Dodaj do ulubionych

WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!!

• ollasja czy ktoś wie...? 28.10.05, 16:55
      Czy któraś z pań na forum orientuje się może, czy "Drużbacka" jest otwarta w
      najbliższy poniedziałek? Czy może tydzień zacznie się tam od środy?
      • ruda_val Re: czy ktoś wie...? 28.10.05, 20:25
        Witam,
        Byłam tam dzisiaj i informuję, że w poniedziałek są otwarci.
        • ollasja Re: czy ktoś wie...? 29.10.05, 11:45
          bardzo dziękuję :)) to się może wybiorę :)
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 12.11.05, 17:01
      Poznanianki,nie śpimy!wpisujemy sie!
      Ostatnio byłam w Pasaży Rózowym i jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam
      tam second hand!
      Coraz ich wicej w ścisłym centrum!
      • brytyjka Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.11.05, 16:36
        fantastyczny sh jest na Wildzie, nie pamiętam dokładnie ulicy, na jednej z
        poprzecznych odchodzących od Wierzbięcic - nazywa się "Na Widelcu" - wybór
        spory, a ciuszki świetnej jakości! Upolowałam parę naprawdę wyjątkowych okazów,
        wyglądających zupełnie jak nowe. Za to mój narzeczony trafił na kilka niezłych
        koszul w pięknych (bo wcale nie spranych) kolorach (np. koszule GAP-a z
        miodowego sztruksu). Te ciuszki są o tyle inne, że sprowadzane ze Szwecji, a
        nie z Niemiec (jak zdecydowana większość w PL). Otwarty do 18, w sobotę do 14,
        codziennie taniej, oczywiście na wagę(pn-35, wt-25, śr-20, czw-15, pt-10, a sb-
        5zł/kg), a jak się przyjdzie np. krótko przed zamknięciem i się ładnie
        uśmiechnie ;) to liczą stawkę za natępny dzień (czyli tańszą).
        Dużo ubrań dla dzieci i materiałów (zasłony, pościele i materiały luzem), co
        np. dla mnie też jest ważne :))))

Polecam gorąco!!!!
        bryt
        • plavusa Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.11.05, 22:01
          a może jednak jakoś sprecyzujesz? w którą stronę od Wierzbięcic? bliżej centrum
          czy Rynku Wildeckiego?
          • ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 21.11.05, 12:59
            Witam,
            Wydaje mi się ze na Przemysłowej jest ten sklep ;-)
            • ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 26.11.05, 16:38
              Witam,
              Dziś byłam w tym sklepie i rzeczywiście było kilka fajnych rzeczy tyle, że w
              rozmiarze poniżej 40 :(
              Zapewne większe rozmiary rozeszły się w ciagu tygodnia.

Sklep mieści się dokładnie na narożniku Przemysłowej i Chwiałkowskiego. Nowy
              towar pojawia się w poniedziałki (35 zł za kg), a ostatniego dnia tj. w sobotę
              cena za kg dochodzi do 5 zł.
              • filoruska Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 28.11.05, 00:40
                Ten sklep ma niestety jeden minus jeśli chodzi o zaopatrzenie. Bywam zarówno
                tam, jak i na Drużbackiej dość często. I już nie raz zauważyłam na Wildzie
                ciuszki, które wcześniej były na Drużbackiej i tam nie zeszły. Czyżby te sklepy
                miały tego samego dostawcę, który miesza to, co zostało po sobocie z nowymi
                ciuchami? Oba sklepy mają pewne podobieństwa, jeśli chodzi o ceny, wystrój, co
                by wskazywało na powiązania.
                Ciuszki z poprzedniego tygodnia ponownie po wyższej cenie są w też w dość nowym
                ciuchlandzie na św. Marcinie (wszystko wycenione i codziennie o 10% cena
                niższa).
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 21.11.05, 18:27
      ostatnio słyszałam reklame w "merkurym" lumpeksu przy PKs-ie...jak tam jest?
      ktoś wie?Chyba "optima" sie nazywa...
      • zosia711 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.11.05, 12:37
        A ja nie wiem który to jest pasaż różowy?
      • dzidzia669 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 14.09.06, 15:26
        bylam tam ostatnio ale nic nieznalazlam ... za to duzo faktycznych szmat:(
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.11.05, 18:43
      to jest na św.Marcinie.Niedługo pewnie znou bedzie stał pseudo gwiazdor i
      krzyczał(a raczje krzyczała bo to zazwyczaj jednak jest
      dziewczyna;):ZAAApraszaam do pasażu!
      i bedzie łątwiej trafić;)ale jak pójdziesz św>marcinem po stronie koscioła to
      trafisz.
    • ollasja Gdzie najlepiej szukać.... 25.11.05, 18:34
      ... męskich spodni? Gdzie jest największy wybór? Może któraś z Forumowiczek mi
      podpowie???
      • ruda_val Re: Gdzie najlepiej szukać.... 26.11.05, 16:38
        Witam,
        Przyłączam się do pytania o męskie spodnie - szczególnie w dużych rozmiarach.
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 29.12.05, 17:52
      Jako,że lumpeks lumpeksowy nierózny,postanowiłam,że wartoby było posegregować
      nasze adresy w 3 kategorie:
      -ciuchy na wage.taniejące z upływem dni tygodnia
      -tanie lumpeksy z ciuchami wycenionymi
      -lumpeksy droższe,ale za to z perełkami lub komisy
      Kategoria I:
      -simex na garbarach
      -sklep na Głogowskiej,na przeciwko Zmartwychwstanek
      -Drużbacka
      -ciucholand w pasażu na Świetym MArcine,na przeciw koscioła
      -lumpeks niedaleko rynku Łazarskiego,nie pamietam nazyw ulicy,boczna od
      Głowgowskiej,w dół dochodzi sie do rynku.
      Pobudka poznanianki!!!;)
      • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 29.12.05, 17:55
        Zapomniałam jeszcze o lumepksie na Dąbrowksiego z pomarańczowym szyldem.Też
        tylko ciuchy na wage.
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 16.01.06, 21:55
      od niedawna przenieśli na głogowską fantastyczny lumpeks z ciuchami z Wielkiej
      Brytanii.Marks&Spencer,Dorothy perkins,DYKny i wiele innych.Ceny są rozsądne,a
      ciuchy świetne gatunkowo,wiele jezce z metkami,duzo zabawek i ciuchów dla dzieci
      • anusza80 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.01.06, 13:44
        a konkretnie gdzie na Głogowskiej?
        • ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.01.06, 18:34
          właśnie - czy mogłabys podac jakąś, choć przybliżoną, lokalizację?
          pozdrowienia!!
      • reenee Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 24.01.06, 18:31
        dziękuję bardzo za info, jutro się tam wybieram, bo moja szafa zaczyna jęczeć,
        że już dawno nic nowego nie przybyło ;)
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 18.01.06, 18:39
      jadąc od strony centrum należy wysiąść nba przystanku "runek łazarski" i kiedy
      sie przejdzie przez ulice(na strone gdzie jest kościół a nie 8 LO) to zaraz na
      wprpst.Polecam iść tam w poniedziałek-dostawa.
      • ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 21.01.06, 19:38
        Witam,
        Byłam dziś w tym lumpeksie i rzeczywiście jakościowo rzeczy maja bardzo dobre.
        Wszystkie rzeczy są wycenione, ale dzis akurat była przecena 50% więc można
        było poszaleć.
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.01.06, 20:53
      ja pójde jutro,może z powodu mrozów nie będzie tłoku i wszystkie perełki z
      dostawy na mnie poczekają:)potrzebuje spodni...
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.01.06, 20:59
      aha...czy któraś z Was zna lumpeks gdzie trafiają się nowe buty albo biżuteria?
      czy widziałyście cos z tych rzeczy np.na Drużbackiej?
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 24.01.06, 22:48
      kupiłam oczywiście sweter nie spodnie i oczywiscie nie na głogowskiej a na
      druzbackiej.Ale i tak sie ciesze:)
    • ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 01.02.06, 14:30
      A ja widziałam ostatnio nowy sklep przy ul.Św.Marcin (już za kościołem, tam
      gdzie jest strome zejście, przy sklepie z bielizną i rajstopami). Wielkimi
      literami wypisane marki odzieży (Vero moda, h&m, czyli wszystko co bywa w
      takich sklepach). Czy była tam któras z Was? Podejrzewam, że będą wysokie
      ceny...?
      • ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 02.02.06, 08:43
        Witam,
        Byłam wczoraj w tym lumpku na Marcinie (za kościołem) - odzież wyceniona,
        uważam że drogo w porównaniu z innymi sklepami tego typu.
        • ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 04.02.06, 12:08
          Czyli tak jak się tego spodziewałam ;)
          pozdrowienia :)))
    • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.02.06, 21:50
      zapraszam na www.lumpeksy.pl
      tam w dziale "wielkopolska/Poznań" opisywane są różne lumpeksy,takze
      kilka,których tu nie wymieniłyśmy.
    • smamila Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 03.03.06, 09:17
      szukam dobrego lumpeksu z rzeczami dla maluszków
      dziękuję
      • plavusa Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 03.03.06, 10:50
        Polecam Druzbacką, tam jest mnóstwo rzeczy dla dzieci.
    • cherryhills Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 28.03.06, 14:58
      Cześć.
      Wczoraj byłam w nowo otwartym lumpeksie i chciałam go polecić :)
      Na ul. Kantaka, koło Rossmana się on mieści. Tam chyba wcześniej był jakiś
      klub, schodzi się po schodach w dół.
      W każdym razie mają duzą powierzchnię, a jak się zapytałam od kiedy tam jest
      ten sklep, dowiedziałam się że od ...dziś (od poniedziałku).
      Fajne ciuchy, podobno z Anglii przywożą. Kupiłam sporo fajnych rzeczy.
      Ceny mają ok, rzeczy wycenione (nawet rabacik dostałam). Bedą dokładać
      codziennie, a wybór duzy.
      Aha, ja tylko go polecam - nie pracuję tam :)

• parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 15.04.06, 17:30
      jak z dostawą na drużbacką?we wtorek po świetach?
      Najlepsze życzenia dla poznanianek!
      • quoyle1 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 26.07.06, 16:33
        Byłam dziś w SH na dąbrowskiego naprzeciw pasażu jeżyckeigo, ten SH jest
        super!!! - jest bardzo duży przestronny, wszystko na wieszakach, do końca
        wakacji dostawy są w poniedziałki - 40zł, wtorki - 35, środy - 30, czwartki -
        20, pt - 15, sobota 10, ale od września dostawy mają być w środy.

Byłam też na dąbrowskiego nad Rossmanem, też duży i przestronny, jednak nad
        rossmanem nie wydałam nic, a naprzeciw pasażu aż 40 zł i gdyby nie rozsądek
        wydałabym jeszcze więcej, naprawdę super ciuchy, bardzo duży wybór i fajnie
        posegregowany rodzajem odzieży i kolorami :) Są też ciuszki dzieciece, ale chyba
        jednak najwięcej damskich :P
        • anusza80 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.07.06, 08:14
          w tym tygodniu była tam chyba najlepsza dostawa w tym roku, wydałam 112zeta i
          mogłabym jeszcze raz tyle;)))
          • cherry2006 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 23.08.06, 12:51
            a w jakim ciucholandzie az tyle wydalas?:)
            lubie ten na dabrowskiego(taki pomaranczowy szyld NA WAGE) maja fajne bluzki i
            swetry. druzbacka tez jest swietna
            • quoyle1 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 20.01.07, 20:11
              Byłyście już może w nowo otwartym lumpeksie w Poznaniu w centrum nad Sphinxem,
              reklamują go ostatnio w radiu? Mam do Centrum daleko, więc się zastanawiam, czy
              jest sens takiej wyprawy?
              • monia0074 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.03.07, 19:48
                czytam i czytam...wymieniłyscie chyba wszystkie ciuchlandy w poznaniu...a gdzie
                takowe są to ja też wiem:) więc, czy mogłabym uprzejmie prosić o wymienienie
                3/4, do których w pierwszej kolejności ma wybrać się poczatkujący szperacz? Bo
                juz sie pogubiłam..I najlepiej w poniedzialek, dobrze rozumiem..?
                • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 28.03.07, 00:41
                  hm. początki są trudne. na ogół znajduję ciekawe rzeczy przypadkowo, wśród
                  wielu banalnych (jak dla mnie) ubrań.
                  z ciucholandów z wycenionymi rzeczami polecam Ci Portobello na Kwiatowej. Jest
                  tam mnóstwo ładnych rzeczy i można znaleźć skarby.
                  z na wagę dobry jest ciucholand na Św. Marcinie w tych wstrętnych szpeczących
                  pudełkach gdzie jest Alfa (Euromoda?) Jest tam olbrzymia ilość ubrań i można
                  coś wyszukać. Również w Okrąglaku jest dość duży asortyment.
              • zeeliah Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 25.08.07, 11:43
                jest całkiem spoko, ale trzeba iść w dzień dostawy, mozna znalezc duzo fajnych
                rzeczy, jest jeszcze jeden jak sie idzie z Marcina w stronę kupca, koło
                fonntanny czekolady, ciuhy wycenione, ale znanych firm i niezniszczone
                • elcarim Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 07.01.08, 17:17
                  up!
                  czy moze znacie jakies nowe SH w Poznaniu??
                  • juuusta111111 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 11.09.08, 18:02
                    Zobacz, sklep "mój butik" tj. przy Piątkowskiej obok akademików.
                    Stale tam bywam, maja fajne ciuszki, kupiłam tam świetną sukienkę
                    MEXXA ostatnio. Dostawy maja w środy, a obniżki w pn i wt. Zobacz
                    może Ci przypasuje. To co warto wiedzieć, ciuszki są wycenione, ceny
                    do przejścia. Razem z kumpelą z akademików jesteśmy tam co tydzień.
                • sandi-s7 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 13.12.12, 13:18
                  a ja polecam lumpeks na szamarzewskiego jest maleńki w podwórzu dostawa w poniedziałki ale są tam czasami rewelacyjne buty i toreki jest naprawde tanio w podwórzu tam gdzie komis
                  • familyshop Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 31.03.14, 09:24
                    ZAPRASZAM DO FAMILY SHOP Z NOWĄ I UŻYWANĄ ODZIEŻĄ,(damska,męska oraz dziecięca) UL.STRZAŁOWA 2 POZNAŃ( 2 minuty od ulicy Półwiejskiej)
                    ODZIEŻ JEST WYCENIONA- PIĄTKI I SOBOTY -50%.
                    ZAPRASZAMY SERDECZNIE:)
    • kaasiatomczaak zabawki dla dzieci-gdzie???? 09.07.06, 21:54
      hej dziewczyny!
      dzie w Poznzaniu mogę znaleźc fajne nie zniszczone zabawki dla dziecka???
      • parapluie Re: zabawki dla dzieci-gdzie???? 21.07.06, 16:00
        w ciucholandach "na wage" jest ich zwykle sporo,ale raczej w kiepskim
        stanie.Duzy wybór jest w sh "next time file"(logo z brytyjska flagą)na
        Głogowskiej oraz na Słowackiego.
        • quoyle1 Re: zabawki dla dzieci-gdzie???? 25.07.06, 23:06
          SH jest także na OGrodowej bardzo blisko Ratajczaka, fajny sklepik, kupiłam w
          nim dziś dwa super swetry po 3zł!!! Zachęcona tym dokonaniem poszłam też do 3 SH
          na św. Marcinie niestety ja nic nie wypatrzyłam :(, natomiast osobiście nie
          polecam SH w Pasażu Różowym po schodkach w dół, jak się tam wchodzi to smród aż
          odrzuca, we wszystkich pozostałych odwiedzonych przeze mnie dziś SH nie było
          żadnego zapachu, a tymbardziej smrodu tak jak w Pasażu Rózowym!
          • mango19 buty w Poznaniu 20.08.06, 02:25
            hej:)Gdzie w poznaniu mozna dostac fajny buciki? bo z tego co wiem, to
            przewaznie w lumpeksach cienko z butami.. wiem,ze duzo dziewczyn ma obawy przezd
            noszeniem takich butow, ale jak sie je odpowiednio zdezynfekuje nic nie powinno
            sie stac chyba:) nie wiem,bo jeszcze nie nosilam takich,ale zamierzam sprobowac:P

pozdrawiam:)
            • mango19 ratajczaka 29.08.06, 01:58
              od ratajczaka w lewo, na wysokosci Alfy, w brame trzeba wejsc i jest tam fajny
              ciucholand, wszystko posegregowane kolorami, na wieszaczkach, osobne
              pomieszczenie na kurtki i zakiety, na dole dzial dzieciecy i meski:)
              • mango19 sw. marcin 29.08.06, 01:59
                jeszcze jest fajny na sw. marcina, idac od zamku za pasazem rozowym, ciuchy
                wycenione, na wieszaczkach, ekspedientki bardzo eleganckie, duzo torebek,
                jeansow i naprawde fajne rzeczy tam sa:) dzis go odkrylam:)
        • iwona1007 Re: zabawki dla dzieci-gdzie???? 15.01.07, 13:28
          Polecam olbrzymi sh przy ul.Św.Marcin / narożnik ul.Gwarna - I piętro nad
          SPHINKSEM. Wiecie gdzie? Dwa razy w tygodniu dostawa towaru. Zaczynają od 50
          zł/kg - w następnych dniach coraz taniej....Niestety, chyba kobitki z całego
          Poznania tam chodzą - ostatnio były tłumy. Towar ciekawy rozwieszony na
          wieszakach. Powodzenia!
    • cherry2006 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 31.08.06, 08:34
      UWAGA WCZORAJ MOJA ZNAJOMA BYŁA W SUPER CIUCHOLANDZIE NA BUKOWSKIEJ KOLO KING
      CROSSA-I....DOWIEDZIALA SIE ZE JEST LIKWIDACJA:(((((
      O JEDEN SUPER FAJNY LUMPEKS MNIEJ:(
      • mango19 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 03.09.06, 02:03
        łee...:/ a chcialam sie tam wybrac:/
        • asiawoodstock Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.09.06, 14:04
          Kochane, czy możecie przybliżyć lokalizację sh na Dąbrowskiego, tego z
          pomarańczowym szyldem ? idąc od centrum po której jest stronie?

A co myślicie o sh na Jackowskiego przy Modenie ? Jestem początkująca w tym
          temacie...

• ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.09.06, 17:13
            Idąc Dąbrowskiego od centrum (Teatralka) w stronę Ogrodów to po lewej stronie,
            za Rynkiem Jeżyckim, mniej-więcej na przeciw takiego szklanego budynku z
            bankiem PEKAO. Kawałek dalej po prawej stronie ulicy jest wysoki, zółty budynek
            (taki słupek ;)-siedzba m.in. Akademii Medycznej). To chyba dość szczegółowe
            wyjaśnienie :)
            Pozdrawiam
            • asiawoodstock Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.09.06, 19:07
              Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie. Teraz na pewno trafię ;-)
              • asiawoodstock Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 05.10.06, 09:38
                Odwiedziłam ten słynny SH na Dąbrowskiego i się przeraziłam... Żadnych
                ciekawych ciuchów. Po prostu żadnych. Poza tym odstraszyło mnie pretensjonalne
                zachowanie kobiet w wieku 50/60 lat (których obecność przeważała tam). Wpychały
                się wszędzie jak jakieś dzikuski. Zero kultury.
    • fryderykkk Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 25.11.06, 11:27
      nie wiem czy bylo ale jest na wildzie w sumie na poczatku wildy lumpex obok
      sklepu dla nurków;) stala cena za kg 28zl ostatnio 19zl ale ciuchy srednie,
      najgorsza jest ta pseudo mila babka blondi ktora wszystko co lepsze sobie
      okdlada odrazu i rodzinie, nawet z wieszakow juz:( kiedys widzialam piekna
      lnianą sukienke aona "o ładna " wziela sobie i tyle:( niezdazylam jej chwycic..
    • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 12.12.06, 20:47
      hej!
      Od niedawna otwarty jest fajny second-hand w Swarzedzu, na os. Dabrowszczakow,
      w ciagu sklepow, blisko poczty. Najlepsze rzeczy wycenione, ale niedrogo.
      Reszta na wage.
      przy ul. Cieszkowskiego sa az 3 lumpeksy: 2 niedaleko Alberta, a 3 niedaleko
      pasmanterii. Jeden z tych kolo Alberta ma bardzo fajne ciuszki, ale nigdy nie
      moge trafic z rozmiarem. Za to ten kolo pasmanterii ma naprawde niezle ciuchy,
      ale wszystko wycenione i dosc drogie.
    • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.12.06, 12:49
      co tak niemrawo ostatnio?
      Polecam Corner - przy Strzeleckiej. Bylam tam raz i kupilam t-shirt za niecale
      2 zl.
      Na os, Lecha w pawilonie maja wszystko na wage, mozna cos ciekawego wypatrzyc.
      Niestety pare ciucholandow odeszlo w zapomnienie: Pomarancza, second-hand
      naprzeciwko Trolla na Św. Marcinie, przy Pl. Wiosny Ludow.
      • fryderykkk Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.12.06, 19:00
        nakieruj mnie na ten ciucholand na strzeleckiej, wiem gdzie jest tam salon mody
        slubnej Gracja gdzie w stosunku do niego jest ten ciucholand?
        • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 18.12.06, 01:40
          niestety nie wiem, gdzie jest ten salon, ale z tego co pamiętam, Corner jest na
          skrzyzowaniu Strzeleckiej i Długiej. Z prawej strony idąc Strelecką od Pl.
          Wiosny Ludów.
    • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 08.01.07, 16:35
      nie wiem, czy już ktoś o tym miejscu nie pisał, ale na Wierzbięcicach, między
      Żupańskiego a Chwiałkowskiego znajduje się fajny lumpeks po schodkach w dół.
      Rzeczy wycenione, ale są tam prawdziwe perełki.
      • martitka18 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 13.01.07, 17:34
        a w ktorym z poznanskich sh mozna znalezc fajne torebki?bylabym bardzo wdzieczna
        za odpowiedz:)
        • parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 15.01.07, 21:18
          Fajne torby-powiedzmy współczesne wzory-na Drużbackiej...wiszą na wieszakach i
          kuszą a moja szafa pęka w szwach:)
          Torby rózne-obciachowe,kiczowate i tandetne,choc zdarzaja sie perełki-w
          Okrąglaku
          Niezłe torebunie,trochę w babciowym stylu,bardzo tanie- w małym secondhandzie
          na Rynku Łazarskim-w rogu,po stronie "ciuchowej".Są wystawione dość
          nieatrakcyjnie-leżą w kartonie,ale watro sie schylic i poszperac!
          • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 16.01.07, 14:40
            w Portobello na Kwiatowej maja bardzo ladne torebki, Druzbacka tez polecam. Na
            Hetmanskiej, w bloku obok McDonaldsa jest dosc drogi Second Hand, ale zawsze w
            oczy rzucaly mi sie bardzo oryginalne torebki. nie wiem, czy teraz jest tam cos
            ciekawego, bo dawno tam nie bylam.
            • fonda2 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 12.02.07, 20:15
              na prusa - okolice rynku jezyckiego fajne ciuchy dla dzieci w uroczym sklepiku-ala ma kota, dzisiaj
              bylam, mila obsluga i duzy wybor zupelnie nowych rzeczy z ceny ok, kupilam spodenki i bluzy dla syna.
              • aluchelek Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 23.03.07, 13:37
                up!
            • anitusia32 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 19.04.07, 17:03
              w którym miejscu na druzbackiej jest ten słynny SH??? ostatnio wybrałam się tam
              i niestety nic nie znalazłam
              • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.04.07, 12:11
                jak idziesz od ul. Matejki ulicą Wyspiańskiego, po lewej stronie jest ul.
                Drużbackiej. Wchodzisz w ulicę. Po prawej stronie jest pod blokiem tunel.
                Przechodzisz pod nim. Na wprost stoi budynek - NNC Skandynawska Odzież Używana.
                To ten budynek. Lumpeks jest na I i II piętrze.
                • anitusia32 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 23.04.07, 10:18
                  ciuszek15 napisała:

> jak idziesz od ul. Matejki ulicą Wyspiańskiego, po lewej stronie jest ul.
                  > Drużbackiej. Wchodzisz w ulicę. Po prawej stronie jest pod blokiem tunel.
                  > Przechodzisz pod nim. Na wprost stoi budynek - NNC Skandynawska Odzież
                  Używana.
                  >
                  > To ten budynek. Lumpeks jest na I i II piętrze.

No tak a ja przeleciałam ulicę jak perszing i nie zauważyłam tego tunelu
                  Dzięki za podpowiadź
                  • ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 23.04.07, 16:31
                    hm. musze sie tam wybrac. moze zlikwidowali? nie chce mi sie wierzyc. tyle osob
                    tam przeciez zagladalo.
                    • jolzeid gdzie sh w Poznaniu z ciuszkami ciążowymi? 18.05.07, 10:48
                      • ollasja Re: gdzie sh w Poznaniu z ciuszkami ciążowymi? 22.05.07, 11:36
                        Z tego co pamiętam na skrzyżowaniu ulic Polna i Szamarzewskiego, na rogu.
    • cherry1313 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 04.06.07, 08:05
      Hej czy sa jeszcze w Poznaniu jakies fajne "grzebalnie"? :) nad sfinxem bylo
      fajnie ale teraz wieszaki sa:/ ceny sie zmienily i wogole:( ogolnie tu szukam
      fajnych ciuchow i nie drogich-w koncu lumpek :D - dla kogos w rozmiarze 44-
      46 :)
      • sicilpol Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 19.07.07, 12:38
        Witajcie,
        a moze orientujecie sie, kiedy najlepiej wybrac sie na Rynek Jezycki, by
        pobuszowac????
        • lucia1 Co sie stało z "Drużbacką"... 08.01.08, 13:34
          wiem ze mieli sie zlikwidowac, ale gdzies przenieść. Tymczasem nie
          na tam zadnej karteczki i nic nie wiem... Moze ktos bedzie cos
          wiedzial wiecej.
          • prakseda_ka wysyp sh na starych jezycach ... 16.01.08, 09:30
            wysyp sh na starych Jeżycach - od Kraszewskiego w stronę Polnej, na
            Szamarzewskiego naliczyłam 4, i w bocznych uliczkach ze 3, no i przy
            dąbrowskiego z 5 na odcinku Kochanowskiego - Wiepofama . Ja zaglądam do sh na
            szamarzewskiego za żłobkiem Kalinka - kupiłam tam parę fajnych ciuszków, ale
            trzeba pogrzebać ...
            co do reszty to nie wiem jak jest w środku bo nie mam na razie czasu tam
            zanurkować ...
          • sayenn Re: Co sie stało z "Drużbacką"... 28.02.08, 17:21
            tez jestem ciekawa...
            pzdr
            • parapluie Re: Co sie stało z "Drużbacką"... 17.03.08, 20:23
              jak bylam tam ostatnio byla karteczka "zapraszamy do na widelcu"
              • lucia1 Re: Co sie stało z "Drużbacką"... 18.03.08, 14:53
                To jest jakiś żart, bo to zupełnie inny ciuchland. Niestety brakuje
                mi bardzo tego co zniknął, bo miałam blisko i zawsze cos
                wyszukałam :)
                • baenshee na widelcu 26.03.08, 22:49
                  jest na rogu chwiałkowskiego i przemysłowej.na czarnieckiego przy
                  pup-ie jest też na wagę, róg kosińskiego i 28 czerwca,wierzbięcice
                  przy "domu herbaty" zowie się odzież świata.wszystko na wage .
                  chodzę tam dość często i mają tam na prawdę fajne ciuszki ,i damskie
                  i męskie i dziecięce, moja córa ma całą szafę z "widelca"
                  wygrzebaną ,ciuszki firmowe i zazwyczaj nie zniszczone, jest
                  stosynkowo tanio i na prawdę warto tam zajrzeć. na górnej wildzie
                  przy rogu chwiałkowskiego jest też, odziez nowa i używana, mają dużo
                  fajnych ciuszków dzieciecych za grosze.na dębcu w okolicach ryneczku
                  był fajny, po schodkach do góry, przy ryneczku ale nie wiem czy
                  jeszcze jest i było dość drogo. na opolskiej przy biedronce powstał
                  nowy ,ostatnio wydłubałam tam kilka fajnych bluzek ,trzeba tylko
                  dobrze poszukać :)
                  • lucia1 Re: na widelcu 14.04.08, 22:55
                    Problem w tym że "na widelcu" istniał juz wczesniej kiedy SH na
                    Druzackiej jeszcze działał. Znam go bywam tam od czasu do czasu. To
                    nie to samo. O pozostałych wymienionych punktach tez słyszałam :)
                    • aluchelek Re: na widelcu 01.07.08, 13:33
                      up, up!!
                      • prakseda_ka Re: na widelcu 13.08.08, 09:48
                        nowy ciucholand na szamarzewskiego - przy skrzyżowaniu ze Staszica, dostawy pon,
                        śr i sob - może uda mi się tam w końcu zajrzeć, ale melduję ze jest ;-)
    • neoagnes Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 25.12.08, 18:06
      ekskluzywna odzież nowa i używana znanych angielskich marek. Towar w
      sklepie podzielony na dwie części :
      - towar wyceniony - towar weselekcjonowany - każda rzecz ma swoja
      oczywiście rozsądną cenę;
      - towar na wagę - poniedziałek-wtorek 25 zł/kg, środa - czwartek 17
      zł/kg, piątek 10 zł/kg.
      towar bardzo dobrej jakości. co poniedziałek nowa dostawa!!!!!
      Poznań ul. Głogowska 137 vis a vis marketu Billa.
    • ameise86 Aktualizacja. 2009 rok!!! 01.01.09, 19:44
      Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wielu super ciuchów!

No właśnie, może odświeżymy temat? Bo jak tak patrzę na wpisy z 2005/6 roku w większości, to już się gubię, który SH jeszcze jest, a którego już nie ma...

Z mojej strony polecam:

- Ten londyński na rogu Św. Marcina i Gwarnej kolo SPHINXa (na pierwszym piętrze). Towar na wagę, na wieszakach. Sklep podzielony na dwie części, w jednej dostawa w środy, w drugiej w soboty i potem ceny sukcesywnie spadają. A po schódkach w dół (to samo wejście mają chyba nowe ciuchy (albo w większości nowe) oraz meble, już powyceniane wszystko. No, zdecydowanie drożej, ale może ktoś wyłowi wartą swojej ceny perełkę.

- Lumpeks na Ratajczaka (naprzeciwko biblioteki UAM), czyli Ratajczaka między ulicami Św. Marcin a Pl. Wolności. Dostawa jest chyba w sobotę z tego co pamiętam. Też wszystko na wagę. Fajny, dość duży SH, mają parter i po schódkach w dół również. Także ciuchy dla dzieci i zabawki.

- rzadko bywam, ale myślę, że to się zmieni, w lumpeksie "Pełna szafa" (czy jakoś tak :D) na os. Lecha/Tysiąclecia w "Orlim Gnieździe". Na wagę, dostawa - najdrożej w poniedziałki i wtorki - dokładka towaru.

Z mojej strony pytanie, co jeszcze polecacie? Najlepiej SH na wagę (jak wiecie to napiszcie kiedy dostawa).
      SH na Dąbrowskiego (naprzeciwko Pasażu Jeżyckiego) jeszcze istnieje? A opisywany tu Simex na Garbarach (w którym miejscu)? No i wspomniany Clerks na os. Polance (tu też pytanko gdzie dokładnie)? Gdzie warto się wybrać (najlepiej w centrum lub na Ratajach)?
      • ciuszek15 Re: Aktualizacja. 2009 rok!!! 06.02.09, 22:03
        > - rzadko bywam, ale myślę, że to się zmieni, w lumpeksie "Pełna
        szafa" (czy jak
        > oś tak :D) na os. Lecha/Tysiąclecia w "Orlim Gnieździe". Na wagę,
        dostawa - naj
        > drożej w poniedziałki i wtorki - dokładka towaru.
        Czy to ten sam, który jest w blaszaku po schodkach w dół, jeśli tak,
        to byłam tam parę razy i znalazłam co nieco.

A opisywan
        > y tu Simex na Garbarach (w którym miejscu)?
        Simex jest bardzo dobrze widoczny po wielkim szyldzie. w pobliżu ul.
        Grobla jest pasaż, na dole którego jest lumpeks.

na os. Przyjaźni jest lumpeks z odzieżą z Anglii, odzież wyceniona,
        ale w miarę tygodnia przeceniana i dość przystępnie. Kupiłam tam
        świetną bluzkę.
        • ameise86 Re: Aktualizacja. 2009 rok!!! 15.02.09, 00:08
          Orle Gniazdo/blaszak. Tam są dwa lumpeksy. Ten, który opisałam (ale chyba się
          pomyliłam z dniem dostawy - w niedz. jest, w sob. nieczynne) jest na parterze,
          wejście jakby od środka blaszaka. Ten, o którym Ty piszesz, jest dokładnie po
          schódkach w dół od zewnątrz blaszaka. Jak pisałam poprzedniego posta nie
          wiedziałam jeszcze o istnieniu tego drugiego. Ten pierwszy (parter/wycenione)
          jest jednak słabszy, w tym drugim byłam dwa razy późno, bo w piątek/dostawa w
          poniedz., ale już coś kupiłam (na wagę, czyli git :))

Aktualizacja - od niedawna w lumpku na Ratajczaka (tym na przeciwko biblioteki
          UAM, niedaleko Czytelni Brytyjskiej) jest dostawa w każdy wtorek.

Dzięki za info o innych, muszę się wybrać na spacer po mieście...
          Bo ten duży SH na Św. Marcinie się robi coraz droższy, w dzień dostawy kg już za
          65 zł :(
          • ciuszek15 Re: Aktualizacja. 2009 rok!!! 15.02.09, 22:41
            Ten pierwszy (parter/wycenione)
            > jest jednak słabszy, w tym drugim byłam dwa razy późno, bo w
            piątek/dostawa w
            > poniedz., ale już coś kupiłam (na wagę, czyli git :))

W tym pierwszym byłam kilkakrotnie, ale nic dla siebie nie
            znalazłam, natomiast ten drugi jest naprawdę super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka