lunatica "Dobra dziewczyna. Morderstwa na Ostermalmie" 20.09.14, 16:37 "Dobra dziewczyna. Morderstwa na Ostermalmie" Larsa Billa Lundholma Odpowiedz Link
wroagita Hakan Nesser - Karambol, Nieszczelna sieć 21.09.14, 20:03 Obie bardzo mi się podobały. Odpowiedz Link
zorija Anadrea Camilieri "Pole garncarza" 22.09.14, 10:08 oraz M. C. Beaton "Hamish Macbeth i śmierć żony idealnej". Już skończyłam Odpowiedz Link
cynamoon6 Piaskun- L. Kepler 22.09.14, 11:18 Poczatek jakis taki... Ale pewnie bedzie sie szybko czytalo. Efekciarskie te ksiazki państwa "Kepler" Odpowiedz Link
echtom Peter May - Człowiek z wyspy Lewis 22.09.14, 22:37 Zmumifikowane "starożytne" zwłoki z wytatuowanym Presleyem to obiecujący początek akcji Odpowiedz Link
echtom Re: Peter May - Człowiek z wyspy Lewis 26.09.14, 08:14 Znakomite - wciągnęło mnie i poruszyło znacznie bardziej niż "Czarny dom". Czyżby May należał do pisarzy rozkręcających się z każdą kolejną powieścią? Odpowiedz Link
nchyb Re: "Duch na wyspie". J. Theorin. 23.09.14, 11:14 daj później znać jak wrażenia, ja jakoś po jego Świętym Psycholu zniechęciłam się na razie do niego... Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Duch na wyspie". J. Theorin. 23.09.14, 13:15 dam, dam, (jak nie zapomnę hłuehłue. Wiesz, ja go wielbię bezkrytycznie stąd nie wiem czy się zdobędę na obiektywizm Odpowiedz Link
ekruda Re: "Duch na wyspie". J. Theorin. 27.09.14, 21:30 A ja właśnie skończyłam "Ducha" Dla mnie bomba, tak dobry jak moja ulubiona pierwsza część. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Olga Rudnicka - Fartowny pech 23.09.14, 17:34 Dwóch Dzianych, Nadziany, Paszcze i Padlina, czyli znakomita komedia gangsterska. Autorka znowu mnie rozbawiła, choć ciut brak mi 5 Natalii... Odpowiedz Link
baaasiiia Re: Olga Rudnicka - Fartowny pech 30.09.14, 14:28 No, mnie setnie rozbawiła ta powieść ... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Kryminalny Wrocław-mroczne przechadzki po mieście 23.09.14, 17:48 Dziwne, że jeszcze nikt tej książki nie znalazł i nie przeczytał. Moja biblioteka zakupiła i nie żałuję Autorkami są zbrodnicze siostrzyczki czyli M.Guzowska, A.Krawczyk i A.Michalewska. Książka składa się z 11 opowiadań bardzo dobrze napisanych i posiadających niespodziewane puenty, raz nawet pojawiają się wrocławskie krasnoludki, polecam Odpowiedz Link
opty2 Unni Lindell - Słodka śmierć 23.09.14, 17:57 Cato i Marian, czy znowu będą dąsy? Marian jak zwykle idzie pod prąd, bo zamordowano Martina Egga, jej zbawcę z przeszłości, w sumie, jak lubię kobiety detektywów, tak ona wyjątkowo mnie denerwuje wrrr... Odpowiedz Link
dachauka Re: Co teraz czytacie - wrzesień 2014 24.09.14, 08:21 Marek Krajewski "Koniec świata w Breslau" - przypominam sobie czytaną przed laty wrocławską serię... "Władca liczb" czeka Odpowiedz Link
amused.to.death Coben "Found" 25.09.14, 13:31 Cobena chyba czytam teraz z rozpędu, bo nowy cykl coraz bardziej rozczarowuje - czuję się jakbym czytała powieść dla młodzieży Odpowiedz Link
kol.3 Re: Coben "Found" 27.09.14, 17:37 Ja w ogóle go dotąd nie czytałam. To moja pierwsza książka Cobena. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Nele Neuhaus - Przyjaciele po grób 26.09.14, 17:57 Nareszcie biblioteka, którą prosiłam o zakup tej książki w styczniu, spełniła moją prośbę Tempo iście krakowskie Łatwo wydedukować, że akcja dzieje się w 2006 roku, ponieważ właśnie wtedy Polska przegrała w MŚ z Niemcami po dogrywce 0:1 (potem już naszym piłkarzynom nie udało się nigdzie zakwalifikować....) A wydana w Niemczech dopiero w 2009... Pecha mają te okolice - tu planowana jest autostrada i zniszczenie lasu, a w Kto sieje wiatr oszuści chcą stawiać tam wiatraki. Ciekawa jestem, co autorka wymyśliła w kolejnej części i kiedy w końcu wyjdzie część PIERWSZA? Odpowiedz Link
freekani Nele Neuhaus - Kto sieje wiatr 26.09.14, 20:01 Przyjaciół aż po grób jeszcze nie czytałam, obecnie czytam Kto sieje wiatr. Jest to jedna z moich ulubionych autorek. Odpowiedz Link
echtom Re: Nele Neuhaus - Kto sieje wiatr 26.09.14, 20:42 A to chyba najlepsza z jej dotychczas wydanych powieści. Odpowiedz Link
matt.cobosco Ferdinand von Schirach - "Przestępstwo" 27.09.14, 22:28 To nasze pierwsze spotkanie i wygląda na to, że się zaprzyjaźnimy. Odpowiedz Link
matt.cobosco Ferdinand von Schirach - "Wina" 28.09.14, 22:28 Bardzo mi ten autor "podszedł", więc zabieram się za kolejną jego książkę. Odpowiedz Link
echtom Re: Liza Marklund - Szczęśliwa ulica 01.10.14, 18:25 Nie rzuciła mnie na kolana, ale dobrze się czyta i nie mam konkretnych zastrzeżeń. Czy ktoś jeszcze dostrzegł nawiązanie do znanego dramatu? Odpowiedz Link
opty2 Park Marconiego - Ake Edwardson 29.09.14, 08:11 12 z serii o Eryku Winterze czy tym razem komisarz rzuci wreszcie robotę w Goeteborgu? Odpowiedz Link
taka_prawda500 Erik Axl Sund - Trauma 30.09.14, 18:03 Makabra, obrzydlistwo, gniot nad gnioty! Odpowiedz Link
nchyb Re: Erik Axl Sund - Trauma 01.10.14, 08:36 po autorze sądząc to dalszy ciąg Obłędu, jednej z nielicznych książek, które mam, a do której nie umiem się zabrać po przeczytaniu opisu na okładce... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Erik Axl Sund - Trauma 01.10.14, 20:02 Tak, to jest właśnie dalsza część tej książki. Ja się zabrałam do pierwszej ponieważ nie wiedziałam co mnie czeka, a do drugiej - bo pierwsza została nieskończona. Z tego samego powodu przemęczę i trzecią, natomiast następnej książki tych panów pod pseudonimem już NIE TKNĘ. Przystojni są, ale czytać się tego nir da. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Erik Axl Sund - Trauma 01.10.14, 21:17 >Przystojni są, ale czytać się tego nir da z tego właśnie powodu stwierdziłam, że jedna to aż nadto... Odpowiedz Link