Dodaj do ulubionych

Czy młodzi pracownicy potrafją utożsamić się ?

28.01.11, 16:13
Czy młodzi pracownicy potrafją utożsamić się z firmą i jednocześnie wpływać na jej rozwój?W mojej firmie jest z tym ciężko.Głównie jestem zadowolony z pracy Pań około pięćdziesiątki.Dbają o wizerunek,wzrost firmy.Dbają o swoją pracę,zależy im na pracy krótko mówiąc.Młodzi podchodzą do pracy jak by robiłi mi wielką łaskę.Może ktoś napisze o swoich doświadczeniach w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • mimiszka Re: Czy młodzi pracownicy potrafją utożsamić się 29.01.11, 13:10
      A ile ty płacisz tym młodym ludziom,jaka dostaja umowe o pracę i ile godzin muszą pracować.Po przewaznie wygląda to tak ,ze nie ma umowy ,marne grosze ,a wymagania iscie królewskie.Takim traktowaniem nikogo się do firmy nie przywiąze,a cóz starsze osoby wiedza ,ze na rynku są na przegranej więc jak mają pracę to się jej kurczowo trzymają.
      • krzy.weg Re: Czy młodzi pracownicy potrafją utożsamić się 29.01.11, 15:04
        Prosiłem o doświadczenia a nie o przesłuchanie.Zapewniam,że pracownicy mają umowy na czas nieokreślony,wykorzystują urlopy,ośmiogodzinny tryb pracy i przyzwoite wynagrodzenie.Średnio o 300zł więcej niż pracownicy w innych sklepach w moim 12tysięcznym miasteczku.Jeżeli chodzi o wynagrodzenie to mogę płacic jeszcze więcej tylko chciałbym,żeby pracownikom zależało na podwyżce,a odnoszę wrażenie,że im nie zależy.Dlatego poruszyłem ten wątek,żeby ktoś podzielil się swoimi doświadczeniami.Nie jestem omnibusem ale wydaje mi się,że problem leży w swerze mentalnej,może chodzi o region Warm-maz.Większość wartościowych ludzi wyjeżdża do większych miast...nie wiem.
      • koala0617 Re: Czy młodzi pracownicy potrafją utożsamić się 29.01.11, 18:36
        a o jakim mieście mówisz? Bo też mieszkam w war-maz ;)
        • krzy.weg Re: Czy młodzi pracownicy potrafją utożsamić się 29.01.11, 18:55
          Z całym szacunkiem ale nie chcę rozmawiać na temat mojego miasta ani personalnie o moich pracownikach.Chciałbym bardziej zrozumieć mentalność młodych ludzi,którzy starając się o pracę ciekawie się reklamują a gdy ją dostaną nie wiedzą co należy do ich obowiązków.Odnoszę wrażenie,że ich głównym obowiązkiem jest przyjście do pracy i bycie w niej.Szef powinien powiedzieć co mają robić.Gdzie co położyć i jeszcze jak sprzedać.Brakuje mi ich decyzyjności,nie dają sobie prawa do popełnienia błędu.Wolą się odsunąć w cień i co złego to nie ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka