baaasiiia Mariusz Zielke, Człowiek który musiał umrzeć 19.01.16, 09:39 Kolejne spotkanie z tym autorem lepsze od poprzednich Odpowiedz Link
k.arslonga Re: Mariusz Zielke, Człowiek który musiał umrzeć 08.02.16, 15:13 "Nie proście o wybaczenie" Wojciecha Wilczyńskiego. Najlepszy polski kryminał jaki ostatnio czytałam, książka w stylu Cobena. Jest bardzo udaną próbą stworzenia w tym gatunku czegoś nowego, różni się od stereotypów. To co prawda bardziej opowiadanie sensacyjne niż typowy kryminał, jest jednak ciekawe i świetnie się czyta Odpowiedz Link
echtom Katarzyna Puzyńska - Trzydziesta pierwsza 19.01.16, 10:23 Kolejny tom sagi o Lipowie Odpowiedz Link
echtom Re: Katarzyna Puzyńska - Trzydziesta pierwsza 24.01.16, 19:27 Tak mnie wciągnęło, że skończyłam szybciej, niż przewidywałam. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Charlotte Link - Ostatni ślad 20.01.16, 19:45 Prawie wszystkie książki tej autorki (oprócz jednej) do tej pory podobały mi się, ta też ciekawie się zaczyna Odpowiedz Link
echtom Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 20.01.16, 22:17 Zajrzałam do powiadomień, pomyślałam, że jakiś spamer szaleje na forum, a to Ty nadrabiasz zaległości Odpowiedz Link
carollcat Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 21.01.16, 00:00 No dokładnie. Już nożyce naszykowałam Odpowiedz Link
andaba Ruth Rendell - Jezioro ciemności 21.01.16, 20:28 Ani jeziora, ani ciemności, a przeczytałam 3/5. Oraz S. Aleksijewicz - Czasy secondhand Za grube żeby wlec po środkach komunikacji miejskiej, więc czytam dwie na raz. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 21.01.16, 22:06 Najmocniej przepraszam, cierpiałam wcześniej na brak czasu i musiałam w końcu wszystko wpisać Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 25.01.16, 20:09 I ciekawie się skończyła, nie spodziewałam się takiego rozwiązania. Odpowiedz Link
drilka M. Hjorth, H. Rosenfeldt - Grób w górach 25.01.16, 07:10 Pochłonęłam tego grubasa błyskawicznie. A skończył się tak, że muszę zacząć Niemowę. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 25.01.16, 20:07 Zaczynam i mam co czytać do końca stycznia Ze stuprocentową pewnością każdy na forum już tę książkę czytał i jestem ostatnia, więc spytam - jak trzeba być bezmyślnym, żeby w jednym szpitalu, w sąsiednich pokojach umieszczać ofiarę i sprawcę bez żadnego policyjnego nadzoru? Czy tylko mnie wydaje się to idiotyzmem? Odpowiedz Link
andaba Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 29.01.16, 15:26 E tam, wygrzebania się z grobu to i tak nie przebije. Poza pierwszą częścią, która jeszcze miała jakąś styczność z rzeczywistością, to te książki trzeba traktować jako fantastykę Odpowiedz Link
echtom Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 29.01.16, 17:38 Właśnie - od razu mi się skojarzyły z Superwoman Jestem chyba jedną z bardzo nielicznych osób, które nie cierpią Lisbeth Salander. Odpowiedz Link
andaba Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 30.01.16, 09:53 Nielicznych? Jedną już masz. Odpowiedz Link
andaba P. Kerr - Miłość i śmierć w Pradze 30.01.16, 09:55 Nie zawsze kryminały retro mi się podobają, ale ta seria do nich należy. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 31.01.16, 13:23 Fakt, wygrzebanie z grobu było wysoce nieprawdopodobne. Co do zdziwienia z początkowych stron, że Lisbeth i Zalachenkę umieścili obok siebie bez nadzoru, jak widać sytuacja rozwiązała się sama, a Lisbeth dopiero wtedy dostała ochronę policyjną, coś mi tu zgrzyta. Co nie zmienia faktu, że wszystkie te książki są znakomicie napisane, szkoda, że autor nie dożył Teraz zrobię mały przerywnik, a potem biorę się za część czwartą. Żebym Lisbeth nie znosiła, to niekoniecznie, ale do moich ulubionych bohaterek zdecydowanie nie należy Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 31.01.16, 21:40 Nie miej kompleksów, ja też nie przeczytałam. Ogladnęłam "Dziewczynę z tatuażem" i to było tyle mojego spotkania z Larssonem Odpowiedz Link
grebor Re: Co czytacie? Styczeń 2016 01.02.16, 08:17 Zabić Alexa Crossa - dobre W kolejce czeka "Ręka" Henniga Mankella Odpowiedz Link