rrooda 22.02.08, 14:00 ktoś czytał?i może się opinią podzielić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drfell1 Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 22.02.08, 15:31 Jeśli to jest tłumaczenie "Hunting Fear" to jest kolejny przykład dziwnej polityki wydawniczej. Jest to chyba siódma z kolei książka w serii, a akurat w tym przypadku przeczytanie wczesniejszych pomaga. Nie jest to tez najlepsza z serii. Generalnie seria jest o detektywach wykorzystujących swoje psychiczne zdolności. Ich przeciwnicy tez czasami je mają. Pierwsza z serii Stealing Shadows - wciągnęła mnie. Występuje w niej Cassie Neill, z której zdolności korzystała policja w LA. Po popełnieniu pomyłki ucieka do małej miejscowości, gdie jednak tez nie zazna spokoju W drugoplanowej roli agenta FBI Noah Bishop jedna z głównych postaci cyklu. W poźniejszych książkach staje na czele FBI Special Crimes Unit. Niestety poźniejsze to troche rutyna, ale kupuje w miarę wychodzenia. Cykl stanowią Stealing Shadows 1. Stealing Shadows (1997) 2. Hiding in the Shadows (2000) 3. Out of the Shadows (2000) Evil 1. Touching Evil (2001) 2. Whisper of Evil (2002) 3. Sense of Evil (2003) Fear 1. Hunting Fear (2004) 2. Chill of Fear (2005) 3. Sleeping with Fear (2006) Blood Trilogy 1. Blood Dreams (2007) Kay Hooper pisuje tez romanse i sensacyjne romanse. Nie czytałem. Odpowiedz Link
rrooda Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 24.02.08, 19:39 tak, to ta właśnie strasznie mnie wkurza takie zaczynanie serii od środka ale i tak pewnie się skuszę, licząc na pozostałe tomy w przyszłości Odpowiedz Link
negev56 Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 24.02.08, 20:08 właśnie się skusiłam, nie ukrywam, że sprawcą zamówienia jest ten oto wątek ). Odpowiedz Link
biancaty Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 04.01.09, 02:37 > Kay Hooper pisuje tez romanse i sensacyjne romanse. Nie czytałem. Czytałam. Lepsze (te sensacyjne) Odpowiedz Link
kazisi Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 22.02.08, 16:28 recenzyjka: zbrodniawbibliotece.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=18 Odpowiedz Link
negev56 Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 08.03.08, 09:23 przeczytałam i na więcej się nie piszę. Pomysł nie jest zły, specjalna grupa FBI o zdolnościach paranormalnych, w tym ich gwiazda Lucas, usiłują złapać wielokrotnego mordercę, prowadzącego z ową grupą dziwną grę, a stawką jest życie. Ale przecież prawie cała książka to przepychanki słowne między głównymi bohaterami, na temat tego, jak trzeba się skupić, żeby złapać złego pana. Zamiast rzetelnie prowadzić śledztwo i jednocześnie wspomagać się zdolnościami paranormalnymi, to wszyscy wkoło doprowadzają sie do furii, nie licząc mnie. A poza tym, nie trzeba było wielkiej filozofii, żeby się zorientować, kto... co to za policja, co to za FBI. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 08.03.08, 09:26 Może jak w tej powieści się już nagadali, to w pozostałych skupią się na solidnym prowadzeniu śledztwa Odpowiedz Link
negev56 Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 08.03.08, 09:28 Jeśli chodzi o mnie, to niech robią sobie co chcą, już nie jestem ciekawa . Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 02.01.09, 08:33 Skończyłam i spodobało mi się. Wprawdzie policja i FBI faktycznie czasami dyskutują ponad miarę i ma się ochotę w czasie lektury solidnie potrząsnąć kartkami książki, by towarzystwo uspokoić i do roboty pogonić. Ale sam pomysł o stworzeniu jednostki specjalnej z agentami o paranormalnych zdolnościach frapujący i nabrałam ochoty na dalsze części tej serii. W lutym ma się ukazać kolejna książka z tej serii, ale jak na złość nie mogę teraz znaleźć linka, by go tu wkleić. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 02.01.09, 09:07 Znalazłam www.empik.com/w-objeciach-strachu-ksiazka,prod6680142,p Odpowiedz Link
braineater Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 02.01.09, 16:36 siostra_pelagia napisała: > Znalazłam > www.empik.com/w-objeciach-strachu-ksiazka,prod6680142,p Wstrzymajcie się Sister z kupnem, będę miał jakieś gratisy Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 02.01.09, 18:09 Sister się wstrzyma, bo jest very pazerna na gratisy Odpowiedz Link
drfell1 Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 05.01.09, 20:38 Jeśli to jest Sleeping with Fear (2006) to kolejność wydawania zadziwiająca bo wygląda że wydali Hunting Fear (2004, pominęli Chill of Fear (2005)i teraz mają wydać Sleeping with Fear (2006). Autorka po trylogiach Stealing Shadows,Evil, Fear jest przy Blood Trilogy: 1. Blood Dreams (2007) 2. Blood Sins (2008) Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 05.01.09, 21:38 Ta wyspa Opal to na pewno była w Sleeping with Fear. Przeoczyli część drugą? Odpowiedz Link
braineater Re: "Podążając tropem strachu" Kay Hooper 06.01.09, 10:42 Przeoczyli. Ale Hooperka chyba będzie się ukazywać sukcesywnie, więc po paru latach tylko będzie trzeba układ na półce zmienić Odpowiedz Link