carollcat 10.09.05, 16:51 Czytaliście "Wyspę skazańców"? Dobra? Bo jest to jedyna, którą ominęłam i nie wiem czy żałować. Podobały mi się pozostałe, zwłaszcza "Rzeka tajemnic". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patekku1 Re: Dennis Lehane 18.10.05, 10:49 Czytałam. Dobra, przewrotna Oprócz tego czytałam jego "Wypijmy zanim zacznie się wojan" - nie podobało mi się. Odpowiedz Link
mica1 Re: Dennis Lehane 15.11.05, 16:36 O hej Carollcat,widze,ze mamy podobne upodobania." Wyspa Skazancow" jest dobra,chociaz " Rzeka Tajemnic" sadze lepsza.Czy widzialas film na podstawie tej ostatniej? Doskaonaly Odpowiedz Link
negev56 Re: Dennis Lehane 10.10.06, 18:01 "Swiat książki" zapowiada nową powieść "Pułapka zza grobu" czyli Kenzie i Gennaro znowu w akcji. Odpowiedz Link
negev56 Re: Pułapka zza grobu 04.12.06, 19:08 powiem krótko, warto. Lehane tak pokombinował akcję, że za Angie Gennaro powiem "góra jest na dole, czarne jest białe, północ jest na południu", część trzecia książki to napięcie sięgające ho ho i jeszcze dalej. No i Patrick Kenzie, bardzo lubię jego czarny humor. Odpowiedz Link
carollcat Re: Pułapka zza grobu 05.12.06, 10:59 Dobrze wiedzieć. Może zamiast Mannkella kupię Lehane'a? Odpowiedz Link