Dodaj do ulubionych

SH w Krakowie...

14.09.05, 22:25
Witam!
Chcialabym wsyzstkim polecic swietny sh w Krakowie, przy ul.Wawrzynca. Jest
to najlepszy sh w jakim do tej pory bylam. Odziez jest tam wyceniona i na
wage. Udalo mi sie upolowac tam naprawde super ciuchy, spodnie bluzki,
swetry, a nawet buty.Najdrozsze rzeczy kosztuja tam ok.25 PLN, ale sa w
naprawde swietnym stanie.
Obserwuj wątek
    • margoolcia Re: SH w Krakowie... 15.09.05, 09:02
      witam :-) a mogla byś powiedzieć dokładny adres tego SH na ul. Wawrzyńca?? i
      jeszcze pałe pytanko? kiedy są tam dostawy, czy np. dowieszają codziennie
      towar? wnioskuję że ciuchy sa wycenione...ale jak 25 najdroższy i dobrej
      jakości to chyba warto :-) dzięki za informację
      • malwina79 Re: SH w Krakowie... 15.09.05, 16:23
        Sklep jest na samym początku Wawrzyńca, nie znam adresu, ale jak pojedziesz
        tramwajem np. od strony Rynku to wysiadasz na przystanku tuż przed Wisłą,
        skręcasz w prawo i jest to pierwszy sklep na tej ulicy. Ubrania są i na wagę i
        wycenione, dostawy są w środę. Najlepsze jest to, że jeżeli nie jesteś
        przekonana do jakiejś rzeczy to możesz ją do dwóch dni zwrócić.Ciuchy tam mają
        naprawdę porządne. Akolejka w środy przed otwarciem ma kilka metrów.
        • anula36 Re: SH w Krakowie... 02.10.05, 15:14
          ja dzis uleglam nalogowi i zajrzalam do Robana na Grodzkiej - szukalam paska do
          spodni bo wczoraj mi sie stary , rozpadl ceny dosc wsciekle ale ciuchy fajne-
          paska nei bylo wyszlam za to z fajnym kopertowym sweterkiem;)
    • gapcia76 Ułanów - rewelacja 02.10.05, 21:13
      Po lekturze waszych nowinek wybralam sie do Sklepu na ul. Ułanów. Super. Po
      prostu jestem zaskoczona, ze takie ciuchy mozna znalezc w lumpeksach. Nie
      trzeba nawet specjalnie szukac, wszystko poukladane. No, nie przypuszczalam, że
      takie sklepy wogole istnieją. Wczesniej zawsze zrazala mnie jakosc. Ale co do
      tego sklepu nie mam zadnych zastrzezen. Za stowe kupilam, sliczna bordowa
      kurtke LOOG 38 zl, troche ciemniejsze w kolorze sztruksy, dwa swietne swetry,
      kamizelke i trzy pary nowych majtek wyszczuplajacych po 3 zlote za sztukę. ;)
      No i mam nowe hobby.
      • klymenystra Re: Ułanów - rewelacja 03.10.05, 07:29
        gdzie jest ta ulica? i jakie ceny w przyblizeniu? nie chce mi sie grzebac w
        tamtym watku :D
        • gapcia76 Re: Ułanów - rewelacja 03.10.05, 08:29
          Te Ciuchy znajduja sie na rogu ul. Ułanów oraz Alei Jana Pawla II, budynek
          lewiatana, Stary Hermes. Najlepiej dojechac tramwajami: 4,5,9,10,15,40.
      • javasun Re: Ułanów - rewelacja 30.10.05, 16:01
        Witam.Chciałam sie wypowiedziec na temat lumpeksu przy ul.Ułanów.Faktycznie
        sklep jest rewelacyjny,duzy przestronny i ogrom ciekawych ciuszków.Ceny bardzo
        dobre.Wybrałam sie tam za namową znajomej ,kupiłam troche rzeczy za ponad
        100zł.Przy kasie chciałam sie troszke potargowac,jak przystało na moje
        zwyczaje;-) ale pani która mnie obsługiwała tak strasznie mnie zbeształa ze
        miałam ochote oddać te wszystkie rzeczy,a raczej rzucić jej w twarz.Jak sie
        potem okazało była to kierowniczka sklepu.Mam pytanie ,czy nie ma nad tą panią
        nikogo ważniejszego?? Bo jeśli jest to gdzie ta osoba ma oczy ze przyjeła taką
        osobe? Przeciez nie tylko ceny i towar mają duze znaczenie w handlu ale takze
        obsługa!!!Polecam mimo to ten sklep,poniewaz są fajne rzeczy, ale ostrzegam NIE
        TARGUJCIE SIE BO BĘDZIECIE TAK POTRAKTOWANI JAK JA!!!!!!!!!!
        • majkajezyk Re: Ułanów - rewelacja 15.11.05, 14:43
          ja tam nie narzekam na obsługę na ul. Ulanów 1.
          • wiolonczelistka.surrealistka Re: Ułanów - rewelacja 10.07.08, 22:16
            jak dla mnie żadna tam rewelacja. Nic specjalnego poza wielką przestrzenią.
    • hazel2 Re: SH w Krakowie... 08.10.05, 12:07
      Znalazłam całkiem fajny SH na Kurdwanowie. Jest na osiedlu Piaski Nowe, nad
      Biedronką. Rzeczy na wagę, ale wycena chyba również, wszystko na wieszakach.
      Najbardziej podobały mi się swetry, kilka naprawdę ładnych wełnianych. Sporo
      ciuchów H&M.
      • milkavanilka Re: SH w Krakowie... 08.10.05, 16:04
        No to na Kurdwanowie czy na Piaskach?
        • hazel2 Re: SH w Krakowie... 08.10.05, 18:42
          Hmm,a Piaski to nie Kurdwanów?Dla mnie wszystko od przystanku Bieżanowska w
          stronę Zakopianki to Kurdwanów, wybacz jeśli mylę pojęcia. Dla całkowitej
          jasności : przystanek Piaski Nowe.
          • miska_malcova Re: SH w Krakowie... 09.10.05, 18:27
            to są Piaski :-) Kurdwanów jest wyżej za Carrefourem
            • hazel2 Re: SH w Krakowie... 10.10.05, 13:13
              Zrewidowałyście moje poglady na mapę Krakowa ;). Jestem już uświadomiona, hmm,
              teraz przynajmniej wiem gdzie mieszkam :D.
              • miska_malcova Re: SH w Krakowie... 10.10.05, 14:00
                :-))))
                • anula36 Re: SH w Krakowie... 10.10.05, 22:09
                  no wlasnie miedzy ktorym lumpeksem a ktorym:))
      • eliza_pajdak Re: SH w Krakowie... 29.10.09, 21:44
        Gwoli ścisłości Piaski Nowe są osobnym osiedlem, Kurdwanów osobnym. To osiedla
        PODGÓRSKIE jedno obok drugiego. A obok Piasków jest Kozłówek.
    • lucy215 Re: SH w Krakowie... 12.10.05, 16:49
      Byłam na Wawrzyńca ale nie rzucił mnie na kolana.
      • martvica Re: SH w Krakowie... 12.10.05, 21:58
        A ja byłam dziś w tym przy Do Wilgi. Nabyłam sobie 2 sweterki, różowy i czarny,
        za 6.50 (na wagę) i fajną bluzkę ze śliwkowego aksamitu za 15:) Ale generalnie
        spodziewałam się czegoś fajniejzego po opiniach forumowych... Może to jest
        kwestia rozmiaru, bo noszę 36, a tam są raczej większe. Muszę obadać ten na
        Złotej Jesieni jeszcze kiedyś:)
        pozdrawiam
        Martva
        • anula36 zdzierski Roban!! 12.10.05, 23:04
          moja noga juz w nim nie postanie...zeby malutka bluzeczka bawelniana bez
          rekawow, z bawelny kosztowala 15 zl. Skandal:)
          • margoolcia Re: zdzierski Roban!! 13.10.05, 09:09
            no żeczywiście tak jak mówisz.....małe przegięcie.....;-) to juz czasem w
            niektórych lumpkach kupiło by sie za to 1,5 kg "towaru" ;-)
          • milkavanilka Re: zdzierski Roban!! 14.10.05, 09:57
            He he,ja chciałam u nich kupić na Placu Szczepańskim spódniczkę z lnu do
            kolan,bez podszewki-żadne cudo,ot,taka sobie zwykła,rozmiar mały bo 36,po
            zważeniu cena wyszła 10 zeta,nie wzięłam,też stwierdziłam,że to zbyt dużo za
            niespecjalną używaną szmatkę.
            • majkajezyk Re: zdzierski Roban!! 15.10.05, 17:48
              Nie mam zwyczaju pisac zle o innych... ale, skoro juz zaczelyscie to doloze
              swoje: ogladalam jakis czas temu w Uwadze, ze Roban nie placi ludziom pensji,
              zatrudnia "mlode osoby" na kilka dni na probe, potem zwalnia i nastepnych,
              nastepnych... Ma sprawe w prokuraturze bo ponoc bardzo duzo tych pracownikow w
              ten sposob testowal ;( wszystkich za darmo. Ja u nich nie kupuje bo mam
              wrazenie ze ilekroc wchodze to Panie tasuja mnie pod katem ile ona u nas wyda.
              Kurcze nie lubie jak ktos mi patrzy na rece. Ja mam swoje ulubione sklepy i tam
              sie odnajduje ;) ale o tym juz pisalam.
              • lucusia3 Re: zdzierski Roban!! 08.09.06, 11:50
                Odradzam też Roban na Długiej i na Placu Szczepańskim, zupełnie nieadekwatne do towaru ceny i taka sobie obsługa.
        • elkabelka Jeszcze raz o Ułanów 16.10.05, 12:57
          Wybierz sie moze jeszcze na Ułanów, niedawno go otwarli a sporo tam rzeczy w
          mniejszych rozmiarach ;)
          • elkabelka Jeszcze raz o Ułanów - do Martvicy 16.10.05, 12:59
            to bylo do martvicy ... ale mi sie zle wpisalo przy czyms innym ups.
    • truskawkam73 Re: SH w Krakowie... 21.10.05, 21:42
      To ja się dopiszę :-) Najczęściej odwiedzam "Roban" przy placu Szczepańskim
      (ponieważ pracuję przy tymże placu ;-)) oraz ten na Złotej Jesieni (ponieważ
      mieszakm blisko). I Napiszę Wam, że wszystkie koleżanki z pracy zazdroszczą mi
      cudnych, oryginalnych i śmiesznie tanich ciuchów. Ostatnio w Robanie nabyłam
      najmodniejsze nowe przecierane jeansy DENIM - takie rurki do wywijania do
      kozaczków, a na Złotej Jesieni cudny czarny sweterek BENNETONA, nowiutkie
      jeansy H&M DIVIDED, nowiutkie jeansy MISS SIXTY oraz błękitny sweterek TALLY
      WEIJL. Oczywiście, nie wspominam nawet o ubieraniu rodziny - mój mąż ma stamtąd
      na przykład trzy pary NOWYCH jeansów LEE COOOPER, a dzieci praktycznie nowe
      swetry, bluzy, spodnie i kurtki najlepszych firm. Nadmieniam, że noszę rozmiar
      36, bo to dla wielu z Was też ma znaczenie :-)Acha, a w ROBANIE przy pl.
      Szczepańskim od dłuższego już czasu pracują ciągle te same dziewczyny, ale moja
      siostrzenica-studentka znowuż płakała gorzkimi łzami, gdy pracowała w ROBANIE
      na os. Centrum A. Więc to chyba zależy od kierowniczek.
      • marvellous Do Truskawkam... 21.10.05, 22:56
        Na Złotej Jesieni tez jest Roban? w którym miejscu?
        bo wiem ze jest taki duzy ciucholand, ale na pewno
        to nie Roban, taki kolo Lewiatana.
    • marvellous Ułanów - moje wrażenia :P 21.10.05, 22:58
      Dziś tam byłam - jak dla mnie nic specjalnego. Nawet nic
      nie mierzyłam :-((.
      Do Wilgi i Złotej Jesieni jednak nie mają sobie równych :o).
      • elkabelka Re: Ułanów - moje wrażenia :P 23.10.05, 15:06
        Hej
        Ja tez bylam w piatek, moze sie spotkalysmy ;) kupilam fajny sweterek i
        dowiedzilaam sie ze maja duza wymiane towaru w poniedzialek ;) Zajrzyj moze
        bedziesz miala wiecej szczescia. Mi ten sklep bardzo przypadl do gustu.
        Wszystko w ciucholandach zalerzy od kwestii trafu.
        • weronikba szukam niedrogich butow na duza stopę 27.10.05, 14:23
          Pawenie mam za duze wymagania...
          Ale co tam moze ktos mi pomoze na tym forum
          • anula36 do weroniki: 27.10.05, 21:32

zajrzyj do tego linku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24662&w=30430050
            • anula36 Re: do weroniki: 13.11.05, 17:19
              up
              • elkabelka Forum Krakowskie spi - szkoda 28.12.05, 17:19
                Fajnie czasem przeczytac o jakis ciucho nowosciach... szukam czegos na
                sylwestra macie jakies sugestie ??
                Paradoksalnie.. mam isc na bal, a czuje sie jak kopciuszek, bo naprawde to mam
                w szafie tylko jedna suknie w ktorej mnie juz wszyscy kilka razy widzieli...
                wstyd mi. Suknia swietna ale ma juz 5 lat. :( pomocy
                • zosiamarek Oblowilam sie strasznie 13.01.06, 09:50
                  W czasie ostatniej wizyty na Ciuchach na ul. Ułanów oblowilam sie strasznie ;)
                  Super rzeczy polecam, ruch teraz niewielki i mozna smialo spedzic pol dnia,
                  Kupilam m innymi swietny kostium BIBA, jestem zachwycona.
                  • majkajezyk Wyprzedaze w Krakowie ? 16.02.06, 09:35
                    macie jakies informacje ?/ Nie mialam czasu zajrzec do lumpeksow na Zlotej i Na
                    Willdze ale moze wy cos wiecie? Wybieram sie w sobote zobacze czy warto.
                    Pozdrawiam Was serdecznie.
                    • nenka84 Re: Wyprzedaze w Krakowie ? 18.02.06, 20:49
                      Majka jesli bylas dzis na Wildze to napisz prosze co tam slychac;] Daawno nie
                      bylam-ale teraz zmieniaja mi sie godziny pracy wiec...;]
                      • majkajezyk Wyprzedaz na do Wilgi 20.02.06, 07:51
                        A ja musze pracowac ;) jakos dzis mi szczegolnie ciezko bylo sie wybrac do
                        pracy, wiadomo poniedzialek. Bylam w sobote, kupilam sobie swietne body i
                        dowiedzialam sie ze w poniedzialek maja wyprzedaz zimowej odziezy - 50 %wiec
                        sie troche wstrzymalam, ide po pracy pobuszowac.
                        • nenka84 Re: Wyprzedaz na do Wilgi 20.02.06, 21:57
                          Ja tez musze pracowac:P az tak dobrze to nie jest.. ale teraz mog przed praca:-)
                          Czyli od dzis czy tylko dzis byla taka wyprzedaz? a poza zimowa jest 5 czy 10zl
                          za kg?
                          Pozdrawiam:)
                          • majkajezyk Re: Wyprzedaz na do Wilgi 21.02.06, 16:04
                            Hej Nenka, wyprzedaz dotyczy zimowych ciuchow z wagi i wyceny. Dodatkowo objete
                            nia sa rzeczy takie jak: POSCIEL, SPODNICE I spodnie wszystko po obu stronach
                            sklepu.
                            ja dzis bylam z mama widzialam swietny komplet Uli Popken: dzinsowa marynarka i
                            spodnie na rozmiar 50, niestety nie pasowaly na nas, wiec jesli ktos jest w tym
                            rozmiarze to podsylam info.
                            Znalazlam jednak sporo innych rzeczy.
    • ivve Re: SH w Krakowie...Ułanów - porażka!! 12.03.06, 17:16
      Była wczoraj z koleżanką wq tym osławionym tu sh na Ułanów i ... porażka ! .
      Nigdy nie widziałam w jednym miejscu tylu szmat sprzed 20 lat -koszmar.
      niemodne ,poplamione,rozciagnięte ,zwezanne jeansy ,bluzki a'la lata
      80te ,kolorwe dresy ,kurtki ,niemodne fasony i ten smród -bleee
      Rozczarowałam sie i wiem już gdzie kolejny raz nie pójdę . Wolę swoje sh -
      mniejsze i co prawda drogie ( 57zł/kg) ale wiem ,ze kupię coś na
      czasie ,niezniszczone a nierzadko całkiem nowe i nieużywane <zwroty ze sklepów>
      Nie wiem jak możecie tam kupować . A i jeszcze jedno co dla mnie było ważne -
      zero małych roz 34,36 ,jedynie obszerne i obleśne "namioty" .
      Ułanów - Nie!!!
      • elkabelka do Iwe 17.03.06, 19:29
        No cóż, walka z konkuręcją dotarła nawet na to forum ;)
        • anula36 Re: do Iwe 19.03.06, 15:30
          niestety ja tez nie mam zbyt pozytywnej opinii o tym lumpeksie. Juz woel
          ten "Do wilgi"
          • karla71 Re: do Anuli36 :-) 20.03.06, 13:05
            Ja też rozczarowałam się lumpkiem na Ułanów i teraz się zastanawiam czy warto
            jechać przez pół miasta na Do Wilgi ;-( Aniu czy on się różni czymś od Ułanów?
            • anula36 Re: do Anuli36 :-) 20.03.06, 13:38
              ja glownie buszuje w dziale "duze rozmiary", ale mam wrazenie - (moze to byl
              jakis lepszy dzien w Wildze?) ze generalnie tam sa ubrania w lepszym gatunku ,
              nie zniszczone, wiekszy wybor i nie wymieszane, tak jak na Ulanow.
              Mysle ze warto sie wybrac na ul. Do Wilgi jak jestes gdzies w okolicy - nie
              jechac specjalnie chyba ze zaraz po dostawie.
              ja w ogole uwazam ze najlepiej lustrowac te nablizej domu czy np te ktore masz
              po drodze- bo potem jedziesz tak jak piszesz przez pol miasta... i nic.
              Pozdrawiam,
              Anula
              • sowa_hu_hu a gdzie najlepsze dziecięce??? 22.03.06, 22:36
                w robanie jest masakrycznie drogo więc odpada!!!

napiszcie czy ten na jesieni , wilgi i ułanów ma odzież dziecięcą? i czy tylko
                wycenioną czy na wage też??
                • annka78 Re: a gdzie najlepsze dziecięce??? 18.04.06, 12:27
                  Ja kupuje mojej corci ciuszki na ułanów, są fajne, ale trzeba mieć sporo czasu
                  na przeglądnięcie tych wszystkich wieszaków - są strasznie ściśnięte.
                  • gabrielafrancuz Re: a gdzie najlepsze dziecięce??? 11.08.06, 20:15
                    na os. Lotnisko jest cała masa, slyszalam nawet o jakiejs sukieneczce Diora dla
                    dziewczynki, wiec do boju ;)
    • zabciuch1 Wyprzedaż w ŻABCIUCHU 23.03.06, 19:39
      Wszystkich serdecznie zapraszamy od poniedziałku (27.03) do soboty (1.04)
      na wyprzedaż...wszystko po 7 zł/kg.
      Od 3 kwietnia całkowicie "Nowa kolekcja" :-))

Załoga Żabciucha

• majkajezyk Kostiumy kąpielowe 07.05.06, 11:59
      Hej w poniedzialek jest na UŁanów dostawa kostiumów kapielowych ;)
      Ja sie wybieram w trakcie pracy ;) okropna jestem, ale wieczorem nie dam rady.
      Ps. Jesli jest ktos zainteresowany dużymi rozmiarami to znacznie sie tam teraz
      poprawilo organizacyjnie pod tym wzgledem. Wogole mam wrazenie ze teraz maja
      fajniejsze rzeczy.
      • gapcia76 Macie jaies newsy 17.05.06, 15:59
        co tam na Ułanów bo nie wiem czy warto sie wybrać ??
        • annka78 Re: Macie jaies newsy 30.05.06, 12:44
          widzialam ze na ulanow maja wywieszona tablice ze wyprzedaz - 5zl/kg
          nie wiecie czy warto sie wybrac? zostalo cos jeszcze? :)
          • elkabelka Re: Macie jaies newsy 31.05.06, 11:46
            Na ułanółw jest od wczoraj wyprzedaz 1 zl sztuka. Wymiana od 5 czerwca, i wtedy
            cena 10 zł. kg. Wtedy sie wybieram, bo maja wtedy zawsze jakies perełki.
    • klymenystra nowy sh na szewskiej 30.05.06, 18:30
      jakosc dobra, ubrania jak na moj gust srednie- to, co w sklepach. ceny-
      powalajace. np spodnica za 50 zlotych O.o
      • kasiakrecik WILGA kiedy dostawy?:> 15.06.06, 15:17
        witam!bardzo prosze was o pomoc,kiedy sa dostawy w wildze?co tydzien w
        poniedzialek?moglby mi ktos wytlumaczyc jak tam trafic,bo nie jestem z
        krakowa..z gory dziekuje,pozdrawiam;)
        • panisiusia Re: WILGA kiedy dostawy?:> 15.06.06, 21:48
          Towar jest dokładany na bieżąco.
          Należy dojechać do przystanku Sanktuarium Bożego Miłosierdzia(8, 19, 22, 23,
          11). Wysiąść, stanąć twarzą w kierunku Zakopanego, zrobić w tył zwrot, dojść do
          schodków, iść prosto, jak jak ulcica zacznie skręcać, zrobić to, co ona. Oczom
          pokaże się taki budynek-magazyn. To będzie to. Pójść wzdłuż chodnika i dojść do
          schodów. Tam już będzie wszystko jasne. Jeśli jedzie się samochodem, to w
          okolicach pętli Łagiewniki należy się zapytać o kościół Matki Boskiej z La
          Salette i pojechać kawałeczek dalej za kościół. Z resztą na pętli Łagiewniki są
          drogowskazy, takie z napisami "u nas drogi jest tylko klient".
      • gabrielafrancuz Re: nowy sh na szewskiej 10.08.06, 20:31
        I ja tam byłam...przez 5 minut. Nic specjalnego. Zamiast takiego starannie
        wyselekcjonowanego towaru na wieszakach wole juz grzebac w boksach, gdzie indziej.
        • gabrielafrancuz Starowiślna- Kraków 11.08.06, 18:58
          Na Starowiślnej, zaraz przy skrzyzowaniu z Dietla idac w strone Wisły, na
          odcinku przez który przechodze idac do pracy, sa dwa. Jeden szczegolnie fajny-
          lump firmy Dawo- super koszule i podkoszulki, sporo butów, niekiedy wsrod
          torebek tez znajda sie cacuszka- ja mam dzieki temu lumpowi super torbe w stylu
          lat 60. i pare apaszek. I super buty, fioletowe.

Drugi lumpek to lump na wagę, z logo Smoka, tuż przy "Czarnej odzieży"- kupiłam
          tam ekstra płaszcz za złotówkę- w ogóle niezniszczony- to był mój zdecydowanie
          najlepszy zakup odkąd chodze- a chodze od niedawna- lumpy to moja nowa obsesja ;)
    • sulova Re: SH w Krakowie... 27.08.06, 15:52
      trzeba isc jutro na polowanie :D
    • aaannn Re: SH w Krakowie... 28.08.06, 19:17
      Planuje wpaść do Wilgi. Opłaca się, jest tam coś ciekawego? Jakaś wymiana towaru? Szkoda tracic pół dnia, przejechac cały Kraków żeby trafić na same niedobitki.... Pomóżcie blisko-mieszkąjące znawczynie ;-)
      • panisiusia Re: SH w Krakowie... 08.09.06, 18:45
        W Do Wilgi jest wielka wyprzedaż, 5 zł kilogram, 50% za letnie rzeczy z wyceny.
        Nie wiem, jak długo to jeszcze potrwa, bo ja na tych zasadach "obłowiłam się"
        tydzień temu.
        • elkabelka Nowy towar na Do Wilgi 16.09.06, 14:54
          Wlasnie wrocilam z Do Wilgi i ... oblowilam sie bo wszystko na czarnych
          wieszakach bylo po 1 zl za sztukę. W poniedzialek maja nowy towar wiec tez sie
          wybieram.
          • lucusia3 Re: Nowy towar na Do Wilgi 26.09.06, 15:38
            Zbieram się do tego Do Wilgi chyba z rok. Nie ma co, jutro jadę.
            Musze złowić kilka sweterków.
        • jossie Re: SH w Krakowie... 25.04.08, 13:16
          szkoda ,ze nikt juz nie dopisuje sklepow.niestety lista jest dosc stara i sporo podanych sklepikow juz nie dziala :(
          • nisiaczek28 Re: SH w Krakowie... 06.06.08, 12:38
            Hm ja się chętnie dopiszę :)

Roban na Placu Imbramowskim ( co sobotę 7zł za kg)
            Roban na os. Teatralnym ( co trzy tyg 7zł za kg)- dużo fajnych ciuchów
            Biga na ul. Ułanów
            os. Złota jesień i os. na lotnisku - wycena i na wagę, sporo butów

To moi faworyci :)

• olalaa82 Re: SH w Krakowie... 23.06.08, 12:55
              kolejny Apel....:( czy jesteście w stanie powiedzieć mi gdzie przeniósł się ten
              ciucholand, który był na Wielopolu zaraz za Robanem, było to jakieś 2 lata
              temu...do tej pory go nie odnalazłam w Krakowie a był to mój ulubiony...czekam
              na info:)z faktów: wiem że na 100% się przeniósł, nie pamiętam jego nazwy bo
              nigdy na to nie zwracałam uwagi ale miał taki pomarańczowy szyld..wiem że to
              niezbyt precyzyjne...ale
              może zdarzy się jakiś cud :)
              • nisiaczek28 do Olalaa82 13.07.08, 21:28
                Na pewno jest drugi tej samej firmy na ul. Długiej na początku idąc od Kleparza
                po lewej stronie...
                • olalaa82 Re: do Olalaa82 15.07.08, 21:21
                  dzięki serdeczne, na pewno się wybiorę :)
    • martvica Re: SH w Krakowie... 27.09.06, 10:51
      Ja się przyłączam do achów i ochów nad Żabciuchem :)
      Byłam wczoraj, kupiłam koło kilograma ciuchów, dostałam zniżkę na hasło forumowe
      (rewelacyjny pomysł, naprawdę!). No i jestem bogatsza o 3 koszulki na
      ramiączkach w kolorach jaskrawych (turkus, fuksja, liliowy), pasiastą niebieską
      koszulę z rękawem 3/4 i piękną suknię do kostek, idealnie na mnie leżącą.
      Potem zajrzałam do Robana na Długiej, gdzie za kwotę porównywlną, bo 20 zł,
      kupiłam jedną minispódniczkę. Śliczna, ale nie sprawiła mi takiej przyjemności ;)
      • magda-fl Re: SH w Krakowie... 23.10.07, 12:06
        martvica napisała:

> Ja się przyłączam do achów i ochów nad Żabciuchem :)
        > Byłam wczoraj, kupiłam koło kilograma ciuchów, dostałam zniżkę na hasło forumow
        > e
        > (rewelacyjny pomysł, naprawdę!). No i jestem bogatsza o 3 koszulki na
        > ramiączkach w kolorach jaskrawych (turkus, fuksja, liliowy), pasiastą niebieską
        > koszulę z rękawem 3/4 i piękną suknię do kostek, idealnie na mnie leżącą.
        > Potem zajrzałam do Robana na Długiej, gdzie za kwotę porównywlną, bo 20 zł,
        > kupiłam jedną minispódniczkę. Śliczna, ale nie sprawiła mi takiej przyjemności
        > ;)
        A gdzie ten Żabciuch jest? I jakie to hasło do zniżek :>
    • aaannn Re: SH w Krakowie... 29.09.06, 15:47
      A ja się trochę pozachwycam Wilgą dla odmiany. Co prawda niewiele tam kupiłam,a le za to wczoraj widziałam tam boską komizekę(bezrękwanik). Brązowa, z futerka, z kołnierzem, śliczna! Niestety na mnie za duża, rozmiar chyba 42. Kosztowała chyba 19 złotych. Ahhhh cudna....
      • martvica Re: SH w Krakowie... 29.09.06, 17:49
        Dziś byłam na Placu Szczepańskim. W Robanie wycena, i trocję przeginają -
        spódnice 20-25 zł, za tyle mżna mieć nową na przecenie w zwykłym sklepie:> Jedna
        miała rozwalony zamek, ale nic to - na metce 20 zł jak nic.
        W Majewskim nabyłam różowy sweterek, na wagę - pani powiedziała 10.30, a ja
        zapłaciłam, chociaż mnie zatkało z wrażenia. Nie wiem czy nie policzyła mi za
        'odzież extra', czy tyle teraz kosztują ciuchy na wagę? Czy Żabciuch mnie
        rozpieszcza (parę tygodni temu: krótka sukienka+mały sweterek=2.40 zł, fakt że
        cena za kilo przyjemnie niska)?
        Zajrzałam też w sobotę do Robana na Grodzkiej, efekt - jasnofioletowa spódniczka
        nad kolano, z czegoś w rodzaju tweedu, do ktorej nie mam co nosić;) za 15 zł...
        • aaannn Re: SH w Krakowie... 29.09.06, 18:31
          Nie rozumiem tych zachwytow nad Żabciuchem. Wyczytałam na forum, że warto, wiec byłam, jakiś czas temu. Dwa razy. Nic nie kupiłam, jakoś nie powalił mnie na kolana.. Normalny ciucholand, i już. Może poprostu trafilam na kiepskie dni? Za to (aby sobie poprawić humor po nieudanej wizycie w żabce) wpadłam jeszcze do Robana na Pl. Imbramowskim. Całkiem niezły ;-)

Kiedy warto wpaść do Żabciucha?
          • martvica Re: SH w Krakowie... 30.09.06, 19:54
            Za pierwszym razem nic nie kupiłam.
            Za drugim - małą sukienkę i jeszcze mniejszy sweterek.
            Za trzecim - prawie kilogram rzeczy, na sztuki to będzie chyba z 6:)
            O ile się nie mylę, dostawy mają w poniedziałki.
            A co widzę? Tanio, czysto, miło, wszystko wisi, spodnie też wiszą i to w stanie
            rozłożonym, więc od razu można stwierdzić czy to dzwony ;) I jeszcze mam, a
            właściwie miałam, blisko z uczelni...
    • tweety_28 Re: SH w Krakowie... 04.01.07, 21:42
      No to ja też przyłącze się do wątku. Oto moje opinie na temat Nowohuckich sh:
      1. Roban Plac Centralny - fajne ciuchy szczególnie w dniu dostawy, ale na
      wyprzedażach też można coś upolować, ostatnio sporo ładnej wyceny ( ceny
      średnie ).
      2. Roban os. Piastów - jw. mało wyceny
      3. Sh z flagą os. Zgody i os. Centrum C - ekstra, drogo ( 53 zł/kg, za rzeczy
      które ważą mniej niż 10dkg - 8 zł. ) ale ciuszki super, bardzo oryginalne
      4. os. Złota Jesień - duży, ale to jego jedyny plus, większość wycena, drogo,
      np. za średniej jakości sweterek ( markowy ) 32 zł. duży minus wieczorem w
      sklepie jest strasznie ciemno prawie nie widac co wisi na wieszakch
      5. os. Na lotnisku ( ta sama firma co Złota Jesień ) - moim zdaniem dużo lepszy
      sklep niz Złota Jesień, ceny podobne ale towar lepszy i chyba jest go trochę
      więcej
      6. SH z os. Bohaterów Września ( przy dawnym ABC ) - mały ale fajny, w dniu
      dostwy mozna upolowac niezłe perełki, tanio, nawet wycena jest bardzo rozsądna
      To chyba wszystko, jeżeli cos mi się jeszcze przyjdzie do glowy to dopiszę.
      Życze miłych łowów!
      • tweety_28 Re: SH w Krakowie... 05.01.07, 19:01
        Przepraszam za błąd sh z flaga jest na os. Centrum B
        • barbarelu Re: SH w Krakowie... 10.03.09, 13:30
          ja jestem przynajmniej raz w tygodniu w swoim ulubionym SH, ostatnio wypatrzyłam
          super wiosenny żakiecik z ozdobnymi kieszonkami za 15 zł i rudy sztruksowy
          płaszczyk za 12 zł, teraz są wyprzedaże ubrań na zimę, polecam wycieczkę do Bigi
          na os. Strusia mają nowy wiosenny towar i wyprzedaż zimowego.Pozdrawiam :)
    • anula1987 Re: SH w Krakowie... 30.03.09, 16:12
      Cześć dziewczyny, czy wiecie coś o jakichś ciucholandach, gdzie
      mogłabym kupić książki w języku angielskim? Chcę podszliwować, a
      książki to fajny sposób. Wiem, że czasem na lumpeksach się
      trafiają :)
      • gabrielafrancuz Re: SH w Krakowie... 30.03.09, 20:54
        Sieć Dawo - na Wawrzyńca i Limanowskiego.
      • gabrielafrancuz Re: SH w Krakowie... 30.03.09, 20:55
        A jeśli mieszkasz na Hucie, to os. na Lotnisku również - można znaleźć tam też
        gazety.
        • majeranek-2 Re: SH w Krakowie... 23.06.09, 19:48
          ja odkryłam wczoraj fajny sh na Kurdwanowie, w białych pawilonach na
          Wysłouchów. Są tam rzeczy dla wszystkich, ale bardzo duzo dla
          maluszków. Kupiłam super śpiochy z gapa i cartersa po 5 zeta za
          sztukę , poza tym fajne bluzeczki dla małej i sobie bluzeczke za 10.
          Wybieram się w piątek, bo mają być przeceny w weekendy 50%
          majer-anka
          • krewetka Re: SH w Krakowie... 22.12.09, 11:43
            a w którym ciucholandzie maja duzy wybór ciuchów dla malutkich dzieciaczków,
            niemowlaków?
            • mone_liza Re: SH w Krakowie... 29.12.09, 19:58
              Trafiłam na fajny second hand zupełnie przypadkiem w okolicach ulicy
              Łokietka. Zaraz za torami jak się idzie w kierunku biedronki i
              kościoła po lewej stronie. Mają różowe cegły przed wejściem i wogóle
              wszystko na różowo.

Ceny według mnie dobre ale to moja opinia. Na przykład kupiłam jeansy
              esprita za 20 zł, kilka bluzeczek po 10 zł oraz jedną nową Street One
              za 16 zł. Z tego co patrzyłam to mają sweterki za około 24 zł
              bluzeczki nawet za 6 i masę spodni wszelakich. Dzieciaczków i
              młodzieży też maja sporo jak dla mnie. Bodziaka kupiłam znajomej dla
              synka za 4 zł i spodenki za 8zł. Znalazłam też fajną kurtkę dla mojej
              córci ale za małą, była chyba za 14 zł. Z tego co pamiętam mają dużo
              maleńkich ciuszków.

Dużo firmówek, miła pani - właścicielka, która pomaga z chęcią. A co
              najfajniejsze można negocjować cenę, jest dużo luster, wszystkie
              rzeczy wycenione na wieszakach, przymierzalnia i jasne światło.
            • nisiaczek28 Re: SH w Krakowie... 03.03.10, 21:57
              Jeśli dla dzieci to Artus94 na al. 29 listopada 94 :)
              • krewetka Re: SH w Krakowie... 06.03.10, 13:41
                czy w okolicach Bronowic jest jakiś fajny ciucholand?
                • anzas Re: SH w Krakowie... 10.06.11, 19:14
                  Wszystkim forumowiczkom polecam krakowski SH mieszczący się na oś. "Na lotnisku" Ubrania markowe, niezniszczone, często nowe (nie jak na Robanie-bród, smród i dziury), ciekawe buty, torebki. Jest wycena i waga (ok. 10zł kg).
                  Dla przykładu: wycena;
                  -NOWA SUKIENKA CHLOE Z METKĄ ZA 22 ZŁ!
                  -Jeansy DIESEL'a za 18 zł
                  -Torebka YSL za 12 zł

dużo miejsca, wielkie przymierzalnie, mila obsługa :))
                  • madzia_k Re: SH w Krakowie... 26.06.11, 12:36
                    a mozesz napisac gdzie on dokladnie sie znajduje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka