Dodaj do ulubionych

Co czytacie? Styczeń 2016

• baaasiiia Mariusz Zielke, Człowiek który musiał umrzeć 19.01.16, 09:39
      Kolejne spotkanie z tym autorem lepsze od poprzednich smile
      • k.arslonga Re: Mariusz Zielke, Człowiek który musiał umrzeć 08.02.16, 15:13
        "Nie proście o wybaczenie" Wojciecha Wilczyńskiego. Najlepszy polski kryminał jaki ostatnio czytałam, książka w stylu Cobena. Jest bardzo udaną próbą stworzenia w tym gatunku czegoś nowego, różni się od stereotypów. To co prawda bardziej opowiadanie sensacyjne niż typowy kryminał, jest jednak ciekawe i świetnie się czyta smile
    • echtom Katarzyna Puzyńska - Trzydziesta pierwsza 19.01.16, 10:23
      Kolejny tom sagi o Lipowie wink
      • echtom Re: Katarzyna Puzyńska - Trzydziesta pierwsza 24.01.16, 19:27
        Tak mnie wciągnęło, że skończyłam szybciej, niż przewidywałam.
    • taka_prawda500 Charlotte Link - Ostatni ślad 20.01.16, 19:45
      Prawie wszystkie książki tej autorki (oprócz jednej) do tej pory podobały mi się, ta też ciekawie się zaczyna smile
      • echtom Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 20.01.16, 22:17
        Zajrzałam do powiadomień, pomyślałam, że jakiś spamer szaleje na forum, a to Ty nadrabiasz zaległości smile
        • carollcat Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 21.01.16, 00:00
          No dokładnie. Już nożyce naszykowałam smile
          • andaba Ruth Rendell - Jezioro ciemności 21.01.16, 20:28
            Ani jeziora, ani ciemności, a przeczytałam 3/5.

Oraz S. Aleksijewicz - Czasy secondhand
            Za grube żeby wlec po środkach komunikacji miejskiej, więc czytam dwie na raz.
          • taka_prawda500 Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 21.01.16, 22:06
            Najmocniej przepraszam, cierpiałam wcześniej na brak czasu i musiałam w końcu wszystko wpisać smile
            • andaba W. Chmielarz - Podpalacz 24.01.16, 13:33
      • taka_prawda500 Re: Charlotte Link - Ostatni ślad 25.01.16, 20:09
        I ciekawie się skończyła, nie spodziewałam się takiego rozwiązania.
    • drilka M. Hjorth, H. Rosenfeldt - Grób w górach 25.01.16, 07:10
      Pochłonęłam tego grubasa błyskawicznie. A skończył się tak, że muszę zacząć Niemowę.
      • andaba W. Chmielarz - Przejęcie 25.01.16, 13:11
    • taka_prawda500 Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 25.01.16, 20:07
      Zaczynam i mam co czytać do końca stycznia smile Ze stuprocentową pewnością każdy na forum już tę książkę czytał i jestem ostatnia, więc spytam - jak trzeba być bezmyślnym, żeby w jednym szpitalu, w sąsiednich pokojach umieszczać ofiarę i sprawcę bez żadnego policyjnego nadzoru? Czy tylko mnie wydaje się to idiotyzmem?
      • andaba Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 29.01.16, 15:26
        E tam, wygrzebania się z grobu to i tak nie przebije.
        Poza pierwszą częścią, która jeszcze miała jakąś styczność z rzeczywistością, to te książki trzeba traktować jako fantastykę smile
        • echtom Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 29.01.16, 17:38
          Właśnie - od razu mi się skojarzyły z Superwoman smile Jestem chyba jedną z bardzo nielicznych osób, które nie cierpią Lisbeth Salander.
          • andaba Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 30.01.16, 09:53
            Nielicznych?
            Jedną już masz.
            • andaba P. Kerr - Miłość i śmierć w Pradze 30.01.16, 09:55
              Nie zawsze kryminały retro mi się podobają, ale ta seria do nich należy.
        • taka_prawda500 Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 31.01.16, 13:23
          Fakt, wygrzebanie z grobu było wysoce nieprawdopodobne.
          Co do zdziwienia z początkowych stron, że Lisbeth i Zalachenkę umieścili obok siebie bez nadzoru, jak widać sytuacja rozwiązała się sama, a Lisbeth dopiero wtedy dostała ochronę policyjną, coś mi tu zgrzyta. Co nie zmienia faktu, że wszystkie te książki są znakomicie napisane, szkoda, że autor nie dożył sad
          Teraz zrobię mały przerywnik, a potem biorę się za część czwartą.
          Żebym Lisbeth nie znosiła, to niekoniecznie, ale do moich ulubionych bohaterek zdecydowanie nie należy smile
      • sisterofmercy007 Re: Stieg Larsson - Zamek z piasku, który runął 31.01.16, 21:40
        Nie miej kompleksów, ja też nie przeczytałam. Ogladnęłam "Dziewczynę z tatuażem" i to było tyle mojego spotkania z Larssonem wink
    • grebor Re: Co czytacie? Styczeń 2016 01.02.16, 08:17
      Zabić Alexa Crossa - dobre smile W kolejce czeka "Ręka" Henniga Mankella

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka