Gość: Sieciech IP: 217.96.13.* 18.04.01, 20:36 Michał Żebrowski wiedźminem! - Gospodin pomiłuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: Wiedźmin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.04.01, 00:06 Gość portalu: Sieciech napisał(a): > Michał Żebrowski wiedźminem! - Gospodin pomiłuj!!! A jeśli nie Żebrowski, to kto? Tak jak nie odgrywał Skrzetuskiego, ale BYŁ Skrzetuskim, tak, mam nadzieję, Żebrowski BĘDZIE Wiedźminem i jeszcze wielu zadziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
vapraq Re: Wiedźmin 19.04.01, 14:53 >Sklanialbym sie bardziej ku optymizmowi Izy, szczerze to MZ najmniej mnie martwii z tego wszytkiego, watpie raczej w pozostalych aktorow, scenografie, efekty (beda jakies ??? ) i te wszytkiwe szczegoly ktore sprawiaja ze fantasy jest ....fantasy ;) Inna sprawa ze robienie filmu o historii, ktora kazdy fan czytajac ksiazke wyobraza sobie na swoj sposob to nieco trudne zadanie zeby nie powiedziec niewykonalne....widzialem ostatnio Dungeons and Dragons i oczywiscie rozczarowalem sie strasznie (rozdzki chyba projektowal jakis schizol !!) to musze przyznac ze pare rzeczy bylo ciekawych i mozna spostrzec elementy ktore podczas grania, na sesji ´graja´nieco inaczej albo wogole nie graja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regis Re: Wiedźmin IP: *.gazeta.pl 19.04.01, 15:04 A co powiesz na Olbrychskiego w roli krola elfow??? Ciekawe, czy ten film bedzie komedia, czy tragikomedia :-) Gość portalu: Sieciech napisał(a): > Michał Żebrowski wiedźminem! - Gospodin pomiłuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sieciech Re: Wiedźmin IP: 217.96.13.* 19.04.01, 15:12 Raczej to drugie. Brakuje jeszcze tylko Izabeli Scorupco w roli Yennefer ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Wiedźmin IP: *.magcomm.com.pl 20.04.01, 14:34 sondzonc po zdjenciach dostempnych w sieci, to film ten bendzie zdecydowanom porashkom.. gruby jaskier-zamachowski [wiejski lowelas, kurde bele.. :P], mieniak dudu-plastus, kartonowy bazyliszek, elfy psherobione na indian z zapaduego rezerwatu [te derki!].. na ich tle wiedzmin-zebrowski wyglonda jak gosc [podkreslam WYGLONDA, bo jesli zagra jak w "ogniem i mieczem", to chyba wyjde z kina i poczekam na wersje telewizyjnom.. jedynie krasnoludy tshymajom fason.. no, ale krasnoludy, to krasnoludy :) hmm.. zapomniaubym o Zuotym Smoq alias Trzy Kawki - smok wymiata.. pshynajmniej na fotkach.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
glowi Re: Wiedźmin 21.04.01, 17:15 O "WIEDZMINA" bylbym spokojny gdyby go robili ludzie od "Wladcy Pierscienie". i mileliby przynajmniej polowe budzetu Tolkienowskiej ekranizacji. Taka jest smutna prawda. A na Żebrowskim nie ma co psów wieszac bo kogo innego mieli zatrudnic? Jak sie chłopak postara to moze nie bedzie takiej kaszany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Wiedźmin IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 03:27 Łudzisz się, że Żebrowski będzie dobrym wiedźminem? Moim zdaniem to nic z tego, ponieważ nie mogę sobie wyobrazić wiedźmina mówiącego tym seksownym głosem M.Ż. Aha. i w oglądaniu filmu bedzie mi przeszkadzała swiadomość, że wiedxmin przed miesiącem wydał płytę "Lubie, kiedy kobieta..." z poezją spiewaną. To już bardziej pasuje do Jaskra. Ale niestety, to są nasze polskie realia i raczej nie widzę odpowiedniego aktora do roli Geralta. A swoją drogąŻebrowskiemu też musi byćciężko grać ze świadomością, że jak zbytnio odbiegnie od choćby ogólnych wyobrażeń wiedźmina to będą na nim psy wieszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Re: Wiedźmin IP: *.robotics.ntua.gr 02.11.01, 10:49 > Aha. i w oglądaniu filmu bedzie mi przeszkadzała swiadomość, że wiedxmin przed > miesiącem wydał płytę "Lubie, kiedy kobieta..." z poezją spiewaną. I wlasnie na tym polega aktorstwo, ze raz jestes milusim kochankiem, wrecz lovelasem ktory leci na kazdy glosik kobiecy, jakims loverboyem, a za chwile przeistaczasz sie w skrzeczacego zabojce, ktorego zadna kobieta nie odciagnie od obowiazkow zabijania strzyg, smokow, itp.. > A swoją drogąŻebrowskiemu też > musi byćciężko grać ze świadomością, że jak zbytnio odbiegnie od choćby > ogólnych wyobrażeń wiedźmina to będą na nim psy wieszać... I dlatego MUSI sie starac... a taki problem, to ma kazdy aktor grajacy tego typu role, co powiesz o tych od Tolkiena? A problem jest tym gorszy, ze obydwie ksiazki nie byly jeszcze ekranizowane, wiec nasze wyobrazenia nie sa jeszcze "ustandaryzowane" przez nikogo... zobaczycie, drugi film bedzie prostszy do zrobienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imb Re: Wiedźmin IP: 193.227.223.* 28.08.01, 11:31 Gość portalu: kol@ napisał(a): > sondzonc po zdjenciach dostempnych w sieci, to film > ten bendzie zdecydowanom porashkom.. > gruby jaskier-zamachowski [wiejski lowelas, kurde > bele.. :P], mieniak dudu-plastus, kartonowy > bazyliszek, elfy psherobione na indian z zapaduego > rezerwatu [te derki!].. na ich tle wiedzmin-zebrowski > wyglonda jak gosc [podkreslam WYGLONDA, bo jesli zagra > jak w "ogniem i mieczem", to chyba wyjde z kina i > poczekam na wersje telewizyjnom.. > jedynie krasnoludy tshymajom fason.. no, ale > krasnoludy, to krasnoludy :) hmm.. zapomniaubym o > Zuotym Smoq alias Trzy Kawki - smok wymiata.. > pshynajmniej na fotkach.. ;) Problemy z zebami ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
triss Re: Wiedźmin 20.04.01, 15:02 Wedlug mnie Zebrowski jest z calej tej ekipy najbardziej w porzadku, znajac jego podejscie do pracy to na pewno nie tylko nie odstawi zadnej fuszerki, ale zagra swietnie. co do filmu, to nie mam wielkich nadziei, bo nie da sie, po prostu nie da, stworzyc na ekranie takiego swiata, jaki stworzyl Sapkowski. W jego ksiazkach klimat i humor tkwia w jezyku, w narracji, tego na ekran przeniesc sie nie da, szkoda. I jeszcze Yennefer - Grazyna Wolszczak jest piekna, ale takim dojrzalym pieknem, a Yen, choc miala lat prawie sto, to z wygladu byla mloda dziewczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
remedios.buendia Re: Wiedźmin 20.04.01, 16:15 W ogóle kręcenie "Wiedźmina" w Polsce mija się z celem. Wyjdźmy od zasadniczej kwestii: nie ma pieniędzy. I nie przeskoczymy tego. A film fantasy bez pieniędzy wychodzi gorzej niż "Xena, wojownicza księżniczka". Po drugie: nie ma aktorów. Jest tylko Ewa Wiśniewska, ale niestety nie może się ona wcielić w rolę Geralta, Yennefer, Jaskra, Nenneke etc. Po trzecie: nie ma reżysera, ani scenarzysty. Bo reżesyer to po prostu rzemieślnik. A scenarzysta jest dobrym producentem. I tylko producentem. Na film pójdę, ale żal mi ludzi, którzy bez przeczytania tej cudownej sagi też to obejrzą. Powiedzą: "Co za chłam zrobił ten Sapkowski". A to nie Sapkowski. To cała ekipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torkwe Re: Wiedźmin IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 01:08 remedios.buendia napisał(a): > W ogóle kręcenie "Wiedźmina" w Polsce mija się z celem. może i się mija - rzeczywiście - przede wszytkim kwestia kasy... ale pomażyć można: - po pierwsze za robienie filmu biorą się fanatycy Sapka, a nie jacyś ludzie co to im kolega polecił i im się spodobało. To muszą być ludzie zauroczeni światem - to według mnie podstawa przy kręceniu filmu fantasy (mam nadzieje ze tak własnie jest przy LOTR) - po drugie owi wymarzeni ludzie musieli by byc przy okazji znakomitymi fachowcami od czarowania widza, że tak to ujmę, i musieliby wziąśc się za robotę rzetelnie a to oznacza jak najściślejsze trzymanie się prozy Sapka, a nie rącze konfabulowanie - jak to ma miejsce. Tu nie ma co poprawiać. - po trzecie - dobrze pomyślana obsada, czego warunkiem jest spełnienie poprzednich wymagań. W Polsce jest na pewno wystarczająco dużo zdolnych aktorów, charakterystycznych i takich z których sprawna ręka mogła by wyrzeźbić każdego bohatera, tylko co z tego skoro warunki primo i secundo nie spelnione i niedogolony pan Zamachowski - świetny aktor nie powiem - hasa sobie w kubraku bawidamka Jaskra. Natomist w obronę biorę Zebrowskiego to że w "Panu Tadeuszu" mdłek a w "O i M" amant i mdłek też, to może znaczy tylko tyle że takim go sobie panowie rezysezy upatrzyli zrobic - i nic z tego dla "Wiedźmina" nie wynika. Z twarzy jakiś taki podobny.. tylko te włosy i zarost nie wspominając o rynsztunku samuraja... po czwarte - wracamy do warunku kasy - to rzeczywiście nie do przeskoczenia jest tu u nas...ale jakby tak jaką kooprodukcje zrobic z Czechami i inszymi co to im nasz Sapek do gustu przypadł...ja wiem? może... No fakt że najlepiej jakby sie on w USA spodobał szerokim masom...heh pomarzyć można ___ torkwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Wiedźmin IP: 212.234.205.* 17.05.01, 11:04 Mogę się wypowiedzieć tylko o tym, co widziałem na zdjęciach. Żebrowskiemu gębę zrobili w sam raz, trochę miłych oku walk na miecze może też będzie. Tylko co za idiota wymyślił, że Geralt powinien chodzić w takim debilnym piżamowatym stroju i mieć japoński miecz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Wiedźmin IP: *.ydp.com.pl 31.05.01, 16:22 Jejku jej jak zobacze matikore z plastiku albo zlotego smoka owinietego sreberkiem z milki to chyba trupem na miejscu padne. A takie są niestety realia jeśli chodzi o efekty specjalne w polsce. Boze chroń wiedzmina bo strzydze ze styropianowymi pazurami nie uradzi.predzej umrze ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wiedźmin IP: 195.205.136.* 04.06.01, 14:24 Prosze, prosze, jaka ta Polska beznadziejna, prawda? Bo za pieniadze "zachodnie" to mozna by bylo prawdziwa mantikore zatrudnic do udzialu w filmie, a jakby dobrze posmarowal, to i sam Geralt by sie objawil we wlasnej postaci... Jaka szkoda, ze mieszkamy w Polsce i jaka szkoda, ze w Polsce kreci sie "Wiedzmina"... I jeszcze jaka szkoda, ze tylu malkontentow mieszka w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Wiedźmin IP: *.mpip-mainz.mpg.de 20.04.01, 20:09 Obawiam sie, ze masz racje. Uwielbiam ta serie. Jest w niej wszystko to, czego brakuje w innych ksiazkach Fantasy, nie pomijajac tego co w tamtych tez jest dobre. Te ksiazki maja dusze, humor i atmosfere. Ci co czytali wiedza o czym mowie, przynajmniej mam taka nadzieje. Oczywiscie pojde na film, ale nie robie sobie zbyt wielkich nadzieji, chociaz z drugiej strony NAPRAWDE chcialabym zobaczyc go JUZ. Wiadomo, ze filmy rzadko oddaja ksiazke w 100%, ale te najlepsze oddaja przynajmniej ich atmosfere, a z opinii jakie mozna przeczytac wynika raczej, ze to wlasnie zupelnie zostalo zgubione w filmie. Oby byla to nieprawda. Ale coz pozyjemy - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: Wiedźmin IP: *.bluewin.ch 20.04.01, 22:37 Na szczescie robia tylko opowiadania i jeszcze duzo czasu minie zanim sie ktos porwie na sage. Chetnie obejrze film, a Zebrowski po charakteryzacji mi sie nawet podoba :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mellody Re: Wiedźmin 24.04.01, 12:09 Mnie w sumie też się podoba jego charakteryzacja. Ale jak zobaczyłam Olbrychskiego to mi ręce opadły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Wiedźmin IP: *.mpip-mainz.mpg.de 24.04.01, 14:24 mellody napisał(a): > Mnie w sumie też się podoba jego charakteryzacja. Ale jak zobaczyłam > Olbrychskiego to mi ręce opadły... To pewnie dlatego, ze elfy powinny byc piekne i wiecznie mlode. Ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosi Re: Wiedźmin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 11:25 Jakie opinie masz na myśli? Ludzi, którzy tak samo jak ty nie oglądali jeszcze filmu? Osobiście zbyt wiele nie oczekuję po tym filmie. Oglądałam reklamę w kinie i jestem zawiedziona Żebrowskim. Zagrał zbyt teatralnie. Mam tylko nadzieję, że moje odczucia po całym filmie nie będą zbyt negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
mazer Re: Wiedźmin 25.11.01, 20:25 Triss, czarodziejko stało się jak wieszczyłaś, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Wiedźmin IP: *.lib.uni.lodz.pl 23.04.01, 11:09 Moim zdaniem "Wiedźmin" sfilmowany i pokazany na ekranie na pewno nie będzie mógł oddać atmosfery książek Sapkowskiego, które mają po prostu swoją własną, niepowtarzalną duszę i czar sprawiający, że nigdy się nie znudzą. Obsada nie jest szczęśliwie wybrana, chociaż mam nadzieję, że Żebrowski nie skopie do końca swojej roli i uda mu się stworzyć posyać, która choć w części oddawałaby charakter i osobowość Geralta. Rola Jen została obsadzona fatalnie - przecież ta kobieta wygląda na 30 lat a Yen wyglądała na 16. Nie wiążę z ekranizacją zbyt wielkich nadziei, ale zamierzam pójść do kina. Może jednak uda się jej twórcom stworzyć coś wartościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Wiedźmin IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.05.01, 18:45 Hejka! A dla mnie wcale nie jest wazne ze Yenn wyglada za staro (ale ladnie, choc zbyt dojrzala) czy, ze wiedzmin ma samurajski miecz, albo "pidzamke" :-). Choc to ostatni juz mi znacznie bardziej przeszkadza. Dla mnie najwazniejsze, zeby nie skopac scenariusza i co lepszych dialogow. Bo gdyby scenariusz byl dobrze zrobiony i zachowywal klimat to reszta nie mialaby duzego znaczenia. A niestety ze zgroza stwierdzam po przeczytaniu wypowiedzi rezysera, ze wlasnie scenariusz moze byc najgorsza czescia filmu. Nie zmieniano jakis malo waznych szczegolikow itp., ale podstawowe zalozenia na ktorych opieraaj sie opowiadania i saga. Juz samo to jak rezyser wyobraza sobie wiedzminow wola o pomste do nieba i nie mowie tu bynajmniej o ich strojach. Film i tak obejrze i mam nadzieje, ze mimo zmian co do pierwowzoru zrobia przynajmniej trzymajacy sie kupy, porzadny film, ktory nie skompromituje Sapkowskiego i fantastyki w ogole. PS. Efekty specjalne wcale tez nie sa takie wazne, choc wiadomo, ze lepiej zeby byly na przyzwoitym poziomie. Ps2. Aktorow wcale tak zle nie dobrano. Jesli wy uwazacie ze byscie dobrali lepiej, po prostu podejacie POLSKICH aktorow, ktorych byscie zatrudnili, gdybyscie robili taki film. Poza tym nie ma co sie czepiac szczegolikow w stylu czy miecz ma zawieszone w lewa czy prawa strone, bo to nie jest tak istotne (choc moze to zly przyklad, bo zawieszenie miecza zalezy od tego, czy lewo czy prawo reczny ktos jest). Ale chyba wiadomo co mialem na mysli. Pozdrawiam :-) Geralt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wiedźmin IP: 195.205.136.* 04.06.01, 13:40 Faktycznie, wybitna znajomosc postaci sagi wyziera z tego listu! Istotnie, Yennefer wygladala na 16 lat! Zaluje, ze jestem w pracy i nie mam egzemplarza ksiazki przy sobie, przytoczylabym odpowiedni cytat na temat wygladu Yennefer, a z pewnoscia nie wygladala na lat 16. A w ogole, to cale pieprzenie na temat, jaka to bedzie kicha ten film wydaje mi sie bez sensu. Jak ktos nie ma ochoty niech nie oglada i nie wyobrazajcie sobie, ze Sapkowski jest taki jedyny w swoim rodzaju, ze ekranizacja jego ksiazki nie bedzie tak dobra, jak sama ksiazka. O ile sie orientuje malo kto twierdzi, ze film podobal mu sie bardziej od ksiazki, co wcale nie znaczy, ze film wypadl tragicznie, wrecz przeciwnie, mogl byc bardzo dobry. Wystarczy przyklad "Lotu nad kukulczym gniazdem". W zyciu nie powiem, ze film byl lepszy od ksiazki, bo to nieprawda, ale wymienie ten film wsrod innych, ktore uwazam za najwieksze i najlepsze produkcje, jakie widzialam. A tak na marginesie, gdyby ktos podejrzewal, ze nie znosze sagi Sapkowskiego - uwielbiam ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris1 Re: Wiedźmin IP: *.ydp.com.pl 13.06.01, 08:36 no no malkontentem to nigdy nie byłem ,ale zmiany planowane przez jaśnie pana reżysera zapowiadają się hiobowo. Sagę znam na wyrywki więc dostaję piany na paszczy jak z klmatu baśniowego ktoś planuje zrobić banalne love story. I proszę nie wklejać mi farmazonów o potrzebach rynku. Podobno kto chce to do kina pójdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ajaskiewicz Re: Wiedźmin 23.04.01, 15:37 mogło być gorzej. z plejady polskich aktorów żebrowski został dobrany "poprawnie". nie należy zapomnieć, że inwestorzy chcą zarobić i wyjść na plus z finansami,nazwiska firmują cały film. ale król elfów - olbrychski to mocna przesada. i tu mnie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glowi Re: Wiedźmin IP: 217.96.10.* 24.04.01, 18:41 ta olbrychski z zadnej strony nie wyglada na elfa:)a juz napewno nie na krola, co najwyzej na jakiegos oszpeconego w bitwie jezdzca dzikiego gnoma:) elfem to mogl byc za czasow "azji tuhajbeja". elfa powinien zagrac....hmmmmmmm.....moze dicaprio buahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Wiedźmin IP: *.miasto.szczecin.pl 25.04.01, 11:16 A czym wy sie ludziska przejmujecie? Knizki sa dobre i tego sie trzymac. A na film isc nie musicie. A jak sie nie spodoba, a na pewno wiekszosci sapkofilow uzna go za smiecia ze mna na czele (rzadna ekranizacja nie dorownala ksiazce) to nie tragedia. A tak na boku. Jedynym zdolnym do zrobienia porzadnego filmowego Wiedzmina byl Kurosawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemi Re: Wiedźmin IP: *.pl 26.04.01, 09:15 Głowa boli,Pazura w czołgu , Linda kręci Rudego, Żebrowski w innym wymiarze. Może jeszcze Figura dziewicą. Totalna dupizna , potem Kongresowa i wszyscy wszystkim dziękują, tylko za co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cia Re: Wiedźmin IP: 10.0.0.* / *.lublin.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 14:15 Narzekać to każdy potrafi, a jakby jeden z drugim miał sam taki film zrobić to by się chyba zapłakał !!! Poza tym JAK MOŻNA KRYTYKOWAĆ COŚ CZEGO SIĘ JESZCZE NA OCZY NIE WIDZIAŁO??? Ludzie, litości. Poczekajcie do premiery i dopiero wtedy wydawajcie swoje "profesjonalne" opinie o filnie. Ja się tam cieszę, że ktoś wreszcie zwrócił uwagę na polską literaturę fantastyczną i tworzy taki film. Chwała mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Wiedźmin IP: 62.88.4.* 18.05.01, 14:50 Masz rację! Ten film może być naprawdę niezły. Żebrowski jest zrobiony genialnie! Dokładnie tak sobie wyobrażałem Geralda! Yeniffer też jest spoko. Ale Jaskier? Stary grubas Zamachowski to totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzak RAZ SPIEPRZYŁ DRUGI RAZ SPIEPRZY IP: *.prawo.uni.wroc.pl 12.06.01, 15:12 To jak zagrał wołodyjowskiego to była tragedia, pamiętacie pojedynek z Bohunem - najgorszy w historii polskiego kina, dobrze ze tu dali mu lutnie czy cos, niezły był w Ucieczce z kina wolność ale ostatnie czyny nie wróżą najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wiedźmin IP: 195.205.136.* 04.06.01, 14:13 Popieram, takich malkontentow to pewnie sam Geralt by nie zadowolil, gdyby nagle wyszedl z kartek sagi, by odegrac role samego siebie na duzym ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty Re: Wiedźmin IP: *.waw.cdp.pl 19.05.01, 08:15 zgadzam sie z mojego wyobrazenia wiedzmin to ktos kto wyglada bardziej na 40 lat, szczegolnie jego oczy, a MZ jest chyba za mlody, kto na wiedzmina chyba jednak linda ma takie spojrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krissdva Re: Wiedźmin IP: 212.14.8.* 27.05.01, 21:05 Pozyjemy-zobaczymy. Moze nie bedzie tak tragicznie. Zreszta i tak pojde do kina. Na "W..." nie mozna nie isc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yen Re: Wiedźmin IP: *.chello.pl 25.06.01, 00:00 Zebrowski moze byc (jego zdjecia w charakteryzacji - calkiem calkiem!), Olbrychski makabra, ale JAK MOZNA BYLO DAC ZAMACH0WSKIEGO NA JASKRA!!!!!!!!!! gorszy bylby juz chyba tylko Olbrychski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Wiedźmin IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 14.07.01, 23:09 To jest właśnie mentalność Polaków - krytykujmy film, którego jeszcze nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Wiedźmin IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 08.08.01, 19:05 Żebrowski jeszcze ujdzie, ale Zamachowski Jaskrem?!!!!! Ludzie, litości!!! no i jeszcze Yennefer biegająca w czerwonej kiecce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Wiedźmin IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 09:24 no nie? Jaskier dzialal na kobiety jak magnez, zakochiwaly sie w nim moment.. a jak patrze na Zamachowskiego to bleeeeee.. ..a na elfa to bym dala Jakimowicza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john doe Re: Wiedźmin IP: *.*.*.* 27.08.01, 13:56 Gość portalu: olga napisał(a): > no nie? Jaskier dzialal na kobiety jak magnez, zakochiwaly sie w nim moment.. a > > jak patrze na Zamachowskiego to bleeeeee.. > ..a na elfa to bym dala Jakimowicza :)) w tym filmie nie chodzi o to, zeby panienki po nogach sikaly,a zebrowskiz tym swoim zarostem wyglada jak popl d.... lufcikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eskel Re: Wiedźmin IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 19:22 Bardzo podoba mi się filmowa Yennefer, a co do Geralta - jest zbyt przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaheira Re: Wiedźmin IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 19:41 Kto uważa, że film jest zjebany ręka w górę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Wiedźmin IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.11.01, 20:09 a ty co? czekasz na rozstrzelanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 22:02 Dzisiaj widziałam film i mi się podobał, łącznie z Żebrowskim, a może nawet przede wszystkim on. Pozdroofky Misia P.S. Sapka czytałam (piszę o tym, żeby nikt nie posądził mnie o ślepe uwielbienie Michała Ż.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRÓG Re: Wiedźmin IP: *.ruda-slaska-bykowina.sdi.tpnet.pl 11.11.01, 22:11 Słuchaj ty chuju skurwiały w pizdę jebany , gówno wiesz o twórczości A.Sapkowskiego ty śćierwojadzie.Myślisz że zobaczyłeś w kinie film ,jebańcu ,to rżniesz kozaka. Wiem że wypowiadając się tutaj powinienem być tolerancyjny, ale jakbym cię spotkał na ulicy... to bym cię kurwa zajebał suchą bułką. Chuja wiesz o fantasy KUTASIE to przestań się wpierdalać w te tematy. CHUJ. Greetings to all REAL fantasy family . PEACE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 13:08 TO DO MNIE TA MOWA??? NO COMMENT. Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Re: Wiedźmin IP: *.robotics.ntua.gr 13.11.01, 14:36 > Słuchaj ty chuju skurwiały w pizdę jebany , gówno wiesz o twórczości > A.Sapkowskiego ty śćierwojadzie.Myślisz że zobaczyłeś w kinie film ,jebańcu ,to [...] > Greetings to all REAL fantasy family . PEACE. I ty mowisz, ze TY znasz Sapka? To ci przypomne, ze Wiedzmin to byl zabojca potworow, M.in. takich jak ty. Walczyl o to, zeby innym ludziom zylo sie spokojniej. Myslisz, ze to ty jestes pradziwa postacia fantasy? Tak, jestes niczym Saruman, ktory ginie u Tolkiena, niczym smok okrutny zawsze przez kogos tam zabijany. Nawet krasnoludy tepily u siebie takie przejawy glupoty zeby obronic soj honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 19:56 Mnie nawet by się go przyjemnie oglądało, gdyby nie facet siedzący obok na fotelu lotniczym w Kinepolis: - przyszedł z dwiema dziewczynkami (ok. 5 i 7 lat!!!) - mlaskał jedząc popcorn - bekał po coli - średnio co 3 minuty oscentacyjnie wyrażał swoje niepochlebne opinie o filmie tak, by słyszeli je wszyscy w promieniu 5 metrów Koszmar! Ale powtarzam - film mi się podobał. Pozdrawiam @ll fanów "Wiedźmina". Antyfanów? No, dobra. Też. Trochę. Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imbir Wiedźmin nominowany ? IP: *.lot.pl 15.11.01, 15:01 Czy to prawda, że Wiedźmin będzie nominowany do Oscara ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Wiedźmin nominowany ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 16:01 Czy to żart? Tak czy nie - chciałabym. Pozdroofky Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frost Re: Wiedźmin nominowany ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 18:30 Dostanie Oscara za "efekty specjalne" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: Wiedźmin nominowany ? IP: *.europolgaz.com.pl 16.11.01, 15:36 Gość portalu: imbir napisał(a): > Czy to prawda, że Wiedźmin będzie nominowany do Oscara ? Owszem, będzie nominowany. Ale do ... szybkiego opuszczenia sal kinowych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: Wiedźmin IP: *.hacker.komp.pl 18.11.01, 17:29 ...no i okazało się że Żebroś jest jedną z nielicznych pozytywnych stron tego filmu...kto by pomyślał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Wiedźmin IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 23:57 No i bardzo dobrze. Może nie na darmo zapuścił włosy (podobno nie lubi nosić długich) - jednak się komuś podobał. Pozdroofky Misia Odpowiedz Link Zgłoś
olivia99 Re: Wiedźmin 28.11.01, 11:11 Nie zapuszczał włosów, doczepili mu. Podobno nie mógł spać, tak go uwierały. Ale rzeczywiście jest świetny, prawdziwy Geralt. Szkoda, że reszta obsady mu do pięt nie sięga. A o Ciri szkoda nawet wspominać. Ciekawe, czyja to córeczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Czy to prawda... IP: 147.102.10.* 19.11.01, 13:45 Ze na oficjalnej stronie Sapka film zostal wyklety, a scenarzysa w osaniej chwili wypisal sie z napisow koncowych? Jesli tak, to az strach isc na ten film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Czy to prawda... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 14:08 Idź, idź, moim zdaniem warto. :-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Czy to prawda... 22.11.01, 12:45 Wg mnie pierwsza połowa była świetna. Porzadnie zfilmowane dwa opowiadania. Natomiast w drugiej połowie zabrali sie za ekranizacja całego pięcioksiegu. To sie nie da zrobic w 1.5 godziny. Zamiast tego mogli równie ładnie zrobic "Ostatnie Życzenia" Była by jakas całość, i można by mówić że wiecej będzie w serialu. I do tego Yennefer która w całym filmie nie użyła zadnego czaru ( mag -gawędziarz ?? ) Auu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Czy to prawda... IP: *.*.*.* 22.11.01, 15:18 Piotr, gdzieś Ty tam widział pięcioksiąg? Nie przypominam sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia KOSZMARIN IP: 212.76.35.* 24.11.01, 19:08 ten film to prawdziwy koszmar. scenarzystę powiesić. zdjęcia, dykcja, aktorstwo, wierność oryginałowi - film nie spełnia żadnego z tych warunków. Z tego wszystkiego najlepszy jest Żebrowski. Yennefer pojawia się, oznajmia, że chce mieć dziecko i być kobietą, zwisa ze skałki i znika. film jako całość się rozpada. naprawdę, dawno nie widziałam takiego szajsu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: KOSZMARIN IP: *.pl 24.11.01, 22:58 Film, oparty o kilka opowiadań, to chybiony pomysł, który objawił się brakiem jakiegokolwiek wątku przewodniego. Nie do końca wyjaśniono motywy postępowania bohaterów; ten, kto nie czytał książki, może mieć problemy ze zrozumieniem, czemu Wiedźminowi tak bardzo zależy na znalezieniu Ciri, co go łączy z Yennefer. Nie można się też domyślić, że po mutacji stał się nadludzko szybki, bo wszystkie potwory, nim zginęły z ręki Wiedźmina, najpierw zdążyły go powalić na ziemię lub rzucić mu się na plecy. Pewnie, że tak ukazane sceny walki mogą być bardziej przekonujące i wprowadzać element zagrożenia, ale, szczerze mówiąc, można było się tylko śmiać z tej szarpaniny. Brakowało nastroju. Nie będę nawet wspominać o efektach specjalnych (a raczej ich braku). Film był nudny, ale lepszy od Quo Vadis, bo krótszy o jakąś godzinę ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: KOSZMARIN IP: *.pl 24.11.01, 23:06 Yennefer w czerwieni, Wiedzmin - samuraj, plastikowa mantikora, D.O. w roli elfa, "nadludzkie" zdolnosci Wiedzmina, staro wygladajaca czarodziejka, ktora w ogole nie czaruje, brak jakiegokolwiek watku, przyczynowosci, nastroju, nawet jako romans film jest beznadziejny - absolute horror! Odpowiedz Link Zgłoś
mazer Re: Czy to prawda... 25.11.01, 20:32 Sorry, ale z tego co mi wiadomo to film jest na motywach opowiadań "Miecz Przeznaczenia" i "Ostatnie Życzenie". Uchowaj Boże od takiej ekranizacji piecioksiagu aaaaaa!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piciu Re: Wiedźmin IP: *.chello.pl 26.11.01, 18:51 Czemu Zorrikanki mają plastikowe lamaprcie futerka? Chyba je skroiły z pobliskiego fiata 126p. I czemu tam się zaplątał sąsiad Kiepskich i funkcjonariusz z 13 posterunku? hehe I czemu Jaskier nie jest przystojny, uwodzicielski? Żebrowski OK. Czemu Polacy nie moga zrozumieć, że nie powinni porywać się na duże produkcje? Jakby sie wzieli za coś na kształt Dogmy to moze by coś dobrego wyszło. a tak to syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoya Re: Wiedźmin IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 09:36 Za literaturą fantastyczną nie przepadam ale sagę Sapkowskiego przeczytałam jednym tchem. Na film też się wybrałam... szkoda. Żal tylko pracy i wysiłku Żebrowskiego. Polacy nie powinni się zabierać za filmy wymagające efektów specjalnych, to domena Amerykanów, którzy mają ku temu odpowiedni budżet. Nasi filmowcy niech pozostaną przy tym co określa się "polską szkołą" lub kino "moralnego niepokoju". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: Wiedźmin-MNIEJ A LEPIEJ trza było.. IP: *.hacker.komp.pl 27.11.01, 20:19 ...nie jestem specjalistą filmowym,ale jakbym miał sklecić scenariusz to by wyglądało jakoś tak:KRÓTKIE nawiązanie do początków Geralta-szkolenie itp.,potem strzyga,potem "Mniejsze Zło",i na koniec "Ostatnie Zyczenie"-nawet happy end by był...jeśli się nie miało zamiaru filmować sagi to nie trzeba było wproadzać Ciri i wszystkiego wokól-tylko zamieszanie...2-3 najlepsze opowiadania połączyć i tyle...no ale to nie ja piszę scenariusze...no i przecież trzeba z tego było zrobić SERIAL...echhh... Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Wiedźmin-MNIEJ A LEPIEJ trza było.. 28.11.01, 01:32 No tak, ktos uzywa mojego nicka. Mam wrazenie, ze Sapkowskiego nie da się sfolmowac - wikesza czesc przyjemnosci polega na wychwytywaniu aluzji intelektualnych. w filmie nie da sie tego zrobic Szczur Biurowy www.szczurbiurowy.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: Wiedźmin-MNIEJ A LEPIEJ trza było.. IP: *.hacker.komp.pl 28.11.01, 22:00 szczurbiurowy napisał(a): > No tak, ktos uzywa mojego nicka. ...hmmm...używam tego nicka od jakichś paru miesięcy...z tym że raczej nie tu...sprawdż Toruń,tam się głównie udzielam(czasem)...poza tym nazywa się mnie tak w rzeczywistości i jestem przyzwyczajony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARWENA Re: Wiedźmin IP: *.*.*.* 04.12.01, 17:55 Wiedźmin cudo - żyje w wyobraźni.... Na film nie najeżdżajcie to Polska nie Hollywood.... Żebrowski nieźle wygląda z długim włosem (mógł je sobie zostawić!). (Ale ten Jaskier...z całymn szacunkiem dla Zamachowskiego - Geralt już więcej sypał kawałów niż on...) Władca następny...pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję, że w tym wypadku się nie zawiedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samwise Re: Wiedźmin IP: *.bluewin.ch 21.02.02, 16:10 Gość portalu: Sieciech napisał(a): > Michał Żebrowski wiedźminem! - Gospodin pomiłuj!!! Zebrowski zagral calkiem niezle! Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Wiedźmin 22.02.02, 22:53 Obejrzałem film. Knot jakich mało (może z wyjątkiem Quo Vadis). Nie chce mi sie nawet pisać o tym, szkoda sensu. Pomieszanie Janosika z lat 70 z Krzyżakami z lat 60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flybylot Re: Wiedźmin IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.03.02, 06:44 Zacznijmy od tego: literatura fantasy w ogole mnie nie interesuje. To takie pomieszanie bajki z horrorem i s-f, ale glebszego sensu w tym nie ma. Sapkowski zafascynowal mnie nie bajka o Wiedzminie Geralcie, ale jezykiem. Cudownym, bogatym, nie do podrobienia jezykiem powiesci postmodernistycznej. I niech mnie fani Geralta rozniosa na ostrzach swych mieczow, bede obstawal przy jednym - saga przemawia do mnie jezykiem grajacych w karty krasnoludow, jezykiem basniowych przerobek z serii Krolewna Sniezka, Piekna i Besia, Smok Wawelski. Dla mnie Sapkowski to mistrz slowa. Przewrotny, pokretny, pelen humoru (dobranoc, powiedzial Diabel) i zawsze wierny polskiej literaturze przez duze "L". To nic, ze grzebie sie w post-tolkienowskich smieciach. Sapkowski jest po prostu polskim pisarzem-postmodernista najwyzszego lotu i za to trzeba go cenic. Literatura fantasy ma swoich czytelnikow - i dobrze. Ale to jest tak, jak z milosnikami Wojen Gwiezdnych. Fajne, ale dla fanow wylacznie. Natomiast w sadze Sapkowskiego mozna znalezc smaczki niespotykane gdzie indziej (chocby tylko kpiarsko uzyty termin "chedozenie" lub imiona zaczerpniete z literatury calkiem odmiennej - "Owsiwuju") oraz terminy calkowicie obce Tolkienowi i jemu podobnych. Jestem za Sapkowskim, ale przeciw fantasy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś