Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? Luty 2021.

02.02.21, 16:43
.
Obserwuj wątek
    • silenta Dan Brown - Inferno 02.02.21, 16:48
      A tak leżała i leżała to w końcu ją zaczęłam. Brown jest mistrzem produkowania bardzo wielu stron, podczas czytania których nie mija dużo czasu książkowego - mnóstwo opisów i dygresji. Zanosi się też, że wstrzeliłam się z książką tematycznie w odpowiedni czas gdyż chyba będzie m. in. o pandemiach i przeludnieniu świata.
      • andaba Re: Dan Brown - Inferno 02.02.21, 19:56
        No, wstrzeliłaś się, jak zaczęła się epidemia to sobie pomyślałam - chyba ktoś sobie wziął Inferno do serca smile
    • andaba Jędrzej Pasierski - Kłamczuch 02.02.21, 20:10
      Może nie jest to jakieś wielkie dzieło, ale mi się podobało, ma taki klimat, jak lubię.
      Autor nawet nie skopał wątku historycznego, za to kazał jednej z bohaterek żonkile w lipcu zbierać smile
    • ewciatreciak Re: Co teraz czytacie? Luty 2021. 03.02.21, 08:41
      Ja jestem dopiero na etapie "Aniołów i Demonów", ale już czuję, że to będzie mój ulubiony autor... . weekendowo mam jeszcze przygotowane trzy "Epidemie" - Cooka, Kavy i Susan Young, oprócz tego Gdy nadszedł koniec, Pandemia. Dzieje zarazy - kwarantannę trzeba jakoś przejść...
      • latarnik88 Wojciech Chmielarz Cienie 07.02.21, 10:30
        Szybka akcja , dużo się dzieje , jak dla mnie słabe.
        Oprócz tego Prequel Filarów Ziemi Kena Folletta , ta mi się bardzo podobała , na brak finezji nie można narzekać.
        Wspaniała literatura.Wszystko o czym pisze autor przystaje do naszej rzeczywistości.Te wszystkie dżumy i cholery , dosłownie i w przenośni dziesiątkowały świat.
        • latarnik88 Ryszard Ćwirlej Zaśpiewaj mi kołysankę 11.02.21, 11:33
          Kryminał przeniesiony w lata dwudzieste ub wieku.Posen , tamtejsza policja bierze się za rozbicie gangu pedofili porywającego małe dzieci do burdelu w mieście.
          Nie lubię nadmiaru gwary w tego typu literaturze , ogólnie ciekawa .
          >
          >
          >
    • makojoanna Re: Co teraz czytacie? Luty 2021. 12.02.21, 14:35
      Jestem w połowie cyklu komisarza Jakuba Mortki ( Od momentu jak go przechwyciłam - stałam się fanką pana Chmielarza ). W drugiej kolejności - "Kodeks ojca" i "Gwiazdy Oriona".
      • latarnik88 Sheryl Browne Opiekunka 13.02.21, 09:17
        Kolejny thriller psychologiczny z osobą chorą psychicznie w roli głównej.Muszę odpocząć od tego typu pozycji.Czytałam z przymusu , ciekawa jak zdemaskują wariatkę .I mam dość.
    • ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Luty 2021. 17.02.21, 00:18
      "Na progu zła" Louise Candlish.
      (laureatka nagrody British Book Award 2019, ale bez szału).
      Skończyłam też 3tom Charlotte Link (Niespokojne Niebo), a teraz biorę się za Trzecią siostrę Louise Jensen. W kolejce niedokończony Sztokholm 1793 i 2xPasierski.
      • silenta Re: Co teraz czytacie? Luty 2021. 17.02.21, 05:34
        Właśnie czytam Trzecią siostrę ale jeszcze za wcześnie jestem, żeby coś powiedzieć więcej. Początek jest dobry.
        • ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Luty 2021. 17.02.21, 11:37
          Tak, początek ok.

Przypomniało mi się jeszcze, że ww. "prequel" Foletta też kupiłam, tylko przeczytać zapomniałam.
          • ginger.ale Re: Co teraz czytacie? Luty 2021. 21.02.21, 12:11
            Wczoraj skończyłam Trzecią siostrę, dobrze się czytało.

Teraz Sztokholm 1793, po 100 stronach już lepiej, ale nie do końca mi leży.

Następna będzie Łowczyni Kate Quinn - "Trzymająca w napięciu historia nazistowskiej zbrodniarki, która ucieka przed sprawiedliwością" - zobaczymy.
    • senioryta13 Re: "27 " William Diehl 17.02.21, 18:32
      '27' lub obecny tytul " The Hunt"

Dobra, polecam, pierwsza ksiazka tego autora, siegne z pewnoscia po kolejne.
    • senioryta13 Re: M. Connelly, The Poet 19.02.21, 01:21
      Tak, tak, dopiero teraz zaczynam czytac tego autora.
    • drzewobezkorzeni Re: Co teraz czytacie? Luty 2021. 19.02.21, 13:18
      Skończyłam "Nurt" Tima Johnstona, jak dla mnie super, chociaż kryminału w tym niezbyt wiele...
      • latarnik88 Rachel Abbott Droga Ucieczki 22.02.21, 16:28
        Thriller z akcją na angielskiej prowincji.Autorka zyskała miano mistrzyni tego gatunku.W trakcie czytania ciekawe ,zajmuje czas , po zakończeniu lektury odczucia są różne.
        Do tego trzy tomiszcza historyczno-przygodowe Phillippy Gregory , Królowa rzek, Biała królowa i Czerwona królowa.Równolegle , serial na HBO wg PG ,Biała Królowa, obejmujący scenariuszem treść trzech powieści.
        • latarnik88 Szczepan Twardoch Morfina 01.03.21, 08:52
          Warszawa 1939r.Taki kryminał wczesnowojenny.Cenię Twardocha ale zmęczyła mnie ta książka.
          Dla odstresowania Czarownica Phillippy Gregory.
          >
          >
          >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka