Gość: stan IP: *.76.classcom.pl 29.04.04, 21:33 Co powinienem zrobić ,aby można w Linuxie Mandrake 9,2 korzystać ze słowników np.j.polskiego,ang.itp.które są na płytach CD.?Z góry dzięki za wszelką pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kakofoniks Re: Linux Mdk 9,2 IP: *.dh.uclv.net 30.04.04, 22:47 pierwsze pytanie czy te slowniki sa przeznaczone dla linuxa, jesli tak to powinien byc gdzies rpm do instalacji jesli sa pod winde mozesz sprobowac zainstalowac wmulator windowsa pod linuxem, ale czasami nie dziala Link Zgłoś
Gość: Stan Re: Linux Mdk 9,2 IP: *.76.classcom.pl 30.04.04, 23:19 Dzięki za odpowiedź.Sprawa dotyczy słowników windowsowskich.Problem w tym ,że nie wiem co to jest wmulator windowsa ... Mógłbyś to dokładniej wyjaśnic? Link Zgłoś
Gość: bobofrut Re: Linux Mdk 9,2 IP: *.rtk.net.pl 30.04.04, 23:55 dołączam się do tej prośby, bo jak na razie żadne słowniki z cdromów na linuksie nie chciały mi sie uruchomić; ale - czy wiesz, że w linux (w MDK na pewno) jest w Gnome wbudowany słownik angielski Webster'a? bardzo dobry! sprawdź to sobie (szukaj w "akcesoriach") Link Zgłoś
Gość: Morse Re: Linux Mdk 9,2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.04, 00:50 Ha ha :D Myślę,że bardowi chodziło o jakiś emulator. Wszak W i E są obok siebie :) To tylko takie sprostowanie- może być pomocne,jeżeli np. bedziesz szukał emulatorów w internecie. Polecam google, alltheweb, spróbuj też w gooru.pl Link Zgłoś
Gość: kakofoniks Re: Linux Mdk 9,2 IP: *.dh.uclv.net 01.05.04, 04:31 to fakt w i e sa kolo siebie chodzi oczywiscie o emulator, polecam poszukac n a freshmeat.net, ale to dopiero polowa sukcesu jeszce trzeba go skonfigurowac Link Zgłoś
Gość: stan Re: Linux Mdk 9,2 IP: *.76.classcom.pl 03.05.04, 17:56 Ostatnio wyczytałem w internecie o"ydpdict-0.62.tar.gz,"czy instalacja tego czegoś coś by pomogła tym słownikom z CD i czy jest trudna?Dałoby się z nich wtedy korzystać? Link Zgłoś
Gość: stando Re: Linux Mdk 9,2 IP: *.76.classcom.pl 06.05.04, 18:19 A może tutaj "toxygen.net/ydpdict Link Zgłoś
1ma1 Za pomocą wine, który jest dołączony do...... 03.05.04, 18:53 ....Mandraka 9.2(ale lepiej zainstalowac najnowszą wersję), można uruchomić translator Techland zainstalowany w Windowsie. Link Zgłoś
Gość: stan Re: Za pomocą wine, który jest dołączony do...... IP: *.76.classcom.pl 06.05.04, 18:11 Drogi 1ma1. Co za wine i do czego dołączony,czego nowszą wersje?ja nie mam Windowsa. Link Zgłoś