carollcat 01.12.06, 16:25 Zgodnie z obietnicą zakładam kolejny wątek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carollcat Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 01.12.06, 16:27 A tutaj link do poprzedniego. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33434&w=50861146 Odpowiedz Link
lucia-clara Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 01.12.06, 21:26 Skończyłam "Z premedytacją" F. Iles (w ogóle nie wiem, jak to możliwe, że dopiero teraz na to wpadłam, istana perła!) i zaczynam P. D. James "Śmierć każdego dnia". Dotychczas niczego tej opani nie czytałam, ale po lekturze Waszych wpisów na jej temat sądzę, że powinno być ok. Odpowiedz Link
negev56 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 01.12.06, 21:34 świat książki już dostarczył mi "Pułapkę zza grobu" Lehana, zaczynam. Odpowiedz Link
pata79 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 02.12.06, 14:34 Dostałam Zegarmistrza Jeffere`a Deavera. Leżałam w szpitalu i przez 2 dni przeczytałam pół książki. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 03.12.06, 11:14 zaczęłam czytać "Dolores Claiborne" Kinga i bardzo mi się podoba (jest motyw kryminalny). Ale orientuję się, że to znam, czyli kiedyś już musiałam to czytać. Hmmm, ciekawe, kiedy... Odpowiedz Link
rrooda Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 03.12.06, 11:45 nowego Deavera mam w planie i dwa Fowlery czekają na chwilę wolnego czasu Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 03.12.06, 19:58 jestem w trakcie: Michael Connelly: "the Lincoln Lawyer" właśnie nabylam na allegro coś by ALex Kava, bo mi się spodobało i to będzie następne w kolejce. Odpowiedz Link
nchyb wstyd się przyznać... 04.12.06, 09:30 ale nic kryminalnego... Na etapie pamiętikarskim jestem i Sekretarzyk babuni Okęckiej Bromkowej właśnie czytam... A w kolejce Kapitanówna Pruszkowskiej (tej od Przyślę panu klucz i Życie nie jest romansem) czeka. I jeszcze wiele innych, które wcale o zgrozo, nie są kryminałami! O, sprawdziłam jeden kryminał czeka: Mamy tu cudowną zbrodnię Craig Ric - to ta od Róż pani Cherington... Odpowiedz Link
chiara76 Re: wstyd się przyznać... 04.12.06, 09:50 nchyb napisała: > ale nic kryminalnego... > Na etapie pamiętikarskim jestem i Sekretarzyk babuni Okęckiej Bromkowej właśnie > > czytam... > A w kolejce Kapitanówna Pruszkowskiej (tej od Przyślę panu klucz i Życie nie > jest romansem) czeka. I jeszcze wiele innych, które wcale o zgrozo, nie są > kryminałami! O, sprawdziłam jeden kryminał czeka: Mamy tu cudowną zbrodnię > Craig Ric - to ta od Róż pani Cherington... Kapitanówna była super. W ogóle, "Przyślę Panu list i Klucz" i chyba druga książka z tego cyklu ? (coś mi się tak w głowie obija, że była), to są książki mego życia ...zazdroszczę smakowitej lektury! Odpowiedz Link
nchyb Re: wstyd się przyznać... 04.12.06, 14:29 > Kapitanówna była super. W ogóle, "Przyślę Panu list i Klucz" i chyba druga > książka z tego cyklu ? Czytałam je wiele lat temu, teraz powtórka Życie nie jest romansem jest właśnie dalszym tomem dp Przyślę panu list... Życi dzieje się w czasach okupacji , dla mnie cudo, naprawdę. Odpowiedz Link
tool1978 a ja się nie wstydzę... 06.12.06, 16:04 chociaż w sumie to kryminały - właśnie skończyłem serię Chmielewskiej o Janeczce i Pawełku, teraz kończę z Teresą i Okrętką. Szkoda, że tych książek tak mało. No a w międzyczasie czytam Baldaciego (Klub wielbłądów), po czym pewnie będzie nowy Mankell - póki co dojrzewa na półce ) spojrzyj, po ile na allegro chodzą książki Pruszkowskiej co do Rice - przeczytaj od razu - koniecznie! Bardzo urocze Odpowiedz Link
leia5 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 04.12.06, 13:32 ja jestem w trakcie książki "Piąta kobieta" Henniga Mankella. Trzyma w napięciu i naprawdę mrozi krew w żyłach. Odpowiedz Link
opty2 Re: Wierna do śmierci - C.Graham 04.12.06, 13:49 refleksje w watku nowego midsomerka Odpowiedz Link
aand Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 04.12.06, 23:59 Hotel "Pod poległym alpinistą" Strugackich, nie wiedzieć czemu przetłumaczony na "Sprawę zabójstwa". Chyba kosmici maczali w tym macki... Odpowiedz Link
chiara76 i wreszcie dostałam, nowego Midsomerka! 05.12.06, 10:00 na razie mi się podoba, a jak będzie na koniec lektury? zobaczymy. Odpowiedz Link
escott Akunina zdemaskowanego :) 05.12.06, 13:39 ...czyli opowieści cmentarne (w pakiecie nowy, choć miniaturowy , Fandorin, ale nie, to wcale - WCALE - nie był wyłączny powód zakupienia książki, po prostu interesują mnie cmentarze...) Odpowiedz Link
chiara76 Re: Akunina zdemaskowanego :) 05.12.06, 14:05 escott napisała: > ...czyli opowieści cmentarne (w pakiecie nowy, choć miniaturowy , Fandorin, a > le nie, to wcale - WCALE - nie był wyłączny powód zakupienia książki, po prostu > interesują mnie cmentarze...) och, czaję się na tę książkę! Brzmi ciekawie. Napisz, jak się podoba, proszę. Odpowiedz Link
negev56 Re: J.Grishama 06.12.06, 17:16 "Niewinny" albo Fowlera "Siedemdziesiąt siedem zegarów" tą książką Braineater mnie zaciekawił, już sama nie wiem za którą się łapać. Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 08.12.06, 19:33 Historyk Kostova Pachnidło Suskind Odpowiedz Link
zettrzy Our Game Le Carre 10.12.06, 04:23 ale czytam to strone dziennie, bo zupelnie nie mam czasu Odpowiedz Link
pata79 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 10.12.06, 16:13 "Trzynasta opowieść" Diane Setterfield - niesamowicie mnie wciągnęła. To nie jest typowy kryminał, ale urocza, trochę mroczna i tajemnicza... Aż szkoda, że się już niedługo skończy... Odpowiedz Link
braineater Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 10.12.06, 19:49 odrabianie zaległości, znaczy Zbrodniarz i panna Kwasniewskiego Our Lady of the Forrest - Guttersona <zapowiadało się na kryminał, a na razie idzie w stronę religijnych odchyłów, znaczy kto widział MatkęBoską i czy aby na pewno to była Matka> a z powtórek to Panama - Zencey'a i Black Dahlia Ellroya P Odpowiedz Link
opty2 Re: Dewiacja - R. Cook, skończyłam 11.12.06, 10:24 hm, daleko idące insynuacje aż mało wiarygodne Odpowiedz Link
chiara76 a ja coś zupełnie nie kryminalnego... 11.12.06, 10:27 ...czyli po najnowszym Midsomerku, "Płaczącą Zuzannę" Alony Kimchi. Odpowiedz Link
escott w sprawie Akunina 11.12.06, 17:34 ...Jeżeli jeszcze się wahasz - polecam z całego serca. Część kulturoznawczo-dokumentalna jest nienadęta, oryginalna i ciekawa (świetnie wplecione fragmenty biografii niektórych cmentarnych prominentów). Część czysto literacka jest... no po prostu Akunin w najwyższej formie: talent, polot, błysk i barwne historie. Połączenie najlepszej tradycji rosyjskich opowiadań o widach zwidach strzygach i upiorach z nutką Tima Burtona. Pozdrawiam i miłej lektury życzę - e. Odpowiedz Link
chiara76 do Escott:)) 11.12.06, 18:03 escott napisała: > ...Jeżeli jeszcze się wahasz - polecam z całego serca. Część kulturoznawczo- dok > umentalna jest nienadęta, oryginalna i ciekawa (świetnie wplecione fragmenty bi > ografii niektórych cmentarnych prominentów). Część czysto literacka jest... no > po prostu Akunin w najwyższej formie: talent, polot, błysk i barwne historie. > Połączenie najlepszej tradycji rosyjskich opowiadań o widach zwidach strzygach > i upiorach z nutką Tima Burtona. > Pozdrawiam i miłej lektury życzę - > e. dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Zamówiłam u Mikołaja, a co! Mój Mikołaj ma ze mną super .Praktycznie wystarczy podpytać, jaką lekturę chcę a worek prezentów ma z głowy Pozdrawiam! Odpowiedz Link
chiara76 do Escott 23.12.06, 10:37 właśnie zaczęłam i jak na razie mniam! rozkoszuję się czysto kulinarnie tą książką, smakuję ją jak przysmak. część literacka, jak Napisałaś -miodzio! Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 12.12.06, 19:33 Val McDermid-Syreni śpiew, Ruth Rendell-The Killing doll, Borys Akunin-Pelagia i czerwony kogut, Jodi Compton-Trzydziesta siódma godzina i całkiem fajny polski kryminał "Żniwiarz" o seryjnym mordercy z Bułkowic. A mąż podczytuje Serge Joncourt-Ultrafiolet Odpowiedz Link
zorija Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 15.12.06, 08:09 A ja czytam coś z półki fantazy-R. Hooba "Wyprawę skrytobójcy". Jak skończę, wezmę się za "perfidną grę" D. Leon, a potem "Jak grom z nieba" E. Peters Odpowiedz Link
chiara76 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 15.12.06, 09:21 ja znowu nie kryminalnie, ale wzięłam się za "Białą Masajkę" (mam fazę na Afrykę w każdym wymiarze po obejrzanym "Wiernym Ogrodniku", nawiasem mówiąc, z tego, co wiem, książki się Mikołajowi chyba zdobyć nie udało. Odpowiedz Link
chiara76 Re: do Chiary 16.12.06, 13:46 negev56 napisała: > odbierz proszę pocztę. dziękuję, właśnie siedzę na necie, więc już otrzymałam info Przemyślę, podpytam Mikołaja (może mu się udało w międzyczasie nabyć) i dam znać. Przede wszystkim jednak, dziękuję za pomyślenie o mnie i propozycję, jakoś tak cieplej mi się zrobiło Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 16.12.06, 14:06 > ja znowu nie kryminalnie, ale wzięłam się za "Białą Masajkę" "Biała Masajka" jest fajna. A wiesz, że jest również część druga i trzecia? (chociaż trzecia jeszcze chyba nie przetłumaczona) i film? Odpowiedz Link
chiara76 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 16.12.06, 14:41 amused.to.death napisała: > > ja znowu nie kryminalnie, ale wzięłam się za "Białą Masajkę" > > "Biała Masajka" jest fajna. > A wiesz, że jest również część druga i trzecia? (chociaż trzecia jeszcze chyba > nie przetłumaczona) i film? o filmie i drugiej części słyszałam. O trzeciej nie. Na razie ciągle nie moge wyjść z szoku, że ktoś jest w stanie porzucić Szwajcarię na rzecz życia w takich warunkach, jak opisane w książce, ale cóż, najwyraźniej jestem zbyt wygodnicka Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 20.12.06, 08:01 Czytam Doncovą Darię "Kłamstwo na kłamstwie", ale zupełnie mi nie idzie. Za bardzo przypomina Chmielewską, której nie lubię. Odpowiedz Link
negev56 Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 20.12.06, 16:32 siostra_pelagia napisała: > Czytam Doncovą Darię "Kłamstwo na kłamstwie", ale zupełnie mi nie idzie. Za > bardzo przypomina Chmielewską, której nie lubię. O, mam prawie tak samo, Chmielewskiej nie lubię, Doncowej nie czytałam nic i pewnie nie będę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 22.12.06, 09:40 Mikołaj zdążył jeszcze donieść Śmierć pustego człowieka" i Zabójstwa w Badger`s Drift. Nie ma to jak porządny trup na angielskiej prowincji. Odpowiedz Link
kamkap Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 22.12.06, 15:38 Właśnie kończę Purpurowe rzeki Grange. Jest to moje pierwsze spotkanie z tym panem, ale myślę, że nie ostatnie, bo bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
zorija Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 27.12.06, 11:16 Skończyłam "Schody aniołów" Connelly'ego, teraz czas na "Miasto śniących książek" Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Co teraz czytacie? Grudzień. 27.12.06, 13:07 Kryminał z Babilonu Jerzego Edigeya Strzała z Elamu Odpowiedz Link