ollasja czy ktoś wie...? 28.10.05, 16:55 Czy któraś z pań na forum orientuje się może, czy "Drużbacka" jest otwarta w najbliższy poniedziałek? Czy może tydzień zacznie się tam od środy? Odpowiedz Link
ruda_val Re: czy ktoś wie...? 28.10.05, 20:25 Witam, Byłam tam dzisiaj i informuję, że w poniedziałek są otwarci. Odpowiedz Link
ollasja Re: czy ktoś wie...? 29.10.05, 11:45 bardzo dziękuję :)) to się może wybiorę :) Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 12.11.05, 17:01 Poznanianki,nie śpimy!wpisujemy sie! Ostatnio byłam w Pasaży Rózowym i jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam tam second hand! Coraz ich wicej w ścisłym centrum! Odpowiedz Link
brytyjka Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.11.05, 16:36 fantastyczny sh jest na Wildzie, nie pamiętam dokładnie ulicy, na jednej z poprzecznych odchodzących od Wierzbięcic - nazywa się "Na Widelcu" - wybór spory, a ciuszki świetnej jakości! Upolowałam parę naprawdę wyjątkowych okazów, wyglądających zupełnie jak nowe. Za to mój narzeczony trafił na kilka niezłych koszul w pięknych (bo wcale nie spranych) kolorach (np. koszule GAP-a z miodowego sztruksu). Te ciuszki są o tyle inne, że sprowadzane ze Szwecji, a nie z Niemiec (jak zdecydowana większość w PL). Otwarty do 18, w sobotę do 14, codziennie taniej, oczywiście na wagę(pn-35, wt-25, śr-20, czw-15, pt-10, a sb- 5zł/kg), a jak się przyjdzie np. krótko przed zamknięciem i się ładnie uśmiechnie ;) to liczą stawkę za natępny dzień (czyli tańszą). Dużo ubrań dla dzieci i materiałów (zasłony, pościele i materiały luzem), co np. dla mnie też jest ważne :)))) Polecam gorąco!!!! bryt Odpowiedz Link
plavusa Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.11.05, 22:01 a może jednak jakoś sprecyzujesz? w którą stronę od Wierzbięcic? bliżej centrum czy Rynku Wildeckiego? Odpowiedz Link
ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 21.11.05, 12:59 Witam, Wydaje mi się ze na Przemysłowej jest ten sklep ;-) Odpowiedz Link
ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 26.11.05, 16:38 Witam, Dziś byłam w tym sklepie i rzeczywiście było kilka fajnych rzeczy tyle, że w rozmiarze poniżej 40 :( Zapewne większe rozmiary rozeszły się w ciagu tygodnia. Sklep mieści się dokładnie na narożniku Przemysłowej i Chwiałkowskiego. Nowy towar pojawia się w poniedziałki (35 zł za kg), a ostatniego dnia tj. w sobotę cena za kg dochodzi do 5 zł. Odpowiedz Link
filoruska Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 28.11.05, 00:40 Ten sklep ma niestety jeden minus jeśli chodzi o zaopatrzenie. Bywam zarówno tam, jak i na Drużbackiej dość często. I już nie raz zauważyłam na Wildzie ciuszki, które wcześniej były na Drużbackiej i tam nie zeszły. Czyżby te sklepy miały tego samego dostawcę, który miesza to, co zostało po sobocie z nowymi ciuchami? Oba sklepy mają pewne podobieństwa, jeśli chodzi o ceny, wystrój, co by wskazywało na powiązania. Ciuszki z poprzedniego tygodnia ponownie po wyższej cenie są w też w dość nowym ciuchlandzie na św. Marcinie (wszystko wycenione i codziennie o 10% cena niższa). Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 21.11.05, 18:27 ostatnio słyszałam reklame w "merkurym" lumpeksu przy PKs-ie...jak tam jest? ktoś wie?Chyba "optima" sie nazywa... Odpowiedz Link
zosia711 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.11.05, 12:37 A ja nie wiem który to jest pasaż różowy? Odpowiedz Link
dzidzia669 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 14.09.06, 15:26 bylam tam ostatnio ale nic nieznalazlam ... za to duzo faktycznych szmat:( Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.11.05, 18:43 to jest na św.Marcinie.Niedługo pewnie znou bedzie stał pseudo gwiazdor i krzyczał(a raczje krzyczała bo to zazwyczaj jednak jest dziewczyna;):ZAAApraszaam do pasażu! i bedzie łątwiej trafić;)ale jak pójdziesz św>marcinem po stronie koscioła to trafisz. Odpowiedz Link
ollasja Gdzie najlepiej szukać.... 25.11.05, 18:34 ... męskich spodni? Gdzie jest największy wybór? Może któraś z Forumowiczek mi podpowie??? Odpowiedz Link
ruda_val Re: Gdzie najlepiej szukać.... 26.11.05, 16:38 Witam, Przyłączam się do pytania o męskie spodnie - szczególnie w dużych rozmiarach. Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 29.12.05, 17:52 Jako,że lumpeks lumpeksowy nierózny,postanowiłam,że wartoby było posegregować nasze adresy w 3 kategorie: -ciuchy na wage.taniejące z upływem dni tygodnia -tanie lumpeksy z ciuchami wycenionymi -lumpeksy droższe,ale za to z perełkami lub komisy Kategoria I: -simex na garbarach -sklep na Głogowskiej,na przeciwko Zmartwychwstanek -Drużbacka -ciucholand w pasażu na Świetym MArcine,na przeciw koscioła -lumpeks niedaleko rynku Łazarskiego,nie pamietam nazyw ulicy,boczna od Głowgowskiej,w dół dochodzi sie do rynku. Pobudka poznanianki!!!;) Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 29.12.05, 17:55 Zapomniałam jeszcze o lumepksie na Dąbrowksiego z pomarańczowym szyldem.Też tylko ciuchy na wage. Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 16.01.06, 21:55 od niedawna przenieśli na głogowską fantastyczny lumpeks z ciuchami z Wielkiej Brytanii.Marks&Spencer,Dorothy perkins,DYKny i wiele innych.Ceny są rozsądne,a ciuchy świetne gatunkowo,wiele jezce z metkami,duzo zabawek i ciuchów dla dzieci Odpowiedz Link
anusza80 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.01.06, 13:44 a konkretnie gdzie na Głogowskiej? Odpowiedz Link
ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.01.06, 18:34 właśnie - czy mogłabys podac jakąś, choć przybliżoną, lokalizację? pozdrowienia!! Odpowiedz Link
reenee Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 24.01.06, 18:31 dziękuję bardzo za info, jutro się tam wybieram, bo moja szafa zaczyna jęczeć, że już dawno nic nowego nie przybyło ;) Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 18.01.06, 18:39 jadąc od strony centrum należy wysiąść nba przystanku "runek łazarski" i kiedy sie przejdzie przez ulice(na strone gdzie jest kościół a nie 8 LO) to zaraz na wprpst.Polecam iść tam w poniedziałek-dostawa. Odpowiedz Link
ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 21.01.06, 19:38 Witam, Byłam dziś w tym lumpeksie i rzeczywiście jakościowo rzeczy maja bardzo dobre. Wszystkie rzeczy są wycenione, ale dzis akurat była przecena 50% więc można było poszaleć. Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.01.06, 20:53 ja pójde jutro,może z powodu mrozów nie będzie tłoku i wszystkie perełki z dostawy na mnie poczekają:)potrzebuje spodni... Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.01.06, 20:59 aha...czy któraś z Was zna lumpeks gdzie trafiają się nowe buty albo biżuteria? czy widziałyście cos z tych rzeczy np.na Drużbackiej? Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 24.01.06, 22:48 kupiłam oczywiście sweter nie spodnie i oczywiscie nie na głogowskiej a na druzbackiej.Ale i tak sie ciesze:) Odpowiedz Link
ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 01.02.06, 14:30 A ja widziałam ostatnio nowy sklep przy ul.Św.Marcin (już za kościołem, tam gdzie jest strome zejście, przy sklepie z bielizną i rajstopami). Wielkimi literami wypisane marki odzieży (Vero moda, h&m, czyli wszystko co bywa w takich sklepach). Czy była tam któras z Was? Podejrzewam, że będą wysokie ceny...? Odpowiedz Link
ruda_val Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 02.02.06, 08:43 Witam, Byłam wczoraj w tym lumpku na Marcinie (za kościołem) - odzież wyceniona, uważam że drogo w porównaniu z innymi sklepami tego typu. Odpowiedz Link
ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 04.02.06, 12:08 Czyli tak jak się tego spodziewałam ;) pozdrowienia :))) Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.02.06, 21:50 zapraszam na www.lumpeksy.pl tam w dziale "wielkopolska/Poznań" opisywane są różne lumpeksy,takze kilka,których tu nie wymieniłyśmy. Odpowiedz Link
smamila Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 03.03.06, 09:17 szukam dobrego lumpeksu z rzeczami dla maluszków dziękuję Odpowiedz Link
plavusa Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 03.03.06, 10:50 Polecam Druzbacką, tam jest mnóstwo rzeczy dla dzieci. Odpowiedz Link
cherryhills Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 28.03.06, 14:58 Cześć. Wczoraj byłam w nowo otwartym lumpeksie i chciałam go polecić :) Na ul. Kantaka, koło Rossmana się on mieści. Tam chyba wcześniej był jakiś klub, schodzi się po schodach w dół. W każdym razie mają duzą powierzchnię, a jak się zapytałam od kiedy tam jest ten sklep, dowiedziałam się że od ...dziś (od poniedziałku). Fajne ciuchy, podobno z Anglii przywożą. Kupiłam sporo fajnych rzeczy. Ceny mają ok, rzeczy wycenione (nawet rabacik dostałam). Bedą dokładać codziennie, a wybór duzy. Aha, ja tylko go polecam - nie pracuję tam :) Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 15.04.06, 17:30 jak z dostawą na drużbacką?we wtorek po świetach? Najlepsze życzenia dla poznanianek! Odpowiedz Link
quoyle1 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 26.07.06, 16:33 Byłam dziś w SH na dąbrowskiego naprzeciw pasażu jeżyckeigo, ten SH jest super!!! - jest bardzo duży przestronny, wszystko na wieszakach, do końca wakacji dostawy są w poniedziałki - 40zł, wtorki - 35, środy - 30, czwartki - 20, pt - 15, sobota 10, ale od września dostawy mają być w środy. Byłam też na dąbrowskiego nad Rossmanem, też duży i przestronny, jednak nad rossmanem nie wydałam nic, a naprzeciw pasażu aż 40 zł i gdyby nie rozsądek wydałabym jeszcze więcej, naprawdę super ciuchy, bardzo duży wybór i fajnie posegregowany rodzajem odzieży i kolorami :) Są też ciuszki dzieciece, ale chyba jednak najwięcej damskich :P Odpowiedz Link
anusza80 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.07.06, 08:14 w tym tygodniu była tam chyba najlepsza dostawa w tym roku, wydałam 112zeta i mogłabym jeszcze raz tyle;))) Odpowiedz Link
cherry2006 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 23.08.06, 12:51 a w jakim ciucholandzie az tyle wydalas?:) lubie ten na dabrowskiego(taki pomaranczowy szyld NA WAGE) maja fajne bluzki i swetry. druzbacka tez jest swietna Odpowiedz Link
quoyle1 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 20.01.07, 20:11 Byłyście już może w nowo otwartym lumpeksie w Poznaniu w centrum nad Sphinxem, reklamują go ostatnio w radiu? Mam do Centrum daleko, więc się zastanawiam, czy jest sens takiej wyprawy? Odpowiedz Link
monia0074 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.03.07, 19:48 czytam i czytam...wymieniłyscie chyba wszystkie ciuchlandy w poznaniu...a gdzie takowe są to ja też wiem:) więc, czy mogłabym uprzejmie prosić o wymienienie 3/4, do których w pierwszej kolejności ma wybrać się poczatkujący szperacz? Bo juz sie pogubiłam..I najlepiej w poniedzialek, dobrze rozumiem..? Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 28.03.07, 00:41 hm. początki są trudne. na ogół znajduję ciekawe rzeczy przypadkowo, wśród wielu banalnych (jak dla mnie) ubrań. z ciucholandów z wycenionymi rzeczami polecam Ci Portobello na Kwiatowej. Jest tam mnóstwo ładnych rzeczy i można znaleźć skarby. z na wagę dobry jest ciucholand na Św. Marcinie w tych wstrętnych szpeczących pudełkach gdzie jest Alfa (Euromoda?) Jest tam olbrzymia ilość ubrań i można coś wyszukać. Również w Okrąglaku jest dość duży asortyment. Odpowiedz Link
zeeliah Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 25.08.07, 11:43 jest całkiem spoko, ale trzeba iść w dzień dostawy, mozna znalezc duzo fajnych rzeczy, jest jeszcze jeden jak sie idzie z Marcina w stronę kupca, koło fonntanny czekolady, ciuhy wycenione, ale znanych firm i niezniszczone Odpowiedz Link
elcarim Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 07.01.08, 17:17 up! czy moze znacie jakies nowe SH w Poznaniu?? Odpowiedz Link
juuusta111111 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 11.09.08, 18:02 Zobacz, sklep "mój butik" tj. przy Piątkowskiej obok akademików. Stale tam bywam, maja fajne ciuszki, kupiłam tam świetną sukienkę MEXXA ostatnio. Dostawy maja w środy, a obniżki w pn i wt. Zobacz może Ci przypasuje. To co warto wiedzieć, ciuszki są wycenione, ceny do przejścia. Razem z kumpelą z akademików jesteśmy tam co tydzień. Odpowiedz Link
sandi-s7 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 13.12.12, 13:18 a ja polecam lumpeks na szamarzewskiego jest maleńki w podwórzu dostawa w poniedziałki ale są tam czasami rewelacyjne buty i toreki jest naprawde tanio w podwórzu tam gdzie komis Odpowiedz Link
familyshop Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 31.03.14, 09:24 ZAPRASZAM DO FAMILY SHOP Z NOWĄ I UŻYWANĄ ODZIEŻĄ,(damska,męska oraz dziecięca) UL.STRZAŁOWA 2 POZNAŃ( 2 minuty od ulicy Półwiejskiej) ODZIEŻ JEST WYCENIONA- PIĄTKI I SOBOTY -50%. ZAPRASZAMY SERDECZNIE:) Odpowiedz Link
kaasiatomczaak zabawki dla dzieci-gdzie???? 09.07.06, 21:54 hej dziewczyny! dzie w Poznzaniu mogę znaleźc fajne nie zniszczone zabawki dla dziecka??? Odpowiedz Link
parapluie Re: zabawki dla dzieci-gdzie???? 21.07.06, 16:00 w ciucholandach "na wage" jest ich zwykle sporo,ale raczej w kiepskim stanie.Duzy wybór jest w sh "next time file"(logo z brytyjska flagą)na Głogowskiej oraz na Słowackiego. Odpowiedz Link
quoyle1 Re: zabawki dla dzieci-gdzie???? 25.07.06, 23:06 SH jest także na OGrodowej bardzo blisko Ratajczaka, fajny sklepik, kupiłam w nim dziś dwa super swetry po 3zł!!! Zachęcona tym dokonaniem poszłam też do 3 SH na św. Marcinie niestety ja nic nie wypatrzyłam :(, natomiast osobiście nie polecam SH w Pasażu Różowym po schodkach w dół, jak się tam wchodzi to smród aż odrzuca, we wszystkich pozostałych odwiedzonych przeze mnie dziś SH nie było żadnego zapachu, a tymbardziej smrodu tak jak w Pasażu Rózowym! Odpowiedz Link
mango19 buty w Poznaniu 20.08.06, 02:25 hej:)Gdzie w poznaniu mozna dostac fajny buciki? bo z tego co wiem, to przewaznie w lumpeksach cienko z butami.. wiem,ze duzo dziewczyn ma obawy przezd noszeniem takich butow, ale jak sie je odpowiednio zdezynfekuje nic nie powinno sie stac chyba:) nie wiem,bo jeszcze nie nosilam takich,ale zamierzam sprobowac:P pozdrawiam:) Odpowiedz Link
mango19 ratajczaka 29.08.06, 01:58 od ratajczaka w lewo, na wysokosci Alfy, w brame trzeba wejsc i jest tam fajny ciucholand, wszystko posegregowane kolorami, na wieszaczkach, osobne pomieszczenie na kurtki i zakiety, na dole dzial dzieciecy i meski:) Odpowiedz Link
mango19 sw. marcin 29.08.06, 01:59 jeszcze jest fajny na sw. marcina, idac od zamku za pasazem rozowym, ciuchy wycenione, na wieszaczkach, ekspedientki bardzo eleganckie, duzo torebek, jeansow i naprawde fajne rzeczy tam sa:) dzis go odkrylam:) Odpowiedz Link
iwona1007 Re: zabawki dla dzieci-gdzie???? 15.01.07, 13:28 Polecam olbrzymi sh przy ul.Św.Marcin / narożnik ul.Gwarna - I piętro nad SPHINKSEM. Wiecie gdzie? Dwa razy w tygodniu dostawa towaru. Zaczynają od 50 zł/kg - w następnych dniach coraz taniej....Niestety, chyba kobitki z całego Poznania tam chodzą - ostatnio były tłumy. Towar ciekawy rozwieszony na wieszakach. Powodzenia! Odpowiedz Link
cherry2006 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 31.08.06, 08:34 UWAGA WCZORAJ MOJA ZNAJOMA BYŁA W SUPER CIUCHOLANDZIE NA BUKOWSKIEJ KOLO KING CROSSA-I....DOWIEDZIALA SIE ZE JEST LIKWIDACJA:((((( O JEDEN SUPER FAJNY LUMPEKS MNIEJ:( Odpowiedz Link
mango19 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 03.09.06, 02:03 łee...:/ a chcialam sie tam wybrac:/ Odpowiedz Link
asiawoodstock Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.09.06, 14:04 Kochane, czy możecie przybliżyć lokalizację sh na Dąbrowskiego, tego z pomarańczowym szyldem ? idąc od centrum po której jest stronie? A co myślicie o sh na Jackowskiego przy Modenie ? Jestem początkująca w tym temacie... Odpowiedz Link
ollasja Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.09.06, 17:13 Idąc Dąbrowskiego od centrum (Teatralka) w stronę Ogrodów to po lewej stronie, za Rynkiem Jeżyckim, mniej-więcej na przeciw takiego szklanego budynku z bankiem PEKAO. Kawałek dalej po prawej stronie ulicy jest wysoki, zółty budynek (taki słupek ;)-siedzba m.in. Akademii Medycznej). To chyba dość szczegółowe wyjaśnienie :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
asiawoodstock Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 27.09.06, 19:07 Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie. Teraz na pewno trafię ;-) Odpowiedz Link
asiawoodstock Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 05.10.06, 09:38 Odwiedziłam ten słynny SH na Dąbrowskiego i się przeraziłam... Żadnych ciekawych ciuchów. Po prostu żadnych. Poza tym odstraszyło mnie pretensjonalne zachowanie kobiet w wieku 50/60 lat (których obecność przeważała tam). Wpychały się wszędzie jak jakieś dzikuski. Zero kultury. Odpowiedz Link
fryderykkk Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 25.11.06, 11:27 nie wiem czy bylo ale jest na wildzie w sumie na poczatku wildy lumpex obok sklepu dla nurków;) stala cena za kg 28zl ostatnio 19zl ale ciuchy srednie, najgorsza jest ta pseudo mila babka blondi ktora wszystko co lepsze sobie okdlada odrazu i rodzinie, nawet z wieszakow juz:( kiedys widzialam piekna lnianą sukienke aona "o ładna " wziela sobie i tyle:( niezdazylam jej chwycic.. Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 12.12.06, 20:47 hej! Od niedawna otwarty jest fajny second-hand w Swarzedzu, na os. Dabrowszczakow, w ciagu sklepow, blisko poczty. Najlepsze rzeczy wycenione, ale niedrogo. Reszta na wage. przy ul. Cieszkowskiego sa az 3 lumpeksy: 2 niedaleko Alberta, a 3 niedaleko pasmanterii. Jeden z tych kolo Alberta ma bardzo fajne ciuszki, ale nigdy nie moge trafic z rozmiarem. Za to ten kolo pasmanterii ma naprawde niezle ciuchy, ale wszystko wycenione i dosc drogie. Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.12.06, 12:49 co tak niemrawo ostatnio? Polecam Corner - przy Strzeleckiej. Bylam tam raz i kupilam t-shirt za niecale 2 zl. Na os, Lecha w pawilonie maja wszystko na wage, mozna cos ciekawego wypatrzyc. Niestety pare ciucholandow odeszlo w zapomnienie: Pomarancza, second-hand naprzeciwko Trolla na Św. Marcinie, przy Pl. Wiosny Ludow. Odpowiedz Link
fryderykkk Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 17.12.06, 19:00 nakieruj mnie na ten ciucholand na strzeleckiej, wiem gdzie jest tam salon mody slubnej Gracja gdzie w stosunku do niego jest ten ciucholand? Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 18.12.06, 01:40 niestety nie wiem, gdzie jest ten salon, ale z tego co pamiętam, Corner jest na skrzyzowaniu Strzeleckiej i Długiej. Z prawej strony idąc Strelecką od Pl. Wiosny Ludów. Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 08.01.07, 16:35 nie wiem, czy już ktoś o tym miejscu nie pisał, ale na Wierzbięcicach, między Żupańskiego a Chwiałkowskiego znajduje się fajny lumpeks po schodkach w dół. Rzeczy wycenione, ale są tam prawdziwe perełki. Odpowiedz Link
martitka18 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 13.01.07, 17:34 a w ktorym z poznanskich sh mozna znalezc fajne torebki?bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz:) Odpowiedz Link
parapluie Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 15.01.07, 21:18 Fajne torby-powiedzmy współczesne wzory-na Drużbackiej...wiszą na wieszakach i kuszą a moja szafa pęka w szwach:) Torby rózne-obciachowe,kiczowate i tandetne,choc zdarzaja sie perełki-w Okrąglaku Niezłe torebunie,trochę w babciowym stylu,bardzo tanie- w małym secondhandzie na Rynku Łazarskim-w rogu,po stronie "ciuchowej".Są wystawione dość nieatrakcyjnie-leżą w kartonie,ale watro sie schylic i poszperac! Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 16.01.07, 14:40 w Portobello na Kwiatowej maja bardzo ladne torebki, Druzbacka tez polecam. Na Hetmanskiej, w bloku obok McDonaldsa jest dosc drogi Second Hand, ale zawsze w oczy rzucaly mi sie bardzo oryginalne torebki. nie wiem, czy teraz jest tam cos ciekawego, bo dawno tam nie bylam. Odpowiedz Link
fonda2 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 12.02.07, 20:15 na prusa - okolice rynku jezyckiego fajne ciuchy dla dzieci w uroczym sklepiku-ala ma kota, dzisiaj bylam, mila obsluga i duzy wybor zupelnie nowych rzeczy z ceny ok, kupilam spodenki i bluzy dla syna. Odpowiedz Link
anitusia32 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 19.04.07, 17:03 w którym miejscu na druzbackiej jest ten słynny SH??? ostatnio wybrałam się tam i niestety nic nie znalazłam Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 22.04.07, 12:11 jak idziesz od ul. Matejki ulicą Wyspiańskiego, po lewej stronie jest ul. Drużbackiej. Wchodzisz w ulicę. Po prawej stronie jest pod blokiem tunel. Przechodzisz pod nim. Na wprost stoi budynek - NNC Skandynawska Odzież Używana. To ten budynek. Lumpeks jest na I i II piętrze. Odpowiedz Link
anitusia32 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 23.04.07, 10:18 ciuszek15 napisała: > jak idziesz od ul. Matejki ulicą Wyspiańskiego, po lewej stronie jest ul. > Drużbackiej. Wchodzisz w ulicę. Po prawej stronie jest pod blokiem tunel. > Przechodzisz pod nim. Na wprost stoi budynek - NNC Skandynawska Odzież Używana. > > To ten budynek. Lumpeks jest na I i II piętrze. No tak a ja przeleciałam ulicę jak perszing i nie zauważyłam tego tunelu Dzięki za podpowiadź Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 23.04.07, 16:31 hm. musze sie tam wybrac. moze zlikwidowali? nie chce mi sie wierzyc. tyle osob tam przeciez zagladalo. Odpowiedz Link
ollasja Re: gdzie sh w Poznaniu z ciuszkami ciążowymi? 22.05.07, 11:36 Z tego co pamiętam na skrzyżowaniu ulic Polna i Szamarzewskiego, na rogu. Odpowiedz Link
cherry1313 Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 04.06.07, 08:05 Hej czy sa jeszcze w Poznaniu jakies fajne "grzebalnie"? :) nad sfinxem bylo fajnie ale teraz wieszaki sa:/ ceny sie zmienily i wogole:( ogolnie tu szukam fajnych ciuchow i nie drogich-w koncu lumpek :D - dla kogos w rozmiarze 44- 46 :) Odpowiedz Link
sicilpol Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 19.07.07, 12:38 Witajcie, a moze orientujecie sie, kiedy najlepiej wybrac sie na Rynek Jezycki, by pobuszowac???? Odpowiedz Link
lucia1 Co sie stało z "Drużbacką"... 08.01.08, 13:34 wiem ze mieli sie zlikwidowac, ale gdzies przenieść. Tymczasem nie na tam zadnej karteczki i nic nie wiem... Moze ktos bedzie cos wiedzial wiecej. Odpowiedz Link
prakseda_ka wysyp sh na starych jezycach ... 16.01.08, 09:30 wysyp sh na starych Jeżycach - od Kraszewskiego w stronę Polnej, na Szamarzewskiego naliczyłam 4, i w bocznych uliczkach ze 3, no i przy dąbrowskiego z 5 na odcinku Kochanowskiego - Wiepofama . Ja zaglądam do sh na szamarzewskiego za żłobkiem Kalinka - kupiłam tam parę fajnych ciuszków, ale trzeba pogrzebać ... co do reszty to nie wiem jak jest w środku bo nie mam na razie czasu tam zanurkować ... Odpowiedz Link
parapluie Re: Co sie stało z "Drużbacką"... 17.03.08, 20:23 jak bylam tam ostatnio byla karteczka "zapraszamy do na widelcu" Odpowiedz Link
lucia1 Re: Co sie stało z "Drużbacką"... 18.03.08, 14:53 To jest jakiś żart, bo to zupełnie inny ciuchland. Niestety brakuje mi bardzo tego co zniknął, bo miałam blisko i zawsze cos wyszukałam :) Odpowiedz Link
baenshee na widelcu 26.03.08, 22:49 jest na rogu chwiałkowskiego i przemysłowej.na czarnieckiego przy pup-ie jest też na wagę, róg kosińskiego i 28 czerwca,wierzbięcice przy "domu herbaty" zowie się odzież świata.wszystko na wage . chodzę tam dość często i mają tam na prawdę fajne ciuszki ,i damskie i męskie i dziecięce, moja córa ma całą szafę z "widelca" wygrzebaną ,ciuszki firmowe i zazwyczaj nie zniszczone, jest stosynkowo tanio i na prawdę warto tam zajrzeć. na górnej wildzie przy rogu chwiałkowskiego jest też, odziez nowa i używana, mają dużo fajnych ciuszków dzieciecych za grosze.na dębcu w okolicach ryneczku był fajny, po schodkach do góry, przy ryneczku ale nie wiem czy jeszcze jest i było dość drogo. na opolskiej przy biedronce powstał nowy ,ostatnio wydłubałam tam kilka fajnych bluzek ,trzeba tylko dobrze poszukać :) Odpowiedz Link
lucia1 Re: na widelcu 14.04.08, 22:55 Problem w tym że "na widelcu" istniał juz wczesniej kiedy SH na Druzackiej jeszcze działał. Znam go bywam tam od czasu do czasu. To nie to samo. O pozostałych wymienionych punktach tez słyszałam :) Odpowiedz Link
prakseda_ka Re: na widelcu 13.08.08, 09:48 nowy ciucholand na szamarzewskiego - przy skrzyżowaniu ze Staszica, dostawy pon, śr i sob - może uda mi się tam w końcu zajrzeć, ale melduję ze jest ;-) Odpowiedz Link
neoagnes Re: WIELKA LISTA SH - POZNAŃ !!! 25.12.08, 18:06 ekskluzywna odzież nowa i używana znanych angielskich marek. Towar w sklepie podzielony na dwie części : - towar wyceniony - towar weselekcjonowany - każda rzecz ma swoja oczywiście rozsądną cenę; - towar na wagę - poniedziałek-wtorek 25 zł/kg, środa - czwartek 17 zł/kg, piątek 10 zł/kg. towar bardzo dobrej jakości. co poniedziałek nowa dostawa!!!!! Poznań ul. Głogowska 137 vis a vis marketu Billa. Odpowiedz Link
ameise86 Aktualizacja. 2009 rok!!! 01.01.09, 19:44 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wielu super ciuchów! No właśnie, może odświeżymy temat? Bo jak tak patrzę na wpisy z 2005/6 roku w większości, to już się gubię, który SH jeszcze jest, a którego już nie ma... Z mojej strony polecam: - Ten londyński na rogu Św. Marcina i Gwarnej kolo SPHINXa (na pierwszym piętrze). Towar na wagę, na wieszakach. Sklep podzielony na dwie części, w jednej dostawa w środy, w drugiej w soboty i potem ceny sukcesywnie spadają. A po schódkach w dół (to samo wejście mają chyba nowe ciuchy (albo w większości nowe) oraz meble, już powyceniane wszystko. No, zdecydowanie drożej, ale może ktoś wyłowi wartą swojej ceny perełkę. - Lumpeks na Ratajczaka (naprzeciwko biblioteki UAM), czyli Ratajczaka między ulicami Św. Marcin a Pl. Wolności. Dostawa jest chyba w sobotę z tego co pamiętam. Też wszystko na wagę. Fajny, dość duży SH, mają parter i po schódkach w dół również. Także ciuchy dla dzieci i zabawki. - rzadko bywam, ale myślę, że to się zmieni, w lumpeksie "Pełna szafa" (czy jakoś tak :D) na os. Lecha/Tysiąclecia w "Orlim Gnieździe". Na wagę, dostawa - najdrożej w poniedziałki i wtorki - dokładka towaru. Z mojej strony pytanie, co jeszcze polecacie? Najlepiej SH na wagę (jak wiecie to napiszcie kiedy dostawa). SH na Dąbrowskiego (naprzeciwko Pasażu Jeżyckiego) jeszcze istnieje? A opisywany tu Simex na Garbarach (w którym miejscu)? No i wspomniany Clerks na os. Polance (tu też pytanko gdzie dokładnie)? Gdzie warto się wybrać (najlepiej w centrum lub na Ratajach)? Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: Aktualizacja. 2009 rok!!! 06.02.09, 22:03 > - rzadko bywam, ale myślę, że to się zmieni, w lumpeksie "Pełna szafa" (czy jak > oś tak :D) na os. Lecha/Tysiąclecia w "Orlim Gnieździe". Na wagę, dostawa - naj > drożej w poniedziałki i wtorki - dokładka towaru. Czy to ten sam, który jest w blaszaku po schodkach w dół, jeśli tak, to byłam tam parę razy i znalazłam co nieco. A opisywan > y tu Simex na Garbarach (w którym miejscu)? Simex jest bardzo dobrze widoczny po wielkim szyldzie. w pobliżu ul. Grobla jest pasaż, na dole którego jest lumpeks. na os. Przyjaźni jest lumpeks z odzieżą z Anglii, odzież wyceniona, ale w miarę tygodnia przeceniana i dość przystępnie. Kupiłam tam świetną bluzkę. Odpowiedz Link
ameise86 Re: Aktualizacja. 2009 rok!!! 15.02.09, 00:08 Orle Gniazdo/blaszak. Tam są dwa lumpeksy. Ten, który opisałam (ale chyba się pomyliłam z dniem dostawy - w niedz. jest, w sob. nieczynne) jest na parterze, wejście jakby od środka blaszaka. Ten, o którym Ty piszesz, jest dokładnie po schódkach w dół od zewnątrz blaszaka. Jak pisałam poprzedniego posta nie wiedziałam jeszcze o istnieniu tego drugiego. Ten pierwszy (parter/wycenione) jest jednak słabszy, w tym drugim byłam dwa razy późno, bo w piątek/dostawa w poniedz., ale już coś kupiłam (na wagę, czyli git :)) Aktualizacja - od niedawna w lumpku na Ratajczaka (tym na przeciwko biblioteki UAM, niedaleko Czytelni Brytyjskiej) jest dostawa w każdy wtorek. Dzięki za info o innych, muszę się wybrać na spacer po mieście... Bo ten duży SH na Św. Marcinie się robi coraz droższy, w dzień dostawy kg już za 65 zł :( Odpowiedz Link
ciuszek15 Re: Aktualizacja. 2009 rok!!! 15.02.09, 22:41 Ten pierwszy (parter/wycenione) > jest jednak słabszy, w tym drugim byłam dwa razy późno, bo w piątek/dostawa w > poniedz., ale już coś kupiłam (na wagę, czyli git :)) W tym pierwszym byłam kilkakrotnie, ale nic dla siebie nie znalazłam, natomiast ten drugi jest naprawdę super. Odpowiedz Link