Gość: basia IP: *.aster.pl 11.10.09, 19:47 Jak są dobierane? Czy mając klucz od jednej płyty, będzie działał na każdej innej oryginalnej? Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: numery seryjne xp 11.10.09, 19:48 nr OEM bedzie pasowal do kazdej plyty OEM, a boksowy do wersji boksowej. Link Zgłoś
Gość: basia Re: numery seryjne xp IP: *.aster.pl 11.10.09, 20:03 To jak zgubiłam moją naklejkę tzn, że mój egzemplarz może być już piracki? Gdzie mogę sprawdzić, czy numer nie trafił w niepowołane ręce? Link Zgłoś
m.gregor Re: numery seryjne xp 11.10.09, 22:55 Idz do sprzedawcy i popros o zamowienie nowej naklejki z kluczem. Link Zgłoś
Gość: Keyfinder Re: numery seryjne xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 07:31 Gość portalu: basia napisał(a): > To jak zgubiłam moją naklejkę tzn, że mój egzemplarz może być już piracki? Gdzie > mogę sprawdzić, czy numer nie trafił w niepowołane ręce? Jak zgubiłaś samą naklejkę to jeszcze nie tragedia. Może masz ten numer czyli KLUCZ zapisany, gdzieś na kartce albo możesz go odczytać z systemu - jak masz system XP akurat zainstalowany na swoim komputerze. Ten numer, czyli KLUCZ jest niezbędny do aktywacji systemu XP - jak ma to być legalny system a nie piracki. Najprościej sprawdzić czy ten KLUCZ nadal jest aktualny po zainstalowaniu systemu na nowo i przy próbie AKTYWACJI wszystko się okaże. Jak da się AKTYWOWAĆ bez problemów to KLUCZ działa i nie jest jeszcze wykorzystywany przez piratów. Zresztą piraci też go nie wykorzystają nawet kilka razy bo Microsoft przy próbach aktywacji zablokuje ten KLUCZ na zawsze jak chętnych do AKTYWACJI będzie więcej niż norma przewiduje. Link Zgłoś
gad.forumowy Re: numery seryjne xp 11.10.09, 19:51 Tak, pod warunkiem, że zgadza się rodzaj (home/professional), język i typ (OEM/wersja pudełkowa/OpenLicense/pakiet legalizacyjny). Oczywiście klucz od wersji OEM nie będzie pasował jak użyjemy płyty do Windows pudełkowego albo OpenLicense (i na odwrót). Link Zgłoś