Dodaj do ulubionych

Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne.

13.11.07, 21:07
Przejrzałam archiwum i chyba nie ma podobnego wątku. Jeśli przegapiłam to
można mnie wyrzucić wink
Proponuję, żeby wymieniać w tym wątku najlepsze waszym zdaniem seriale
kryminalne i okołokryminalne, które można obecnie obejrzeć w telewizji/na DVD,
albo które z wieeelkim sentymentem wspominacie. Ja póki co najbardziej lubię
Bones i Morderstwa w Midsommer, ale chętnie zmienię zdanie, jeśli macie lepsze
propozycje smile
Obserwuj wątek
    • negev56 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 13.11.07, 21:33
      Nie jestem dobrym telewidzem, rzadko oglądam, ale Rodzina Soprano i Tony z
      Carmelą są cudni ( nie wszystko oglądałam).
      Był czas, że nie mogłam się odkleić od serialu Nikita z Petą Wilson ( film
      L.Bressona widziałam -świetny), godziny nadawania tego serialu to była świętośćsmile.
      Lubiłam też Kryminalnych, ale te wcześniejsze odcinki, teraz jakoś mi nie leżą.
    • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 13.11.07, 21:45
      Nie posiadam tzw. telewizora, ale z lat kiedy go jeszcze miałam,
      miło wspominam Kojaka oraz Policjantów z Nowego Yorku. Oczywiście
      Miami Vice. Tak więc jak widać to właściwie praseriale. Teraz kupuję
      Monka na DVD i będę to robić do momentu, jak będzie ta jego fajna
      asystentka. A z bardzo okołokryminalnych Twin Peaks i Archiwum X.
    • tool1978 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 13.11.07, 22:02
      Teraz oglądam Poirot (na Ale Kino puszczają serial z 1989 r.), i CIS
      (ale tylko Las Vegas, jakoś najbardziej podpasowali mi aktorzy smile no
      a do niedawna genialny Monk (się niestety na Canalu skończył sezon).
      Z seriali w ogóle to dobrze wspominam "Gliniarza i prokuratora"
      i "Detektywa w sutannie".
      A dawno dawno temu był Dempsey i Makepeace, wtedy byłem dość młody,
      ale pamiętam, że w szkole następnego dnia emocjonowaliśmy się
      obejrzanym odcinkiem. Czyli było warto, choć już niewiele pamiętam.

Acha i jeszcze Angela Lansbury - nie wiem czy to leciało w Polsce,
      na początku lat 90 oglądałem w Holandii, "Murder, she wrote" - to
      chyba jakoś tak brzmiało. I tego mi właśnie brakuje w polskiej tivi -
      oryginalnych wersji, po angielsku, z napisami.
      • zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 08:11
        Midsomer, Poirot i miss Marple to moje ulubione. Lubię CSI
        (wszystkie 3), Monka, "Dedektywa w sutannie", "Dona Matteo".
        • matkazbud Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 10:38
          a ja - "Glina" z Radziwiłłowiczem
          • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 10:49
            No jakoś ten Gina mi nie podszedł. A dużo się po nim spodziewałam.

PS.A co to takiego "zbud", jeśli to nie tajemnicasmile
            • zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 11:28
              A i jeszcze "Diagnoza: morderstwo", "Zagadki cosby'ego" i "Wydział
              spraw zamkniętych".
              No i oczywiście nasz 07big_grin
            • matkazbud Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 12:59
              droga mi - bo podzielająca sympatię do siostry pelagii i panny
              marple- siostro pelagio: "z bud" to tak jak np. "z warszawy", sama
              proza, nic tajemniczego. Lubie XIX wiek a często autorzy ówczesni
              podpisywali się na książkach przyjemnie naiwnymi pseudonimami
              typu: "szlachcic z Podola" albo "Młoda mężatka" stąd
              ta "matkazbud".Pozdro ciepłe smile
              • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 13:50
                Tak zapytałam, bo koło mojej rodzinnej miejscowości jest przepiękna
                osada Budy, do której na rowerze często jeżdżęsmile.
                • matkazbud Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 14:14
                  nie są ci to te same budy - choć swoje bardzo lubię to chciałabym
                  kiedys zamieszkać w przepieknym miejscu...I tu zaczynam się
                  zastanawiać, gdzie mianowicie miałoby to byc- jedno wiadomo: na
                  pewno w Polsce , bo jako osoba nie władająca żadnym jezykiem poza
                  ojczystym a przy tym książkoholiczka - w swiecie dalekim uschnełabym
                  bez odpowiedniej ilości swiezej lekturysmile
      • badjuk Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 21:36
        Mam podobny gust do twojego, ale dodał bym jeszcze MIAMI VICE. Co do CSI to masz
        rację - ci z innych serii są tacy jacyś bezbarwni.
    • chiara76 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 12:58
      mój ukochany, który potrafię cytowaćwink to "07 zgłoś się". Kto pamięta Dempsey i
      Makepeace? było coś takiegowink))
      dawno temu...
      Z dzieciństwa pamiętam też, że na wczasach siedzieliśmy i oglądaliśmy "Aniołki
      Charliego"...to znaczy raczej dorośli, bo dzieciaki latały po korytarzach i
      dobrze się bawiły.

Z późniejszego dzieciństwa pamiętam "Detektywa w sutannie".

Teraz lubię Monka i kiedyś się wciągnęłam w "Bez śladu", ale oczywiście potem
      tvn coś motało z porami emisji i gdzie miały być kolejne serie i potraciłam
      wątki ...a i jeszcze "Dowody zbrodni"? też czasem oglądam, ale nieczęsto.

Podoba mi się bardzo ekranizacja Midsomerków, niektóre filmy o wiele bardziej,
      niż książki.
      • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 15:00
        Kto pamięta Dempsey i
        > Makepeace? było coś takiegowink))
        Było, było. Zakupiłam sobie parę odcinków na powspominanie. No i
        oczywiście 07, najlepszy był pierwszy odcinek, gdzie przemytników
        bistoru (lub innego szałowego materiału) ścigalismile.
      • judytta Do Chiary 08.10.08, 08:21

"Kto pamięta Dempsey i
        > Makepeace? było coś takiegowink)) "

Ja, ja pamiętam !!!!

Byłam jeszcze wtedy mała chodziłam do podstawówki i kochałam się w
        aktorze który grał Demspey'a.
        Wiesz że chciałabym obejrzeć ponownie ten serial.
    • kamkap Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 14:40
      Midsomer
      Poirot i Marple
      CSI, najbardziej Las Vegas
      Bez śladu
      Dowody zbrodni
    • ekler.ka Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 14.11.07, 15:46
      poirot,marple i midsomer oczywiscie.z tych amerykanskich lubie dowody
      zbrodni,bez sladu,monka.kiedys nypd.
    • chiara76 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 16.11.07, 23:19
      i zapomniałam o kryminale i sensacji w jednym, a mianowicie NCIS. "Zaraziłam
      się" od mojej Drugiej Połowy.
    • amused.to.death Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 17.11.07, 16:26
      a jaka jest różnica między serialem a serią kryminalną??? bo tak czytając wasze odpowiedzi to nie do końca chyba rozumiem.

No, ale po przeczytaniu odpowiedzi wiem również już co wymienić:
      - Law & Order Special Victims Unit
      - CSI: New York
      - Numb3rs
      - Bones
      • noida Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 17.11.07, 16:54
        Seriale w sensie telewizyjne, a nie serie książkowe. Bałam się, że jak napiszę
        "serie kryminalne" to wszyscy od razu pomyślą o Mankellach i Rebusach.
        Po prostu powątpiewam nieustająco w swoje zdolności językowe.
        • neafilipowa Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 19.11.07, 13:31
          A z wykopalisk - Święty, Ośmiornica, Brygady Tygrysa, Ulice San Francisco, Columbo, Kojak, Rewolwer i melonik. Z trochę młodszych - Kameleon, Crime Story, Moonlighting / Na wariac-kich papierach, Na południe, Millennium, Portret zabójcy.
          • zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 24.11.07, 09:46
            neafilipowa napisała:

> Na południe,
            Jak ja mogłam zapomnieć o tym serialu?! Kiedyś wraz z rodzicami i
            siostrą przeżyliśmy wielce emocjonujący tydzień, zastanawiając się
            czy Ben przeżył postrzałsmile
        • amused.to.death Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 19.11.07, 17:23
          > Seriale w sensie telewizyjne, a nie serie książkowe.

ahhhhhsmile)))
          a ja się tak usilnie zastanawiałam czym się może różnić serial telewizyjny od serii telewizyjnejbig_grinDD
    • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 05.10.08, 14:42
      To ja Foyle`a obowiązkowo muszę dorzucić. Należy mu się:]
    • amused.to.death Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 05.10.08, 18:03
      Criminal Minds
      • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 05.10.08, 18:20
        Nie słyszałam o Criminal Minds. Co to takiego?
        A dzisiaj wracając z basenu zakupiłam wszystkie odcinki polskiego serialu
        Oficer. Dobry był?
        • braineater Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 05.10.08, 18:44
          Criminal Minds fajne, ale denerwuje formą. Znaczy mają mnóstwo świetnych
          pomysłow, tylko 40 minut, to za mało, żeby z nich wykrzesać, to co najlepsze.
          Odcinki są po prostu za krótkie, za szybko dochodzi do rozwiązań i tym sposobem
          zajechali już parę fabuł z których byłyby genialne długie filmy.

Oficer, jeśli to pierwsza seria, jest całkiem ok. Choć Glina lepszy.

A ja dorzucam ostatniego wkręta - Wire in the Blood, trochę tego leciało w
          polskiej TV jako Żądza krwi, ale jest dużo więcej. Na początku odstraszyło mnie
          to, że serial w/g Val McDermid, czyli pisarki o której można powiedzieć dużo i
          nie będzie w tym ani jednego dobrego słowa, ale na szczęście tylko postacie są
          jej i dwa pierwsze odcinki. Nawiedzony psycholog Doktor Hill, stara pani
          detektyw szukająca chłopa w życiu i naprawdę dobre, pokręcone scenariusze,
          głównie o seryjnych i psychopatycznych. Ty akurat każdy odcinek ma po półtorej
          godziny i wszystko da się w nich ładnie otwarte, rozwinięte i zamknięte, dobry,
          mroczno-brytolski klimacik całości i anie się obejrzałem, jak zobaczyłem 4
          sezony z sześciu. Warto, taki trochę procedural, trochę Holmes - generalnie z
          pomysłem.
          • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 05.10.08, 18:54
            Piszesz i maszsmile
            Dermid najlepsze książki nie zostały wydane po polsku. Ale parę ma bardzo dobrych.
            • lalola Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 06.10.08, 22:40
              A Dalziel i Pascoe?
              Dalziel najmniej poprawnie polityczny policjant świata, ostatni burak, który do wszystkich mówi Promyczku? Nie widziałam nic lepszegosmile
              • zorija Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 07.10.08, 08:29
                "Budząc zmarłych" z ich wiecznie zrzędzącym szefem.
          • bazyl82 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 22.12.08, 19:05
            Mi właśnie odpowiada długość(a raczej krótkość) CM. Przecież serial nie musi
            trwać tyle co film.
        • amused.to.death Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 09.10.08, 22:32
          > Nie słyszałam o Criminal Minds. Co to takiego?

właśnie obejrzałam kolejny odcinek - to jeden z moich ulubionych seriali.
          Po polsku ponoć też leciał/leci? - wg netu tytuł to 'zabójcze umysły'

o grupie agentów z BAU (Behavioral Analysis Unit) w FBI - zajmują sie tworzeniem
          profilów przestępców i oczywiście działają w terenie.

Fakt czasami odcinki mogłyby być dłuższe to dzieje się dużo, no ale czego się
          spodziewać po serialu?
          • braineater Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 09.10.08, 22:45
            Amused - spróbuj własnie Wire in the Blood. Tam jest w sumie tylko jeden
            profiler, nie cała grupa, tematyka podobna, a wykonanie jednak stanowczo lepsze.
            Brytyjska flegma słuzy takim pomysłom. No i doktor Hill nie cytuje mądrości z
            kalendarza na koniec odcinkasmile
            • amused.to.death Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 09.10.08, 23:33
              spróbuję, chociaż przyznam, że brytyjskie seriale zazwyczaj (nie zawsze) do mnie
              nie przemawiają - tzn. KRYMINALNE brytyjskie seriale do mnie nie przemawiają.

zobaczę czy jest na mojej stronie z torrentami i ściągnę na próbęsmile
    • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 07.10.08, 21:17
      A ja oglądam teraz polski serial Oficer. No i mi się podoba.
      Chociaż ciągle mylę pana Chyrę z panem Szycem.
      • noida Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 08.10.08, 10:09
        W Oficerze jest dużo przegięć w stronę kiczu i nieprawdopodobieństwa, ale ogląda
        się to całkiem nieźle (przynajmniej pierwszy sezon, drugi zdecydowanie gorszy).
        A jak już skończysz z Oficerem, to obejrzyj sobie Glinę (świetny) i Pitbulla
        (bardzo dobry). Podobno Ekipa też jest niezła i w klimacie, ale nie widziałam.
        Natomiast Glina to moim zdaniem jeden z najlepszych seriali kryminalnych, jakie
        widziałam w ogóle (fakt, że nie było ich aż tak znowu dużo).
        • rrooda Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 08.10.08, 11:22
          Monk
          CSI wszystkie, chociaż najbardziej lubię NY, najmniej Miami
          Kości
          Zabójcze umysły
          Nikitę uwielbiałam, i też emisja była święta wink

pewnie jeszcze coś by sie znalazło, bo w TV nic poza serialami
          kryminalnymi nie oglądam smile
        • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 08.10.08, 14:00
          Jak Glina wyszła na DVD i ten Pitbull też, to z pewnością zakupię:].
          • noida Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 21.10.08, 13:25
            Oba wyszły. Ja właśnie ostatnio zabrałam się za oglądanie drugiego sezonu
            Pitbulla i jednak to jest bardzo ciężki serial. Ale, przynajmniej moim zdaniem,
            świetny. Mnie się zdaje, że on jest cholernie realistyczny (zresztą chyba
            wszystkie popełnione w nim zbrodnie mają jakieś oparcie w rzeczywistych
            wydarzeniach) i to mi się w nim bardzo podoba. Tak sobie właśnie wyobrażam pracę
            policji "naprawdę" smile
            • chiara76 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 21.10.08, 13:30
              noida napisała:

> Oba wyszły. Ja właśnie ostatnio zabrałam się za oglądanie drugiego sezonu
              > Pitbulla i jednak to jest bardzo ciężki serial. Ale, przynajmniej moim zdaniem,
              > świetny. Mnie się zdaje, że on jest cholernie realistyczny (zresztą chyba
              > wszystkie popełnione w nim zbrodnie mają jakieś oparcie w rzeczywistych
              > wydarzeniach) i to mi się w nim bardzo podoba. Tak sobie właśnie wyobrażam prac
              > ę
              > policji "naprawdę" smile
              >
              >

Mnie się też "Pitbull" podobał i też się zgadzam, że on chyba najbardziej
              pokazuje realia polskiej dochodzeniówki.
              Widziałam chyba dwa sezony, ale nie wiem, czy drugi cały.
    • es_zet_pe Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 21.10.08, 11:31
      Od kilku lat nie oglądam telewizji, a jak jeszcze oglądałem, to głównie seriale
      kryminalne. Najlepszym dla mnie pozostaje "NYPD Blue" czyli "Nowojorscy
      gliniarze", znakomity police procedural z wątkami psychologicznymi i
      społecznymi. Bohaterowie tego serialu byli mi w pewnym momencie bardzo bliscy,
      zwłaszcza główny - Andy Sipowicz. Ze starszych oczywiście miło wspominam
      "Dempsey i Makepeace", "Columbo", "Kojaka" i inne klasyki.
      Interesujący był też serial kryminalno-historyczny "Brygady Tygrysa", leciał
      któregoś lata w TVP 2 jedno z ostatnich lat PRL - 1988 albo 1989, o specjalnej
      jednostce kryminalnej policji francuskiej w latach 20-tych. W 2006 Francuzi
      zrobili nową wersję "Brygad", film kinowy, niestety w Polsce nie był pokazywany.
      • siostra_pelagia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 21.10.08, 12:16
        NYPD był świetny, Brygady tygrysa też. Z przyjemnością jeszcze raz bym to obejrzała.
      • chiara76 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 21.10.08, 12:23
        es_zet_pe napisał:

> Od kilku lat nie oglądam telewizji, a jak jeszcze oglądałem, to głównie seriale
        > kryminalne. Najlepszym dla mnie pozostaje "NYPD Blue" czyli "Nowojorscy
        > gliniarze", znakomity police procedural z wątkami psychologicznymi i
        > społecznymi. Bohaterowie tego serialu byli mi w pewnym momencie bardzo bliscy,
        > zwłaszcza główny - Andy Sipowicz. Ze starszych oczywiście miło wspominam
        > "Dempsey i Makepeace", "Columbo", "Kojaka" i inne klasyki.
        > Interesujący był też serial kryminalno-historyczny "Brygady Tygrysa", leciał
        > któregoś lata w TVP 2 jedno z ostatnich lat PRL - 1988 albo 1989, o specjalnej
        > jednostce kryminalnej policji francuskiej w latach 20-tych. W 2006 Francuzi
        > zrobili nową wersję "Brygad", film kinowy, niestety w Polsce nie był pokazywany
        > .

Też pamiętam "Nowojosrkich gliniarzy" , też ich lubiłam.
        Z takich starszych, to przypomniał mi się "Detektyw w sutannie", kto pamięta?smile
        • noida Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 21.10.08, 13:20
          Ja! Ja! Ale teraz to już się chyba nie daje oglądać...
    • pinos Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 22.10.08, 21:23
      Morderstwo (Murder One) - leciało to kiedyś w naszej telewizji i nie opuściłyśmy
      z Mamą ani odcinka...
      NYPD Blue ;o)
      Teraz nie mam cierpliwości do seriali...
    • silvestro Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 25.10.08, 20:10
      Ja wspominam z sentymentem Świętego" z cudownym Rogerem Moorem, również ogromnie
      lubiłam "Dempsey and Makepeace" i strasznie ucieszyłam się , gdy parę lat temu
      serial pokazał się na DVD (po latach ogląda sie całkiem fajnie). Potem było
      "Miami Vice" i wczoraj właśnie ,kupiłam w Empiku pierwsze dwa odcinki na DVD i
      już sie cieszę,że co dwa tygodnie będę mogła wrócić do wspomnień. Lubiłam też
      seriale "Randal i duch Hopkirka" "Ośmiornicę" "Belfegora". Z nowych podobał mi
      się serial "Kamienie śmierci" , a od innych(poza "Skazanym na śmierć ") jakoś
      się nie uzależniłam, lubię hiszpański "Geneza"
    • jo.hanna do listy dodaje jeszcze Inspector Wexford 26.10.08, 18:49
      i z niecierpliwoscia czekam, kiedy wszystkie odcinki ukaza sie na DVD. Dla mnie
      jest to najlepsza brytyjska seria, bijaca Midsomer, Frosta, Daziel i Pascoe.
    • amused.to.death NCIS - ktoś ogląda...? 22.12.08, 20:29
      bo się wciągnęłam i...obejrzałam hurtem wszystkie sezony. Na szczęście już
      skończyłam i nie będę już chodziła niewyspana do pracybig_grinbig_grin
      • es_zet_pe NYPD Blue na DVD... 22.12.08, 22:44
        W Mediamarkcie w zeszłym tygodniu widziałem NYPD Blue na DVD - 1 sezon. Cena 169
        zł... ale zacząłem się wahać. Może po Nowym Roku się na to szarpnę...
    • sz-pieg Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 23.12.08, 18:31
      Do tej pory jakoś nie oglądałam seriali kryminalnych, ale zostałam wciągnięta w
      grę na zlapmnie.com i się zaczęło wink Teraz nadrabiam zaległości i nie
      mogę się oderwać od CSI (teraz akurat Kryminalne zagadki: Las Vegas) i Prawa i
      porządku - lecą w tygodniowym wieczornym bloku kryminalnym i muszę przyznać, że
      trzymają w napięciu do samego końca! wink
      • devilia Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 27.12.08, 14:13
        hehe, to "złap mnie" waraca do mnie jak bumerang - raz czy dwa wysłałam do
        znajomych mailem zagadki i co rusz dostaję teraz od tony różnych ludzi wink niezłe
        to jestwink
        mój ulubiony kryminalny serial to CSI Kryminalne zagadki Las Vegas - oglądam w
        kółko, jak tylko złapię gdzieś w tv :]
        • bazyl82 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 29.12.08, 16:35
          Też do mnie wraca, ale już dalem sobie spokój. Znudziło się trochusmile
    • roztrzepany84 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 13:22
      Ekstradycja, Ekstradycja i jeszcze raz Pitbull ;D
    • z_jak_zwirz Pitbull 02.01.09, 13:51
      1 seria - rewelacja, druga w miare ok, trzecia dno niestety.

glina - podobnie.
    • agryzlo Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 13:58
      nikt chyba nie wymienił serialu Nash Bridges - moim zdaniem świetny.
      A z obecnych na pewno Glina - bije na głowę konkurencję i nie tylko
      u nas.
      • niki1162 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 14:06
        CSI wszystkie
        Law a.order
        Coldcase-nie wiem,pod jakim tytulem w Polsca
    • m.stanislawski Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 14:04
      Moje Ulubione Seriale Kryminalne:
      - Dexter
      - Numb3rs
      - CSI: New York
      - CSI: Las Vegas
      - Day Break (Ten Sam Dzień) - BARDZO POLECAM!
      - Detektyw Monk
    • jola1410 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 14:38
      Uwielbiam Pitbulla i film z lat 90., który obecnie jest emitowany na
      AXN Crime: "Homicide: life on the street" (polski tytuł "Wydział
      zabójstw Baltimore"). To moja "pierwsza liga". Obyda dostają ode
      mnie dodatkowe punkty za realizm. Czasami zerkam też na "Genezę" -
      hiszpański kryminał na TV4. Jednak po pierwszych odcinkach
      obiecywałam sobie więcej niż potem zostało pokazane. A ze starych to
      pamiętam "Ośmiornicę", "Policjantów z Miami" i jeszcze kilka innych -
      wszystkie już tu wymienione.
    • pklark Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 14:58
      Borewicz,Zubek,Jaszczuk - 07 .....i wszystko jasne......
    • syrius23 Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 15:06
      Kryminalne Zagadki LA
      • seler-ek Re: Najlepsze seriale (nie serie!) kryminalne. 02.01.09, 15:35
        Zapomnieliście o Perry Masonie. Aktualnie puszczają na Movies 24. A
        poza tym lubię,tak jak większość tutaj:
        1. Morderstwa w Midsomer,
        2. Pannę Marple,
        3. Kryminalne zagadki Las Vegas.
        To z aktualnie lecących w tv. A ze starszych - czy ktoś pamięta taki
        serial "Gliniarz i prokurator"? "Poirota" nie wymieniam, bo to chyba
        nie serial.
Inne wątki na temat: