Gość: sss IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.10, 10:41 Muszę zmienić jedno zdanie w adobe reader,ale nie chcę mi się edytować tzn.jak chcę cofnąć zdanie lub skasować to nie chcę się,co dokładnie trzeba zrobić żeby móc edytować.Z góry dziękuję Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gość portalu Re: Jak w Adobe reader edytować tekst IP: *.chello.pl 09.05.10, 11:03 Czy za pomocą programu Adobe Reader można edytować plik PDF? Nie. Program Adobe Reader nie umożliwia wprowadzania trwałych zmian do plików PDF. Jednak program Reader pozwala wykonywać wiele zadań związanych z edytowaniem, jeśli autor pliku udostępnił dane funkcje. Można na przykład podświetlać tekst i dodawać komentarze w postaci notatek elektronicznych. Aby tworzyć i udostępniać dokumenty, zbierać i porównywać komentarze, a także dostosowywać zabezpieczenia plików w celu rozpowszechniania niezawodnych i dopracowanych dokumentów Adobe PDF, należy skorzystać z programu Acrobat. www.adobe.com/pl/products/reader/faq/ Link Zgłoś
serenita123 Re: Jak w Adobe reader edytować tekst 09.05.10, 14:44 Adobe Reader służy - jak wskazuje jego nazwa - do czytania pdf-ów aby dokonać zmian w tekście (jeśli nie jest zabezpieczony przed zmianami przez autora, bo i taka jest możliwość) - trzeba użyć programu ADOBE lub innego służącego do edytowania i zapisywania pdf-ów taką opcję ma Open Office (darmowy) i (chyba) MS Word 2007 możesz też użyć edytorów on-line, np: www.freepdftoword.org/pl/ a potem - www.dopdf.com/pl/ jednak nie gwarantuję efektów, no i kwestia bezpieczeństwa... najlepiej ściągnąć i zainstalować Open Office Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Jak w Adobe reader edytować tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 15:10 serenita123 napisała: " .....lub innego służącego do edytowania i zapisywania pdf-ów taką opcję ma Open Office (darmowy) i (chyba) MS Word 2007" Czyżby w/w programy miały opcję edycji PDF-ów ? bo coś nie mogę znaleźć. Link Zgłoś
qandre Re: Jak w Adobe reader edytować tekst 09.05.10, 15:48 W OO można zainstalować wtyczkę do importu plików pdf . Niby można je później edytować ale już na etapie importu występują problemy, nawet z czcionkami (chyba że ostatnio coś poprawili). Word 2007 nie importuje plików pdf. Link Zgłoś
serenita123 można, Lajosz, można... ;)) 09.05.10, 18:03 Open Office edytuje pdf-y, trochę to mułowato działa, ale DZIAŁA proszę, spójrz: img245.imageshack.us/i/ooedytujepdf.jpg/ (co do Worda 2007, to jak napisałam - nie jestem pewna. Słyszałam, że zapisuje, ale czy edytuje...?} Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: można, Lajosz, można... ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 23:09 Można serenita, można, ale to tak jak z tym pytaniem: Czy można się bawić na weselu bezalkoholowym ? Można, ale po co się męczyć. Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Jak w Adobe reader edytować tekst IP: *.chello.pl 09.05.10, 16:50 Program nazywa się Adobe Acrobat, a nie Adobe. Link Zgłoś
Gość: Wiesław czy chcesz zapisać zmiany??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.13, 09:06 Cześć, Używam Adobe Readera TYLKO do czytania -> jak wyłączyć ten denerwujący komunikat, który pojawia się przy każdej próbie zamykania nieedytowalnego dokumentu? pozdrawiam Link Zgłoś
quarto Re: czy chcesz zapisać zmiany??? 28.12.13, 21:37 pobierz program Adobe XI nawet w wersji testowej mozna edytować taki dokument Link Zgłoś
Gość: it Re: czy chcesz zapisać zmiany??? IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.14, 15:09 bzdura. nie można! Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak w Adobe reader edytować tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.14, 22:25 Usun adobe reader i w jego miejsce zainstaluj foxit reader. Link Zgłoś