tamara40 10.02.06, 11:18 a czy ktoś czytał Deavera? Jeśli nie to polecam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annabellee1 Re: Jeffrey Deaver 12.02.06, 12:58 No wlasnie - ja tez przeczytalam Ogrod Bestii wlasnie i ciekawam czy ktos i co myslei jesli ... Odpowiedz Link
annabellee1 Re: Jeffrey Deaver 12.02.06, 18:38 Oczywiscie - mysli jesli...przeczytal Ja szybko. Zawsze- bo mi sie wydaje ze jak szybko to mniej czasu strace co i tak trace W necie. Odpowiedz Link
tamara40 Re: Jeffrey Deaver 13.02.06, 08:55 Ogrodu Besti jeszcze nie czytałam, ale polecam serię o Lincolmie Rhyme i Amelii Sachs: Kolekcjoner kości, Tańczący trumniarz, Mag (Kamienna małpa i Puste krzesło - jescze nie przeczytałam - ale podobno też są dobre). No i jest jeszcze najnowsza pozycja: Dwunasta karta która ukazała się w ubiegłym tygodniu Odpowiedz Link
carollcat Re: Jeffrey Deaver 20.02.06, 20:03 Zaprzyjaźnione biblioteki jakoś nie posiadają, a nie lubię kupować, nie będąc pewną, że mi sie naprawdę spodoba. Ale może się skuszę. Odpowiedz Link
tamara40 Re: Jeffrey Deaver 21.02.06, 09:12 na podstawie ksiązki Kolekcjoner kości był nakręcony film z Denzelem Washingtonem i Angelina Jolie, jeśli widziałaś i film ci się podobał to z książki tez będziesz zadowolona. Poza tym niektóre z jego powiści wydane nakładem Prószyński i s-ka nie są wcale takie drogie - akurat kolekcjoner kości i tańczący trumniarz kosztują ok. 15,90 zł. Na stronach wydawnictwa możesz także poczytać recezje ksiązek Deavera - jak dotąd nie spotkałam się z żadną negatywną Odpowiedz Link
quark Re: Jeffrey Deaver 26.02.06, 17:18 jedno jest pewne... nigdy nie probuj przewidziec rozwoju wydarzen, bo i tak jestes z gory skazany na porazke..:].. ostatnio przeczytalem The Blue Nowhere... polski tytul: Blekitna Pustka polecam nawet temu, ktorego nudza wszelkie ksiazki z watkiem komputerowym!!... Odpowiedz Link
kropka.nad.zet ja czytam teraz 06.03.06, 10:05 "Puste krzesło" - nie powala, ale czytałam gorsze - innych autorów Odpowiedz Link
momas Re: Jeffrey Deaver 08.03.06, 15:30 Pytanie sklerotyczki. Czy Rhyme to ten sparaliżowany? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Jeffrey Deaver 10.03.06, 12:46 Rhyme to ten paraplegik, zgadza sie Deaver'a przeczytalam chyba wszystko. Teraz czytam zbior opowiadan. Odpowiedz Link
ghost_driver Re: Jeffrey Deaver 16.03.06, 14:34 czytalam wszystkie czesci o Lincolnie i Amelii-najlepsze (moim zdaniem) to KOLEKCJONER KOSCI, TANCZACY TRUMNIARZ,MAG-reszta tez jest dobra, ale te podobaly mi sie najbardziej. DWUNASTA KARTE wlasnie zaczelam czytac i tez zapowiada sie dobrze. naprawde polecam!!! Odpowiedz Link
agnesya Re: Jeffrey Deaver 08.03.06, 13:48 Dostałam w prezencie "Dwunasą kartę"? - czy też jest taka super nieprzewidywalna jak pozostałe książki? Odpowiedz Link
carollcat Re: Jeffrey Deaver 11.04.06, 16:51 Przecztytałam "Konflikt interesów". Niezłe, chociaż nie wiem czemu, spodziewałam się zpełnie innego rodzaju intrygi. Odpowiedz Link
annabellee1 Re: Jeffrey Deaver 24.04.06, 13:39 Przeczytalam 12 karte wlasnie.Niezła ale troszke jakby z tezą- jaka ta Am. niesprawiedliwa.Oczywiscie niesprawiedliwa ale teza jakby troche naiwana.Ale akcja ciekawa,kilka kolejnych zakonczen-czwóreczka? Odpowiedz Link
chiara76 Re: Jeffrey Deaver 23.05.06, 18:32 czy on napisał "Modlitwę o sen"? Jeśli to on, to czytałam to i z tego, co pamiętam, podobała mi się. Odpowiedz Link
bella-donna Re: Jeffrey Deaver-COLD MOON 10.08.06, 04:53 to szosta, najnowsza powiesc ze znanego wam cyklu, niestety, jeszcze nie czytalam. Odpowiedz Link
syshda Re: Jeffrey Deaver 23.08.06, 09:54 "Ogród bestii" zrobił na mnie duże wrażanie. Po prostu autor świetnie oddał atmosferę Berlina z 1936 roku. Intryga tez wciągajaca. Polecam. Odpowiedz Link
soica Re: Jeffrey Deaver 14.09.06, 13:23 Skończyłam właśnie Maga -rewelacja . Seria z Amelią (na jej cześć dałam tak córeczce na imię) i Rhyme jest swietna -jeszcze nigdy nie udało mi się odgadnąć zakończenia a w innych thrillerach owszem ,tak... Odpowiedz Link
quark Re: Jeffrey Deaver 09.10.06, 18:25 no ja Maga skonczylem kilka dni temu... moze rewelacja bym tego nie nazwal, ale bardzo sam pomysl ksiazki mi sie podobal... a z Deaver'em jest tak, wg mnie, ze te wszystkie zwroty akcji wydaja sie dziwne i przesadzone, ale na koncu sie okazuje, ze to wszystko mialo sens.... no i Deaver ma sie pojawic w listopadzie w Polsce, o ile pamietam... Odpowiedz Link
mowawe Re: Jeffrey Deaver 30.04.07, 13:00 Mag bardzo mi sie podobał. Są momenty gorsze ale ogólnie warto przeczytać. Mam chrapkę na inne książki Deavera Odpowiedz Link
negev56 Re: Jeffrey Deaver 30.04.07, 21:00 Trochę jego książek przeczytałam i podobały mi się, momentami drażniło mnie drobiazgowe zbieranie dowodów, ale da się przeżyć. Jeszcze nie przeczytałam "Zegarmistrza", ale wszystko w swoim czasie. Odpowiedz Link
negev56 Re: Jeffrey Deaver 03.06.07, 10:06 w czerwcu najnowsza książka, ale zdaje się, że bez Sachs i Rhyma www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,520790.html Odpowiedz Link
drfell1 Re: Jeffrey Deaver 03.06.07, 14:50 Czytałem wywiad z Deaverem. The Sleeping Doll jest pierwsza książką z nowej serii z której książki bedą się ulazywały na zmiane z serią o Lincolnie Rhyme bohaterka tej nowej serii będzie Kathryn Dance, która juz poznaliśmy w Zegarmistrzu. Odpowiedz Link
negev56 Re: Śpiąca laleczka 13.07.07, 00:22 zapowiadała sie całkiem nieźle, niestety był to fałszywy alarm. Główna bohaterka, agentka Biura Śledczego Kalifornii, usiłuje złapać psychopatę, który uciekł z więzienia. No i bardzo dobrze, że chce go złapać, ostatecznie policja do tego służy, ale... - jak można na podst.kinezyki-mowy ciała, a taką specjalistką jest K.Dance i posługując się tylko tym środkiem, kogoś złapać. 80% treści książki, to wyjaśnianie i analizowanie gestów, a to dłonie tak, a to lewy bark tak, oko w bok, noga w tył i już prawie go mamy... prawie. - jaka policja informuje ze szczegółami postronną osobę, czy świadków o przebiegu dochodzenia, lub co zamierza zrobić, ba, nawet się radzi. -najgroźniejszy więzień hasa na wolności, morduje, bo rzecz jasna musi, i to zaledwie w obrębie kilkunastu kilomatrów, a policja jest kompletnie bezradna. I tak sobie czytałam, czytałam, aż przeczytałam. Chyba medal sobie dam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Śpiąca laleczka 13.07.07, 08:28 Już te jego ostatnie książki z poprzedniej serii to raczej trudne do czytania były. Przypomina mi trochę Cornwell. Im dalej tym gorzej. Ja go sobie odpuściłam. PS. Jak tam urlop? Pogoda raczej kontrowersyjna Odpowiedz Link
carollcat Re: Śpiąca laleczka 13.07.07, 10:03 A "Dwunasta karta" jaka? Bo sobie zamówiłam i nie wiem czy żałować... Odpowiedz Link
negev56 Re: Śpiąca laleczka 14.07.07, 09:33 carollcat napisała: > A "Dwunasta karta" jaka? Bo sobie zamówiłam i nie wiem czy żałować... myślę, że nie będziesz żałowała, jako że Deaver w "Dwunastej karcie" trzyma ten sam poziom co w swoich poprzednich książkach, a i bohaterowie ci sami, czyli Amelia i Rhyme na tropie Odpowiedz Link
negev56 Re: Jeffrey Deaver 02.12.07, 23:10 nie wiedziałam, że są inne powieści, bez Rhyme'a www.portalkryminalny.pl/content/view/503/35/ i bardzo mnie to zainteresowało, tyle, że chyba nie można tego kupić Odpowiedz Link
minkipinki Re: Jeffrey Deaver 03.12.07, 15:33 Bez Rhyma jest np. "Panieński grób" - zakończenie zaskakujące. Na początku powolutku sobie czytałam, a potem mogłam nie jeść, nie spać, byleby dotrzeć do końca. Sporo książek Deavera wyszło w Pruszyńskim kieszonkowym. Generalnie ten autor nie powala mnie na kolana, ale z ogromną przyjemnością czytam każdą jego książkę. Odpowiedz Link