Dodaj do ulubionych

Pytanie o maila

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 11:50
Mam uprzejmą prośbę o podpowiedź jak mogę zrobić coś następującego:
chciałbym móc pisać maile (piszę ich sporo), zapisywać je jako szkice lub coś w tym rodzaju a następnie podłączać się do internetu i jednym ruchem wysyłać wszystkie - bez uciążliwego otwierania każdego z nich i wysyłania każdego osobno. Używam Thunerbirda. Czy to jest możliwe? Dzięki za ewentualną podpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • Gość: cdn Re: Pytanie o maila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 14:39
      a nie prościej jednego maila wysylac do wielu adresatów?
      • Gość: A. Re: Pytanie o maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 14:51
        Do każdego adresata inna treść.
    • Gość: a Re: Pytanie o maila IP: *.home.aster.pl 18.02.11, 15:15
      1. File>Send Later
      2. Przejdź na 'offline' za pomocą File>Offline>Work Offline, 'Send' zmieni się na 'Send Later'.
    • rysiek2011 Re: Pytanie o maila 18.02.11, 15:59
      Gość portalu: A. napisał(a):

> Mam uprzejmą prośbę o podpowiedź jak mogę zrobić coś następującego:
      > chciałbym móc pisać maile (piszę ich sporo), zapisywać je jako szkice lub coś w
      > tym rodzaju a następnie podłączać się do internetu i jednym ruchem wysyłać wsz
      > ystkie - bez uciążliwego otwierania każdego z nich i wysyłania każdego osobno.
      > Używam Thunerbirda. Czy to jest możliwe? Dzięki za ewentualną podpowiedź :)

Opcjonalnie możesz sobie poczytać o programie (chociaż to złe słowo) PHPList (taki newsletter). Tam z poziomu administratora sam możesz tworzyć dowolną liczbę grup, do których możesz potem masowo wysyłać maile bez potrzeby ustalania za każdym razem odbiorców. Po prostu sam ustalasz czy maja dostać wszyscy czy tylko konkretna grupa odbiorców czy może tylko konkretna osoba. Można tworzyć szablony wiadomości i definiować własne zmienne (np. każdy dostanie wiadomość z innym numerem lub adresem w treści wiadomości)
      Ale żeby ten skrypt zainstalować musisz mieć wykupiony jakiś hosting, który obsługuje PHP (darmowe hostingi w większości tego nie obsługują)
    • Gość: mufi Re: Pytanie o maila IP: *.tktelekom.pl 18.02.11, 17:27
      Thunderbird powinien miec coś takiego jak folder "kopie robocze". Zapisuj w nim maile a na koniec pracy skorzystaj z przycisku "wyślij"
      • Gość: lajosz Re: Pytanie o maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 17:43
        Toż coś takiego ma nawet poczciwy Outlook Express.
      • Gość: 802.11n Re: Pytanie o maila IP: *.multimo.pl 18.02.11, 18:32
        Nie wiem, jak w TB, ale w OE, najpierw trzeba wyciągać pojedynczo każdego mejla z kopii roboczych i wysyłać - każdy list oddzielnie (podejrzewam, że w TB jest tak samo). Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zablokowanie TB na firewallu, albo podawanie hasła przed każdą wysyłką (wyczyszczenie go w opcjach), ale mało to wygodne.
        • vincero2 Re: Pytanie o maila 18.02.11, 21:23
          OE to lipa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka