kjs13 09.01.10, 14:40 Witam. Mam w pracy kłopot z wordem, nie wiem czy to 2000 czy 2003. Ale raczej 2003. Jak się uruchamia nowy dokument to już sa wpisane jakies rzeczy. Z kąt on te dane pobiera? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: Kłopot z WORDem IP: *.zask.pl 09.01.10, 15:07 > nie wiem czy to 2000 czy 2003 Oczywiscie nie mozesz sie wysilic i sprawdzic? > Jak się uruchamia nowy dokument to już sa wpisane jakies rzeczy. Nie uczyli Cie zeby nic nie zapisywac w domyslnym szablonie dokumentu? > Z kąt Naucz sie przy okazji pisac. Link Zgłoś
kjs13 Re: Kłopot z WORDem 10.01.10, 17:09 Dupku żołędny istnieje coś takiego jak netykieta. Od tego roku uczą tego na informatyce w klasach szkoły podstawowej. Błędy zdarzają sie każdemu ale netykieta zabrania ich wytykania tekstami "naucz się pisać". Przy okazji nie pozwala też na tekst typu "jak masz tak odpowiadac sie sie odpie..l" ale skoro tobie wolno to mnie tez. Link Zgłoś
pursat Re: Kłopot z WORDem 09.01.10, 17:47 Żeby sprawdzić jaką wersję Worda posiadasz (specjalnie użyłem tego słowa żeby podnieść ciśnienie T.W :-) ) należy: 1. Kliknij "Start" 2. Włącz "Uruchom" 3. Wpisz "cmd" (po czym uruchomi się panel tekstowy) 4. Wpisz "ipconfig /all" 5. W oknie User: x, x[_at_]gazeta[_dot_]pl 6. Zamykamy okno. 7. Prawym klawiszem klik na "Moje miejsca sieciowe", następnie "Właściwości". Wybieramy odpowiednie połączenie i klikamy dwa razy. Otworzy się okienko "Stan: Połączenie ...". Wybieramy zakładkę "Obsługa" a następnie klikamy "Szczegóły". Otworzy się okienko z informacjami o połączeniu. 8. Zamykamy to okno. A jak już to wszystko zrobisz to: Otwierasz Word'a. Klikasz: Pomoc - Microsoft Office informacje. Link Zgłoś
kjs13 Re: Kłopot z WORDem 10.01.10, 17:06 Dla wszystkich "w dupe uprzejmych" mam pod swoją opieka ponad 50 komputerów i nie jestem w stanie sprawdzać takich dupereli jaki to office. Płyty znalazłem do 2000 a osoby które pracują na tym komputerze twierdzą że chyba to 2003 ale nie sa pewne. Link Zgłoś
Gość: brunnet Re: Kłopot z WORDem IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.01.10, 17:12 Współczuję za takiego "opiekuna"! Link Zgłoś
pursat Re: Kłopot z WORDem 10.01.10, 18:01 No przepraszam bardzo za żart. Co prawda w ostatnim zdaniu napisałem ci co trzeba zrobić ale najwyraźniej nie dociągnąłeś do końca :-) A ty wiesz o tym ksj13 że powaga zabija? A tak na marginesie... na czym polega twoja opieka nad 50 komputerami skoro nie wiesz jak sprawdzić jaki to Word? Czyścisz monitory? Link Zgłoś
serenita123 robią z ciebie balona ;)) 09.01.10, 20:56 Word: 1. menu Pomoc->Microsoft Word - Informacje... tam Ci wyświetli jaka to wersja 2. w lokalizacji: C:\Documents and Settings\**[Twoja nazwa użytkownika]**\Dane aplikacji\Microsoft\Szablony znajdziesz plik Normal.dot (może być sam Normal) ikonka dokumentu Worda z żołtym paskiem u góry - to szalbon dokumentów Worda, na nim i jego ustawieniach, jako ustawieniach domyślnych, opierają się nowotworzone dokumenty Worda. Prawoklik na tym pliku i klikasz -> Otwórz domyślnie ma ustaiowne Nowy, lecz Ty go otwierasz do edycji. Gdy się otworzy wciskasz na klawiaturze Ctrl+A i naciskasz Delete (to usunie wszystkie znaki; dokument będzie pusty) Potem naciskasz Ctrl+S (to Zapisz), zamykasz Worda (może się zapytać, czy zachować zmiany w globalnym szablonie Normal - kliknij TAK) ponownie otwierasz Worda z ikony w Programach i widzisz wprowadzone zmiany, tj. nie powjnieneś widzieć NIC - czystą kartkę ;)) Link Zgłoś
kjs13 Re: robią z ciebie balona ;)) 10.01.10, 17:10 Dziękuje. Czasami na forum znajdują się normalni. Link Zgłoś
serenita123 propozycja ;)) re:Robią z ciebie balona 11.01.10, 10:56 (za)Drogi "administratorze" kjs13 jakby Ci się znudziła praca na tym stanowisku stawiam swoją kandydaturę! Propozycja jak najbadziej poważna! :)) Link Zgłoś