kamelia04.08.2007 Re: Sarkozowna 20.10.11, 15:23 raczej nie sadzę. Przeczytałam na msn-ie, ze szczesciwa matka ogłosi imie dla córki. Za to gdzie urodziła, w XVI dzielnicy..... Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Sarkozowna 20.10.11, 15:34 kamelia04.08.2007 napisała: > raczej nie sadzę. > > Przeczytałam na msn-ie, ze szczesciwa matka ogłosi imie dla córki. > > Za to gdzie urodziła, w XVI dzielnicy..... Ta wychodzi jezeli wrzucisz "Sarcozy baby name " w wyszukiwarke, ciekawe czy to prawda. Myslalabym ze bedzie to bardziej klasyczne i podniosle imie jak na prezydencka corke przystalo. Okazuje sie jednak ze byc moze gora przejdzie "gwiazdeczkowosc" mamusi. Choc imie slodkie.... Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Sarkozowna 20.10.11, 19:19 Przed chwilą w telewizji mówili , że być może Julia . ( Dżulia fonetycznie ) . Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Sarkozowna 20.10.11, 19:26 o mamo, też właśnie usłyszałam, że Dżulia. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Sarkozowna 20.10.11, 21:59 dalenia napisała: > Na swojej stronie napisała o Giulii. Tak, juz wszyscy podaja Giulia. OMG! koniec francuskosci Francji jest bliski, dobrze ze nie arabskie imie ale to juz nastepnym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Sarkozowna 20.10.11, 22:15 No cóż - Carla jest Włoszką, więc może to dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Sarkozowna 20.10.11, 22:27 Napewno dlatego wazne ze rodzicom sie podoba i ze dziecko nie bedzie cierpiec z powodu dziwacznego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Sarkozowna 21.10.11, 01:58 elegieli54 napisała: > Napewno dlatego wazne ze rodzicom sie podoba i ze dziecko nie bedzie cierpiec > z powodu dziwacznego imienia. uhum! zwlaszcza w Polsce, bedzie jak znalazl w czasie wizyty ... Dahlia byla duzo ladniejsza i oryginalniejsza. A Carla wyszla za maz za prezydenta Francji i moglaby sie "zachowac" adekwatnie.. IMHO Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Sarkozowna 21.10.11, 08:31 cynta napisała: > elegieli54 napisała: > > > Napewno dlatego wazne ze rodzicom sie podoba i ze dziecko nie bedzie ci > erpiec > > z powodu dziwacznego imienia. > > uhum! zwlaszcza w Polsce, bedzie jak znalazl w czasie wizyty ... > Dahlia byla duzo ladniejsza i oryginalniejsza. A Carla wyszla za maz za prezyde > nta Francji i moglaby sie "zachowac" adekwatnie.. IMHO Przesadzasz z tym zachowaniem,na szczescie nie nam to oceniac. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Sarkozowna 21.10.11, 08:46 elegieli54 napisała: > Przesadzasz z tym zachowaniem,na szczescie nie nam to oceniac. Też uważam, że nawet prezydentowa Francji ma prawo wybrać dla dziecka imię wg własnego gustu i narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Sarkozowna 21.10.11, 20:59 quasi.modo napisała: > Też uważam, że nawet prezydentowa Francji ma prawo wybrać dla dziecka imię wg w > łasnego gustu i narodowości. Też tak myślę Gdyby nasz prezydent miał żonę Włoszkę przykładowo, i nazwałby swoją córkę np. Ilarią, to nie wzbudziłoby to mojego zażenowania. Bo w sumie Ilaria nadaje się na polskie warunki (tak jak Giulia na francuskie, chyba?). Ale gdyby już mając żonę Angielkę nazwał córkę Michelle, to już by była wg mnie przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Sarkozowna 21.10.11, 10:11 cynta napisała: > Dahlia byla duzo ladniejsza i oryginalniejsza. A Carla wyszla za maz za prezyde > nta Francji i moglaby sie "zachowac" adekwatnie.. IMHO no, prosze cie, nie przesadzaj z tą Dalia. To jest prezydentowa, a nie piłkarzowa Victoria Beckham. Imie jest eleganckie, ponadczasowe i godne córki prezydenta. "Fantazją" czy też oryginalnoscia jest tutaj włoska wersja, no, ale w koncu matka jest Włoszka. Z drugiej strony jest na fali, bo ostatnio we Francji jest wiecej imion kończących sie na -a Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 i już mamy 21.10.11, 10:02 Elle s'appelle Giulia ! bedzie Giulia Sarkozy. Imie włoskie, nazwisko wegierskie Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: i już mamy 21.10.11, 10:47 Wlasnie tez taka mialam nadzieje, ze przynajmniej imie z wloska (pochodzenie mamy), a nie z amerykanska, jesli juz wymowa Dzulia. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: i już mamy 21.10.11, 22:40 www.carlabrunisarkozy.org/en/thank-you-message-from-carla-bruni-sarkozy/ Odpowiedz Link Zgłoś