independent27 14.09.09, 12:24 Witam, czy używając zamiennika do tej drukarki ryzykuję jej zepsuciem? Oryginalny toner kosztuje ponad 200 zł, a jego odpowiednik 80, ale mam obawy, że zepsuję drukarkę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Re: Brother- drukarka IP: *.tpnet.pl 14.09.09, 13:41 A co tam może się zepsuć? Toner może się co najwyżej wysypać. Oryginalny też może. Link Zgłoś
Gość: . Re: Brother- drukarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:43 Nie ma obawy ! Prawie wszyscy używają zamienników i jakoś im to drukarek nie psuje. :) Link Zgłoś
flying_citron Re: Brother- drukarka 28.09.09, 18:49 Mój kolega ma tą drukarkę i używa do nich zamienników i jeszcze się mu nie zepsuła, bo niby dlaczego miało by się tak stać? A po co masz przepłacać i kupować oryginalny toner jak możesz za niewielkie pieniądze mieć bardzo dobry odpowiednik. I nie bój się z drukarką nic się nie stanie. Link Zgłoś
afrodyta2307 Re: Brother- drukarka 28.09.09, 21:20 brothery w przeciwieństwie do HPków dobrze znoszą zamienniki :) także możesz śmiało kupować i korzystać z tańszej eksploatacji. Sama tez korzystałam z brotherów z tym ze atramentowych i tuszy zamienników i nigdy nic się nie działo, ale ta ja ktoś wcześniej napisał trzeba używać zamienników sprawdzonych producentów. Link Zgłoś
fenex Re: Brother- drukarka 29.10.09, 03:15 Oczywiście, że lepiej kupić oryginalny toner, ale jak sam zauważyłeś - różnica w cenie jest dość znacząca. Moim zdaniem, powinieneś zaczerpnąć języka na temat sklepu, gdzie ewentualnie kupisz zamiennik. Jeżeli większość opinii będzie pozytywnych - nie widzę przeciwwskazać, żeby nie zaoszczędzić ponad 100 zł :). Link Zgłoś
kindziol Re: Brother- drukarka 26.11.09, 12:51 Drukarki psują się tak czy siak po jakimś czasie bez względu na oryginalność tonera. Brother to dobra marka, więc myślę, że nic mu nie grozi z zamiennikiem;). A cena to jest jednak silny argument, żeby wybrać zamiennik. Link Zgłoś