silenta Christer Mjaset - Lekarz, który wiedział za dużo 02.09.17, 15:21 Początek jak na razie obiecujący. Odpowiedz Link
brzoza1644 Re: Christer Mjaset - Lekarz, który wiedział za d 03.09.17, 13:56 A mi się nie podobała ta książka. Zbyt statyczna. Odpowiedz Link
latarnik88 Roberto Costantini Korzenie zła 03.09.17, 14:30 Drugi tom Trylogii zła z komisarzem Balistrerim w roli głównej.Pierwszej części Jesteś złem nie czytałam, zaczęłam od drugiej.Ale podoba mi się i to bardzo. Taki włoski Stieg Larsson. Odpowiedz Link
brzoza1644 Re: Roberto Costantini Korzenie zła 03.09.17, 15:29 Ja czytałam pierwszą i bardzo mi się podobała. Bardzo polecam Valentin Musso ,,Krąg niewinnych''. Odpowiedz Link
andaba M. Rogala - Dobra matka, Ważka 04.09.17, 09:20 Właściwie to już skończyłam, ale postanowiłam wpisać do wątku, bo uważam, że to całkiem udane kryminały. Pierwsza część, "Zapłata" wpadła mi zupełnym przypadkiem w ręce na początku wakacji, spodobała się, więc zarezerwowałam kolejne, które też nie rozczarowały. Miłe zdziwienie, podobnie jak w przypadku Opiat-Bojarskiej - nikt nigdzie nie poleca, słabo rozreklamowane, a książki się miło czyta i żadnych piramidalnych głupot rzeczowych i psychologicznych (przynajmniej dostrzegalnych dla laika) nie ma. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: M. Rogala - Dobra matka, Ważka 11.09.17, 08:15 Całkiem sympatyczna trylogia, dobrze się czyta. Odpowiedz Link
kot_kotando D. Lagercrantz "Mężczyzna, który gonił swój cień" 07.09.17, 17:38 Kolejna część "Millenium". Właśnie odebrałem z Empiku i zaczynam czytać Odpowiedz Link
kot_kotando Re: D. Lagercrantz "Mężczyzna, który gonił swój c 08.09.17, 18:41 Chyba jednak rozczarowanie. Czwartą część oceniłem dobrze, chociaż nie dorównywała oryginałowi. Piąta już zdecydowanie słabsza. Odpowiedz Link
latarnik88 Peter Swanson Każdy Jej Strach 10.09.17, 15:55 Ciekawy kryminał autora powieści , czytanej wcześniej, Czasem warto zabić .Jak informuje wydawca , wkrótce film Agnieszki Holland wg tej książki. Odpowiedz Link
latarnik88 Roberto Costantini Jesteś złem 15.09.17, 14:03 Pierwsza część trylogii zła , polubiłam komisarza Balistreri. Odpowiedz Link
3adriana3 Re: D. Lagercrantz "Mężczyzna, który gonił swój c 13.10.17, 09:59 kot_kotando napisał(a): > Kolejna część "Millenium". Właśnie odebrałem z Empiku i zaczynam czytać Ja czytałam z zapartym tchem. bardzo wciąga! Odpowiedz Link
andaba Jorn Lier Horst - Kluczowy świadek 15.09.17, 14:10 Może być. "Gdy zapada zmrok" podobało mi się bardziej, ale ta też ujdzie. Solidne policyjne śledztwo, bez nadmiaru akcji, tak jak lubię (w obu wymienionych). Odpowiedz Link
kot_kotando Roberto Constantini "Zło nie zapomina" 17.09.17, 11:43 Zachęcony pozytywnym opiniami na temat dwóch pierwszych części ("Jesteś złem" i "Korzenie zła") przeczytałem je, a teraz kupiłem i czytam trzecią. Całość trylogii nieźle się czyta, chociaż postać głównego bohatera jakoś nie budzi mojej sympatii. Odpowiedz Link
andaba Rachel Abbott - Śpij spokojnie 19.09.17, 08:51 Świetna. Aż się boję, żeby zakończenie nie rozczarowało, bo na razie oceniam na szóstkę. Odpowiedz Link
maniaczytania Kara Thomas - Mroczne zakamarki 22.09.17, 19:35 jestem w połowie - jest nieźle! Odpowiedz Link
latarnik88 Samuel Bjork Sowa 23.09.17, 09:32 Pierwszy tom to Sezon Niewinnych , ale ja zaczęłam od drugiego .Nie przeszkadza w czytaniu. Powieść przerażająca , stale rosnące napięcie . Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Kara Thomas - Mroczne zakamarki 24.09.17, 14:33 skończyłam - do końca utrzymała poziom Więcej na blogu. Odpowiedz Link
andaba Paula Hawkins - Zapisane w wodzie 23.09.17, 11:47 Podchodziłam jak pies do jeża, bo "Dziewczyna..." mnie rozczarowała, a ta zapowiada się świetnie - małe miasteczko, tajemnicze wypadki, ponura przeszłość - to co lubię. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Paula Hawkins - Zapisane w wodzie 23.09.17, 12:49 "Dziewczyny ..." nie czytałam, ale ta mi się podobała. Odpowiedz Link
latarnik88 Nina Majewska-Brown Grzech 24.09.17, 09:17 Zapyziała wioseczka nad urokliwym jeziorem i koturnowe tajemnice.Podoba mi się. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Nina Majewska-Brown Grzech 24.09.17, 13:48 latarnik88 napisała: > > Zapyziała wioseczka nad urokliwym jeziorem i koturnowe tajemnice.Podoba mi się. > > Paskudne zakończenie . Odpowiedz Link
andaba Stefan Ahnhem - Ofiara bez twarzy 24.09.17, 14:34 Mam nadzieję, że będzie dobre, bo przytachałam trzy opasłe części z biblioteki... Odpowiedz Link