Gość: DeBug Masta MC Re: Do czego sluzy tryb debugowania??? IP: *.icpnet.pl 09.02.04, 00:11 Tryb debugowania sluzy do debugowania jak sama nazwa wskazuje.Ale na powaznie jest to specjalny tryb pracy systemow operacyjnych firmy Windows, ktory polega na bugowaniu bugow systemu.Przedrostek de przed bugowaniem oznacza , ze bedzie ono zrobione w najlepszej wydolnosci Twojego procesora tzw. de best performance clock debugging. Tryb debugowania swoja nazwe wzial od greckiego slowa Tebugos, ktore oznaczalo mniej wiecej tyle co petronelka z niebios.Nie wiem jak z Twoim polskim,ale petronelka to inaczej piedronka albo boza krowka, czyli taki maly robaczek. Debugowanie wiec polega dlrogi alberciuku na wylapywaniu przez Twoj system wszystkich bierdonek (bugow) znajdujacych sie samopas w Twoim komuterze.Jest to bardzo pozyteczny tryb, bo pozwala na uratowanie komputera przed przegrzaniem wywolanym przez tzw. Traffic Bug Overload - w slangu mowimy na to TeBO - czyli przegrzanie wywolane przez nadmierny transfer petronelek na plycie glownej komputera. Wnioski: Debuguj tak czesto jak sie da,nie zwazaj na protesty ekologow i nie sluchaj komputerowcow mowiacych z uporem maniaka Gosc w dom bug w dom. Biedrony w kompie to plaga naszych czasow.Wytepmy je... Link Zgłoś
Gość: mały Re: Do czego sluzy tryb debugowania??? IP: 217.97.135.* 09.02.04, 09:01 skromne pytanie, jak przejść w ten tryb w xp pro? Link Zgłoś
Gość: azor Re: Do czego sluzy tryb debugowania??? IP: *.icpnet.pl 09.02.04, 12:20 Przy wlaczaniu kompa przytrzymaj F8 az ci sie pojawia rozne opcje na czarnym ekranie - wtedy wybierz tryb usuwania petronelek czyli debugowania Link Zgłoś
pietruchan Re: Do czego sluzy tryb debugowania??? 09.02.04, 22:45 A po co chcesz wejść w ten tryb? Z tego co czytałem odnosi się on tylko do serwerowych systemów MS i komp który debuggujesz przesyła dane po kablu do drugiego na którym toto oglądasz. Nie pytaj jak bo nigdy tego nie robiłem. Na XP Pro i jednym kompie nic chyba nie zdziałasz. Link Zgłoś
Gość: cs O ja cie przepraszam IP: 194.255.20.* 09.02.04, 11:04 to jest najlepsza definicja debugowania w calej historii informatyki, techniki cyfrowej i zoologii ( dokladnie - bugologii, czyli nauki o petronelkach ). Jestem pelen podziwu. Link Zgłoś