opty2 17.04.08, 11:02 kuszę was dziewczyny dlaczego tylko ja mam się dać złamać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostra_pelagia Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 17.04.08, 13:31 Dlaczego tylko dziewczyny? Paru chłopaków też tu mamy. Odpowiedz Link
kazisi Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 17.04.08, 14:08 Ale chłopaki się tak łatwo nie łamią Odpowiedz Link
kkokos Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 17.04.08, 16:43 ale jak tam wchodzę, to baner mnie informuje, że happy hours jutro, nie dziś? Odpowiedz Link
negev56 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 17.04.08, 18:10 Pokusiłam sie o sprawdzenie w innych księgarniach cen dwóch książek, o oto co mi wyszło Infantil Comedia - H.Mankell Merlin 32.50 Gandalf 30.11 Lideria 31.40 Per Petterson - Kradnąc konie Merlin 37.50 Gandalf 34.03 Lideria 35,90 i gdzie tu happy? no ja nie rozumiem o tym . Odpowiedz Link
opty2 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 18.04.08, 09:26 negev56 napisała: > Pokusiłam sie o sprawdzenie w innych księgarniach cen dwóch książek, o oto co mi wyszło > Infantil Comedia - H.Mankell > Merlin 32.50 > Gandalf 30.11 > Lideria 31.40 > > Per Petterson - Kradnąc konie > Merlin 37.50 > Gandalf 34.03 > Lideria 35,90 > > i gdzie tu happy? no ja nie rozumiem o tym . a przesyłkę doliczyłaś? niestety przesłanie kosztuje i wtedy wcale juz nie jest tak tanio u innych (robiłam kalkulacje), widzę,że dzisiaj jeszcze ta promocja nie zniknęła, czyżby nowe godziny? Odpowiedz Link
kogel5 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 18.04.08, 14:02 Eee, jeśli promocja jest od 9 do 15, to czemu się dziwicie wchodząc o 16 i nie widząc promocji? Trzeba ceny wrzucać z godzin zawartych w tych happy hours. Ciekawe czy chcą tą promocję na stałe wprowadzić, mam taką nadzieję - za jakiś miesiac do następnego zamówienia na pewno mi się przyda Odpowiedz Link
negev56 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 18.04.08, 17:47 opty2 napisała: > a przesyłkę doliczyłaś? > niestety przesłanie kosztuje i wtedy wcale juz nie jest tak tanio u > innych (robiłam kalkulacje), Zgoda, pod warunkiem, że przy tej promocji, Merlin nie żąda zamówienia za 80 zł, bo jeśli tak, wtedy zdecydowanie taniej jest u innych nawet z ceną przesyłki, co nie zmienia faktu, że jestem im wierna . I jeszcze jedno, nie wszyscy mają czas na siedzenie w internecie w godzinach pracy (dajmy na to ja), więc o takich promocjach to mogę sobie tylko posłuchać i poczytać, jest to bardzo niesprawiedliwe . Odpowiedz Link
beatanu Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 21.04.08, 20:30 negev56 napisała: > I jeszcze jedno, nie wszyscy mają czas na siedzenie w internecie w godzinach > pracy (dajmy na to ja), więc o takich promocjach to mogę sobie tylko posłuchać > i > poczytać, jest to bardzo niesprawiedliwe . Wczoraj, czyli w niedzielę oferowali dziesięcioprocentową zniżkę między 19 a 22. Jak gdyby czytali w twoich myślach Miejmy nadzieję, że w następny weekend powtórzą. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 17.04.08, 20:07 A ja dzisiaj w moim second-handzie też była promocja i za jedyne 2 zł zostałam szczęśliwą posiadaczką Reginalda Hilla, Wiliama Bretta, Ann Granger i Dashiella Hammetta. Odpowiedz Link
negev56 Merlin też się sprężył z okazji Dnia 21.04.08, 18:55 merlin.pl/browse/promotion/1/Dzien_Ksiazki_2008.html Odpowiedz Link
kogel5 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 23.04.08, 00:55 No to pochwalcie się, co żeście nabyli w ramach HH? Ja zaopatrzyłem się w Kłamstwa Locke Lamory i parę pozycji Practhetta, których zawczasu nie kupiłem (+ nowiutka Straż Nocna A promocja już się chyba niestety skończyła. Szkoda... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 23.04.08, 03:15 Ja to się nie pochwalę, bo w Merlinie nie kupuję. Czy ta Straż nocna to o tych wampirach książka i czy na jej podstawie ta słynna kooprodukcja rosyjsko-amerykańska była oparta? Odpowiedz Link
zorija Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 23.04.08, 08:18 Ja się na merlin obraziłam za podwyżkę minimalnej kwoty w której anulują koszty wysyłki do 80 złotych dla stałych klientów. Siostro, to nie jest ta książka. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 23.04.08, 08:29 Rozumiem, dzięki. Tytuł mnie zmylił. Tak czasami się dziwię, że takie potentaty to się po prostu elegancko nie potrafią zachować. A jak tracą takiego klienta jak Zorija to już po prostu głupota z ich strony. Odpowiedz Link
opty2 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 23.04.08, 11:05 też mam czkawkę po ostatniej podwyżce cen bez kosztów przesyłki, postanowiłam kupować tylko w promocjach i tylko takie pozycje, których gdzie indziej taniej się nie da, w związku z tym na ostatnich HH kupiłam Finów: Joensuu Matti Yrjänä (kryminał) Paasilinna Arto (2 szt.) (nie kryminały) jedną Szwedkę : Anne Sward (Lato polarne) no i skusiłam się na Jona Katza (Dobry pies) Odpowiedz Link
zorija Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 24.04.08, 07:51 Skoro jesteśmy przy chwaleniu się, to ja wczoraj byłam w księgarni świat Książki, gdzie nabyłam "Szyfr Szekspira i dostałam piękne róże. Potem pojechałam do empiku, gdzie nabyłam: "Akt desperacji" Morella "Mojego własnego diabła" Careya (połączenie fantastyki, horroru i klasycznego czarnego kryminału) "Gildię magów" Trudi Canavan. Carey był najtańszy, więc go dostałam. Tak się rozochociłam, że jeszcze kupiłam storczyka. Odpowiedz Link
brannick Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 25.04.08, 17:03 Ja się przy tej promocji zaopatrzyłem w kilka pozycji mistrzyni Agathy, których w biblioteczce nie miałem. Akurat te 10% mi na jedna książkę więcej pozwoliło Odpowiedz Link
judytta Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 25.04.08, 17:36 W Święto Ksiązki również odwiedziłam min."Świat ksiązki" jak i Empik i nabyłam parę pozycji. A dziś skusiłam się na zakup z nowego cyklu Mrocznej Serii WAB-U D. Miny "Pole krwi" i mam nadzieję że będzie rzeczywiście tak mocno interesująca jak piszą. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 25.04.08, 21:10 A czy Merlin ma dział książek obcojęzycznych? Nie moge tego znaleźć? "Because murder is more fun away from home" Odpowiedz Link
negev56 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 25.04.08, 21:20 a jakże , ma merlin.pl/ksiazki-obcojezyczne/browse/category/1,1310.html Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 25.04.08, 21:34 No tak. Dzięki. Obraziłam się na empik, bo dzisiaj po raz kolejny anulowali mi zamówienie. Odpowiedz Link
negev56 Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 25.04.08, 21:46 Przetestowałam naprawdę wiele księgarni internetowych,i właśnie z empikiem miałam problemy, z Merlinem kiedyś (ale to był wypadek przy pracy, tak myślę), nie próbowałam jeszcze z Gigantem, a mają nawet bogatą ofertę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Rabat 10% dzisiaj od 9 do 15 w Merlinie 26.04.08, 08:07 O Gigancie jeszcze nie słyszałam. Zaraz tam zerknę. Odpowiedz Link
negev56 Mam Jubileusz 05.05.08, 18:08 czuję się doceniona, dowartościowana i rozpieszczona ). Po 6 latach związki z Merlinem, wreszcie doceniono mnie i mam...achtung achtung 10% zniżki... przez calutki miesiąc. No to se poszaleję . Odpowiedz Link
opty2 Re: Mam Jubileusz 05.05.08, 18:52 negev56 napisała: > czuję się doceniona, dowartościowana i rozpieszczona ). Po 6 latach związki z > Merlinem, wreszcie doceniono mnie i mam...achtung achtung 10% zniżki... przez > calutki miesiąc. > No to se poszaleję . co? dopiero po 6 latach masz zniżkę???? a wcześniej nie??? Odpowiedz Link
negev56 Re: Mam Jubileusz 05.05.08, 21:03 opty2 napisała: > co? dopiero po 6 latach masz zniżkę???? > a wcześniej nie??? No masz, dawali częściej!? A to dranie, pewnie zgubili mnie w bazie... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Mam Jubileusz 06.05.08, 09:54 negev56 napisała: > opty2 napisała: > > > co? dopiero po 6 latach masz zniżkę???? > > a wcześniej nie??? > > No masz, dawali częściej!? A to dranie, pewnie zgubili mnie w bazie... nas pewnie też...a za to, co nabyłam prezes pewnie jeździ już mercedesem Odpowiedz Link
opty2 Re: Mam Jubileusz 06.05.08, 10:11 negev56 napisała: > No masz, dawali częściej!? A to dranie, pewnie zgubili mnie w bazie... e.. no wiesz Negev, nie chciałam Ci zepsuć humoru, tylko się zdziwiłam,że dopiero po 6 latach dostałaś promocję, ja dostałam po 2, po 4 i po 5 latach, myślę,że to jednak zależy od ilości książek zamawianych, w każdym razie warto pamiętać o dacie swojej rocznicy i poczekać czy dadzą jakąś promocję, a tak przy okazji pochwal się na co sobie "ostrzysz zęby" ? Odpowiedz Link
negev56 Re: Mam Jubileusz 06.05.08, 19:06 Gdyby to zależało od ilości zamawianych książek, to już medal mi się należy . A na co mam ochotę, hoho, tyle, że niekoniecznie przełoży się to na realizację, tak tylko jednym okiem popatrzyłam : Peter Tremayne - Cień kruczego skrzydła (Pelagio?) Lynda La Plante - Słodki jak śmierć (Nzuri?) Werber Bernard - Dzień mrówek (ja) Spook Country - William Gibson (ja) Anne Holt - To co moje ( wspólny wysiłek forum) Jest też parę książek niekryminalnych jak Per Petterson - Kradnąc konie, albo Comedia infantil - Mankell Kilku pozycji jeszcze Merlin nie ma, więc poczekam do ostatniej chwili. A co wybiorę, pojęcia nie mam... Odpowiedz Link
opty2 Re: Mam Jubileusz 07.05.08, 08:19 negev56 napisała: > Anne Holt - To co moje ( wspólny wysiłek forum) tej to chyba jeszcze nie ma? dopiero co sprawdzałam widzę,że Merlin znowu zarobi oni specjalnie takich podatnych szukają) Odpowiedz Link
negev56 Re: Mam Jubileusz 07.05.08, 18:36 Santorski zapowiedział wydanie na maj, więc liczę, że lada chwila będzie w Merlinie. A te wszystkie zniżki, obniżki, promocje...lubimy się na to łapać . Odpowiedz Link
nzuri Re: Mam Jubileusz 08.05.08, 08:14 negev56 napisała: > Gdyby to zależało od ilości zamawianych książek, to już medal mi się należy . Mi też, dlatego się wkurzyłam , jak podzielili zamówienia (magazyny - oczywiście w "naszym" interesie") i wymuszają większe zakupy i jak podniesli wartość zakupów na bezpłatną dostawę do 80 zł. Nie ruszało mnie to, jak był jeden magazyn, ale teraz mnie to rusza, bo ksiązki i tak zawsze zamawiam na większa kwotę (bo dla siebie kilka pozycji i dla syna), ale jak był jeden magazyn, dorzucałam jakąś zabawke dla młodego, teraz musze czekać aż się uzbiera. No a realizacja ostatniego zamówienia to był skandal. gdyby nie to, że robię tam zakupy już 7 rok, obraziłabym sie na nich na zawsze, a tak to tylko na jakiś czas. Odpowiedz Link
nzuri Re: Mam Jubileusz 05.05.08, 20:40 Jak ja miałam 6 rocznicę to mi też dali 10%, ale do wykorzystania 1 raz w ciągu miesiąca od otrzymania maila. Zmienili politykę, czy źle doczytałaś? Ja się na nich obraziłam, za realizację oststniego zamówienia. Nieprędko zamówię. Odpowiedz Link
negev56 Re: Mam Jubileusz 05.05.08, 21:06 nzuri napisała: > Jak ja miałam 6 rocznicę to mi też dali 10%, ale do wykorzystania 1 > raz w ciągu miesiąca od otrzymania maila. Zmienili politykę, czy źle > doczytałaś? Źle doczytałam, jest tak jak mówisz, miesiąc i jedno zamówienie. Odpowiedz Link
zorija Re: Mam Jubileusz 06.05.08, 08:08 Mają kolejną promocję. Książki od 10 zł. Jeszcze dokładnie nie wiem jakie, ale zaraz idę przeglądać. Odpowiedz Link
opty2 Re: Znalazłaś coś ciekawego, Zorija? 06.05.08, 10:13 takie tam multum książek,że mogłam coś przegapić Odpowiedz Link
zorija Re: Znalazłaś coś ciekawego, Zorija? 06.05.08, 11:19 Trochę Connelly'ego, Izzo, Joy Fielding, Deavera, Mary Higgins Clark, jednego Jamesa Le Burke, jednego Chandlera, Cornwell i to chyba wszystko. No i dużo pozycji z lit. iberoamerykańskiej Odpowiedz Link
negev56 ale dobrze nam ten Merlin zrobił :( 28.05.08, 17:19 wprawdzie rzutem na taśmę przekroczyłam magiczną 5setkę, ale i tak nie podobają mi się te zmiany. Odpowiedz Link
opty2 Re: ale dobrze nam ten Merlin zrobił :( 29.05.08, 09:12 mnie też nie ( zobaczymy jak to będzie funkcjonowało, w każdym razie wrócili do opcji: jeśli wydałaś, masz zniżki, a co niektórzy sporo wydali poza wyznaczoną kwotę, oj sporo (i po co to było liczyć, znowu mam kaca) ale Ty Negev chociaż zaliczyłaś jubileusz, bo teraz koniec z tym (( a może zrobić jakąś odwykówkę, czy cóś ? Odpowiedz Link
negev56 Re: ale dobrze nam ten Merlin zrobił :( 29.05.08, 18:11 opty2 napisała: > a może zrobić jakąś odwykówkę, czy cóś ? ee nie, wszelkie odwykówki mają fatalny wpływ na zdrowie psychiczne i fizyczne . Odstawienie Merlina od naszych portfeli, może się źle skończyć dla właścicieli tychże, a przecież nie chcemy nabawić się nowego nałogu . Odpowiedz Link