taka_prawda500 Gillian Flynn - Ostre przedmioty 18.04.15, 20:04 Podobała mi się, choć pierwszej części zakończenia się domyśliłam. Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Arno Strobel - "Istota" 18.04.15, 23:14 Przyznam się, przeczytałam już i bardzo polecam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Gaja Grzegorzewska - Betonowy pałac 19.04.15, 18:24 Ponad 500 stron porażającej grafomanii Odpowiedz Link
blankaz Katarzyna Bonda "Pochłaniacz" 19.04.15, 18:40 W zasadzie dzisiaj skończyłam Zdecydowanie mi się podobało, na pewno przeczytam kolejną część. Odpowiedz Link
latarnik88 Lars Bill Lundholm Dobra Dziewczyna 20.04.15, 08:57 Autor zabiera nas na wycieczkę po Sztokholmie nieznanym z przewodników .Pokazuje pęknięcie w pięknej fasadzie , za którą czai się zbrodnia.Baaaardzo ciekawe. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Lars Bill Lundholm Dobra Dziewczyna 21.04.15, 19:10 Przeczytałam , do samego końca nie wiadomo było kto zabija i właściwie z jakiego powodu.Podobało się . Odpowiedz Link
opty2 Papierowy chłopiec - Ohlsson 20.04.15, 09:16 dobre dobre dobre szpiegofani będą usatysfakcjonowani Odpowiedz Link
taka_prawda500 Tess Gerritsen - Grzesznik 22.04.15, 15:29 Dopiero zaczynam. Brak czasu... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Tess Gerritsen - Grzesznik 28.05.15, 19:10 Książka medyczna czytana w szpitalu to nie był dobry pomysł... Odpowiedz Link
echtom Re: Hakan Nesser - Powrót 25.04.15, 10:13 Jak dotąd najlepsza z Van Veeterenem. Odpowiedz Link
drilka Karin Wahlberg - Śmierć sprzedawcy dywanów 24.04.15, 07:25 Ten typ kryminałów chyba najprzyjemniej mi się czyta. A poza tym zostałam zainspirowana poszukiwaniem dywanika do sypialni, wciągające zajęcie Odpowiedz Link
opty2 Re: Karin Wahlberg - Śmierć sprzedawcy dywanów 24.04.15, 13:36 a czytasz po kolei cała serię? Odpowiedz Link
drilka Re: Karin Wahlberg - Śmierć sprzedawcy dywanów 29.04.15, 14:32 Niestety nie, ale zamierzam (przez to forum mam długą listę "zamiarów"). Czytałam tylko Pocieszyciela. Odpowiedz Link
opty2 Viveva Sten - W zamkniętym kręgu 24.04.15, 13:35 II część z inspektorem Thomasem Andreassonem, zabójstwo, podczas wyścigu jachtów, viceprezesa klubu jachtowego, na razie ciekawie się zapowiada Odpowiedz Link
siostra_pelagia Marta Mizuro-Cicha przystań 25.04.15, 09:02 Pani prokurator zesłana na prowincję na przymusowy urlop. Na razie więcej obyczajówki niż kryminału. - "Because murder is more fun away from home" Odpowiedz Link
echtom Re: Sara Blaedel - Zwiastun śmierci 29.04.15, 23:20 Całkiem nieźle mi się czytało. Odpowiedz Link
latarnik88 Lisa Scottoline Spójrz mi w oczy 25.04.15, 13:13 Muszę powiedzieć , że bardzo ciekawa i czytam szybko , żeby dowiedzieć się na czym polega intryga. A wzięłam ot tak sobie , bo brakowało mi ósmej pozycji do kompletu wypożyczanych książek. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Lisa Scottoline Spójrz mi w oczy 25.04.15, 22:09 Przeczytana , ciekawa , polecam .Jeszcze o czymś takim nie czytałam Lisa tak pisze , że trudno oderwać się od lektury. Odpowiedz Link
opty2 Niemowa - Hjorth/Rosenfeldt 26.04.15, 11:36 4 część serii z Sebastianem Bergmanem, zaczęłam i wciągnęło mnie, nie mam czasu na nic innego he he powiem tylko, że lepiej nie czytać okładki jeśli chcecie mieć więcej niewiadomych, a poza tym Bergman pogrąża się w kłamstwach coraz bardziej i źle to wróży na przyszłość Odpowiedz Link
chiara76 "Wszyscy ludzie przez cały czas". M. Guzowska. 29.04.15, 13:03 Napisać, że rozkoszuję się lekturą byłoby nieporozumieniem. Coś między mną a lekturą chyba nie zagrało skoro od dłuższego czasu noszę się z jej porzuceniem i jedyne co mnie trzyma , to trochę ciekawość, żeby się jednak dowiedzieć, kto zabił i o co będzie chodziło. Odpowiedz Link
drilka Pierre Lemaitre - Ślubna suknia 29.04.15, 14:39 Wzięłam sobie na weekendowy wyjazd, miałam fantastyczne miejsce do czytania i trochę żal, że akurat książka była z tych nie moich. Ale wciągająca, to fakt. Odpowiedz Link
gemowa Hjorth i Rosenfeldt "Niemowa" 30.04.15, 07:53 Uwielbiam ten duet, a ksiązka jest rewelacyjna od pierwszych stron. Odpowiedz Link
yrsulla Re: Hjorth i Rosenfeldt "Niemowa" 30.04.15, 22:28 Właśnie skończyłam. Podobało mi się, ale zmęczyły mnie opowieści o życiu prywatnym członków ekipy śledczej - miałam wrażenie, że wszystko to już czytałam w poprzednich tomach (poza jedną sceną pod koniec, która mnie kompletnie zaskoczyła). Odpowiedz Link
drilka Zbigniew Nienacki - Pan Samochodzik 30.04.15, 08:30 A dokładniej przez kwiecień : Wyspa Złoczyńców, Pan Samochodzik i templariusze i kończę Księgę strachów. W wersji audio, czyta W. Malajkat. Mój dziewięcioletni syn niedawno skończył serię Nienackiego, egzemplarze zaczytywane lata temu przeze mnie. A mnie szkoda czasu na czytanie akurat Pana Samochodzika, ale do słuchania przy przemieszczaniu się, sprzątaniu czy gotowaniu jest rewelacyjny Odpowiedz Link
malgog Motylek. K. Puzyńskiej 30.04.15, 10:12 i nie przestaje się dziwić wysokim notowaniom w rankingu... takie sobie ...jest się do czego przyczepić ale ja mam jakiś wypaczony gust bo mająca wysokie notowania śnieżka musi umrzeć też mnie nie zachwyciła Odpowiedz Link
latarnik88 Roslund Hellstrom Dziewczyna,która chciała się ze 30.04.15, 16:04 mścić Czułam, ze kiedyś czytałam , jedno zdanie przywróciło mi pamięć.Tak to jest jak się połyka nie gryząc.Czytam dalej , ciekawa. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Roslund Hellstrom Dziewczyna,która chciała s 01.05.15, 14:36 > mścić Przeczytana , okazuje się po raz pierwszy . Z przeczytaną wcześniej , łączy osoba policjanta Ewarta Grensa.Ciekawa,ale smutna , dot handlu żywym towarem , biednymi dziewczynami z Europy wsch. sprowadzanymi do burdeli w bogatym Sztokholmie.Przerażające. Odpowiedz Link
rozanna692 Re: Roslund Hellstrom Dziewczyna,która chciała s 04.05.15, 07:51 Hej! Witam wszystkich Ja właśnie zaczynam czytać książkę, którą dostałam na urodziny - "Naznaczeni na zawsze" - Emelie Schepp. Bardzo lubię kryminały, mam nadzieję, że ta będzie ciekawa, zapowiada się dobrze. Odpowiedz Link
glokryn Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 30.04.15, 18:49 Kolekcjoner Skór Jeffery Deaver, wrrr, zacząłem i jest ciekawie James Patterson Droga przy plaży Nora Roberts Śmierć o północy Mons Kallentoft Duchy wiatru Odpowiedz Link
alicjazkrainybezczarow33 Re: Co teraz czytacie? - kwiecień 07.05.15, 13:06 Czytam Simon`a Beckett`a w tej chwili. Jestem zaskoczona świetnym warsztatem pisarza. Wszystko w odpowiednim tempie, bez rozwlekania i ciekawe, wciągające historie. Polecam. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Charlotte Link - Nieproszony gość 28.05.15, 19:12 Opis znowu nie za bardzo zgadza się z treścią książki, ale jest ona o wiele lepsza niż ostatnia Odpowiedz Link
taka_prawda500 Tatiana Polakowa - Smak lodowego pocałunku 28.05.15, 19:14 Super nawet w szpitalu poprawiła mi humor... Odpowiedz Link