szwechłowicz, "Tajemnica szkoły dla panien" 02.06.14, 18:47 Wzięłam z ciekawości - stało w bibliotece na półce z nowościami. I okazało się całkiem, całkiem dobre! Odpowiedz Link
taka_prawda500 Ingrid Hedstrom - Dziewczęta z Villette 03.06.14, 17:03 Zdecydowanie ciekawsza i mniej nudnym stylem napisana niż poprzednia. Jestem w połowie i szybko czytam Miałam tylko problem na początku z odróżnianiem postaci, na szczęście autorka jakby to przewidziała i zamieściła ich spis Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Ingrid Hedstrom - Dziewczęta z Villette 04.06.14, 18:21 Zabójcę zgadłam gdzieś po 3/4 książki, ale im dalej do końca, tym bardziej mnie wciągała Odpowiedz Link
johndoe82 Patterson & Roughan - Wycofaj się albo zginiesz 03.06.14, 17:51 Charakterystyczne dla Pattersona krótkie rozdziały, ale książka jakby Cobena. Może tylko ja mam takie wrażenie. Odpowiedz Link
7cristiano-ronaldo Wiatr - Ciszewski 04.06.14, 17:12 moja trzecia książka Ciszewskiego i chyba najlepsza Odpowiedz Link
taka_prawda500 Ciemna strona. Szwedzcy mistrzowie kryminału 04.06.14, 18:33 Pomimo że poziom opowiadań jest ciut nierówny, po zakończeniu jednego ma się ochotę na następne, wciągają A więcej napiszę kiedy wszystkie przeczytam, coś czuję, że dzisiejszej nocy mało czasu poświęcę na spanie Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Ciemna strona. Szwedzcy mistrzowie kryminału 05.06.14, 18:29 Opisałam swoje wrażenia w temacie odpowiednim. A faktycznie poszłam spać po pierwszej w nocy, po przeczytaniu ostatniego opowiadania Odpowiedz Link
joandm Re: Katarzyna Bonda - Pochłaniacz 05.06.14, 06:59 Negev56 ja też i już ne mogę sie doczekać następnej części Odpowiedz Link
opty2 Charlotte Link - Ciernista róża 05.06.14, 08:47 więcej tu obyczajówki niż kryminału Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Christer Mjaset - "Lekarz, który wiedział za dużo" 05.06.14, 12:05 Przeczytałam,podobała mi się. Odpowiedz Link
matt.cobosco Pierre Lemaitre "Zakładnik" 05.06.14, 13:30 Po przeczytaniu tu peanów na cześć tego autora spodziewałem się nie wiadomo jakich rewelacji, a tymczasem, po 180 stronach, mogę powiedzieć tylko tyle, że mnie nie całkiem nudzi. Trochę naciągana cała ta historia, ale może jakoś rozsądnie się zakończy. Zobaczymy. Odpowiedz Link
echtom Re: Pierre Lemaitre "Zakładnik" 05.06.14, 16:14 Cieszę się, że nie jestem sama. "Alex" zmogłam w męczarniach i już myślałam, że tylko ja się nie znam Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Pierre Lemaitre "Zakładnik" 08.06.14, 13:05 Skończyłem. Naprawdę nic nadzwyczajnego. Następne książki tego autora być może przeczytam, ale na pewno już bez wygórowanych oczekiwań. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Pierre Lemaitre "Zakładnik" 10.06.14, 10:11 Miałam tak samo. Doceniam intrygę, ale nudzilam sie troche czytajac i nie mam ochoty natychmiast czytac innych książek tego autora. Odpowiedz Link
dachauka Jo Nesbo "Syn" 07.06.14, 11:24 Knuje, zapętla i mroczy. Nesbo, w sensie. Na razie (70 stron) jest nieźle Odpowiedz Link
echtom Gregg Olsen - Zazdrość 08.06.14, 09:00 Szukałam wśród kryminałów, znalazła się na półce z literaturą młodzieżową Może dlatego, że śledztwo w sprawie śmierci 15-latki prowadzą jej dwie rówieśnice. Odpowiedz Link
echtom Re: Gregg Olsen - Zazdrość 09.06.14, 19:13 Trochę naiwne, ale ujdzie jako przerywnik między cięższym sortem. Odpowiedz Link
cynamoon6 Spokój duszy- C. Grebe, A. Traff 09.06.14, 08:19 Za co się ostatnio nie wezmę, to albo psychoterapeutki z problemami albo lekarze i ogolnie medyczne srodowisko ;P No i obowiązkowo duet autorów. I wszytsko ma po kilka części i juz zaczyna mi sie gubic i mieszać Ale ten Spokoj duszy całkiem mi sie podoba. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Erik Axl Sund - Obłęd 09.06.14, 18:36 Książka znalazła się na liście gniotów i stwierdzam, że nie bez powodu. Jest męcząca, o chaotycznym sposobie narracji i momentami aż obrzydliwa, kiedy Victoria opowiada, co robił z nią w dzieciństwie ojciec. Czasami już mnie irytuje, że ciągle mi wpadają w oko jakieś nieścisłości w książkach, ale nie mam na to wpływu, to robi się samo. Na str. 36 czytamy, że Sofia ma niecałą godzinę, żeby się przygotować do spotkania w sprawie pacjentki, czyta dokumentację tejże pacjentki liczącą 500 stron i uwaga: całość przeczytała dwa razy od deski do deski. Potem skoncentrowała się na najważniejszych faktach. Tysiąc stron w niecałą godzinę? Gratuluję umiejętności szybkiego czytania Za to na str .57 Sofia kupiła indyjskie jedzenie, następnie połknęła ostatni kęs jedzenia..., a 7 zdań później ...wyrzuciła resztę jedzenia do śmieci. Więc pytam CO wyrzuciła, skoro wcześniej wszystko zjadła? Co do mających tu być strasznych scen, to takowych nie ma - jedyne naprawdę drastyczne sceny występowały w American psycho Breta Eastona Ellisa - film nie pokazywał nawet 1/10 brutalności książki. Podsumowując - najbardziej z całego "dzieła" podobały mi się śmieszne nazwy Kvikkjokk i Jokkmokk oraz zdjęcie autorów Fajne z nich mhhhoczne ciasteczka, chociaż mogliby się jednak ciut uśmiechnąć Odpowiedz Link
taka_prawda500 Andreas Franz - Schron 09.06.14, 18:41 A tu wręcz przeciwnie - wrażenia bardzo pozytywne. Andreasa Franza dopisuję do wciąż rosnącej listy autorów do całościowego przeczytania Odpowiedz Link
tak_o Greg Iles: The Quiet Game 10.06.14, 10:23 Niby już to wszystko czytałam/oglądałam, ale się nie mogłam oderwać od książki. Odpowiedz Link
echtom Re: Greg Iles: The Quiet Game 10.06.14, 18:43 Mignęła mi na półce książka tego autora "W martwym śnie" (Dead Sleep). Warto? Odpowiedz Link
tak_o Re: Greg Iles: The Quiet Game 29.06.14, 04:48 Czytałam tylko "The quiet game" tego autora, więc trudno mi doradzać. Podoba mi się jak pisze i chętnie przeczytam inne jego książki. Odpowiedz Link
johndoe82 Linwood Barclay - Bez śladu 10.06.14, 10:49 Linwood Barclay - Bez śladu sięgnąłem zachęcony wysokimi ocenami na Biblionetce. Historia niewyjaśnionego zniknięcia prawie całej rodziny - pozostała jedynie córka, która po 25 latach jej poszukuje. Jestem na etapie, gdy zaczyna się coś dziać. Początek książki (około 100 stron) był wprowadzeniem, nakreśleniem rysu postaci. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Marcin Ciszewski - Wiatr 11.06.14, 17:11 Porównując do filmów akcji - ta książka jest znakomitą książką akcji, trzymającą w napięciu od początku do końca Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Craig Russell - "Baśniowy morderca" 12.06.14, 22:53 Warto sobie przypomnieć kilka baśni ... Odpowiedz Link
opty2 W cieniu zdarzeń - Anne Holt 13.06.14, 08:48 jest to piąta część cyklu o Inger Johannie Vik i Yngwarze Stubo, a zdarzenie, w cieniu którego rozgrywa się akcja książki, to masakra na wyspie Utoya Odpowiedz Link
cristina-ronaldo7 "Kto sieje wiatr" Neuhaus 13.06.14, 16:06 Dzień dobry Państwu, wita się żona CR7 Postanowiłam również założyć konto, chociaż z reguły nie piszę na żadnych forach, tu zrobiłam wyjątek Nele Neuhaus jak zwykle znakomita. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Kto sieje wiatr" Neuhaus 13.06.14, 17:24 Witamy słynną żonę CR7. Ronaldo jak rozumiem na Mundialu? Odpowiedz Link