januanio 04.06.09, 17:57 Jakie macie plany do czytania? Ja planuję się zabrać za Harego Bosha pana Connellego - narazie czytałem tylko Betonową blondynkę, a jest coś koło 14 po polsku starsze tytuły Grishama Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
es_zet_pe Re: wasze plany czytelnicze 04.06.09, 18:47 Czekam na 16 VI - wtedy ukaże się nowy Ian Rankin (Pożegnalny Blues) i nowy kryminał pary Sjowall-Wahloo. W II połowie miesiąca będzie więc co czytać Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: wasze plany czytelnicze 04.06.09, 20:24 Connellego i Boscha to Ci zazdroszczę. Świetne książki. Wezmę się za Sarah Waters w najbliższym czasie i za dalsze książki Minette Walters. No i Groteska Natsuo Kirino i wiele innych.... Odpowiedz Link
negev56 Re: wasze plany czytelnicze 04.06.09, 21:40 Czerwiec to mój ulubiony miesiąc, bo to i Modlitwy o deszcz Lehane'a, Arnaldur Indriðason W bagnie, Rankin z Ostatnim bluesem, Chabon ze swoim Związkiem żydowskich policjantów, Marcowe fiołki Kerra. To tak na początek, a potem lipiec, i mój wyczekany Harry Hole Nesbo i jeszcze całe mnóstwo niewymienionych . Odpowiedz Link
jarka63 Re: wasze plany czytelnicze 04.06.09, 21:46 Na mnie czekają: Val McDermid "A Darker Domain" Barbara Vine:"The Birthday Present" ostatni Reginald Hill zbiór opowiadań Sophie Hannah (ale nie kryminał) i przymierzam się do tej islandzkiej autorki na S Odpowiedz Link
opty2 Re: wasze plany czytelnicze 05.06.09, 09:05 czy ja mam jakieś plany? nie, nie mam ja po prostu opróżniam systematycznie miejsce, w którym trzymam książki do czytania, bo nawet trudno nazwać to półką (takiej długiej półki to nie mam), a tu tylko dwa tygodnie dzielą mnie od nowości, więc podkręcam tempo, gdzie ja mam czas mysleć o jakiś planach Odpowiedz Link
tommyknocker Re: wasze plany czytelnicze 05.06.09, 09:37 u mnie stos książek czekających do przeczytania rośnie z tygodnia na tydzień. W najbliższym czasie planuję (w oryginale) doczytać Anne Perry, Ann Granger, Loveseya, Burleya oraz serię Lydmouth Andrew Taylora. Z polskich to czekają powieści pana Bradby oraz Ann Cleeves. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: wasze plany czytelnicze 05.06.09, 17:38 Właśnie z allegro cała paka Barbary Nadel przyszła, to i ją by wypadało w planach czytelniczych umieścić. Odpowiedz Link
zoe125 Re: wasze plany czytelnicze 05.06.09, 21:31 Planuję dorwać nowego Mocka. Bo Deavera Rozbite okno" kupiłam wczoraj i własnie się na chwile oderwalam, aby herbate sobie zrobić. Odpowiedz Link
negev56 Re: mój czytelniczy plan urlopowy 06.07.09, 20:12 już za chwileczkę, już za momencik : Tryptyk - Karin Slaughter Ogród kości - Tess Gerritsen Wybawiciel - Jo Nesbo Tamta strona czasu - Eugeniusz Dębski coś z niekryminalnych też się znajdzie. Lubię aktywny wypoczynek . Odpowiedz Link
jarka63 Re: wasze plany czytelnicze 08.07.09, 10:28 A teraz planuję odpocząć od kryminałów,bo nic mi się ostatnio nie podoba. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: wasze plany czytelnicze 11.07.09, 15:42 U mnie w kolejce łupy wyprzedażowe: Chris Ewans Dobrego zlodzieja przewodnik po Amsterdamie oraz takie cos Firma przewozowa Gonzales i córka Marii Amparo Escandon. Kobieta odsiadujaca wyrok w wiezieniu zaklada klub czytelniczy... Moze bedzie fajne a jak nie zadna strata, niemal za darmo bylo. Zna to ktos moze? Mam jeszcze Ofiary lata Camilli Way (tez prawie za darmo bylo W kolejce tez czekają Wybrane zagdanienia z fizyki katastroff Marissy Pessl. Rok temu probowalam to przeczytac po entuzjastycznych zachwytach w mediach, ale zdraznila mnie maniera bohaterki i zarzucilam. Postanowilam jej dac jej jeszcze jedna szanse w te wakacje. A na deser (czyli na urlop) mam Niebo to miejsce na ziemi Edwardsona i To co mojhe Anne Holt. I mam jeszcze w planie nie kryminaly: A lasy wiecznie spiewaja Gullbransona, Przepiórki w płatkach rózy Laury Esquivel i romansidlo Spotkamy się pod drzewem Ombu Santy Motefiore. I wciaz zostaje mi pokazna sterta przy łózku- jakies mniej znane kryminaly skandynawskie z wyprzedazy u snatosrkiego i z allegro, ktore skupuje kompulsywnie Odpowiedz Link
chiara76 Re: wasze plany czytelnicze 11.07.09, 23:22 cynamoon6 napisała: A lasy wiecznie spiewaja Gullbransona, Pr > zepiórki w płatkach rózy Laury Esquivel i romansidlo Spotkamy się pod drzewem O > mbu Santy Motefiore. "Przepiórki...| swego czasu bardzo mi się podobały. No, a te przepisy! Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: wasze plany czytelnicze 12.07.09, 11:15 Przepiórki świetne były. W ogóle w czasie wakacji mam zamiar trochę zakupów allegrowych poczytać. Przed samym wyjazdem na urlop zdecyduję, co ze sobą zabrać. Odpowiedz Link
januanio Re: wasze plany czytelnicze 22.07.09, 16:31 pożyczyłem sobie w bibliotece james rollins - amazonia graham masterton - muzyka z zaświatów Odpowiedz Link
mitaminer Re: wasze plany czytelnicze 24.07.09, 10:48 Z racji mojej pracy mam teraz nieco ograniczony czas na czytanie a wcześniej czytałem dość dużo, więc zainwestowałem w audiobooki. Wiem że to nie to samo i wielu może się oburzyć a co poradzę takie świat - trzeba gonić za kasą i nie ma czasu na nic innego. Jakby ktoś był zainteresowany to polecam dobry kryminał - Głowa Minotaura. Naprawdę się opłaca kupić. Odpowiedz Link
foxie777 Re: wasze plany czytelnicze 25.07.09, 17:13 Ja mam duze plany,bo przyjezdzam do Polski za miesiac i juz zbieram tytuly ksiazek przez was polecanych.Kryminaly skandynawskie bardzo mi sie podobaja w tlumaczeniu polskim. Uwielbiam buszowac w ksiegarniach. pozdrawiam Odpowiedz Link
januanio Re: wasze plany czytelnicze 30.07.09, 12:57 1. pozegnalny blues 2. anioły i demony 3. kondor mastertona Odpowiedz Link
januanio Re: wasze plany czytelnicze 30.06.10, 14:48 odwiedziłem biblotekę.... i trafiłem na nowości, oczywisci zaopatrzyłem się w nie James Patterson - Tropiciel Alec Covin - Stany prymitywne J-C Grange - Zmiłuj się i jeszcze zamierzam dokończyć trylodię Brolina Maxima Chattama, zostało mi 2 części Odpowiedz Link
opty2 Re: wasze plany czytelnicze 01.07.10, 10:35 ja tam czekam na Denise Minę i jej nową książkę "Ostatnie tchnienie" a także na Marklund "Raj" chwilowo zajmuję się "Krzyżowcami" Guillou Odpowiedz Link
koko_sanka Re: wasze plany czytelnicze 05.07.10, 15:06 Cynamoon, jakby ci tu powiedzieć... Może tego Edwardsona to nie bierz na urlop? Ja polowałam na niego długo, potem z entuzjazmem zabrałam się za czytanie, a potem ledwo przebrnęłam. Jak dla mnie jedyny do tej pory tak ciężkostrawny skandynawski kryminał, a przeczytałam ich sporo. Odpowiedz Link
januanio Re: wasze plany czytelnicze 09.07.10, 15:31 pelecanos - czysty jak łza i abrahams - koniec historii Odpowiedz Link
januanio Re: wasze plany czytelnicze 17.12.10, 13:01 Scott Turow - Niewinny Peter Abrahams - Złudzenie Grisham z młodym prawnikiem David baldacci - Dowód prawdy i dalej czytać Reachera (skończyłem 5 część) Odpowiedz Link
opty2 ale na kiedy te plany? 17.12.10, 13:44 bo jak na miesiąc, to za duzo bym musiala tu pisac ale na pewno przeczytam nowego Mankella (Niespokojny czlowiek), Perssona L. -(Między tęsknota lata a chlodem zimy) Jo Nesbo (Pancerne serce) Ch.Link (Grzech aniolów) - na końcu, bo marna podobno Odpowiedz Link
chiara76 Re: ale na kiedy te plany? 17.12.10, 13:54 opty2 napisała: > bo jak na miesiąc, to za duzo bym musiala tu pisac > ale na pewno przeczytam nowego Mankella (Niespokojny czlowiek), > Perssona L. -(Między tęsknota lata a chlodem zimy) > Jo Nesbo (Pancerne serce) > Ch.Link (Grzech aniolów) - na końcu, bo marna podobno marna okropnie, nie polecam, chyba, że już wydałaś pieniądze i szkoda Ci , więc na siłę przeczytasz. Odpowiedz Link
januanio Re: ale na kiedy te plany? 18.12.10, 11:35 > > Ch.Link (Grzech aniolów) - na końcu, bo marna podobno > > marna okropnie, nie polecam, chyba, że już wydałaś pieniądze i szkoda Ci , więc > na siłę przeczytasz. potwierdzam, straszecznie przewidywalna, nudna momentami, praktycznie ma 2 godziny, przelatywać po kilka kartek Odpowiedz Link
opty2 Re: ale na kiedy te plany? 20.12.10, 09:46 tiiiaaa, szkoda ze nie wiedzialam tego przed kupnem ksiązki teraz nie mam wyjścia, ale odkladam to na czas nieokreslony (jak zabraknie mi lektury) Odpowiedz Link
chiara76 Re: ale na kiedy te plany? 20.12.10, 09:55 krytykowaliśmy gdzieś we wpisach, może nie doczytałaś. Tak czy siak, pozostaje Ci teraz wyrobić sobie własne zdanie Odpowiedz Link