Dodaj do ulubionych

problem z internetem

IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 13:48
witam od paru dni nie moge się połączyć z netem w laptopie ASUS F5GL
Series tzn, czasami się połączy za ktoryms razem ale sam sie odlacza
po jakims czasie, jak włącze go to nie świecą się nawet lampki na
modemie. Myslalem ze cos moze z modemem jest ale na kompie
stacjonarnym wszystko chodzi ok. Zrobilem foramta lapka ale nic nie
pomoglo. Nie wiem czy nie mam jakis sterownikow czy co ale jak
sprawdzalem w menagerze urzadzen to wszystko jest niby dobrze. Moja
karta sieciowa to Atheros AR928X Wireless Network Adapter i mam
modem SAGEM F@st 800-840 proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • swojadroga Re: problem z internetem 19.06.10, 15:10
      Albo podłącz modem pod laptopa, zainstaluj oprogramowanie dołączone do niego i połącz się jak na stacjonarnym (w tej samej chwili na stacjonarnym nie będzie internetu) lub zakup router z WiFi i komputer stacjonarny połącz kablem z routerem a laptop będzie łączył się bezprzewodowo z routerem.
      Obecny modem może być podłączony kablem USB tylko do jednego komputera i w żaden sposób nie ma z nim łączności bezprzewodowej. Można co najwyżej udostepnić połączenie internetowe z komputera stacjonarnego na laptopa kablem lub bezprzewodowo pod warunkiem, ze "blaszak" posiada kartę sieciową WiFi.
      O routerach pod Twojego dostawcę, o ich konfiguracji lub o udostępnieniu połączenia internetowego było na tym forum i wystarczy uzyć "szukajki". Na pewno również do routera będzie dołączona instrukcja obsługi. Ja jednak zalecam poproszenie kogoś, kto odrobine sie na tym zna, aby to wszystko połączył i skonfigurował.
    • Gość: lajosz Re: problem z internetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 15:34
      Zechcesz wyjaśnić, co ma modem (USB) SAGEM F@st 800-840 do karty sieciowej WiFi ?
      Przecież modem jest PRZEWODOWY , a karta sieciowa Atheros AR928X Wireless, jak
      sama nazwa wskazuje, jest BEZPRZEWODOWA.

Przyczyną może być brak odpowiedniego napięcia dostarczanego do modemu lub brak
      napięcia w ogóle, a to za sprawa wytartych styków na złączu USB w laptopie lub
      kablu USB.
      Modem SAGEM Fast 800, znany jest z tego, że potrzebuje prawie maksymalnej mocy
      zasilania z gniazda USB, tak więc jeśli oprócz tego modemu masz podłączone do
      sąsiedniego złącza USB jeszcze jakieś urządzenie pobierające napięcie z gniazda
      USB, to może to być przyczyną braku (wystarczającego) napięcia dla modemu.

Spróbuj poodłączać wszystkie urządzenia USB oprócz tego modemu.
      Przy okazji dobrze by było podłączyć ten modem do innego gniazda USB niż zawsze
      był podłączony.

Wreszcie nie od rzeczy byłoby zrobić to:
      www.lajosz.neostrada.pl/info.jpg
    • Gość: mozesterowniki Re: problem z internetem IP: *.dyn.optonline.net 19.06.10, 16:44
      support.sagemcom.com/site/modele_fax.php?page=produit&numero_type=9&produit=141

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka