Dodaj do ulubionych

Księgarnia Murder One

12.10.06, 21:23
Może ta informacja już była podana tu, ale na wszelki wypadek:
Link do (niby) najlepszej księgarni z kryminałami w Europie:
www.murderone.co.uk/index.html
Niby, dlatego, że nie ma Chandlera ani Ellery Queen, ale może koncentruje się
na współczesnych.
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: Księgarnia Murder One 13.10.06, 01:10
      to jest najlepsza w Europie? no to zostaje wsrod kowbojow tongue_out
      nie ma przyzwoitej wyszukiwarki, takiej co to sie wpisuje ALBO tytul ALBO
      autora, zanim sie wybierze autora trzeba wybrac format (a co mnie obchodzi czy
      to miekka czy sztywna okladka, kupuje przede wszystkim tekst a nie oprawki),
      czyli przy odrobinie pecha musimy kliknac 3x zanim trafimy na naszego autora,
      przy kazdym nazwisku gora 2 pozycje - co to jest, jacys studenci bawia sie w
      e-sklep?

a ceglany adres w super-duper-eksluziv miejscu na mapie miasta, czyzby tak
      marnie zaopatrzona ksiegarnia porywala sie na konkurencje z tym kombinatem
      ksiazkowym przy Piccadilly, pare ulic dalej? w glowie sie nie miesci

moze jakas litosciwa dusza im zasugeruje aby rzucili okiem na portal Amazon, bo
      przy takiej e-stronie to fakt sami zamorduja swoj interes
      • raggety Re: Księgarnia Murder One 13.10.06, 12:44
        Właśnie dlatego napisałam "niby". Kiedyś do nich napisałam, skarżąc się na brak
        E. Queena i Chandlera, dostałam od nich dość ostrą odpowiedź, że Queen już nie
        jest wydawany a i tak mało kto go czyta - czego absolutnie nie potwierdza
        (nieraz ostra) konkurencja wśród kupujących Queena na ebay.com. Nie wiem, czym
        uzasadniają swoje twierdzenie, że są najlepszą taką księgarnią w Europie.
        Lokalizacja natomiast nie jest taka eksklusywna - Charing Cross Road to dłuuuga
        ulica mnóstwa księgarni, w tym również podręczników akademickich.
        • drfell1 Re: Księgarnia Murder One 13.10.06, 17:35
          Osobiście lubię tę księgarnię, jeśli chodzi o tematykę kryminalną wybór chyba najlepszy w Londynie. Do głowy jednak by mi nie przyszło uzywać jej do zakupów on line.
          Dawno tam nie byłem (około roku) ale ich plusem była także niezła część antykwaryczna, dużo magazynów i wydawnictw dotyczących tej tematyki. Nie specjalizują sie w tylko w współczesnych wydawnictwach (aczkolwiek właściciel Maxim Jakubowski lansuje młodych brytyjskich autorów raczej takich bardzo noir. Zresztą można go było zawsze zobaczyć siedżącego w rogu sklepu i coś piszacego - jest krytykiem i autorem wielu antologii - kryminalnych i ...erotycznych). Można tam kupić serie wydawnicze wznawiające dawnych autorów, zwykle niedostepne w księgarniach.
          • zettrzy Re: Księgarnia Murder One 13.10.06, 23:04
            to dlaczego maja taki marny portal? przeciez zaprojektowac e-strone to zadna sztuka
    • escott Re: Księgarnia Murder One 14.10.06, 18:51
      Wlazłam i jestem rozczarowana. Na głównej stronie taki obiecujący link do
      Sherlocka Holmesa, już miałam rozkoszną wizję rychłego bankructwa, a tam kilka
      rzeczy na krzyż... Zostaję przy Amazonie smile
      • drfell1 Re: Księgarnia Murder One 16.10.06, 20:12
        W samej księgarni jest (był lato 2005)b. obszerny dział poświęcony SH, nie tylko ksiązki, ale jak pisałem ich strona internetowa bardziej służy reklamie, informacji niż sprzedaży. Ale można u nich kupić książki nietypowych wydawnictw jak np. Crippen & Landru www.crippenlandru.com/, House of Stratus i inne. Generalnie polecam osobiste odwiedziny chociaż miałem wrażenie, że z roku na rok jest nieco gorzej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka