Dodaj do ulubionych

PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU

09.03.09, 15:23
Mam pytanie. Zakupiłam od jednej z hurtowni reklamującej się na tym forum towar.
Zupełnie odbiegający od reklamowanego i tu na forum i na ich stronie.
Chciałam go zwrócić.
Wstępnie dowiedziałam się,że to odzież używana i nie ma zwrotów.

Ale zupełnie nie zgadza się ona z oferowaną.
Ponadto nie zgadza się waga.
Na razie sprzedający poprosił o fotki tych "kwiatków", czekam na odpowiedź.

Moje pytanie.

Czy mam prawo oddać towar - w ramach reklamacji, zwrotu 10dni (zamówienie
przez telefon - oferta z ich strony).

Czy znacie jakiś paragraf na zwrot.

Proszę o pilną odpowiedź.

kornela
Obserwuj wątek
    • lindusek Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 09.03.09, 17:34
      Towar można reklamować,zwrot towaru i zwrot gotówki za towar to dobra wola
      sprzedawcy.Proszę poczytać prawo konsumenta.Pozdrawiam.
      • magda0708 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 09.03.09, 23:01
        Dokładnie tak jak piszesz to dobra wola sprzedawcy i nic mu nie zrobisz a tym
        bardziej jak kupujesz rzecz używaną.

>Czy mam prawo oddać towar - w ramach reklamacji, zwrotu 10dni >(zamówienie
        przez telefon - oferta z ich strony)

Kornela32 lepiej by bylo jak bys kupowala w sklepie internetowym wowczas jest
        mozliwosc zwrotu ale nie wiem jak to tez wyglada jesli cos jest uzywane.

Tak wiec chyba nic nie zrobisz
        • ysssa Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 08:57
          to są używane rzeczy i tylko dobra wola sprzedawcy jak przyjmie.
          • andrzej1230 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 09:46
            Ojjjj - zdaje się że nie macie racji.
            Wg przepisów ogólnych kiedy sprzedaż nastąpiła poza siedzibą
            sprzedającego (wysyłka) kupujący ma 10 dni na zwrot towaru bez
            podania przyczyny. Dla sprzedającego ciuszki używane są towarem
            handlowym (zakładam, że sprzedaje firma na rachunek a nie osoba
            fizyczna). A więc zastosowanie mają przepisy ogólne. A szczegółowych
            w odniesieniu do takiej sytuacji ja nie znalazłem. A może ktoś z
            forumowiczów zna szczegółową podstawę prawną dotyczącej takiej
            sytuacji?
            POWTARZAM - wg mnie, jeśli towar został kupiony w hurtowni, na
            fakturę za pośrednictwem firmy kurierskiej lub poczty, to mimo iż są
            to ciuszki uzywane zastosowanie mają przepisy POZWALAJĄCE zwrócić
            towar nawet bez podania przczyny.
            • kornela32 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 10:39
              Owszem - ze strony internetowej , ale na telefon.
              Bez rachunku.
              mam tylko list przewozowy - pobranie.
              Waga na liście zaniżona o połowę.
              Ponadto zostałam oskubana na wadze, jakości i przesyłce.
              Dostawca napisał do mnie, że mogłam sobie przyjechać i zważyć worek. A towar
              jest używany (nieważne jaka jakość) i nie podlega zwrotowi.
              Zresztą właśnie robię zdjęcia i opiszę oszusta w osobnym wątku.
              Aby już nikt nie nabrał się na te frykasy
              • java-hurt Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 11:07
                Kornela podaj nazwę hurtowni,adres i nick z furum
                • kornela32 A nick ma - taniaodziez.com.pl 11.03.09, 20:14
                  Hurtownia Kwidzyn
    • trendtop Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 12:10
      witam...
      Prowadzę hurtownię odzieży używanej i jedną z podstawowych zasad jest dobro
      klienta, które przekłada się na dobre imię firmy. U nas klienci mogą przejrzeć
      towar przed zakupem i wybrać ten, który im odpowiada. Wiele firm z branży działa
      podobnie, bo wiedzą, że mają dobry towar, który zawsze znajdzie nabywcę. Nie
      sztuka sprzedać raz, sztuką jest utrzymanie klienta. Jeżeli jest sytuacja, że
      klient nie może przyjechać sam i prosi o wysyłkę, staramy się wybrać towar jak
      najlepszy... i poinformować klienta konkretnie co zostanie mu wysłane. Taka
      postawa procentuje, jednak jak widać nie wszyscy się do niej stosują... Drodzy
      detaliczni odbiorcy... nie dajcie się nabierać na szmaty i wybierajcie tylko te
      hurtownie, które pozwolą wam zobaczyć towar...Wbrew pozorom jest cała rzesza
      uczciwych hurtowników, którym zależy na dobrym imieniu firmy i dobrych
      klientach. Reszta to zachłanni na kasę krwiopijcy...
      • andrzej1230 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 12:39
        Kornela, kupiłaś towar jako osoba fizyczna od osoby fizycznej (tzn.
        bez faktury) zostałaś oszukana ale żadne przepisy prawa handlowego
        się tu nie kwalifikują.
        Możesz zrobić 3 rzeczy:
        1. pojechać do sprzedawcy i obić mu twarz... raczej nie polecam... :)
        2. załozyć sprawę cywilną o oszustwo (marne szanse wygranej)
        3. tak jak radzi Java podać nazwę oszusta na forum

Polecam to trzecie..... pociecha niewielka, ale zawsze może to być
        bodźcem dla sprzedawcy o przeprosiny i jakieś polubowne załatwienie
        sprawy dla dobra jego biznesu....

Jest jeszcze czwarta możliwość..... skarga do Urzędu Skarbowego.
        De facto sprzedający nie wydał Ci faktury, ale paragon powinien był
        Ci wystawić..... Co wy na to drodzy forumowicze?
        Jesli sprzedający w te pędy wystawi paragon bedzie to podstawa do
        BEZZWZGLEDNEJ konieczności zwrotu pieniędzy za towar w myśl
        przepisów ogólnych. Czy donosicielstwo jako forma samoobrony jest
        słuszne i moralne? Jakie są Wasze opinie?
        • kornela32 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 23:24
          Gdybym miała inny charakter - to poszłabym na policję.
          Na paczce wpisana waga 5kg (i tak zapłacił a wziął za przesyłkę 60zł)- pobranie
          za 10kg.
          Już by był ugotowany.
          Zakup na firmę od firmy, ale bez faktury, bo chciał jeszcze VAT do tego
      • vitara3 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 19:07
        witam pisze pan że podstawowa zasada hurtowni to dobro klijenta od
        roku szukam hurtowni która sprzedała by mi towar a nie szmaty
        niestety do dzisiaj nic nie znalazłami nie wieze że sa hurtownie
        którym zależy na klijencie. Bardzo prosze jezeli ktoś ma namiar na
        sprawdzoną hurtownie dajcie namiary
    • magda0708 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 13:10
      a jak gosc wystawil paragon a tobie nie dal to i tak nie
      udowodnisz, powie ze dal paroagon wiec tu sprawa tez nie trafiona.

Duzo kilogramow/sztuk kupileś ? jak duzo to trudno ,a jak mało to
      daj sobie spokoj - na wszystko znajdzie sie kupiec :)

• andrzej1230 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 13:36
        Fiskalizm to nie jest zabawka dla małych dzieci..... :) Jesli tego
        dnia, kiedy nastąpiła sprzedaż nie wystawił paragonu, to go już nie
        wystawi.... A wartość sprzedaży jest na liście przewozowym/pobraniu.
        A szansa, że była tego dnia dokładnie taka sama sprzedaż, która
        jednak została udokumentowana paragonem jest 1/100000.... :).
        • java-hurt Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 14:21
          Paragon fiskalny wystawia sie po przyjęciu gotowki,a wtym przypadku
          była sprzedaż za pobraniem.Taka jest kolejnosc przy zakupach do
          sprawdzenia w kazdym sklepie.
          Do p.andrzeja ja osobiscie nie popieram zadnej formy donosicielstwa
          i w zadnej dziedzinie.Jednak ta pani powinna podac nazwe
          hurtowni,poniewaz taka hurtownia psuje opinie innyn hurtowniom.My
          mamy jedną zasade:jako ze mamy odziez zawsze tej samej jakości
          namawiamy klientów żeby chociaz za pierwszym razem sami osobiście
          zapoznali się z jakością towaru i jeśli chcą mogą to robic za kazdym
          razem.
          • kornela32 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 23:26
            I nie zrobię mu takiego świństwa jak on mi.
            Nie trafił na równego sobie.
            Ale pod każdym jego postem będę ostrzegała ludzi.
            Mam zdjęcia, świadków i to nie będą oszczerwstwa
    • aga12210 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 19:06
      KORNELA PODAJ NAZWĘ TEJ HURTOWNI
    • fantastic_sklepik Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 21:30
      jacy ci hurtownicy wspaniali....potrafią zatriumfować tylko jak ktoś jest
      kopany.żałosne...wątek nie dotyczy tego jacy to wy wspaniali,tylko czy ciuchy
      można zwrocić... nie wymyślajcie tylko,że to ja sprzedałam te ciuchy,bo ja
      hurtowni nie mam.to wiadomość dla tych co z jęzorem czekają aż się da komuś
      dowalić.wzrasta wtedy samoocena...ohyda
      • wolumen2009 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 22:37
        czy ty rozumiesz co czytasz?W każdym wpisie jest na temat zwrotu towaru.to twój
        wpis jest nie pasujący do tego wątku.tez mnie interesuje co za hurtownia,a tylko
        dlatego zeby niepotrzebnie natłuc kilometrów i się rozczarować
        • fantastic_sklepik Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 10.03.09, 22:53
          nie,nie rozumiem.wytłumacz mi geniuszu
    • kornela32 PODAJĘ NAZWĘ 10.03.09, 23:22
      Napiszę krótko teraz o co chodzi.

Hurtownia reklamuje się na forum i na swojej stronie www.
      EXCLUSIEVE CREAM BABY i KIDS.
      Odzież tylko nowa i wyglądająca jak nowa. Zdjęcia cudowne. Cena wysoka
      47zł / kg i 45zł/kg

Zadzwoniłam i wypytałam szczegółowo o jakość.
      Moje potrzeby miesięczne takiego creamu to 200/ 300 kg.

Na próbę wzięłam 10kg kids exclusive cream.Za pobraniem.

I teraz tak.

1. Waga mniejsza o 1,2 kg ( 54zł straty)
      2. Wysyłka miała być z opcją na sobotę za co dopłaciłam była standard ( koszt wysyłki 60zł )
      3. Odzież w połowie ok, ale do zaliczenia do 1gat a w połowie podkoszulki bawełniane z widocznymi śladami prania a jeśli już nowe, bo owszem, było kilka, to niemodne i jakichś chińskich firm.

Mój telefon z reklamacją - wielkie zdziwienie Pana, na temat wagi wielkie OOO. Co do dopłąty za przesyłkę - zero reakcji.

Poprosił o zdjęcia - wysłałam. Dla niego to nic wielkiego.
      To przecież odzież używana. Na moje tłumaczenia,że miały być nowe i wyglądające jak nowe - odpowiedź - trzeba było kupić outlet.

Temat wagi - trzeba było przyjechać i sobie zważyć worek.

Chamstwo pierwszej klasy.

Z czymś takim nie spotkałam się w życiu.

Oto mail od Pana :
      "To ile Pani mogła zapłacic w innej hurtowni to mnie nie obchodzi, u nas
      jest po takiej cenie po jakiej Pani kupiła nikt do tego nie zmusza ,
      jezeli nie odpowiada Pani towar to nastepnym razem prosze przyjechac
      osobicie i zwarzyc sobie worek.
      Raz jeszcze pisze odzież uzwyana nie podlega zwrotowi."

Może tylko mi trafił się taki worek, ale czuję się bardzo oszukana.
      Na życzenie wrzucę zdjęcia i podam linki, aby nie być gołosłowną.

OSTRZEGAM wszystkich.
      To nie jest odzież pakowana w Anglii. Jakość jak zwykły sort za 20/ 25zł.
      Nie dajcie się nabrać.

Hurtownia KWIDZYN
      www.taniaodziez.com.pl

Pozdrawiam uczciwych.

kornela
    • hemiro Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 00:01
      Witam serdecznie,wiedzialam,ze z ta hurtownia cos jest nie tak....Jakis czas
      temu chcac pojechac na "ogledziny"i ew. zakup przegladalam "galerie zdjec" tejze
      hurtowni.Odechcialo mi sie , jak zobaczylam te same zdjecia ,ktore ma hurtownia
      Demisort z Wloclawka. Te same worki,te same metki ( szczegolnie
      charakterystyczna jest VERSACE ).Gdzies towar nie chodliwy,wiec trzeba pchnac,np
      P. korneli32.Fantastic-bombastic , interes sie kreci:/. Pozdrawiam.
      • kornela32 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 00:30
        No patrz
        Faktycznie, te same zdjęcia.
        Może od nich kupuje i dodaje 100% marży i ma EXCLUSIVE
        • hefalumpy1 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 08:25
          Tez nie polecam! towar niezgodny z opisem, towar za 45 zl wyglada gorzej niz
          niesort, zreszta nie ma sie co spodziewac bo wlasciciele "hurtowni" bo wg mnie
          tylko w cudzyslowiu mozna nazwac dzialalnosc tej firmy maja sklep w Kwidzynie.
          Widzialem towar na miejscu, ceny kosmiczne, towar marny. Ogolnie nic ciekawego.
          Zreszta spojrzcie na cytat odpowiedzi wlasciciela, sposob odpowiedzi swiadczy o
          czlowieku.

A co do sprzedazy bez faktury - czyste oszustwo podatkowe. Towar sprzedaje sie w
          cenach brutto a nie netto. Zglos to do US to firma dlugo juz nie poistnieje.
          • adaczek Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 08:53
            Kij ma dwa końce, sprzedaż towaru zakupionego bez faktury jest takim samym
            oszustwem podatkowym jak nabycie takiego towaru również bez faktury.
          • java-hurt Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 14:56
            W celu wyjaśnienia w hurtowniach podaje się ceny netto,kogo interesuje cena
            brutto powinien sobie dodać odpowiednią marżę.Na odzież używaną 22%.

• kornela32 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 15:33
              A czy ktoś może mi napisać jak wkleić aktywny link?
              Bo na każdym forum inaczej a tu nigdy nie wklejałam
            • annakorba Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 20:42
              Nie ma pan racji, nie sprzedaje sie w PL niczego bez vatu. Z ang - pol - owszem,
              ale na naszym rynku przy sprzedazy do wszystkiego naliczany jest vat. Jesli ktos
              podaje w handlu o.u ceny netto to albo przekreca UrzSkar albo sam jest oszustem
              bo kupuje bez fry zeby ominac podatki. Ja znam kilka hurtowni, ktore sprzedaja
              normalnie w cenach brutto. A ci co kaza sobie doliczyc vat to zwykli oszusci.
              • fantastic_sklepik Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 20:55
                annakorba co ty za herezje snujesz.ceny brutto,to w sklepach owszem,ale w handlu ,uslugach-tam gdzie wchodzą w grę firmy prywatne ,podawane ceny są najczęściej cenami netto...a co do hurtowni,to wiadomo-szmaciarska branża to i szmaciarze muszą się znależć
              • villa100 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 22:15
                Droga annokorba zanim wypowiesz się na ten temat to sprawdź najpierw czy masz
                racje.Pierwszy błąd to handlu,jak piszesz,ang- pol nie płaci się vatu ale tylko
                jak jest się płatnikiem vatu unijnego i zasady te obowiązują w handlu ze
                wszystkimi krajami unii europejskiej.Nie wiem jaką prowadzisz księgowość ale
                chyba nie jesteś płatnikiem vat.Płatnika vatu interesuje cenna netto.A swoją
                drogą prowadząc sklep z odzieżą używaną nie istnieje możliwość aby już pierwszym
                roku nie załapać się na vat,chyba że się nie wpisuje uczciwie dziennych
                utargów,co też jest oszustwem podatkowym.Tak że lepiej pilnować swojego nosa i
                nie interesować się co robią inne osoby.
                • annakorba Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 11.03.09, 22:32
                  Villa...albo ty nie wiesz o co chodzi albo nie zrozumialas o co mi chodzilo.
                  .... jak kupujesz towar w angl do pl to dostajesz fakture na 0 %vatu, i placisz
                  go potem tutaj. wiec faktura jest bez vatu, w pl nie mozesz kupic towaru bez
                  fry, chyba ze od chinczyka na targu
                  • fantastic_sklepik Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 08:00
                    oj,mącisz kobieto jak ryba akwarium.a ja myślałam,ze to faceci sa tępi
                    tylko...90%zakupów w tej branży to zakupy bez faktury.chyba tylko ty pozostajesz
                    w przekonaniu,że w Polsce nie można kupić towaru bez faktury.to bez żadnego
                    znaczenia,czy z fakturą,rachunkiem,czy świstkiem na papierze toaletowym
                    wypisanym.tu chodzi o uczciwość zasranych hurtowników.kumasz to?
                    • szma-tex Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 08:51
                      Zgadzam sie z Toba.Sam kupuje z faktura raz w miesiacu,dzieki temu
                      mam w skepie taniej o kilka procent,a dla klientow to wazne.Nie ma
                      uczciwego sklepu ktory kupuje wszystko na fakture a hurtownikowi
                      wszystko jedno bo to co doliczy vatu to odda panstwu.
                  • szma-tex Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 08:44
                    nie masz prawa importowac z zadnego z krajow UE towarow zvatem0% jak
                    nie maszVAT EU.W Polsce i tak czy go kupilas z VATem czy bez VATu
                    musisz spradac go dodajac do ceny netto odpowiednia stawke VAT.Zanim
                    bedziesz sie madrzyla na forum , pisala glupoty i wprowadzala ludz w
                    blad to sprawdz,sa telefony,jest internet.
                    Mam wrazenie ze jezeli tak robisz jak piszesz to wczesniej czy
                    pozniej us zapuka do ciebie.
                  • villa100 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 09:45
                    Jesteś niedouczona.Bez vatu prowadzi się sprzedaż na karcie
                    podatkowej,rolnicy.
                    Vat odprowadzasz po sprzedaży,a zasady w handlu międzyunijnym są
                    takie same na terenie całej unii.Zajmij się lepiej sprzedażą
                    produktów rolnych pochodzenia krajowego.Jak rolnik nie wystawi Ci
                    faktury ,towar będziesz mogła wprowadzic wewnętrznym dowodem zakupu.
                    • fantastic_sklepik Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 11:23
                      a ty nie dość,że niedouczona to jeszcze tępa.jak sie nauczysz czytać ze zrozumieniem,to wtedy zabieraj sie za dyskusje z ludzmi inteligentnymi.tu nie jest kącik gospodyń domowych z Koziej Wólki,które mają wiedzę o handlu płodami rolnymi ,tylko forum dla handlujących odzieża używaną.-powyżej taki niebieski napis wyglądający jak mały szyld-ODZIEŻ UŻYWANA...zamiast robić zbyt dlugie przerwy w dojeniu krów i zawracaniu glowy innym swoimi wiejskimi problemami,lepiej w przerwie umyj np.porzadnie ręce.
                      • villa100 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 13:50
                        Tępa to ty jesteś i nie rozumiesz co czytasz,przeanalizuj pomalutku,a jeżeli już
                        idzie o inteligencje to właśnie pokazałaś jaki poziom reprezentujesz.Wytłumaczę
                        ci to łopatologicznie:pani annakorba nie ma pojęcia o żadnym vacie i wprowadza
                        ludzi w błąd a ty wcinasz się jak słoma w łańcuch od roweru i to nie tylko w tym
                        wątku.Nie masz nic do powiedzenia,nie udzielisz żadnych porad a tylko
                        krytykujesz, obrażasz,i jak z tego wynika jesteś najuczciwszym płatnikiem
                        podatków w Polsce.
                        • fantastic_sklepik Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 19:37
                          na temat słomy nie mam wiedzy,tak że nie możesz ode mnie oczekiwac dyskusji na ten temat.a krytyka i złośliwość charakteryzuje ludzi inteligentnych.prości i zakompleksieni zawsze się tego boją.zatem pokazywać inteligencji nie trzeba,bo przeważnie ją widać jak na dłoni...a jeśli adresowałaś swój post do innej osoby,to po cholere się odzywasz?przecież twoja inteligencja chyba ci podpowiedziala,że chyba to było pomyłkowo do ciebie?...głupie polki...
                          • villa100 Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 20:27
                            Krytyka słuszna tak,ale złośliwości to cecha prostaków i tak jak napisałaś,ludzi
                            zakompleksionych.Jeżeli obrażanie ludzi i nazywanie wszystkich POLEK
                            głupimi,uważasz za objaw inteligencji to wybacz,ale nie będę się zniżać do
                            twojego poziomu.
                            A tak swoją drogą jakiego jesteś obywatelstwa,bo z pochodzenia chyba głupią polką?
                            I to na tyle zakompleksiona,niedowartościowana inteligencjo.
                            • adaczek Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 20:46
                              Dobrze, a teraz idźcie szanowne Panie na osobne forum i obrzucajcie się
                              inwektywami dalej.
                              • fantastic_sklepik Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 21:08
                                nic z tego adaczek.ja nie wycieram się po forach a juz na pewno nie będę dalej dyskutować z tą ohydną,starą zapuszczoną wiejską ,smierdzącą rybami pokraczną prostaczką.skończyłam z nią dyskusję,bo nawet nie o poziom chodzi a o smród ,który od niej wali.skończona kretynka.możecie kontynuować temat hurtowni:))))
                                • szma-tex Re: PROSZĘ O PODPOWIEDŹ ---- ZWROT TOWARU 12.03.09, 21:26
                                  Vlla nie dyskutuj z fantastic.To jest poje..... baba.Przepraszam wszystkie
                                  pozostałe kobiety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka