Dodaj do ulubionych

Maxime Chattam

02.04.07, 14:11
Krew czasu - na okładce klasztor Mont-Saint-Michel na skalistej wyspie, znany
m.in. z niedawno u nas wydanej Obietnicy Anioła.
www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,495617.html
Przyznaję, głównie mnie ten klaszor znęcił smile
Do czytania dziś wieczorem przystąpię zapewne...

A inne książki Maxime'a Chattam'a znacie może? Na Merlinie jest ich kilka
sztuk zdaje się 5, coś czytaliście? Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • drfell1 Re: Maxime Chattam 02.04.07, 16:14
      "Krew czasu" zamówiłem i czekam na jej przyjście. Natomiast trylogię: (W ciemnościach strachu, Otchłań zła, Diabelskie zaklęcia) przeczytałem. Są to kolejne książki zainspirowane "Milczeniem owiec" i kolejne gorsze od pirwowzoru, którego osobiście za arcydzieło nie uważam. napisane przez Francuza, dzieją sie w USA. Na plus - dośc dobrze się czyta. Również liczne informacje na różne tematy, głównie związane z medycyną sądową ale nie tylko są na ogół prawdziwe- wutor odrobił "zadanie domowe". Na minus autor sili sie "na głębie" - przemyslenie i przeżycia (emocjonalne) bohaterów sa trudne do przełknięcia. Tutaj autor z literatury semsacyjnej klasy B spada do conajmniej C. I czasami irracjonalność zachowań bohaterów (inaczej głupota) przekracza dopuszczalne granice.

• opty2 Re: Maxime Chattam 05.04.07, 09:27
        to nie warto czytać?
        właśnie ostatnio goscia zauważyłam,
        może jeszcze jakieś opinie?
        • drfell1 Re: Maxime Chattam 08.04.07, 12:20
          Czytać można, szczególnie jak ktoś chetnie czyta ksiązki o seryjnych nordercach. Ale kupować chyba nie. Ja kupiłem dość tanio na allegro.
          • zorija Krew czasu 12.09.07, 08:45
            Mont-Saint-Michel roku 2005 i Kair roku 1928. Dwie historie, odległe
            czasy, różne miejsca. Nic ich nie łączy. Pozornie.
            Książka ciekawa, akcja wprost galopuje do przodu, stopniowo narasta
            też atmosfera zagrożenia. Tę polecam. Natomiast resztę, którą drfell
            przyrównuje do "Milczenia owiec" (nie zamierzam go poznać), cgyba
            sobie daruję.
            • jgiovanna Re: Krew czasu 13.09.07, 16:38
              Wszystko to kwestia gustu, mnie się trylogia bardzo podobała, ale ja mam trochę
              taki "zboczony" gust. Może spróbuj pierwszą część z biblioteki, jak się nie
              spodoba można oddać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka