Dodaj do ulubionych

Jaki Linuks?

IP: 82.177.70.* 12.01.04, 08:22
Witam. Zamierzam zecząć swoją przygodę z Linuksem. Włąśnie, zacząć, tyle że nie wiem od czego. Jakim systemem powinienem zainteresować się szczeólnie biorąc pod uwagę że nie wiem o Linuksie w zasadzie nic? Komputer służy mi głownie do pracy biurowej i internetu, miałby być podłączony w małą sieć (2 komputery, drugi pod kontrolą WinXP), i czasami muzyka i filmy. W zasadzie w grę wchodzi jedynie dystrybucja w pełni spolszczona. Proszę o naprowadzenie na właściwy kierunek poszukiwań i ew. o przydatne linki.
Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: kell Re: Jaki Linuks? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.01.04, 08:43
      na poczatek bez pudla moge polecic knoppixa (nie wymaga instalacji, dziala z
      cdrom). potem mozesz udac sie na forum linuks i open source i poczytac wrazenia
      innych. a z powaznych dystrybucji zainteresuj sie mandrake, auroxem albo rh
      ferora (w takiej okolicznosci).
      z tych 3ch osobiscie moim faworytem jest fedora, ale niestety w instalatorze
      brakuje polskiego jezyka, a i dystrybucja nie jest gotowa. bedzie w kwietniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka