Dodaj do ulubionych

laptop - rysa, pęknięcie

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.10, 17:45
włączyłam laptopa i zauważyłam,że na ekranie mam małego czarnego kleksa,
ustawienie ekranu pod pewnym kątem pokazuje,że jest jakaś rysa:(
z tym,że to wygląda tak jakby było pęknięcie nie pierwszej warstwy ekranu /nie
wiem jak to się nazywa/ tylko w kolejnej warstwie....

nie wiem,czy ktoś zrozumie o czym piszę, mam nadzieję,że tak...

delikatne potarcie w miejscu "czarnego kleksa" sprawiło,ze się troszkę
zmniejszył i jest ....zielony:(

nie śmiejcie się, tylko mi poradźcie, co to jest i co z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: laptop - rysa, pęknięcie IP: *.home.aster.pl 06.05.10, 17:47
      Wymienić matrycę, albo żyć z tym :)
      • Gość: kasia Re: laptop - rysa, pęknięcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.10, 18:04
        a to tak samo z siebie się mogło stać?, czy szukać winnego?
        • Gość: a Re: laptop - rysa, pęknięcie IP: *.home.aster.pl 06.05.10, 18:09
          Raczej musiała zadziałać jakaś siła mechaniczna :)
          • Gość: kasia Re: laptop - rysa, pęknięcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.10, 18:16
            :)
            a można z tym żyć długo i szczęśliwie? czy jednak wymiana? i to im szybciej tym
            lepiej i rozumiem,że to,że laptop na gwarancji to nie ma żadnego znaczenia?
            • Gość: a Re: laptop - rysa, pęknięcie IP: *.home.aster.pl 06.05.10, 18:24
              Można żyć długo i szczęśliwie nawet bez laptopa, zepsuta matryca nie ma wpływu
              na działanie laptopa, gwarancja nie obejmuje usterek mechanicznych.
              Jednak jak laptop nowy, to pewnie ból dla duszy patrzeć na taką skazę :(
              • Gość: kasia Re: laptop - rysa, pęknięcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.05.10, 18:41
                bardzo dziękuję:)

jeszcze jedno mi nie daje spokoju, czy takie mechaniczne uszkodzenie, (o którym
                nikt nic nie wie) nie powinno być też widoczne na tej,ze tak powiem pierwszej
                warstwie?szybie? kurcze to się musi jakoś nazywać?czy to wszystko to matryca?
                • Gość: kkk Re: laptop - rysa, pęknięcie IP: *.toya.net.pl 06.05.10, 20:31
                  Niekoniecznie, mogło to być mocne naciśnięcie (mój kolega tak miał jak
                  zamknął ołówek w laptopie. Mogła to też być wada ukryta która teraz się
                  ujawniła ale to jakby baaardzo niespotykane jednak mozliwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka