Dodaj do ulubionych

Jonathan Kellerman

16.04.07, 17:02
wyszukiwarka nic nie znajduje oprócz 4ch postów nie na temat tak jakoś, a że na Taniej Jatce sypło hurtem ksiązkami tegoż, to zapytuję o jakieś rekomendacje i czy w ogóle.

Psmile
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 17:12
      swego czasu zaczytywałam się w jego thrillerach medycznych...ciekawe, jak teraz
      by mi "podeszły"...
    • siostra_pelagia Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 17:29
      Całkiem przyzwoity pisarz. Powieści tzw. pogłębione psychologicznie, bo i
      główny bohater to psycholog kliniczny. Późniejsze utwory to już zjadanie
      własnego ogona, powtarzanie wątków, ale każdemu to się może zdarzyć jak się tak
      dużo pisze.
    • kamkap Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 18:51
      Kiedyś bardzo lubiłam jego książki. Ale te ostatnie, owszem przeczytałam, ale
      wydaje mi się, że to już nie to samo. I właśnie sie zastanawiałam, czy z niego
      wyrosłam, czy po prostu panu brak już weny. Podejrzewam, że to drugie (jak
      większości tak płodnych pisarzy).
      Ja zdecydowanie polecam wcześniejsze książki pana Kellermana.
    • nzuri Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 19:13
      Ja go lubię bardzo. Mam wszystko, część kupiona w księgarni, część zdobyta na
      allegro. Też bardziej lubię te starsze, ale i nowymi nie gardzę, w końcu to
      miłość wink
      Lubię też książki jego żony, Faye.
      • braineater Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 19:32
        Zanabyłem Wściekłość.
        Poddajemy testomsmile
        Czy to ten sam, wedle którego był Kolekcjoner Kości?

Psmile
        • negev56 Re: Jonathan Kellerman 16.04.07, 21:39
          "Kolekcjonera kości" zdaje sie napisał J.Deaver, tak stoi u mnie w jednej z jego
          książeksmile.
          • siostra_pelagia Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 09:12
            Tak, to był Deaver. Podobała mi się bardzo ekranizacja filmowa z Denzelem
            Washingtonem i Ageliną Jolie.
        • nzuri Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 08:09
          jak dasz radę, zacznij od wczesniejszych, bo w tych ksiązkach bohater główny -
          Alex Delaware, psycholog kliniczny, się rozwija i zycie osobiste mu się zmienia.
    • opty2 Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 09:26
      jakieś dwie książki jego przeczytałam
      ale nawet nie pamiętam tytułów,
      bo nie zrobiły na mnie wrażenia,
      może przeczytałam właśnie te z ostatnich
    • zoe125 Re: Jonathan Kellerman 17.04.07, 10:56
      A ja bardzo lubię Kellermana, przede wszystkim dzięki przesympatycznym
      bohaterom powieści. Mila wręcz uwielbiam.
      • kkokos Re: Jonathan Kellerman 19.04.07, 12:26
        a ja uwielbiam książki jego żony - Faye Kellerman. O Żydzie policjancie i jego
        bardzo żydowskiej żonie, synach, co mają kłopoty z tożsamością religijną,
        córce, która wbrew woli ojca też została policjantką... świetnie się czyta, bo
        nie dość, że fajna intryga kryminalna (no, w Kościach Jowisza naciągana, ale w
        Zapomnianych już nie), to jeszcze to tło psychologiczno-obyczajowe bardzo
        wciągające...
        • drfell1 Re: Jonathan Kellerman 06.05.07, 15:56
          Nie będę oryginalny, ale cóż...
          Lubiłem jego książki, ale od pewnego momentu zaczęly mnie trochę nudzić. Podobnie z książkami jego żony, aczkolwiek tutaj te wspomniane kkokosa tło psychologiczno-obyczajowe broni ich.

Natomiast jak książki o seryjnych mordercach zwykle wydają mi sie straszną bzdura to dla mnie takim wyjątkiem, dość przerażającym zresztą jest THE BUTCHER'S THEATRE, dziejacy sięw Jerozolimie.Alexa Delaware'a tutaj ale luźno wiąze się z głównym cyklem.
    • braineater Re: Jonathan Kellerman 19.04.07, 13:02
      Przeczytałem tę Wściekłośc i sympatyczne to to. Miejscami rozwlekłe, ale z ciekawie zarysowana intrygą i przekonującymi bohateroma. Trochę za duzo marudzenia o związkach uczuciowych pana Dochtóra, ale domyslam się, że to ukłon w stronę żeńskiej publikismile I bardzo fajny numer opisywania wszystkich postaci przez pryzmat języka ciała, w dodatku sensownie i logcznie powiązany z fabułą.
      Poczytam więcej.smile

Psmile
      • carollcat Re: Jonathan Kellerman 21.04.07, 23:16
        Bardzo lubię.
        • lola1665 Re: Jonathan Kellerman 01.05.07, 21:05

• jane795 Re: Jonathan Kellerman 06.05.07, 15:45
      A Spike? Nie jest świetny??Chyba macie rację,że jego starsze książki są lepsze
      bo ja kupiłam "Unik"(czy to jego najnowsza książka?) i te starsze bardziej mi
      się podobały.W tej znów nie są z Robin,jest Milo a Spike zdycha.Na końcu schodzą
      się z Robin i biorą takiego samego pieska ale suczkę.Ale intryga jakby trochę
      słabsza jak w poprzednich książkach.
      • kamkap Re: Jonathan Kellerman 06.05.07, 18:11
        Najnowsza to "Nad krawędzią". Wyszła albo pod koniec zeszłego roku, albo na
        samym początku tego.
        Przeczytałam i sprzedałam.
        Wolę starsze.
    • kkokos Re: Jonathan Kellerman 17.05.07, 15:03
      zachęcona tym wątkiem udałam się na Koszykową do tanich książek, gdzie
      znalazłam chyba z osiem tytułów, kupiłam hurtem i teraz oderwać się nie mogę...
    • amused.to.death wlasnie sie wciagam 18.08.07, 19:10
      wciagam sie w seriesmile
      Odkrylam na wakacjach - czytajac wlasnie jego wczesniejsze ksiazki i teraz bede kontynuowac. A jak widze napisal bardzo duzo wiec bedzie co czytac.
    • amused.to.death wlasnie sie wciagam 18.08.07, 19:10
      wciagam sie w seriesmile
      Odkrylam na wakacjach - czytajac wlasnie jego wczesniejsze ksiazki i teraz bede kontynuowac. A jak widze napisal bardzo duzo wiec bedzie co czytac.
    • kamkap Re: Jonathan Kellerman 19.08.07, 12:18
      Właśnie sie ukazała nowa książka "Obsesja".
      Jeszcze nie kupiłam.
      • zorija Re: Pokrętny umysł 28.02.08, 09:02
        Jest to opowieść o seryjnym mordercy. O dziwo bardzo mi się
        podobała. Na plus zaliczam:
        przełamanie schematu nieszczęśliwego dzieciństwa
        autor nie epatuje makabrą
        Postacicie (Petra).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka