IP: 217.96.13.* 18.04.01, 20:36
Michał Żebrowski wiedźminem! - Gospodin pomiłuj!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: Wiedźmin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.04.01, 00:06
      Gość portalu: Sieciech napisał(a):

> Michał Żebrowski wiedźminem! - Gospodin pomiłuj!!!

A jeśli nie Żebrowski, to kto? Tak jak nie odgrywał Skrzetuskiego, ale BYŁ
      Skrzetuskim, tak, mam nadzieję, Żebrowski BĘDZIE Wiedźminem i jeszcze wielu
      zadziwi.
      • vapraq Re: Wiedźmin 19.04.01, 14:53
        >Sklanialbym sie bardziej ku optymizmowi Izy, szczerze to MZ najmniej mnie martwii z tego
        wszytkiego, watpie raczej w pozostalych aktorow, scenografie, efekty (beda jakies ??? ) i te
        wszytkiwe szczegoly ktore sprawiaja ze fantasy jest ....fantasy ;)

Inna sprawa ze robienie filmu o historii, ktora kazdy fan czytajac ksiazke wyobraza sobie na
        swoj sposob to nieco trudne zadanie zeby nie powiedziec niewykonalne....widzialem ostatnio
        Dungeons and Dragons i oczywiscie rozczarowalem sie strasznie (rozdzki chyba projektowal
        jakis schizol !!) to musze przyznac ze pare rzeczy bylo ciekawych i mozna spostrzec
        elementy ktore podczas grania, na sesji ´graja´nieco inaczej albo wogole nie graja.

• Gość: regis Re: Wiedźmin IP: *.gazeta.pl 19.04.01, 15:04
      A co powiesz na Olbrychskiego w roli krola elfow???

Ciekawe, czy ten film bedzie komedia, czy tragikomedia :-)

• Gość: Sieciech Re: Wiedźmin IP: 217.96.13.* 19.04.01, 15:12
        Raczej to drugie. Brakuje jeszcze tylko Izabeli Scorupco w roli Yennefer ;-).
        • Gość: kol@ Re: Wiedźmin IP: *.magcomm.com.pl 20.04.01, 14:34
          sondzonc po zdjenciach dostempnych w sieci, to film
          ten bendzie zdecydowanom porashkom..
          gruby jaskier-zamachowski [wiejski lowelas, kurde
          bele.. :P], mieniak dudu-plastus, kartonowy
          bazyliszek, elfy psherobione na indian z zapaduego
          rezerwatu [te derki!].. na ich tle wiedzmin-zebrowski
          wyglonda jak gosc [podkreslam WYGLONDA, bo jesli zagra
          jak w "ogniem i mieczem", to chyba wyjde z kina i
          poczekam na wersje telewizyjnom..
          jedynie krasnoludy tshymajom fason.. no, ale
          krasnoludy, to krasnoludy :) hmm.. zapomniaubym o
          Zuotym Smoq alias Trzy Kawki - smok wymiata..
          pshynajmniej na fotkach.. ;)
          • glowi Re: Wiedźmin 21.04.01, 17:15
            O "WIEDZMINA" bylbym spokojny gdyby go robili ludzie od "Wladcy Pierscienie".
            i mileliby przynajmniej polowe budzetu Tolkienowskiej ekranizacji.
            Taka jest smutna prawda. A na Żebrowskim nie ma co psów wieszac bo kogo innego
            mieli zatrudnic? Jak sie chłopak postara to moze nie bedzie takiej kaszany:)
            • Gość: Iga Re: Wiedźmin IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 03:27
              Łudzisz się, że Żebrowski będzie dobrym wiedźminem? Moim zdaniem to nic z tego,
              ponieważ nie mogę sobie wyobrazić wiedźmina mówiącego tym seksownym głosem M.Ż.
              Aha. i w oglądaniu filmu bedzie mi przeszkadzała swiadomość, że wiedxmin przed
              miesiącem wydał płytę "Lubie, kiedy kobieta..." z poezją spiewaną. To już
              bardziej pasuje do Jaskra. Ale niestety, to są nasze polskie realia i raczej
              nie widzę odpowiedniego aktora do roli Geralta. A swoją drogąŻebrowskiemu też
              musi byćciężko grać ze świadomością, że jak zbytnio odbiegnie od choćby
              ogólnych wyobrażeń wiedźmina to będą na nim psy wieszać...
              • Gość: ZetKa Re: Wiedźmin IP: *.robotics.ntua.gr 02.11.01, 10:49
                > Aha. i w oglądaniu filmu bedzie mi przeszkadzała swiadomość, że wiedxmin przed
                > miesiącem wydał płytę "Lubie, kiedy kobieta..." z poezją spiewaną.
                I wlasnie na tym polega aktorstwo, ze raz jestes milusim kochankiem, wrecz
                lovelasem ktory leci na kazdy glosik kobiecy, jakims loverboyem, a za chwile
                przeistaczasz sie w skrzeczacego zabojce, ktorego zadna kobieta nie odciagnie od
                obowiazkow zabijania strzyg, smokow, itp..

> A swoją drogąŻebrowskiemu też
                > musi byćciężko grać ze świadomością, że jak zbytnio odbiegnie od choćby
                > ogólnych wyobrażeń wiedźmina to będą na nim psy wieszać...
                I dlatego MUSI sie starac...
                a taki problem, to ma kazdy aktor grajacy tego typu role, co powiesz o tych od
                Tolkiena?
                A problem jest tym gorszy, ze obydwie ksiazki nie byly jeszcze ekranizowane, wiec
                nasze wyobrazenia nie sa jeszcze "ustandaryzowane" przez nikogo...
                zobaczycie, drugi film bedzie prostszy do zrobienia...

• Gość: imb Re: Wiedźmin IP: 193.227.223.* 28.08.01, 11:31
            Gość portalu: kol@ napisał(a):

> sondzonc po zdjenciach dostempnych w sieci, to film
            > ten bendzie zdecydowanom porashkom..
            > gruby jaskier-zamachowski [wiejski lowelas, kurde
            > bele.. :P], mieniak dudu-plastus, kartonowy
            > bazyliszek, elfy psherobione na indian z zapaduego
            > rezerwatu [te derki!].. na ich tle wiedzmin-zebrowski
            > wyglonda jak gosc [podkreslam WYGLONDA, bo jesli zagra
            > jak w "ogniem i mieczem", to chyba wyjde z kina i
            > poczekam na wersje telewizyjnom..
            > jedynie krasnoludy tshymajom fason.. no, ale
            > krasnoludy, to krasnoludy :) hmm.. zapomniaubym o
            > Zuotym Smoq alias Trzy Kawki - smok wymiata..
            > pshynajmniej na fotkach.. ;)

Problemy z zebami ? :-)
    • triss Re: Wiedźmin 20.04.01, 15:02
      Wedlug mnie Zebrowski jest z calej tej ekipy
      najbardziej w porzadku, znajac jego podejscie do pracy
      to na pewno nie tylko nie odstawi zadnej fuszerki, ale
      zagra swietnie. co do filmu, to nie mam wielkich
      nadziei, bo nie da sie, po prostu nie da, stworzyc na
      ekranie takiego swiata, jaki stworzyl Sapkowski. W
      jego ksiazkach klimat i humor tkwia w jezyku, w
      narracji, tego na ekran przeniesc sie nie da, szkoda.
      I jeszcze Yennefer - Grazyna Wolszczak jest piekna,
      ale takim dojrzalym pieknem, a Yen, choc miala lat
      prawie sto, to z wygladu byla mloda dziewczyna...
      • remedios.buendia Re: Wiedźmin 20.04.01, 16:15
        W ogóle kręcenie "Wiedźmina" w Polsce mija się z celem.
        Wyjdźmy od zasadniczej kwestii: nie ma pieniędzy.
        I nie przeskoczymy tego.
        A film fantasy bez pieniędzy wychodzi gorzej
        niż "Xena, wojownicza księżniczka".
        Po drugie: nie ma aktorów. Jest tylko Ewa Wiśniewska,
        ale niestety nie może się ona wcielić w rolę Geralta,
        Yennefer, Jaskra, Nenneke etc.
        Po trzecie: nie ma reżysera, ani scenarzysty. Bo
        reżesyer to po prostu rzemieślnik. A scenarzysta jest
        dobrym producentem. I tylko producentem.
        Na film pójdę, ale żal mi ludzi, którzy bez
        przeczytania tej cudownej sagi też to obejrzą.
        Powiedzą: "Co za chłam zrobił ten Sapkowski". A to nie
        Sapkowski. To cała ekipa.
        • Gość: torkwe Re: Wiedźmin IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 01:08
          remedios.buendia napisał(a):

> W ogóle kręcenie "Wiedźmina" w Polsce mija się z celem.

może i się mija - rzeczywiście - przede wszytkim kwestia kasy...
          ale pomażyć można:
          - po pierwsze za robienie filmu biorą się fanatycy Sapka, a nie jacyś ludzie co
          to im kolega polecił i im się spodobało. To muszą być ludzie zauroczeni światem -
          to według mnie podstawa przy kręceniu filmu fantasy (mam nadzieje ze tak własnie
          jest przy LOTR)
          - po drugie owi wymarzeni ludzie musieli by byc przy okazji znakomitymi
          fachowcami od czarowania widza, że tak to ujmę, i musieliby wziąśc się za robotę
          rzetelnie a to oznacza jak najściślejsze trzymanie się prozy Sapka, a nie rącze
          konfabulowanie - jak to ma miejsce. Tu nie ma co poprawiać.
          - po trzecie - dobrze pomyślana obsada, czego warunkiem jest spełnienie
          poprzednich wymagań. W Polsce jest na pewno wystarczająco dużo zdolnych aktorów,
          charakterystycznych i takich z których sprawna ręka mogła by wyrzeźbić każdego
          bohatera, tylko co z tego skoro warunki primo i secundo nie spelnione i
          niedogolony pan Zamachowski - świetny aktor nie powiem - hasa sobie w kubraku
          bawidamka Jaskra. Natomist w obronę biorę Zebrowskiego to że w "Panu Tadeuszu"
          mdłek a w "O i M" amant i mdłek też, to może znaczy tylko tyle że takim go sobie
          panowie rezysezy upatrzyli zrobic - i nic z tego dla "Wiedźmina" nie wynika. Z
          twarzy jakiś taki podobny.. tylko te włosy i zarost nie wspominając o rynsztunku
          samuraja...
          po czwarte - wracamy do warunku kasy - to rzeczywiście nie do przeskoczenia jest
          tu u nas...ale jakby tak jaką kooprodukcje zrobic z Czechami i inszymi co to im
          nasz Sapek do gustu przypadł...ja wiem? może...
          No fakt że najlepiej jakby sie on w USA spodobał szerokim masom...heh pomarzyć
          można

___
          torkwe
          • Gość: Adrian Re: Wiedźmin IP: 212.234.205.* 17.05.01, 11:04
            Mogę się wypowiedzieć tylko o tym, co widziałem na zdjęciach. Żebrowskiemu gębę
            zrobili w sam raz, trochę miłych oku walk na miecze może też będzie. Tylko co
            za idiota wymyślił, że Geralt powinien chodzić w takim debilnym piżamowatym
            stroju i mieć japoński miecz!!!
        • Gość: Kris Re: Wiedźmin IP: *.ydp.com.pl 31.05.01, 16:22
          Jejku jej jak zobacze matikore z plastiku albo zlotego smoka owinietego
          sreberkiem z milki to chyba trupem na miejscu padne. A takie są niestety realia
          jeśli chodzi o efekty specjalne w polsce. Boze chroń wiedzmina bo strzydze ze
          styropianowymi pazurami nie uradzi.predzej umrze ze smiechu
          • Gość: Ela Re: Wiedźmin IP: 195.205.136.* 04.06.01, 14:24
            Prosze, prosze, jaka ta Polska beznadziejna, prawda? Bo za
            pieniadze "zachodnie" to mozna by bylo prawdziwa mantikore zatrudnic do udzialu
            w filmie, a jakby dobrze posmarowal, to i sam Geralt by sie objawil we wlasnej
            postaci... Jaka szkoda, ze mieszkamy w Polsce i jaka szkoda, ze w Polsce kreci
            sie "Wiedzmina"... I jeszcze jaka szkoda, ze tylu malkontentow mieszka w tym
            kraju...
      • Gość: L. Re: Wiedźmin IP: *.mpip-mainz.mpg.de 20.04.01, 20:09
        Obawiam sie, ze masz racje. Uwielbiam ta serie. Jest w
        niej wszystko to, czego brakuje w innych ksiazkach
        Fantasy, nie pomijajac tego co w tamtych tez jest dobre.
        Te ksiazki maja dusze, humor i atmosfere. Ci co czytali
        wiedza o czym mowie, przynajmniej mam taka nadzieje.
        Oczywiscie pojde na film, ale nie robie sobie zbyt
        wielkich nadzieji, chociaz z drugiej strony NAPRAWDE
        chcialabym zobaczyc go JUZ.
        Wiadomo, ze filmy rzadko oddaja ksiazke w 100%, ale te
        najlepsze oddaja przynajmniej ich atmosfere, a z opinii
        jakie mozna przeczytac wynika raczej, ze to wlasnie
        zupelnie zostalo zgubione w filmie. Oby byla to
        nieprawda. Ale coz pozyjemy - zobaczymy.
        • Gość: Do. Re: Wiedźmin IP: *.bluewin.ch 20.04.01, 22:37
          Na szczescie robia tylko opowiadania i jeszcze duzo czasu minie zanim sie ktos
          porwie na sage. Chetnie obejrze film, a Zebrowski po charakteryzacji mi sie
          nawet podoba :-)
          • mellody Re: Wiedźmin 24.04.01, 12:09
            Mnie w sumie też się podoba jego charakteryzacja. Ale jak zobaczyłam
            Olbrychskiego to mi ręce opadły...
            • Gość: L. Re: Wiedźmin IP: *.mpip-mainz.mpg.de 24.04.01, 14:24
              mellody napisał(a):

> Mnie w sumie też się podoba jego charakteryzacja. Ale
              jak zobaczyłam
              > Olbrychskiego to mi ręce opadły...

To pewnie dlatego, ze elfy powinny byc piekne i wiecznie
              mlode. Ha, ha!
        • Gość: gosi Re: Wiedźmin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 11:25
          Jakie opinie masz na myśli?
          Ludzi, którzy tak samo jak ty nie oglądali jeszcze filmu?
          Osobiście zbyt wiele nie oczekuję po tym filmie. Oglądałam reklamę w kinie i
          jestem zawiedziona Żebrowskim. Zagrał zbyt teatralnie. Mam tylko nadzieję, że
          moje odczucia po całym filmie nie będą zbyt negatywne.
      • mazer Re: Wiedźmin 25.11.01, 20:25
        Triss, czarodziejko stało się jak wieszczyłaś, ech...
    • Gość: X Re: Wiedźmin IP: *.lib.uni.lodz.pl 23.04.01, 11:09
      Moim zdaniem "Wiedźmin" sfilmowany i pokazany na ekranie na pewno nie będzie
      mógł oddać atmosfery książek Sapkowskiego, które mają po prostu swoją własną,
      niepowtarzalną duszę i czar sprawiający, że nigdy się nie znudzą. Obsada nie
      jest szczęśliwie wybrana, chociaż mam nadzieję, że Żebrowski nie skopie do
      końca swojej roli i uda mu się stworzyć posyać, która choć w części oddawałaby
      charakter i osobowość Geralta. Rola Jen została obsadzona fatalnie - przecież
      ta kobieta wygląda na 30 lat a Yen wyglądała na 16. Nie wiążę z ekranizacją
      zbyt wielkich nadziei, ale zamierzam pójść do kina. Może jednak uda się jej
      twórcom stworzyć coś wartościowego.
      • Gość: Geralt Re: Wiedźmin IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.05.01, 18:45
        Hejka!
        A dla mnie wcale nie jest wazne ze Yenn wyglada za staro (ale ladnie, choc zbyt
        dojrzala) czy, ze wiedzmin ma samurajski miecz, albo "pidzamke" :-). Choc to
        ostatni juz mi znacznie bardziej przeszkadza. Dla mnie najwazniejsze, zeby nie
        skopac scenariusza i co lepszych dialogow. Bo gdyby scenariusz byl dobrze
        zrobiony i zachowywal klimat to reszta nie mialaby duzego znaczenia. A niestety
        ze zgroza stwierdzam po przeczytaniu wypowiedzi rezysera, ze wlasnie scenariusz
        moze byc najgorsza czescia filmu. Nie zmieniano jakis malo waznych szczegolikow
        itp., ale podstawowe zalozenia na ktorych opieraaj sie opowiadania i saga. Juz
        samo to jak rezyser wyobraza sobie wiedzminow wola o pomste do nieba i nie
        mowie tu bynajmniej o ich strojach.
        Film i tak obejrze i mam nadzieje, ze mimo zmian co do pierwowzoru zrobia
        przynajmniej trzymajacy sie kupy, porzadny film, ktory nie skompromituje
        Sapkowskiego i fantastyki w ogole.

PS. Efekty specjalne wcale tez nie sa takie wazne, choc wiadomo, ze lepiej zeby
        byly na przyzwoitym poziomie.
        Ps2. Aktorow wcale tak zle nie dobrano. Jesli wy uwazacie ze byscie dobrali
        lepiej, po prostu podejacie POLSKICH aktorow, ktorych byscie zatrudnili,
        gdybyscie robili taki film. Poza tym nie ma co sie czepiac szczegolikow w stylu
        czy miecz ma zawieszone w lewa czy prawa strone, bo to nie jest tak istotne
        (choc moze to zly przyklad, bo zawieszenie miecza zalezy od tego, czy lewo czy
        prawo reczny ktos jest). Ale chyba wiadomo co mialem na mysli.

Pozdrawiam :-)
        Geralt
      • Gość: Ela Re: Wiedźmin IP: 195.205.136.* 04.06.01, 13:40
        Faktycznie, wybitna znajomosc postaci sagi wyziera z tego listu!
        Istotnie, Yennefer wygladala na 16 lat! Zaluje, ze jestem w pracy i nie mam
        egzemplarza ksiazki przy sobie, przytoczylabym odpowiedni cytat na temat
        wygladu Yennefer, a z pewnoscia nie wygladala na lat 16.
        A w ogole, to cale pieprzenie na temat, jaka to bedzie kicha ten film wydaje mi
        sie bez sensu. Jak ktos nie ma ochoty niech nie oglada i nie wyobrazajcie
        sobie, ze Sapkowski jest taki jedyny w swoim rodzaju, ze ekranizacja jego
        ksiazki nie bedzie tak dobra, jak sama ksiazka. O ile sie orientuje malo kto
        twierdzi, ze film podobal mu sie bardziej od ksiazki, co wcale nie znaczy, ze
        film wypadl tragicznie, wrecz przeciwnie, mogl byc bardzo dobry. Wystarczy
        przyklad "Lotu nad kukulczym gniazdem". W zyciu nie powiem, ze film byl lepszy
        od ksiazki, bo to nieprawda, ale wymienie ten film wsrod innych, ktore uwazam
        za najwieksze i najlepsze produkcje, jakie widzialam.
        A tak na marginesie, gdyby ktos podejrzewal, ze nie znosze sagi Sapkowskiego -
        uwielbiam ja.
        • Gość: kris1 Re: Wiedźmin IP: *.ydp.com.pl 13.06.01, 08:36
          no no malkontentem to nigdy nie byłem ,ale zmiany planowane przez jaśnie pana
          reżysera zapowiadają się hiobowo. Sagę znam na wyrywki więc dostaję piany na
          paszczy jak z klmatu baśniowego ktoś planuje zrobić banalne love story. I
          proszę nie wklejać mi farmazonów o potrzebach rynku. Podobno kto chce to do
          kina pójdzie...
    • ajaskiewicz Re: Wiedźmin 23.04.01, 15:37
      mogło być gorzej. z plejady polskich aktorów żebrowski został dobrany "poprawnie".
      nie należy zapomnieć, że inwestorzy chcą zarobić i wyjść na plus z
      finansami,nazwiska firmują cały film. ale król elfów - olbrychski to mocna
      przesada. i tu mnie boli...

• Gość: glowi Re: Wiedźmin IP: 217.96.10.* 24.04.01, 18:41
        ta olbrychski z zadnej strony nie wyglada na elfa:)a juz napewno nie na krola,
        co najwyzej na jakiegos oszpeconego w bitwie jezdzca dzikiego gnoma:)
        elfem to mogl byc za czasow "azji tuhajbeja".
        elfa powinien zagrac....hmmmmmmm.....moze dicaprio buahahahahahaha
    • Gość: grogreg Re: Wiedźmin IP: *.miasto.szczecin.pl 25.04.01, 11:16
      A czym wy sie ludziska przejmujecie? Knizki sa dobre i tego sie trzymac.
      A na film isc nie musicie. A jak sie nie spodoba, a na pewno wiekszosci
      sapkofilow uzna go za smiecia ze mna na czele (rzadna ekranizacja nie dorownala
      ksiazce) to nie tragedia.

A tak na boku.
      Jedynym zdolnym do zrobienia porzadnego filmowego Wiedzmina byl Kurosawa.
    • Gość: Bemi Re: Wiedźmin IP: *.pl 26.04.01, 09:15
      Głowa boli,Pazura w czołgu , Linda kręci Rudego, Żebrowski w innym wymiarze.
      Może jeszcze Figura dziewicą. Totalna dupizna , potem Kongresowa i wszyscy
      wszystkim dziękują, tylko za co ?
    • Gość: cia Re: Wiedźmin IP: 10.0.0.* / *.lublin.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 14:15
      Narzekać to każdy potrafi, a jakby jeden z drugim miał sam taki film zrobić to
      by się chyba zapłakał !!! Poza tym JAK MOŻNA KRYTYKOWAĆ COŚ CZEGO SIĘ JESZCZE
      NA OCZY NIE WIDZIAŁO??? Ludzie, litości. Poczekajcie do premiery i dopiero
      wtedy wydawajcie swoje "profesjonalne" opinie o filnie. Ja się tam cieszę, że
      ktoś wreszcie zwrócił uwagę na polską literaturę fantastyczną i tworzy taki
      film. Chwała mu za to!
      • Gość: Mike Re: Wiedźmin IP: 62.88.4.* 18.05.01, 14:50
        Masz rację! Ten film może być naprawdę niezły.
        Żebrowski jest zrobiony genialnie! Dokładnie tak sobie wyobrażałem Geralda!
        Yeniffer też jest spoko.
        Ale Jaskier? Stary grubas Zamachowski to totalna porażka.
        • Gość: krzak RAZ SPIEPRZYŁ DRUGI RAZ SPIEPRZY IP: *.prawo.uni.wroc.pl 12.06.01, 15:12
          To jak zagrał wołodyjowskiego to była tragedia, pamiętacie pojedynek z Bohunem -
          najgorszy w historii polskiego kina, dobrze ze tu dali mu lutnie czy cos,
          niezły był w Ucieczce z kina wolność ale ostatnie czyny nie wróżą najlepiej
      • Gość: Ela Re: Wiedźmin IP: 195.205.136.* 04.06.01, 14:13
        Popieram, takich malkontentow to pewnie sam Geralt by nie zadowolil, gdyby
        nagle wyszedl z kartek sagi, by odegrac role samego siebie na duzym ekranie.

• Gość: marty Re: Wiedźmin IP: *.waw.cdp.pl 19.05.01, 08:15
      zgadzam sie z mojego wyobrazenia wiedzmin to ktos kto wyglada bardziej na 40
      lat, szczegolnie jego oczy, a MZ jest chyba za mlody, kto na wiedzmina chyba
      jednak linda ma takie spojrzenie
    • Gość: Krissdva Re: Wiedźmin IP: 212.14.8.* 27.05.01, 21:05
      Pozyjemy-zobaczymy.
      Moze nie bedzie tak tragicznie.
      Zreszta i tak pojde do kina.
      Na "W..." nie mozna nie isc...
    • Gość: yen Re: Wiedźmin IP: *.chello.pl 25.06.01, 00:00
      Zebrowski moze byc (jego zdjecia w charakteryzacji - calkiem calkiem!),
      Olbrychski makabra, ale
      JAK MOZNA BYLO DAC ZAMACH0WSKIEGO NA JASKRA!!!!!!!!!!
      gorszy bylby juz chyba tylko Olbrychski!!!
      • Gość: kobieta Re: Wiedźmin IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 14.07.01, 23:09
        To jest właśnie mentalność Polaków - krytykujmy film, którego jeszcze nie ma!
    • Gość: Dorka Re: Wiedźmin IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 08.08.01, 19:05
      Żebrowski jeszcze ujdzie, ale Zamachowski Jaskrem?!!!!! Ludzie, litości!!!
      no i jeszcze Yennefer biegająca w czerwonej kiecce...
      • Gość: olga Re: Wiedźmin IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 09:24
        no nie? Jaskier dzialal na kobiety jak magnez, zakochiwaly sie w nim moment.. a
        jak patrze na Zamachowskiego to bleeeeee..
        ..a na elfa to bym dala Jakimowicza :))
        • Gość: john doe Re: Wiedźmin IP: *.*.*.* 27.08.01, 13:56
          Gość portalu: olga napisał(a):

> no nie? Jaskier dzialal na kobiety jak magnez, zakochiwaly sie w nim moment.. a
          >
          > jak patrze na Zamachowskiego to bleeeeee..
          > ..a na elfa to bym dala Jakimowicza :))
          w tym filmie nie chodzi o to, zeby panienki po nogach sikaly,a zebrowskiz tym swoim zarostem wyglada jak popl d.... lufcikiem
    • Gość: Eskel Re: Wiedźmin IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 19:22
      Bardzo podoba mi się filmowa Yennefer, a co do Geralta - jest zbyt przystojny
    • Gość: Jaheira Re: Wiedźmin IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 19:41
      Kto uważa, że film jest zjebany ręka w górę!!!
      • Gość: iw Re: Wiedźmin IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.11.01, 20:09
        a ty co? czekasz na rozstrzelanie?
        • Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 22:02
          Dzisiaj widziałam film i mi się podobał, łącznie z Żebrowskim, a może nawet
          przede wszystkim on.
          Pozdroofky
          Misia

P.S. Sapka czytałam (piszę o tym, żeby nikt nie posądził mnie o ślepe
          uwielbienie Michała Ż.)
    • Gość: WRÓG Re: Wiedźmin IP: *.ruda-slaska-bykowina.sdi.tpnet.pl 11.11.01, 22:11
      Słuchaj ty chuju skurwiały w pizdę jebany , gówno wiesz o twórczości
      A.Sapkowskiego ty śćierwojadzie.Myślisz że zobaczyłeś w kinie film ,jebańcu ,to
      rżniesz kozaka. Wiem że wypowiadając się tutaj powinienem być tolerancyjny, ale
      jakbym cię spotkał na ulicy... to bym cię kurwa zajebał suchą bułką.
      Chuja wiesz o fantasy KUTASIE to przestań się wpierdalać w te tematy. CHUJ.
      Greetings to all REAL fantasy family . PEACE.
      • Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 13:08
        TO DO MNIE TA MOWA???

NO COMMENT.

Misia
      • Gość: ZetKa Re: Wiedźmin IP: *.robotics.ntua.gr 13.11.01, 14:36
        > Słuchaj ty chuju skurwiały w pizdę jebany , gówno wiesz o twórczości
        > A.Sapkowskiego ty śćierwojadzie.Myślisz że zobaczyłeś w kinie film ,jebańcu ,to
        [...]
        > Greetings to all REAL fantasy family . PEACE.
        I ty mowisz, ze TY znasz Sapka? To ci przypomne, ze Wiedzmin to byl zabojca
        potworow, M.in. takich jak ty. Walczyl o to, zeby innym ludziom zylo sie
        spokojniej.
        Myslisz, ze to ty jestes pradziwa postacia fantasy? Tak, jestes niczym Saruman,
        ktory ginie u Tolkiena, niczym smok okrutny zawsze przez kogos tam zabijany.
        Nawet krasnoludy tepily u siebie takie przejawy glupoty zeby obronic soj honor.

• Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 19:56
          Mnie nawet by się go przyjemnie oglądało, gdyby nie facet siedzący obok na
          fotelu lotniczym w Kinepolis:
          - przyszedł z dwiema dziewczynkami (ok. 5 i 7 lat!!!)
          - mlaskał jedząc popcorn
          - bekał po coli
          - średnio co 3 minuty oscentacyjnie wyrażał swoje niepochlebne opinie o filmie
          tak, by słyszeli je wszyscy w promieniu 5 metrów
          Koszmar!
          Ale powtarzam - film mi się podobał.
          Pozdrawiam @ll fanów "Wiedźmina".
          Antyfanów? No, dobra. Też. Trochę.
          Misia
    • Gość: imbir Wiedźmin nominowany ? IP: *.lot.pl 15.11.01, 15:01
      Czy to prawda, że Wiedźmin będzie nominowany do Oscara ?
      • Gość: Misia Re: Wiedźmin nominowany ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 16:01
        Czy to żart?
        Tak czy nie - chciałabym.
        Pozdroofky
        Misia
        • Gość: Frost Re: Wiedźmin nominowany ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 18:30
          Dostanie Oscara za "efekty specjalne" ;)
      • Gość: kobitka Re: Wiedźmin nominowany ? IP: *.europolgaz.com.pl 16.11.01, 15:36
        Gość portalu: imbir napisał(a):

> Czy to prawda, że Wiedźmin będzie nominowany do Oscara ?

Owszem, będzie nominowany. Ale do ... szybkiego opuszczenia sal kinowych:-)
    • Gość: szczur Re: Wiedźmin IP: *.hacker.komp.pl 18.11.01, 17:29
      ...no i okazało się że Żebroś jest jedną z nielicznych pozytywnych stron tego
      filmu...kto by pomyślał...
      • Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 23:57
        No i bardzo dobrze. Może nie na darmo zapuścił włosy (podobno nie lubi nosić
        długich) - jednak się komuś podobał.

Pozdroofky
        Misia
        • olivia99 Re: Wiedźmin 28.11.01, 11:11
          Nie zapuszczał włosów, doczepili mu. Podobno nie mógł spać, tak go uwierały.
          Ale rzeczywiście jest świetny, prawdziwy Geralt. Szkoda, że reszta obsady mu do
          pięt nie sięga. A o Ciri szkoda nawet wspominać. Ciekawe, czyja to córeczka...
      • Gość: ZetKa Czy to prawda... IP: 147.102.10.* 19.11.01, 13:45
        Ze na oficjalnej stronie Sapka film zostal wyklety, a scenarzysa w osaniej
        chwili wypisal sie z napisow koncowych?
        Jesli tak, to az strach isc na ten film...
        • Gość: Misia Re: Czy to prawda... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 14:08
          Idź, idź, moim zdaniem warto.
          :-)
          Misia
          • piotr_c Re: Czy to prawda... 22.11.01, 12:45
            Wg mnie pierwsza połowa była świetna. Porzadnie zfilmowane dwa opowiadania.
            Natomiast w drugiej połowie zabrali sie za ekranizacja całego pięcioksiegu. To
            sie nie da zrobic w 1.5 godziny. Zamiast tego mogli równie ładnie
            zrobic "Ostatnie Życzenia" Była by jakas całość, i można by mówić że wiecej
            będzie w serialu. I do tego Yennefer która w całym filmie nie użyła zadnego
            czaru ( mag -gawędziarz ?? ) Auu
            • Gość: Aga Re: Czy to prawda... IP: *.*.*.* 22.11.01, 15:18
              Piotr, gdzieś Ty tam widział pięcioksiąg? Nie przypominam sobie...
            • Gość: Ptasia KOSZMARIN IP: 212.76.35.* 24.11.01, 19:08
              ten film to prawdziwy koszmar. scenarzystę powiesić. zdjęcia, dykcja,
              aktorstwo, wierność oryginałowi - film nie spełnia żadnego z tych warunków. Z
              tego wszystkiego najlepszy jest Żebrowski. Yennefer pojawia się, oznajmia, że
              chce mieć dziecko i być kobietą, zwisa ze skałki i znika. film jako całość się
              rozpada. naprawdę, dawno nie widziałam takiego szajsu.
              • Gość: A Re: KOSZMARIN IP: *.pl 24.11.01, 22:58
                Film, oparty o kilka opowiadań, to chybiony pomysł, który objawił się brakiem
                jakiegokolwiek wątku przewodniego. Nie do końca wyjaśniono motywy postępowania
                bohaterów; ten, kto nie czytał książki, może mieć problemy ze zrozumieniem,
                czemu Wiedźminowi tak bardzo zależy na znalezieniu Ciri, co go łączy z
                Yennefer. Nie można się też domyślić, że po mutacji stał się nadludzko szybki,
                bo wszystkie potwory, nim zginęły z ręki Wiedźmina, najpierw zdążyły go powalić
                na ziemię lub rzucić mu się na plecy. Pewnie, że tak ukazane sceny walki mogą
                być bardziej przekonujące i wprowadzać element zagrożenia, ale, szczerze
                mówiąc, można było się tylko śmiać z tej szarpaniny. Brakowało nastroju. Nie
                będę nawet wspominać o efektach specjalnych (a raczej ich braku). Film był
                nudny, ale lepszy od Quo Vadis, bo krótszy o jakąś godzinę ;-).
              • Gość: A Re: KOSZMARIN IP: *.pl 24.11.01, 23:06
                Yennefer w czerwieni, Wiedzmin - samuraj, plastikowa mantikora, D.O. w roli
                elfa, "nadludzkie" zdolnosci Wiedzmina, staro wygladajaca czarodziejka, ktora w
                ogole nie czaruje, brak jakiegokolwiek watku, przyczynowosci, nastroju, nawet
                jako romans film jest beznadziejny - absolute horror!
            • mazer Re: Czy to prawda... 25.11.01, 20:32
              Sorry, ale z tego co mi wiadomo to film jest na motywach opowiadań "Miecz
              Przeznaczenia" i "Ostatnie Życzenie". Uchowaj Boże od takiej ekranizacji
              piecioksiagu aaaaaa!!!!!!
    • Gość: Piciu Re: Wiedźmin IP: *.chello.pl 26.11.01, 18:51
      Czemu Zorrikanki mają plastikowe lamaprcie futerka? Chyba je skroiły z
      pobliskiego fiata 126p.
      I czemu tam się zaplątał sąsiad Kiepskich i funkcjonariusz z 13 posterunku? hehe
      I czemu Jaskier nie jest przystojny, uwodzicielski?
      Żebrowski OK.
      Czemu Polacy nie moga zrozumieć, że nie powinni porywać się na duże produkcje?
      Jakby sie wzieli za coś na kształt Dogmy to moze by coś dobrego wyszło. a tak
      to syf.
    • Gość: zoya Re: Wiedźmin IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 09:36
      Za literaturą fantastyczną nie przepadam ale sagę Sapkowskiego przeczytałam
      jednym tchem. Na film też się wybrałam... szkoda. Żal tylko pracy i wysiłku
      Żebrowskiego. Polacy nie powinni się zabierać za filmy wymagające efektów
      specjalnych, to domena Amerykanów, którzy mają ku temu odpowiedni budżet. Nasi
      filmowcy niech pozostaną przy tym co określa się "polską szkołą" lub
      kino "moralnego niepokoju".
      • Gość: szczur Re: Wiedźmin-MNIEJ A LEPIEJ trza było.. IP: *.hacker.komp.pl 27.11.01, 20:19
        ...nie jestem specjalistą filmowym,ale jakbym miał sklecić scenariusz to by
        wyglądało jakoś tak:KRÓTKIE nawiązanie do początków Geralta-szkolenie
        itp.,potem strzyga,potem "Mniejsze Zło",i na koniec "Ostatnie Zyczenie"-nawet
        happy end by był...jeśli się nie miało zamiaru filmować sagi to nie trzeba było
        wproadzać Ciri i wszystkiego wokól-tylko zamieszanie...2-3 najlepsze
        opowiadania połączyć i tyle...no ale to nie ja piszę scenariusze...no i
        przecież trzeba z tego było zrobić SERIAL...echhh...
        • szczurbiurowy Re: Wiedźmin-MNIEJ A LEPIEJ trza było.. 28.11.01, 01:32
          No tak, ktos uzywa mojego nicka.
          Mam wrazenie, ze Sapkowskiego nie da się sfolmowac - wikesza czesc przyjemnosci
          polega na wychwytywaniu aluzji intelektualnych. w filmie nie da sie tego zrobic

Szczur Biurowy
          www.szczurbiurowy.republika.pl
          • Gość: szczur Re: Wiedźmin-MNIEJ A LEPIEJ trza było.. IP: *.hacker.komp.pl 28.11.01, 22:00
            szczurbiurowy napisał(a):

> No tak, ktos uzywa mojego nicka.

...hmmm...używam tego nicka od jakichś paru miesięcy...z tym że raczej nie
            tu...sprawdż Toruń,tam się głównie udzielam(czasem)...poza tym nazywa się mnie
            tak w rzeczywistości i jestem przyzwyczajony....

• Gość: ARWENA Re: Wiedźmin IP: *.*.*.* 04.12.01, 17:55
      Wiedźmin cudo - żyje w wyobraźni....
      Na film nie najeżdżajcie to Polska nie Hollywood....
      Żebrowski nieźle wygląda z długim włosem (mógł je sobie zostawić!).
      (Ale ten Jaskier...z całymn szacunkiem dla Zamachowskiego - Geralt już więcej
      sypał kawałów niż on...)
      Władca następny...pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję, że w tym wypadku się nie
      zawiedziemy.
    • Gość: Samwise Re: Wiedźmin IP: *.bluewin.ch 21.02.02, 16:10

Zebrowski zagral calkiem niezle!
    • szczurbiurowy Re: Wiedźmin 22.02.02, 22:53
      Obejrzałem film. Knot jakich mało (może z wyjątkiem Quo Vadis).
      Nie chce mi sie nawet pisać o tym, szkoda sensu. Pomieszanie Janosika z lat 70
      z Krzyżakami z lat 60.
      • Gość: flybylot Re: Wiedźmin IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.03.02, 06:44
        Zacznijmy od tego: literatura fantasy w ogole mnie nie interesuje. To takie pomieszanie bajki z horrorem i
        s-f, ale glebszego sensu w tym nie ma. Sapkowski zafascynowal mnie nie bajka o Wiedzminie Geralcie,
        ale jezykiem. Cudownym, bogatym, nie do podrobienia jezykiem powiesci postmodernistycznej. I niech
        mnie fani Geralta rozniosa na ostrzach swych mieczow, bede obstawal przy jednym - saga przemawia
        do mnie jezykiem grajacych w karty krasnoludow, jezykiem basniowych przerobek z serii Krolewna
        Sniezka, Piekna i Besia, Smok Wawelski.
        Dla mnie Sapkowski to mistrz slowa. Przewrotny, pokretny, pelen humoru (dobranoc, powiedzial Diabel)
        i zawsze wierny polskiej literaturze przez duze "L". To nic, ze grzebie sie w post-tolkienowskich
        smieciach. Sapkowski jest po prostu polskim pisarzem-postmodernista najwyzszego lotu i za to trzeba go
        cenic. Literatura fantasy ma swoich czytelnikow - i dobrze. Ale to jest tak, jak z milosnikami Wojen
        Gwiezdnych. Fajne, ale dla fanow wylacznie. Natomiast w sadze Sapkowskiego mozna znalezc
        smaczki niespotykane gdzie indziej (chocby tylko kpiarsko uzyty termin "chedozenie" lub imiona
        zaczerpniete z literatury calkiem odmiennej - "Owsiwuju") oraz terminy calkowicie obce Tolkienowi i
        jemu podobnych.
        Jestem za Sapkowskim, ale przeciw fantasy...
        Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka