braineater 16.04.07, 17:02 wyszukiwarka nic nie znajduje oprócz 4ch postów nie na temat tak jakoś, a że na Taniej Jatce sypło hurtem ksiązkami tegoż, to zapytuję o jakieś rekomendacje i czy w ogóle. P Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 17:12 swego czasu zaczytywałam się w jego thrillerach medycznych...ciekawe, jak teraz by mi "podeszły"... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 17:29 Całkiem przyzwoity pisarz. Powieści tzw. pogłębione psychologicznie, bo i główny bohater to psycholog kliniczny. Późniejsze utwory to już zjadanie własnego ogona, powtarzanie wątków, ale każdemu to się może zdarzyć jak się tak dużo pisze. Odpowiedz Link
kamkap Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 18:51 Kiedyś bardzo lubiłam jego książki. Ale te ostatnie, owszem przeczytałam, ale wydaje mi się, że to już nie to samo. I właśnie sie zastanawiałam, czy z niego wyrosłam, czy po prostu panu brak już weny. Podejrzewam, że to drugie (jak większości tak płodnych pisarzy). Ja zdecydowanie polecam wcześniejsze książki pana Kellermana. Odpowiedz Link
nzuri Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 19:13 Ja go lubię bardzo. Mam wszystko, część kupiona w księgarni, część zdobyta na allegro. Też bardziej lubię te starsze, ale i nowymi nie gardzę, w końcu to miłość Lubię też książki jego żony, Faye. Odpowiedz Link
braineater Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 19:32 Zanabyłem Wściekłość. Poddajemy testom Czy to ten sam, wedle którego był Kolekcjoner Kości? P Odpowiedz Link
negev56 Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 21:39 "Kolekcjonera kości" zdaje sie napisał J.Deaver, tak stoi u mnie w jednej z jego książek. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 09:12 Tak, to był Deaver. Podobała mi się bardzo ekranizacja filmowa z Denzelem Washingtonem i Ageliną Jolie. Odpowiedz Link
nzuri Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 08:09 jak dasz radę, zacznij od wczesniejszych, bo w tych ksiązkach bohater główny - Alex Delaware, psycholog kliniczny, się rozwija i zycie osobiste mu się zmienia. Odpowiedz Link
opty2 Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 09:26 jakieś dwie książki jego przeczytałam ale nawet nie pamiętam tytułów, bo nie zrobiły na mnie wrażenia, może przeczytałam właśnie te z ostatnich Odpowiedz Link
zoe125 Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 10:56 A ja bardzo lubię Kellermana, przede wszystkim dzięki przesympatycznym bohaterom powieści. Mila wręcz uwielbiam. Odpowiedz Link
kkokos Re: Jonathan Kellerman 19.04.07, 12:26 a ja uwielbiam książki jego żony - Faye Kellerman. O Żydzie policjancie i jego bardzo żydowskiej żonie, synach, co mają kłopoty z tożsamością religijną, córce, która wbrew woli ojca też została policjantką... świetnie się czyta, bo nie dość, że fajna intryga kryminalna (no, w Kościach Jowisza naciągana, ale w Zapomnianych już nie), to jeszcze to tło psychologiczno-obyczajowe bardzo wciągające... Odpowiedz Link
drfell1 Re: Jonathan Kellerman 06.05.07, 15:56 Nie będę oryginalny, ale cóż... Lubiłem jego książki, ale od pewnego momentu zaczęly mnie trochę nudzić. Podobnie z książkami jego żony, aczkolwiek tutaj te wspomniane kkokosa tło psychologiczno-obyczajowe broni ich. Natomiast jak książki o seryjnych mordercach zwykle wydają mi sie straszną bzdura to dla mnie takim wyjątkiem, dość przerażającym zresztą jest THE BUTCHER'S THEATRE, dziejacy sięw Jerozolimie.Alexa Delaware'a tutaj ale luźno wiąze się z głównym cyklem. Odpowiedz Link
braineater Re: Jonathan Kellerman 19.04.07, 13:02 Przeczytałem tę Wściekłośc i sympatyczne to to. Miejscami rozwlekłe, ale z ciekawie zarysowana intrygą i przekonującymi bohateroma. Trochę za duzo marudzenia o związkach uczuciowych pana Dochtóra, ale domyslam się, że to ukłon w stronę żeńskiej publiki I bardzo fajny numer opisywania wszystkich postaci przez pryzmat języka ciała, w dodatku sensownie i logcznie powiązany z fabułą. Poczytam więcej. P Odpowiedz Link
jane795 Re: Jonathan Kellerman 06.05.07, 15:45 A Spike? Nie jest świetny??Chyba macie rację,że jego starsze książki są lepsze bo ja kupiłam "Unik"(czy to jego najnowsza książka?) i te starsze bardziej mi się podobały.W tej znów nie są z Robin,jest Milo a Spike zdycha.Na końcu schodzą się z Robin i biorą takiego samego pieska ale suczkę.Ale intryga jakby trochę słabsza jak w poprzednich książkach. Odpowiedz Link
kamkap Re: Jonathan Kellerman 06.05.07, 18:11 Najnowsza to "Nad krawędzią". Wyszła albo pod koniec zeszłego roku, albo na samym początku tego. Przeczytałam i sprzedałam. Wolę starsze. Odpowiedz Link
kkokos Re: Jonathan Kellerman 17.05.07, 15:03 zachęcona tym wątkiem udałam się na Koszykową do tanich książek, gdzie znalazłam chyba z osiem tytułów, kupiłam hurtem i teraz oderwać się nie mogę... Odpowiedz Link
amused.to.death wlasnie sie wciagam 18.08.07, 19:10 wciagam sie w serie Odkrylam na wakacjach - czytajac wlasnie jego wczesniejsze ksiazki i teraz bede kontynuowac. A jak widze napisal bardzo duzo wiec bedzie co czytac. Odpowiedz Link
amused.to.death wlasnie sie wciagam 18.08.07, 19:10 wciagam sie w serie Odkrylam na wakacjach - czytajac wlasnie jego wczesniejsze ksiazki i teraz bede kontynuowac. A jak widze napisal bardzo duzo wiec bedzie co czytac. Odpowiedz Link
kamkap Re: Jonathan Kellerman 19.08.07, 12:18 Właśnie sie ukazała nowa książka "Obsesja". Jeszcze nie kupiłam. Odpowiedz Link
zorija Re: Pokrętny umysł 28.02.08, 09:02 Jest to opowieść o seryjnym mordercy. O dziwo bardzo mi się podobała. Na plus zaliczam: przełamanie schematu nieszczęśliwego dzieciństwa autor nie epatuje makabrą Postacicie (Petra). Odpowiedz Link